18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 3.6.2011 13:15

Těšme se na schválení "pomoci krachujícím"

Snad alespoň pan president Klaus bude proti ai přes šílený nátlak nepodepíše !  Máte představu, jak bychom někde našli sto miliard v rozpočtu na pomoc těm vykukům ???

P. Urban 3.6.2011 11:33

Řešení problému ?

Pravomoci současného státu zhruba odpovídají tomu, co od něj lidé očekávají. Pokud by například stát nestavěl silnicce, dálnice, železnice a další infrastrukturu, korupční potenciál by se nepochybně citelně snížil. Nejsem si však jistý, jestli jsou "svobodní" lidé ochotni akceptovat důsledky, které by to v praxi přineslo.

J. Kanioková 3.6.2011 17:21

A proč má stát něco stavět?

Musí jen zadat přísné výběrové řízení, vyvěsit ho na net a vše, co s konkursem souvisí, 

a najde se dost šťourů (ale fakt odborně zdatných), kteří už to pohlídají. Všechen pohyb veřejných peněz musí být velmi lehde a průhledně zpřístupněn pro všechny, kdo mají chuť si to dohledat. Soutěž a veřejný dohled

P. Urban 3.6.2011 18:49

Re: A proč má stát něco stavět?

To je právě ta diskuse špatným směrem ... až se bude diskutovat směrem sprýávným, nebudou výběrová řízení potřeba ... teda, asi ...

J. Schwarz 3.6.2011 9:45

Bingo!

Tady všeobecně převládá tragická představa demokracie jako systému, ve kterém se může hlasovat a taky hlasuje o čemkoli. Taková "demokracie" je zákonitě tyranií darebáků za aktivní spolupráce blbců. "Demokraticky" lze odhlasovat i povinnost nosit ve dne v noci červenou čepici a čistit si zuby zubní pastou Perlička. Pod trestem lámání v kole.

P. Urban 3.6.2011 11:30

Opravdu ?

Já bych řekl, že v této společnosti je za demokratické považováno to, co hodnotitel považuje za dobré. S teoretickými definicemi demokracie to nemusí mít společného vůbec nic.

J. Kanioková 3.6.2011 17:30

Re: Opravdu ?

No, průšvih je a málokomu to dochází, jak těžké je bránit demokracii demokratickými prostředky. Demokracie je příliš křehká proti zfanatizovaným davům zblblých lidí populisty a jednoduchými hesly.

K. Janyška 3.6.2011 9:34

Je to levnější, než dnes a ,mně se ten návrh líbí... Dzp.

J. Strakoš 3.6.2011 6:01

Morálka soudce

Ještě, že morálku soudce za nějaký peníz navíc koupit lze - viz jejich protesty ohledně nezávislosti a snížení jejich platu.

P. Skřivan 3.6.2011 4:49

Nevím,

připadá mi, že by někdo, jako pan Matějka mohl vědět, že hlavním problémem je financování politických stran. To je základem korupce v tomto státě.

Kromě toho, že úvaha pana Matějky ignoruje tento základní a prostý fakt, je samozřejmě bezva. Bohužel pokud právě zákonodárce uměle vytváří podmínky ke korupci, aby si tak zajistil svou přítomnost v parlamentu, tak boj proti ní nejen že nikam nevede, ale v podstatě ani nemá smysl a je tak trochu bojem s větrnými mlýny.

J. Hejna 3.6.2011 8:24

Re: Nevím,

Takže se s tím máme smířit?

P. Schuh 3.6.2011 9:42

Re: Nevím,

Poctivý občan se s tím v žádném případě smířit nemůže. Ale co s tím konkrétně chcete dělat ?

J. Schwarz 3.6.2011 9:47

Re: Nevím,

Kolik může stát provoz politické strany i s celou "reklamou" a náklady na volební kampaně ve srovnání s částkami, které se údajně rozkradou v předražených veřejných zakázkách? Financování stran může stát jednotky miliard, ve spojitosti s rozkrádáním a korupcí se mluví o stamiliardách - nějak ta čísla nesedí.

J. Kanioková 3.6.2011 17:33

Bingo!

Financování stran je jen muška zlatá proti neskutečnému proudu přerozdělování, dotacích.

Tohle  JE  NEJVĚTŠÍ žába na prameni !!!