8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Urban 3.6.2011 18:49

Re: A proč má stát něco stavět?

To je právě ta diskuse špatným směrem ... až se bude diskutovat směrem sprýávným, nebudou výběrová řízení potřeba ... teda, asi ...

J. Kanioková 3.6.2011 17:33

Bingo!

Financování stran je jen muška zlatá proti neskutečnému proudu přerozdělování, dotacích.

Tohle  JE  NEJVĚTŠÍ žába na prameni !!!

J. Kanioková 3.6.2011 17:30

Re: Opravdu ?

No, průšvih je a málokomu to dochází, jak těžké je bránit demokracii demokratickými prostředky. Demokracie je příliš křehká proti zfanatizovaným davům zblblých lidí populisty a jednoduchými hesly.

J. Kanioková 3.6.2011 17:21

A proč má stát něco stavět?

Musí jen zadat přísné výběrové řízení, vyvěsit ho na net a vše, co s konkursem souvisí, 

a najde se dost šťourů (ale fakt odborně zdatných), kteří už to pohlídají. Všechen pohyb veřejných peněz musí být velmi lehde a průhledně zpřístupněn pro všechny, kdo mají chuť si to dohledat. Soutěž a veřejný dohled

J. Mrázek 3.6.2011 13:15

Těšme se na schválení "pomoci krachujícím"

Snad alespoň pan president Klaus bude proti ai přes šílený nátlak nepodepíše !  Máte představu, jak bychom někde našli sto miliard v rozpočtu na pomoc těm vykukům ???

P. Urban 3.6.2011 11:33

Řešení problému ?

Pravomoci současného státu zhruba odpovídají tomu, co od něj lidé očekávají. Pokud by například stát nestavěl silnicce, dálnice, železnice a další infrastrukturu, korupční potenciál by se nepochybně citelně snížil. Nejsem si však jistý, jestli jsou "svobodní" lidé ochotni akceptovat důsledky, které by to v praxi přineslo.

P. Urban 3.6.2011 11:30

Opravdu ?

Já bych řekl, že v této společnosti je za demokratické považováno to, co hodnotitel považuje za dobré. S teoretickými definicemi demokracie to nemusí mít společného vůbec nic.

J. Schwarz 3.6.2011 9:47

Re: Nevím,

Kolik může stát provoz politické strany i s celou "reklamou" a náklady na volební kampaně ve srovnání s částkami, které se údajně rozkradou v předražených veřejných zakázkách? Financování stran může stát jednotky miliard, ve spojitosti s rozkrádáním a korupcí se mluví o stamiliardách - nějak ta čísla nesedí.

J. Schwarz 3.6.2011 9:45

Bingo!

Tady všeobecně převládá tragická představa demokracie jako systému, ve kterém se může hlasovat a taky hlasuje o čemkoli. Taková "demokracie" je zákonitě tyranií darebáků za aktivní spolupráce blbců. "Demokraticky" lze odhlasovat i povinnost nosit ve dne v noci červenou čepici a čistit si zuby zubní pastou Perlička. Pod trestem lámání v kole.

P. Schuh 3.6.2011 9:42

Re: Nevím,

Poctivý občan se s tím v žádném případě smířit nemůže. Ale co s tím konkrétně chcete dělat ?

K. Janyška 3.6.2011 9:34

Je to levnější, než dnes a ,mně se ten návrh líbí... Dzp.

J. Hejna 3.6.2011 8:24

Re: Nevím,

Takže se s tím máme smířit?

J. Strakoš 3.6.2011 6:01

Morálka soudce

Ještě, že morálku soudce za nějaký peníz navíc koupit lze - viz jejich protesty ohledně nezávislosti a snížení jejich platu.

P. Skřivan 3.6.2011 4:49

Nevím,

připadá mi, že by někdo, jako pan Matějka mohl vědět, že hlavním problémem je financování politických stran. To je základem korupce v tomto státě.

Kromě toho, že úvaha pana Matějky ignoruje tento základní a prostý fakt, je samozřejmě bezva. Bohužel pokud právě zákonodárce uměle vytváří podmínky ke korupci, aby si tak zajistil svou přítomnost v parlamentu, tak boj proti ní nejen že nikam nevede, ale v podstatě ani nemá smysl a je tak trochu bojem s větrnými mlýny.