30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Meč nad vládou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 15.12.2010 7:03

Asi je to pravda

Činnost odborů je samozřejmě škodlivá pro ekonomiku jakékoli země, a ve svém důsledku snižuje životní úroveň a tím i spokojenost lidí. Odborářské šéfy zajímají ovšem především jejich koryta.

J. Schwarz 14.12.2010 11:02

Stávka je

divný instrument. kdo se cítí nespokojen, může přece dát výpověď! A pokud cítí, že by si prodejem pizzy či hot dogů vydělal víc, tak ať to udělá. Stávka přece neznamená, že přestanu pracovat. Stávka znamená, že zaberu majetek zaměstnavatele a znemožním mu jej používat. Čím se to až tak liší od zloděje, který si "vypůjčil" cizí auto a po týdnu je odstavil ve škarpě? Jenom snad tím, že pro "stávkujícího odboráře"  je to právem, pro zloděje zatím ještě ne.

S. Maršálek 14.12.2010 12:49

Re: Stávka je

Proč to neudělá těch půl milionů nezaměstnaných. Proč v době krize, která ještě nedozněla, zkracují zaměstnavatelé fond pracovní doby z důvodu nedostatečného odbytu. Velmi pochybuji, že je zvýšená spotřeba pizzy a hotdogů. Již teď je hafo podnikajících v rámci OSVČ. Mimochodem je to odvětví podnikání, které přivedlo na buben současný, zatím dobře fungující, důchodový systém. Zamyslete se trochu než vypustíte do světa takový nesmysl. 

J. Kanioková 14.12.2010 20:38

Proboha !

.."odvětví podnikání, které přivedlo na buben současný, zatím dobře fungující, důchodový systém"

Vám nějak uniká demografický vývoj? Zatím dobře fungující důch. systém už je jen chiméra. Ten sloužil k vykrádání do normálního rozpočtu, aby utáhl "velkorysé sociální výdobytky".  A tak je dnes několikanásobně  větší skupina lidí, kteří jsou placeni z eráru. Důchodci se dožívají déle, takže přibývají, podpory v nezaměstnanosti a neskutečně neustále roste armáda nových a nových institucí a úředníků. Zbytečných.

F. Eliáš 15.12.2010 7:05

Re: Stávka je

Kdo chce pracovat si práci najde.

Z. Švrček 14.12.2010 9:46

problém je jiný

A sice ten, že si dnes již VV začínají uvědomovat, že se staly, chtíc nechtíc, součástí proreformní vlády, jejíž dnešní a doufám hlavně budoucí kroky, slávu a vděk voličů nepřinesou. Upřednostní-li sobecky další setrvání své rychlostrany na politické scéně, pak tuto koalici zbourají (už to prosím začalo - viz jejich sjezd) a reformy, tolik potřebné pro zdravý vývoj této zemičky, tím pošlou pod kytičky. Nevím, nakolik je vystrašila, nebo k jejich uvědomění přispěla stávka té masy užitečných idiotů, kterými hýbe parta mocichtivých odborářských bossů napojených na levici, ale pokud objednávku opozice odbory tak briskně plní, je to pro neukotvené VV jistě výstražbný signál, že by v dalších volbách mohly následovat osud Zelených. Koalice, byť silná s jasnou převahou v počtu mandátů, tak nemusí splnit svou roli a využít historickou úlohu nápravy veřejných financí. Ještěže trh stále funguje, i když má tu strašnou politicky sestrojenou kotvu veřejných dluhů uvázanou na nohách.

P. Fiala 14.12.2010 9:44

Hlavní cíl - destrukce vlády

Proč? Chystá se obnovení funkčnosti vymáhání práva.

Speciálně stranou VV. Ta to dokonce vylepšila, že bude vymáhán i neoprávněněně nabytý majetek.

J. Kanioková 14.12.2010 20:48

chi chi chi, VV, vyděrači jako zelení..

to jako že policisti a soudci minulé roky nedělali nic? Nejspíš naráželi na zákony, takže....

Do budoucnosti možná, ale...   prý 57 bodů, které chtějí prosadit

za všechny jeden - ..5. Zdanění korupčníků - Vláda zjistí, jak by bylo možné odčerpávat majetek lidí a firem, KTERÉ SE NEPODAŘÍ USVĚDČIT Z KORUPCE  nebo jiných činů, ovšem nedokážou vysvětlit, jak k bohatství přišli.

O. Uživatel 14.12.2010 9:21

Uživatel požádal o vymazání
O. Kratky 14.12.2010 13:18

SOUHLAS

Naprostý souhlas!

Doplněk: Nejen selský rozum, to říká i prostá aritmetika, že nelze vydat v dlouhodobém horizontu více než jsou moje příjmy.

Ptám se se starými Římany:(Cuī bonō?) V čí prospěch? byla stávka??? 

Nejsem si jist, zda-li to byli zaměstnanci státu...že by snad vrchní odboráři???

J. Kulheim 14.12.2010 8:23

Odbory, ČSSD a KSČM chce vládnout stále bez ohledu na výsledek voleb

Já jsem taky nespokojený se současnou situací u nás i jinde ve světě.  Nespokojení jsou asi všichni. Každý z jiného důvodu. Mnozí se dostali do velmi svízelné životní situace. Někteří mají zdravotní problémy, jiným odplavila dům voda, někteří ztratili práci. To jsou rány osudu velmi závažné. Nejnespokojenější jsou lidé, kteří si myslí, že jejich životní úroveň půjde stále strmě nahoru. Nejradikálnější to požadují, protože na to mají právo, které je sice nepsané, ale oni to prostě chtějí. Nezajímají je problémy jiných spoluobčanů. Proč by nás měly zajímat jejich problémy?

Ekonomika se vyvíjí cyklech. Věršinou ne tak dramatických, jak je to v současné době. Je zbytečné diskutovat o tom co krizi způsobilo. Krize je tady a nikdo nic za nás řešit nebude. Vzhledem k tomu, že jsme vývozní ekonomika, tak je pravděpodobné, že situace se začne zlepšovat až po zlepšení v jiných státech. To jsou fakta z kterých musíme vycházet.

Jsme na jedné lodi. Na řešení problémů se musí podílet všichni. Vláda má dostatečnou podporu, kterou dostala ve volbách. Jenom nesmí ustoupit žádným nátlakovým  skupinám.

S. Maršálek 14.12.2010 12:53

Re: Odbory, ČSSD a KSČM chce vládnout stále bez ohledu na výsledek voleb

Ano, na řešení problémů se musí podílet všichni. Ano, to je i požadavek odborů a sociální demokracie.

O. Kratky 14.12.2010 13:20

Re: Odbory, ČSSD a KSČM chce vládnout stále bez ohledu na výsledek voleb

Hmmm? Proč chce upřednostnit zaměstnance státu před ostaními?!?

S. Maršálek 14.12.2010 13:35

Re: Odbory, ČSSD a KSČM chce vládnout stále bez ohledu na výsledek voleb

Podíl všech, nejen zaměstnanců, ale i těch co pohádkově zbohatli.

R. Houška 14.12.2010 14:26

Re: Odbory, ČSSD a KSČM chce vládnout stále bez ohledu na výsledek voleb

Už vidím ty fronty socanských a komoušských poslanců, v čele s Bohušem Sobotků, jak stojí v březnu frontu na FÚ, aby mohli dodatečně zdanit ty náhrady, za které si nakoupili mnohamilionové byty, domy a SUVéčka. Už vidím Zgarbu, jak dodaňuje ty sám sobě vyplacené dotace, hoteliéra a pořadatele svateb, agenta StB Dvořáka, jak nese tamtéž těch 26 mega, co mu Bohuš tři dny před koncem mandátu odpustil z daní, a další, Standu mašinku, Palase, Zemana s Hübnerem z Karlových Varů, a další "sociální demokraty", zvyklé být solidární hlavně se svojí vlastní peněženkou. Podíl těch, co pohádkově zbohatli, je stejný ve všech politických stranách a mají jedno společné - je to jediná vrstva společnosti, která se svými daněmi nikdy na ničem společném podílet nebude. Ona totiž žádné daně nikdy neplatí a platit nebude, a to díky takovým jako jste vy, kteří jim neustále skáčete na špek.

S. Maršálek 14.12.2010 19:53

Re: Odbory, ČSSD a KSČM chce vládnout stále bez ohledu na výsledek voleb

Jsem zvědav, jak vyrazíte z toho Nováka těch 40 melounů, vy popleto.

J. Kanioková 14.12.2010 20:51

Protože jsou placení ze státního a tam je průšvih.

V soukromé svéře platí vlastník, ne stát. A dokonce ten vlastník stát dotuje svými daněmi.

K. Janyška 14.12.2010 8:10

Myslím, že odbory se budou ještě pěkně dlouho z blamáže posední stávky vzpamatovávat ! Dzp.