2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Likvidace venkova

Způsob, jakým se podepsaly restrikce a represe minulé vlády ANO, ČSSD a KDU-ČSL na životě na českém venkově, snese bez okolků srovnání s tím, jak se na něm podepsal komunistický režim.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Pujman 24.4.2018 7:44

opovržení městských intošů vůči "venkovu"

se dnes mísí i s nenávistí za to, že "venkov" volí jinak, než oni a ohrožuje jim tak jejich dobrá bydla v různých "státních institucích" ve městech. A za ty volby se jim musí trochu pomstít, nemyslíte? Například návrhem zákona na zpoplatnění "starých" aut z "ekologických" důvodů. To je ta největší špinavost, kterou v poslední době tahle věrchuška proti venkovu vymyslela. A nejenom kvůli tomu, že jde o pokrytectví největšího zrna tvrdit, že "venkovani" tím, že najezdí cca 1000 km ročně ve staré škodovce, zásadním způsobem ničí životní prostředí a je nutné je "přesvědčit" (čti DONUTIT), že musí své letité stroje vyměnit za nové "ekologické". A že na to na vesnicích moc nemají? Ale to je právě dobře, zvláště v očích naší vládnoucí vrstvičky! Všimněte si, že se pomalu ale jistě dává prostor myšlence, že venkovani nemají vlastně problém, můžou si na nové ekologické auto "výhodně" půjčit a stát jim asi přispěje. A já dodávám, zvláště, když se dlužníci tak dobře ovládají svými věřiteli, že?

Maně mne napadá kacířská a dnes i trestná myšlenka, jestli ten Breivik nakonec neměl pravdu?

M. Šejna 24.4.2018 8:14

pane Pujmane

Vy si opravdu myslíte, že staré vraky mají jen vesničané? Zkuste někdy zajet do "bohaté" Prahy "plné městských intošů", abyste zjistil jaké předpotopní kousky lze vidět na pražských komunikacích.

Mimochodem, ty vesnické obchůdky mizí právě proto, že místní vesničan radši jede tou svou prdící starou škodovkou do nejbližšího městěčka nakupovat do supermarketu, kde mají o pár desetníků levnější rohlíky, než jaké prodavá sousedka Mařena u nich na návsi.

P. Harabaska 24.4.2018 9:53

Re: pane Šejno

Šejno, přeju vám upřímně prožít stáří v nemoci a v nějaké hodně zapadlé "díře", nejen bez auta, ale i bez dětí či sousedů, kteří pro vás rádi zajedou do nejbližšího městěčka nakoupit do supermarketu, kde mají o pár desetníků levnější rohlíky, protože na návsi není žádná sousedka Mařena, která by je prodávala o pár desetníků dráž.

M. Šejna 24.4.2018 11:11

Harabasko

nápodobně, spratku nepřející.

:-P

P. Harabaska 24.4.2018 11:47

Re: Harabasko

So ein Gesindel!

J. Karlík 24.4.2018 6:56

Tisice

malých obchůdků a hospůdek? Proč ne hned miliony? Likvidace venkova začala po r. 48 zakládáním JZD.

V. Kotas 24.4.2018 5:54

Likvidace venkova začala už za vládnutí ODS,

jmenovaná vláda jen dokonávala to dílo. Vše začalo vytunelováním, likvidací ( zřejmě řízené ) družstva JEDNOTA. Na to navázala likvidace zemědělství. Takže skončilo zásobování, práce a následný úbytek obyvatelstva. A to se netýká jen vesnic, ale i městeček s obyvatelstvem tak do počtu 3 500.

P. Harabaska 24.4.2018 10:02

Re: Likvidace venkova začala už za vládnutí ODS,

Likvidace se netýká jen vesnic a jen zemědělství. Projeďte si křížem krážem naši vlast po okreskách a obdivujte všechny ty opuštěné a rozpadající se budovy dílen a závodů všude na venkově a potom ty hrdě stojící a vlajkami cizích států ozdobené továrny prodané zadara do cizozemských rukou, kde namísto cedule s napisem Vchod či Vjezd stojí Entry nebo Einfahrt, případně namísto slova Výjezd cedule říkající Exit nebo Ausfahrt. Zlí bolševici chtěli, aby práce a pracoviště se přesunuly ke zdroji pracovní síly, dnes lidé cestují za prací. Na tom pan nebo společnost XY vydělá víc. Na pracovníky a jejich nepohodlí v tomto případě kálí pes. Vždyť se jedná jen o tzv. human resources - zkráceně HR - česky lidské zdroje (kapitalistova bohatství).

J. Lepka 24.4.2018 10:27

Re: Likvidace venkova začala už za vládnutí ODS,

Plácáte nesmysly Kotas, zřejmě si chcete notovat s Babišem a socany, že je třeba vše dotovat. Pokud budou velkoobchodní ceny potravin větší, než pultové v super, hypermarketech, k tomu nesmyslná administrativa a likvidační pokuty za věci, které obchodníček na návsi nemůže ani ovlivnit, budou se vesnice vylidňovat, ona totiž i ta vámi vychvalovaná Jednota nebyla konkurenceschopná a musela být dotována.

J. Svoboda 24.4.2018 17:04

Re: Likvidace venkova začala už za vládnutí ODS,

Ano, jo.