20.4.2024 | Svátek má Marcela


GLOSA: Likvidace venkova

24.4.2018

Způsob, jakým se podepsaly restrikce a represe minulé vlády ANO, ČSSD a KDU-ČSL na životě na českém venkově, snese bez okolků srovnání s tím, jak se na něm podepsal komunistický režim.

Likvidace drobného podnikání, zánik tisíců obchůdků a hospod, které zajišťovaly alespoň základní obslužnost pro obyvatele malých a středních obcí, pro důchodce, kteří se nemají jak dostat do města do supermarketu, to je skutečně trestuhodný čin, který přinese jen další úpadek regionů a vylidnění venkovských oblastí. Nedivím se, že EET, neustálé kontroly a vysoké pokuty znechutily tisíce drobných obchodníků, kteří tak tak přežívali, a donutily je k tomu doslova zavřít krám.

Všechna slova vládních mocipánů o tom, jak chtějí podporovat venkov, jsou tak jen jedno velké pokrytectví. Velmi mne mrzí že se současnou vládou v demisi a ani s tou, která se rýsuje, nelze vidět alespoň malou naději na změnu.

Je víc než jisté, že premiér Babiš a jeho “hvězdný tým” jde a nadále i půjde na ruku jen velkým hráčům a družstvům, kteří nikdy nemohou plnohodnotně zastoupit rozmanitost upadajícího venkovského podnikání. Přesto jsem přesvědčen, že to nesmíme vzdát a s veškerou vervou bojovat proti všem nesmyslům, které současná fakticky socialistická politická reprezentace neustále vytváří.

PL, 22.4.2018

Autor je slovácký senátor