3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Levice sílí i Nečasovou zásluhou

Co ještě včera mohlo být vydáváno za odchylku či dokonce úchylku, se nyní potvrzuje. Také podle šetření agentury STEM ze závěru dubna by komunisté předběhli občanské demokraty a ve sněmovních volbách vybojovali stříbrnou medaili. Výmluvné je, že momentální vládní koalice by získala jen dvaašedesát mandátů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 13.5.2012 10:26

Přání otcem myšlenky?

Minimálně ve střednědobém výhledu je naše ekonomická i politická budoucnost natolik závislá na stupni našeho podřízení "Bruselu", že by nikoho nemělo překvapovat, že i dělicí čára mezi pravicí a levicí, je u nás zcela překryta čarou mezi EU-realistickými a EU-hujerskými stranami. Tak např. stranu, která se snaží posílit vliv EU-socializmu u nás nelze považovat za pravicovou i kdyby se jakkoli "tvářila" pravicově (např. TOP09, a před ní Unie svobody..).

Takovéto "Trojské koně" své politiky vytváří EU pomocí velmi účinného mechanizmu politického vydírání a politické korupce jednak tím, že pomocí ovládnutých masmédií a "svých lidí" ve státních institucích likviduje nafouklými pseudo-aférami své politické odpůrce a zároveň touto "kouřovou" clonou chrání své "šibaly" (Gross, Palas, Sobotka, Kalousek, Bursík, Paroubek, Bakala...). Hlavně ovšem tím, že odměňuje "vlastizradu" skvěle placenými funkcemi v zahraničí (např. guvernér ČNB Tošovský, I. Pilip, V. Špidla...). Důkazem "úspěšnosti" této EU-politiky je např. to, že současná evropská politická "elita", přes svůj jinak očividný populismus a očividnou neochotu zabývat se důležitými problémy (naše vymírání), má k jakémukoli posilování politické integrace v EU nesrovnatelně vstřícnější vztah než "její" národy.

Nepochybuji o tom, že mnozí naši sociální "demokraté" by spojení z historicky dceřinou (pro mnohé mateřskou) stranou uvítali. Toto spojenectví je ale velmi nepravděpodobné, protože ČSSD jako EU-hujerská strana bude muset podle pokynů bruselské centrály provádět nepopulární, celému národu a především jeho chudším vrstvám škodící hospodářskou politiku. Pro komunisty by to znamenalo vzdát se role "ochránce" národa (stát se EU-hujery) a role jediného "ochránce chudých", tedy i své střednědobé politické perspektivy a tak hloupí oni nejsou.

Momentálně nejpravděpodobnější se proto bohužel jeví EU-hujerské spojení mezi TOP09 a ČSSD (a "zelenými). Mějme při volbách na mysli, že EU-hujeři jsou pro nás tou nejhorší možností.

V. Plocek 12.5.2012 23:52

Levice sílí i Nečasovou zásluhou

Konečně člověk, který nezažil, začíná chápat rok 1948. Jestli tak, jak jednali nyní pravicoví politici konali i v 1948 , tak se nedivím, že lidé se vzpomínkami na 2. svět. válku, volili levici. A dnešní pravice,  Spolek z části snaživců a z větší části dobrodruhů všeho zrna dělá poslední roky vše proto, aby nahnal běžného občana do rukou levice. A nedělejme si rozinky.  Sociální demokracie po dalších volbách bude spolknuta komunisty, kteří nyní nic nedělají, neprovokují a jen v tichosti čekají "na kořist". A pokud to půjde se schopnosmi a konáním pravice takto dál, tak mají kořist na dosah ruky. Bohužel zatím není na obzoru jediná osobnost, která by dokázala vzít kormidlo pevně do ruky a držela loď potřebným směrem. Takže slušní a schopní lidé, vzpamatujte se a vystupte s řady. Jinak je na další 40 - 50 let amen.  A nespoléhejme na západní "spojence". Mají svých starostí dost.

V. Váňa 13.5.2012 7:34

Re: Levice sílí i Nečasovou zásluhou

Souhlasím.

A dodávám: to, co lidi podle mého soudu štve nejvíc není ani to, že si musí utáhnout opasky, a ni to, že soused má víc než já, a to si nepřeji.

Jistě, takových je také dost, ale soudě podle mého okolí, nejvíce lidi štve, že naši mocní šetří jen někde (a spíše tam, kde to pálí víc) a někde se nenamáhají. Trochu mi to připomíná situaci, kdy bychom jezdili pro máslo, které je ve vedlejším městě o pětikorunu na kusu levnější autem se spotřebou 11 litrů/100 km.

Takže ten s tím kormidlem pevně v ruce musí především sjednotit strategii šetření i celkového ozdravení ekonomiky. A ne rozdávat stotisícové odměny úředníkům, byť by byli sebepilnější, a ne tvrdit, že se státními zakázkami nemůže nic dělat, jestliže víme, že jsou jednak předražené, jednak je v nadpolovičním podílu dostanou firmy, které jsou nějak zpřízněni s těmi mocnými - tedy ti, kteří spolu mluví.

Z. Rychlý 12.5.2012 10:14

Rádoby nestranný quasipolitolog Jelínek zase tlachá.

Prý "Jenom nějaká laciná předvolební cukrátka tentokrát voličům stačit nebudou", Ale budou.Tak jako kdysi stačil slib, že zvýšenou hranici odchodu do důchodu vrátíme zpět - a nic. Tak jako poplatky rušit nebudou, tak jsko karenční dobu vracet nebudou, jak slibovali a nesplní - tak nebude budoucí vítěz voleb plnit nic ze svých planých populistických slibů. Ale volič na to skočí, jako skočil zatím vždy. Že původně chtěl jen vytrestat pravicovou (ha, ha) vládu, ale zas až tak řeckou cestu nechtěl !? Hloupé.

Taky se mi tahle vláda nelíbí, ale ze zcela jíných důvodů a už vůbec si nepřji vládu levice. Zeman, Gross, Špidla - nic kloudného s korupcí neudělali, nezmenšili přebujelou státní správu (spíš naopak), malé podnikání nepodpořili ani náhodou, a ještě zatížili pokladnu zvyšováním mandatorních výdajů - v podstatě uplácením.

L.Jelínku - jdp! Socdem dluhy nepálí, není přece problém na splátky dluhu starého si vzít nový úvěr. Geniálně jednoduché.

P. Schuster 12.5.2012 9:55

Mnoho povyku pro nic

Považuji se za pravicového a konzervativního voliče a žádné protichůdné teze nás, pane Jelínku, nečekají. K paktu rozpočtové zodpovědnosti se ČSSD přihlásila a jejich volební program je proto nesplnitelný.

Můžeme předpokládat že v příštích volbách vyhraje ČSSD (ale ona vyhrála i v roce 2010). To, že by komunisté spolu s ČSSD dosáhly ústavní parlamentní většiny, to nemyslíte vážně. To není ani na Slovensku a tam je úplně jiná situace. Pravice a levice se u nás již dlouhodobě přetahují o pár hlasů. A volební průzkumy? Před volbami v roce 2010 měla preference ČSSD přes 30%.

A socialistická formulka "na co má občan právo zdarma a co má být – a za jakých okolností – zpoplatněno"? Pane Jelínku, nic není zadarmo to, už konečně pochopte.

Přeji ČSSD i KSČM, brzy společnou vládu. Šetření tomuto spolku nikdy nešlo a jak to dopadne, je všem, co mají zdraví selský rozum jasné.

V. Plocek 13.5.2012 0:02

Re: Mnoho povyku pro nic

Pane vy jste snad z jiné planety. A neberte to prosím jako urážku. Ale , že se sociální demokracie spojí tichou cestou s komunisty, to očekávám. Ale že je komunisté ve vhodnou chvíli spolknou jako malinu, o tom jsem hluboce přesvědčen. Druhá varianta, že jim to všichni strčíme pod noc, je také reálná (viz rok 1948).

A jak to dlouhodobě dopadne? Díky prověřené pasivitě českého národa, jednoznačně. Budeme držet hubu a poslouchat Svobodnou Evropu,  Hlas Ameriky a další prameny svobodného života.Takže pokud jste mladší, jděte o burcujte lidi okolo sebe (pokud to budou vůbec poslouchat). Ještě je stále čas a jde o Vás. Mě už je totiž tolik let,  že již žádnou perspektivu nepotřebuji.

Zdravím Vás.

Plocek Teplice 

 

P. Schuster 13.5.2012 8:43

Re: Mnoho povyku pro nic

Historie se neopakuje a proto mě rok 1948(i když jsem ho zažil!!) nestraší. Jsem životní optimista a proto nevěřím, při současné stavu Evropy (bohužel trend vývoje Evropy je nejasný), že by se Česká republika jenom přiblížila k poměrům roku 1948.

P. Jášek 12.5.2012 9:28

Podstatnější je,

že Vy, v tom Altneráku, sami houbelec víte co budete dělat! Většina občanů nechce levici, většina občanů nechce tuto vládu a to je rozdíl. Jenže ten by byl na samostatný a hodně dlouhý článek!

Já osobně držím Nečasovi palce při této jeho labutí písni, i když k činnosti této vlády mám milion výhrad! Jedna z nich je, že nedokáže nakopat TOP09/tedy Kalouskovi/ do ři*ti a vyhodit Drábka a Jeho jasnost!

P.S. nikdy jsem nevolil ODS a pochybuji o její pravicovosti cca od r. 1994!

P. Pavlovský 12.5.2012 7:20

Po nás komunisti

Nečas není předvolebním nadháněčem levičáků! Nečas je prostě (nepříliš) pravicový politik, který se chová (nepříliš) pravicově, ale v podstatě tak, jak předvolebně slíbil a jak to od něj jeho voličové očekávali. O TOP 09 platí totéž. Jestli si to část voličstva představovala bezbolestněji, není to vina dnešní vlády. Tato vláda musí konat "her best". Co přijde po ní, to už není její odpovědnost. Po tvrdé práci přijdou nejméně 4 roky prázdnin v opozici. Pracovat, místo levicového mluvení, budou zase muset ti druzí. Budou mít obrovskou šanci ukázat, co dovedou (ústavní většina!). A také šanci se historicky znemožnit. KSČM od Listopadu poprvé.

P. Lenc 12.5.2012 9:10

Re: Po nás komunisti

Souhlasím s vámi až na to nepříliš.Ono to je těžké být příliš,když máte ,nebo jste měl,politické partnery takové jací jsou,či byli.A pokud českým občanem neotřásá to,co se začíná v Evropě dít,tak to je dvojnásob těžké.