26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

GLOSA: Lékaři, či spíš pan Kubek opět hrozí

Každý z nás se osobně stýká s řadou lékařů, mediálně známých i zcela neznámých, vysoce postavených i „řadových“. Práce je baví, plně se v ní realizují, leccos je na našem zdravotnictví trápí, leccos těší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 7.4.2016 9:34

IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Připomínám fakt, že V.K. vzděláním údajně ekonom otálel až do roku 2009, s uznáním, že Hypoteční krize v roce 2007 a následující Světová finanční v roce 2008 byly v ekonomii události anomální a prakticky celý rok se držel tezí o cykličnosti vývoje.

Ten samý člověk navíc doposud nerevidoval svůj dokonce mezinárodně knižně vydaný negativní postoj ke globálním změnám klimatu a to i přesto, že nevratné změny tohoto jak se ukazuje epochálního procesu, už začínají být leckde znát a prvé vědecké studie tento proces dokládající pocházejí už z let sedumdesátých..

Nespochybnuji IQ či deklarované vzdělání u V.K. - ale naopak to dokládám jako paradoxní příklad, že obsah tvrzení není na jejich inteligenci lidí zdaleka tak vázaný jako na častěji podstatnějších charakterových vlastnostech.

S. Donát 7.4.2016 9:41

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Můžete prosím nějak přiblížit, co přesně myslíte tím "negativním postojem ke změnám klimatu"? Děkuji.

Š. Hašek 7.4.2016 9:52

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Bezvadná otázka! Já se připojuji.

Neb též se mi jeví regulovat soustavu Slunce-Země poněkud aktivistické. JauJaubiomasa si na to troufá.

Tedy asi mám také ten negativní postoj.

P. Rada 7.4.2016 10:06

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Pokud negujete jiné vlivy než systém Země - Slunce ... pak nejspíše máte negativní postoj ke klimatickému problému lidstva.

Naopak za pozitivní postup bych považoval snahu o vyhodnocení/vyčíslení souboru všech vlivů s dostupných dat. Nikol tedy jem Milanlovičových parametrů, iradiace.. ale i slleníkového efektu, sopečné činnosti, oceánských vlivů atd.

Postoj cílené selekce příznačně není o vzdělání, IQ - to ani u Vás nespochybnuji. Selekce bývá o tom nechtít všechno zohlednit - či dokonce rafinované snaze velmi inteligentních bránit se přijetí odpovědnosti negováním podstatného.

P. Vaňura 7.4.2016 11:20

Pokud Vám vadí CO2 a nepodporuje jadernou energetiku

je naprosto jasné, že v žádné katastrofální důsledky emisí CO2 ve skutečnosti nevěříte.

Jinak navrhuji, abyste se křiklavě pomaloval a křepčil celou noc před totemem Boha Klimatu. Bude to stejně účinné, jako "boj proti změnám klimatu" v podání EU, ale nepoměrně levnější. Akorát by si přitom nikdo nemohl nakrást, což vadí především!

P. Rada 7.4.2016 14:12

Re: Pokud Vám vadí CO2 a nepodporuje jadernou energetiku

Nepodsouvejte mi víru jako podstatu sdělení. Naopak uvedte jakou uhlíkovou stopu navozují současné JE3+ generace už jen ve chvíli výstavby? + v provozu? + výstavba úložišt...?

Pokud platí už i výroky jaderných inženýrů (nejen představitelů ČEZ) o tom, že jsou dnes JE ekonomicky efektivní až po deseti až 20letech provozu - tak s toho vyplývá návratnost investice za celou dobu života jen 3 až 6x a to sotva stačí na udržení civilizační úrovně.

Něco jiného jsou nenaplněné obecné představy o JE s uzavřeným palivovým cyklem a vysokou bezpečností i efektivitou. Až někdo něco takového bude umět realizovat dejte lidstvu vědět - může jít o významnou naději.

P. Vaňura 7.4.2016 15:08

Jaderná elektrárna vyprodukuje energii, použitou ve

všech fázích od výroby materiálů až po dokončení stavby za čtvrt roku provozu na plném výkonu. To je známo už celá desetiletí ale pořád někdo vytahuje ten argument, co Vy.

Samozřejmě, uzavřený palivový cyklus je možný už dnes, ale zelení když o tom slyší, propadají hysterii. Reaktor Superfénix, schopný spálit všechen uran, dokonce Greenpeace odstřelovali raketami!

Tady máte foto fabriky na přepracování vyhořelého jaderného paliva, v provozu je už 40 let.

https://en.wikipedia.org/wiki/La_Hague_site#/media/File:UsineHague.jpg

P. Rada 7.4.2016 22:38

Re: Jaderná elektrárna vyprodukuje energii, použitou ve

Je možné postavit různé "fabriky" - problém je kolik z nich je efektivních tak aby na sebe alespon vydělali a nepotřebovali k tomu jakoukoliv formu dotací.

To samé dnes platí pro "fabriky" na výrob energií. Zejména ty jaderné se dokonce bez rostoucích dotací a rostoucích skluzů ve výstavbě neobejdou. To je podstatný důvod proč JE celosvětově stagnuje a to nezávisle na typu společenského zřízení.

Vyjímkou která dříve platila celosvětově jsou dnes ti, kteří usilují o jaderné zbraně.

P. Rada 7.4.2016 9:53

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Negativní ve smyslu negování tohoto problému.

Š. Hašek 7.4.2016 10:07

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Václav Klaus problém pouze chápe ve smyslu "přizpůsobit se", nikoliv "regulovat", tedy to klima. A také, že za posledních 15000 (pouhých, žádné druhohory) let se tady v Evropě s ledovcem děly věci, a nebyl tu jediný tovární komín. To doufám víte?

Zkoušet regulovat klima z brusele! Pane Rado, Vy jste také v té partě?? V té partě, která udělá bububu (biomasně) na Vesmír a "teplota se srovná"?

Zkráceno.

P. Rada 7.4.2016 10:59

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Zkráceně ke klimatu. (Předesílám že nebudu mít čas na věcné i jinak ověřitelné podklady dál reagovat). Dnes se tedy velmi pravděpodobně planeta Země historicky enormním tempem vrací do velmi vyrovnané situace (bez dob ledových) kde klimaticky byla před více jak 3miliony let. Viz běžnědostupné odkazy:

http://www.globalwarmingart.com/wiki/File:Five_Myr_Climate_Change_Rev_png

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/All_palaeotemps.png

Enormnost tempa souvisí zřejmě s tím, že to co se ukládalo pod povrch je dnes antropogenně vypouštěno zhruba milionkrát rychleji. Poslední klimatologické studie dokládají dopady:

http://www.nature.com/nclimate/journal/v6/n4/full/nclimate2923.html

S. Donát 7.4.2016 10:15

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Ale VK přeci nepopírá, že se klima mění a a ni netvrdí, že to není žádný problém. Jen zpochybňuje různými ekopošuky deklarovaný podíl lidí na těchto změnách a dále upozorňuje, že si z toho různí vychcánci dělají super byznys.

P. Rada 7.4.2016 10:46

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Nadnesl jsem výše tezi, že IQ nesouvisí přímo s výroky, ale že podstatnější bývá nezmíněná povaha.

V tomto smyslu Vám dávám zapravdu, že "různými ekopošuky deklarovaný podíl lidí" nebo "vychcánci dělají super byznys"... se také podílejí na problému (klimatu...).

Děkuji Vám, že mi tak dáváte zapravdu právě smyslu, že inteligence a deklarované vzdělání se nekryjí s podstatou problématiky.

Podstata autorova článku může totiž tkvět nikoliv v nepoměrech platových ale v narcistickém přání, se opět a opět připomenout, zviditelnit.... Vysoké IQ posléze jen optimalizuje cestičku jak ego presentovat.

T. Kočí 7.4.2016 10:23

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Věnujte se tematu, ne autorovi!

Š. Hašek 7.4.2016 10:49

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Omlouvám se za maličkou odbočku, ale já si prosím nezačal!

Kubek jest socanský odborář, k jeho volbě lékaři neměli klesnout. Pokud jsou lékaři.

P. Vaňura 7.4.2016 10:54

Ono je třeba krizi z roku 1929 i krizi z roku 2008 vidět

jako krizi, spjatou s cyklickým vývojem, ale podstatně rozšířenou idiotským jednáním politiků i následnou masovou hysterií.

To, co se děje dnes je přímým důsledkem toho, že masy humanoidů, zejména zelených, mohou dále vegetovat v neziskovkách, přisátých na veřejné rozpočty a nejsou nahnány k lopatě.

Banky tudíž, při zamrzlých investičních plánech, v důsledku EIA a podobných nesmyslů, nemají kam investovat a nabízejí akorát nebezpečné soukromé půjčky na lichvářské úroky...

P. Vaňura 7.4.2016 11:15

Václav Klaus, ještě coby president, na jednom setkání

presidentů uvedl, že problém emisí CO2 lze snadno řešit přechodem na jadernou energetiku. Protože odezva byla takřka nulová logicky usoudil, že o žádný CO2 se v celé té zlodějské kampani rudozelených zlodějů NEJEDNÁ!

Š. Hašek 7.4.2016 13:46

Re: Václav Klaus, ještě coby president, na jednom setkání

Ano, nejedná. Určitě!!

Jedná se o zhloupnutí populace, které namluvíme, že štelovat klima je něco jako "si víc čistit zuby". Za cizí peníze koupenou zubní pastou.

Stačí, když nás o Vesmíru poučovala Kateřina Jaujaubiomasa. Když to zkrátím/zjednoduším na maximum, Václav Klaus se zatím moc nemýlil a nějaké hysterce, posedlé vlastní škodlivostí na Zemi a komandováním okolí, věří jen snad Moravec. A Šabatovka.

V. Kolman 7.4.2016 12:39

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Pane Rado, hrubě zkreslujete úvahy p. Klause o globálním oteplování. Václav Klaus NIKDY! nezpochybnil, že klimatické změny probíhaly, PROBÍHAJÍ a i nadále probíhat budou. Václav Klaus pouze nesouhlasí s tezí, že všechny ty změny má na svědomí činnost člověka.

P.S.-S panem Klausem v mnohém nesouhlasím a mám k němu různé výhrady, ale faktem je, že na jeho slova většinou dojde.

V. Javora 7.4.2016 14:10

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Ovšem, pan Rada toto má dlouhodobě v programu. Netroufám si posoudit, zda mu z toho jde nějaký prospěch a nebo je-li jen prostě šílenec.

R. Langer 7.4.2016 13:07

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Hm, zato u tebe je obsah tvrzení na tvoje IQ houpacího koně vázaný zcela nepochybně, Zelený sedmilháři! O charakterových vlastnostech raději ani nemluvě. :-P

J. Hejmala 7.4.2016 13:12

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Pane P. Rada váš přispěvek je jasný každému, jen zabedněncům jako je soudruh Donát alias J Vyvadil to nemuže pochopit

Š. Hašek 7.4.2016 14:14

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Pane Hejmalo, zbývá jen vymyslet system, kde by notoričtí ignoranti a nevzdělanci (např. Václav Klaus a Miloš Zeman), byli sofort nahraženi vzdělanci typu Bursík nebo Dienstbier.

Těším se. I Šiklová by se šikla. Co Vy na to?

A se mnou ty šílenosti nechápou i mnozí další zabedněnci, bude jich dost, pamatujete si počet voličů presidenta Miloše Zemana a výsledky ODS "za Klause"?? Všichni se vejdou do jedné nemocnice, že jo?

Tak se snažte. Mimochodem, pan Rada přece jen má úroveň - své oponenty nenazývá zabedněnci.

S. Donát 7.4.2016 14:37

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Ale vždyť ji nechte být, ať si kvoká :)

J. Hejmala 7.4.2016 15:38

Re: IQ, deklarovaní vzdělání ... - nebo spíš povaha?

Ale že vás musela nějaká baba zde pořádně vytáčet vidte Jiriku Vyvadile?:):):):)

J. Myslivec 7.4.2016 8:33

Lékaři a jiné

Tak s tímto příspěvkem se plně ztotožňují! Není ale jen p. Kubek! Jsou i lékařské odbory pod vlajkou známého představitele "odcházejících lékařů"! Inu s jídlem roste chuť!

Co se tehdy navařilo, vrací se zas.

T. Kočí 7.4.2016 10:27

Re: Lékaři a jiné

Jsou to Rathové.Stále natažená ruka. Chtělo by to restruktualizovat celé zdravotnictví aby pár desítek doktorů zbylo. Každý nebude chtít do Němec, každý není Pomahač.

Š. Hašek 7.4.2016 11:07

Re: Lékaři a jiné

Nebude se restrukturalizovat. Socani nechtějí a šedesát procent pacientů má strach, že by museli své zdraví "zahrnout trochu do rodinného hospodaření". Trochu! I knedle k obědu ve špitále a cejchu s peřinou. To je skutečný průzkum mezi socvoliči "o mém zdraví". Nemá to cenu.

Komunismus ve zdravotnictví nelze jakýmkoliv smysluplným postupem odstranit. Pokud občan platí, někteří nic, někteří více (a dokonce se blábolí, že tam něco dodá stát!!, to jako Sobotka?) - a potom se řadí poníženě do fronty, co jim ministrestvo (a Kubek) zadarmo přidělí, system je zabetonován a budou pouze hádky, hádky kdo kolik vydělá a co bude lidu milostivě přiděleno. Pacient zadarmo nároků a zároveň škemral, skvělá kombinace, jak z dílny Gottwalda. Povedlo se jim to, i Kubkovi. Volby na krku.

M. Prokop 7.4.2016 8:14

Kubek je DRáthův poskok.

No a k platům, první problém jsou "tabulkové" platy. Proč by nemohly být smluvní, jako v jiných profesích? Druhý problém, míra spoluúčasti je zde ve srovnání se světem nízká. Přibylo by ve zdravotnictví peněz a ubylo simulantů.

J. Myslivec 7.4.2016 8:34

Re: Kubek je DRáthův poskok.

Jó, to je fakt!