29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Léčba Klausem

Po celou dobu svého působení v české politice, jako aktivní politik i jako konsultant, jsem byl zastáncem Václava Klause. Dostalo se mi té cti, že jsem několik let pracoval jako jeho poradce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 8.10.2013 7:49

Re: Vystoupil proti DIAMETRÁLNĚ ODLIŠNÉ ODS

EU nebyla před deseti lety jen mírně postižena socialisty. EU je dosud silně postižena socialisty a bývalými anarchisty. Stejně, jako jimi byla po válce postižena Velká Británie. Důsledkem je Lisabonská smlouva, která neměla být nikdy schválena a to zejména proto, že se v jednotlivých státech nekonalo v této věci referendum. Ono totiž systém a způsob žití nelze nikdy, v žádném případě občanům vnutit. Pokud občané nevezmou dané věci za své, nikdy nemají naději na dlouhodobé, efektivní fungování.A o to snad jde, ne?

Z. Sohorova 8.10.2013 7:59

Re: Vystoupil proti DIAMETRÁLNĚ ODLIŠNÉ ODS

Opustil jinou stranu jakou z ni udelal,ale podstatne je  ze plne podporil verejne  stranu, ktera je nejhorsi ze vsech a ktera se o tohoto jesity opira a rika si Hlavu vzhuru smesne,,,,

P. Čech 8.10.2013 19:08

Re: Vystoupil proti DIAMETRÁLNĚ ODLIŠNÉ ODS

Podpořil stranu, která je nejhorší ze všech? Asi jsem slepý a hluchý, ale nějak jsem si nevšiml, že by podpořil nějakou komunistickou stranu. A že jich pár máme!Pletete si pojmy, paní Sohorová. Hlavu vzhůru není politická strana, ale politické hnutí. . To je ovšem rozdíl, víme?

Z. Sohorova 8.10.2013 4:01

Pane Hass

Je videt ze i kdyz jste s Klausem pracoval jste ho ale vubec neznal  Klaus se zachoval k tem kteri mu pomohli se vysplhat nahoru vzdy spatne a falesne Klaus  se zachoval i k cele CR spatne na ktere mu nikdy nezalezelo U neho slo vzdy jen o jeho osobu a jeho zvididelnost jak doma, tak pred svetem Muj nazor treba smesne  ukradene propisce je, ze to udelal Klaus umyslne aby se o nem psalo ve svete Nic mu nezalezelo na tom co si o nem mysli svet hlavne ze byl v obraze.Neverim podle jeho jednani ze sdilel nazory jinych snad jen na oko Vzdy chtel prosadit jen nazor jeho, ktery podle neho byl spravny a zadny jiny... Nakonec se ukazal s jeho falesnou povahou pri jeho zakerne amnestie a to uz nepisi o tom ze podporil verejne snad tu nejhorsi stranu Hlavu vzhuru a verejne zada CR o odstoupeni z EU Nestaci mu ze za jeho vlady  vse zrujnoval a zkazil... chce jeste dostat CR do katastroficke situace dnes... Klaus je nejhorsi politik ktery vubec v politickem zivote mimo komunismus existoval

J. Mrázek 8.10.2013 4:41

Chápu, že VŮBEC nechápete.

Nicméně pište, jste skvělý odstrašující příklad, i tací jsou třeba...aby Vám to nepřišlo líto, tak výrok roku 1974 v Británii zněl : " Každý chlap je dobrý alespoň k tomu, aby sloužil jako odstrašující příklad..."... jste tak trochu na pomezí mezi MEN a WOMEN ....

A. Reček 8.10.2013 6:42

Re: Pane Hass

Máte pravdu paní. V.Klaus od prvopočátku bojoval vždy o sebe a také během svého premiérování vládě zcela přehlížel různé rozumné připomínky koaličních partnerů. Mrzuté bylo, že i spolustraníků, kteří upozorňovali jej na některé chyby, které se pak vymstily.  Jenže on nic takového sobě nepřipouštěl, on byl bezchybný. Jen ti druzí nedovedli pochopit jeho myšlenky a kroky. Vlastně nechápou je dodnes a taková jeho amnestie, či podpora Bobošíkové před nynějšími volbami je toho příkladem.  Lépe by mu teď slušel klidný život osoby na penzi v kruhu své rodiny.

P. Vítek 8.10.2013 8:36

Re: Pane Hass

Nejses ty provokater dedku?Maly decka nekdy taky vykrikuji v tramvaji sprosty slova,aby si jich nekdo vubec vsimnul.

P. Čulík 8.10.2013 8:51

Re: Pane Hass

A vy VK znáte lépe? Jak a odkud ho znáte vy?

A mimochodem, madam: Jména se píší s velkým písmenem na začátku....Nebo to je vaše umělecké jméno?:-)

Z. Sohorova 8.10.2013 16:10

Re: Pane Hass

Pane P. Čulík  mimochodem nazvem nekoho koho nenzate se pise Vy    asi jste neco podobnyho jako ten nemocnej Klaus

P. Čulík 8.10.2013 16:43

Re: Pane Hass

Přečtěte si to po sobě, to je fakt "češtin".

Jestli chcete někoho poučovat, tak pátým pádem voláme, když někoho oslovujete.

Velké písmeno ve vy není povinnost, pouze slušnost a jenom v případě, že si dotyčného považujete. To ale není tento případ.

J. Vyhnalík 8.10.2013 14:01

Re: Pane Hass

K čemu fakta, důležité je mít ve věcech jasno.

J. Kanioková 8.10.2013 18:47

Ale aspoň je sranda :)))

M. Varadinková 8.10.2013 1:40

Ale houby

ODS se přesunula směrem k havlismu, Klaus zůstal na svém. Takže ODS ideově opustila Klause. A to nemluvím o okopávání Klausových kotníků, které Topolánek a spol. (nakonec i Vy, pane Haasi) provozovali a které mnozí odeesáci včetně hloupé Němcové provozují dodnes.

Nejprve pro mne ODS přestala být volitelnou a až poté z ní Klaus odešel. Jsem ráda, že dnes i Klaus, když už není prezidentem,  konečně může říct o ODS takříkajíc "na plnou hubu" to, co já o ní říkám už nejméně pět let.

ODS prostě pod Topolánkovým vedením sešla z cesty, zabloudila, Nečas ji nedokázal vrátit zpět a ani teď to nevypadá, že by byla nějaká naděje na změnu.

Z. Sohorova 8.10.2013 4:07

Re: Ale houby

M. Varadinková   Jako vzdy nezklamala porad zbloudila a hlavne s Klause zblbla ( Zakuklenej Klaus)

J. Mrázek 8.10.2013 4:43

Přesně. Ale tohle někteří nepochopí nikdy...

Držím mu palce a s ním i celé Unii, aby se vzpamatovala a začala mít zase smysl....

P. Vítek 8.10.2013 8:47

Re: Ale houby

Jste fakt dobra pani Varadinkova!To je kumst v dnesni dezinformacni infekci zustat tak blizko skutecnost

J. Vozábalová 8.10.2013 0:57

Dokázala bych pochopit a s respektem odpustit skoro všechno!

VK (a jeho ODS) nebyl nikdy tak úplně můj šálek kávy, vadilo mi mnoho věcí, ale především jeho názor, že zákony stačí uzpůsobit následně, hlavní je rychlost ekonomické přeměny. To považuji za základ dnešních problémů ODS - lidé už mají dost propojení strany na byznys.  Napřiklad u nás v jižních Čechách bych ODS letos volit nemohla, i kdybych byla jejím zapřísáhlým příznivcem. 

No ale zpět k tématu - byť  VK nebyl můj šálek kávy, měl do dění okolo presidentské volby můj respekt - velký a nefalšovaný.

Zcela chápu, že při svém názoru na KS jej v presidentské volbě podpořit nemohl - co ale nikdy nepochopím a důvod, proč jsem si jej přestala vážit, je razance, se kterou podpořili on a jeho rodina kandidaturu MZ. Neměl přece žádnou povinnost svou podporu někomu vyslovit. No a přijetí velvyslaneckého pašalíku pro paní Lívii - to tu ubohost jen dokresluje.

Nebudu volit ODS, to ostatně na jihu Čech snad ani nejde, ale to, co svému dítěti provádí VK, to by snad ani nejhorší macecha nedokázala - té strany je mi líto, muset se stydět za svého zakladatele, to je dost hrůza. 

J. Kanioková 8.10.2013 1:17

Důvod ? .... EU

MZ, i když proti EU tak zcela není, Bruseli na každý špek neskocí.  KS nejspíš ano..

J. Mrázek 8.10.2013 4:46

KS ale plánovitě a vždy, když je příležitost.

I když mám asi oprávněné obavy, že si ty "náhodné příležitosti" spoluvytváří ...

J. Vyhnalík 8.10.2013 13:59

Re: Dokázala bych pochopit a s respektem odpustit skoro všechno!

Fungující ekonomika je pro stát zásadní, proto bylo nezbytné, v situaci, kdy se rozpadl celý tehdejší ekonomický systém a vznikla nový na jeho troskách postupovat maximálním tempem. Co dokáží právníci, nám předvedla nejen známá konkurzní mafie. ale i další případy, kdy správci konkurzní podstaty spravují konkurzní podstatu zpravidla právě tak dlouho, dokud ještě něco zbývá a oni si tak mohou účtovat své služby. Vyčítat VK, že v době, kdy nejdůležitějším tématem parlamentu bylo rozhodování o tom, zda ta čárka, kterou Slováci vnutili do názvu společného státu je pomlčka, nebo spojovník, nespoléhal na to, že parlament přijme urychleně kvalitní zákony, je více než naivní.

Jinak ovšem souhlasím s tím, že důvěra v MZ a jeho podpora jsou více než krátkozraké a neospravedlňuje to ani osoba protikandidáta. Pokud bych měl sepsat seznam toho, v čem si myslím, že VK chyboval, bylo by to jistě na jednom z předních míst, dokonce snad na tom nejpřednějším.

L. Severa 8.10.2013 15:04

Re: Dokázala bych pochopit a s respektem odpustit skoro všechno!

Pane Vyhnalíku, jistěže nešlo vytvořit napřed zákony a potom ekonomický systém. Vzal jste mi vítr z plachet- chtěl jsem také reagovat, ovšem nenapsal bych to tak fundovaně jako Vy. Lidově se dá říct, že pokud bychom čekali na právníky až něco sesmolí,  byla by republika rozkradena. Pokud se týče podpory kandidatůry M.Z.  sdílím Vaše rozpoložení, ovšem ti dva se znají již velmi dlouho a vědí o sobě více než veřejnost. Přes rozdílnost názorů Zeman(Jak jsem se mýlil) se ve své knize vyjádřil o Klausovi velmi kladně. Jinak mám-li vyjádřit názor k volbě prezidenta,  knížete považuji, z hladiska mezinárodního, za větší zlo. Asi to V.K. viděl podobně, ovšem jeho podpora nemusela být tak spontání.

J. Vyhnalík 8.10.2013 15:17

Re: Dokázala bych pochopit a s respektem odpustit skoro všechno!

Presidentská volba mi přišla jako kdyby se mne Valerij Kličko ptal, jestli ji chci zleva nebo zprava.

Teoreticky se dá uvažovat o tom, že pokud volba kteréhokoliv z kandidátů je podobně špatná, je výhodnější volit toho z kandidátů, který se dokáže sám rychleji zdiskreditovat, ale osobně jsem prostě Zemanovi hlas dát nedokázal, protože pak bych musel žít s vědomím, že za jeho činy nesu, spoluodpovědnost, třeba malou.