5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: Ktééé tomof muj

Podle Lidovky.cz oznámil Václav Klaus jr. vydavatelství MAFRA, že si jeho škola u této organizace již neobjedná žádnou inzerci. Důvodem je podle něj to, že se Mladá fronta Dnes postavila před druhým kolem za Karla Schwarzenberga, čímž popřela svou objektivitu a nezávislost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 19.1.2013 18:48

Nic nového pod sluncem

Dostalo se nám další toho, jak P.L. svůj obvyklý nedostatek skutečných argumentů vyvažují osobními útoky, polopravdami a dezinformacemi.

V prohlášení paní Bystrické se komunistická ideologie nijak neprojevuje, protože by ho určitě podepsala i většina sociálních demokratů. Pokud si z něj odebereme typický levicový útok na církev, obsahuje nezpochybnitelná fakta.

V rozporu s autorovým tvrzením bylo husitsví bezpochyby i zápasem protiněmeckým (viz. zápas o českou univerzitu) a komunisty bylo interpretováno především jako boj sociální a protikatolický. Důvody, které má proti "knížeti" na hradě "Suverenita" a komunisté jsou téměř opačné. "Suverenitě vadí jeho vztah k nové socialistické říši, na níž komunistům vadí jenom to, že není jejich (ne ale tolik aby s EU-hujerskou ČSSD neudělali koalici).

P.S. PREZIDENTEM NAŠÍ ZEMĚ NESMÍ BÝT ČLOVĚK, KTERÝ MÁ I CIZÍ STÁTNÍ OBČANSTVÍ A JE TEDY POVINOVÁN LOAJALITOU I K CIZÍMU STÁTU!!!

B. Rybák 19.1.2013 18:52

Oprava

Místo "Dostalo se nám další toho", má být "Dostalo se nám další ukázky toho"

J. Farda 18.1.2013 23:58

Ktééé tomof muj ...

Takže před chvílí jsem si přečetl vyjádření pana Motla k pasáži o cestě Karla VI. Schwarzenberga do Berlína v r. 1939, na jehož knihu se Klaus jr. odvolává. Pan MOtl upozorňuje na páně Klausovo vytržení z celkového kontextu. Čili podle výkladu tehdějších reálií historikem Klausem džejárem byl kolaborant i předseda protektorátní vlády ing. Eliáš, který přes své spojení s Londýnem a podporou odboje přes ministra Klumpara musel z titulu své funkce s Němci jednat a byl za Heydrichiády popraven. Vskutku, jak říká Klaus senior, signifikantní přístup k faktům! Fuj, džejáre, jste vzorový vědec a pedagog!  Polepšete se, jinak bych na Váš charakter musel použít terminus technicus x*ndl. Tečka.

J. Zeman 18.1.2013 20:29

Čistě pro informaci

Zikmund Lucemburský byl předkem Karla Schwarzenberga (stejně tak samozřejmě jako jeho otec Karel IV).

M. Kosejk 18.1.2013 15:55

2 věci

Rod Schwarzenbergů byl v historii pro Čechy velmi prospěšným rodem. A nic na tom nemění pamflety K.H.Borovského a spol. A už vůbec mne nezajímají kecy Bobošíkové a jí podobných ultranacionalistických populistů. Avšak druhá otázka zní: Měl by znát prezident  republiky slova státní hymny? Já tvrdím, že ano - a že je to podmínka pro vykonávání toho vysoce symbolického úřadu. Ale mám dojem, že by mnozí Karlíka omlouvali, že prý byl rozrušený, i kdyby tvrdil, že česká státní vlajka má upostřed klín v zelené barvě. :))

p.s. K. Schwarzenberg je pro mne nevolitelný z důvodů, které nemají nic společného s jeho rodem. Ale pro některé je asi snažší hodit mne do stejného pytle s fašouny. Třeba pan Bartoň si tak může zdůvodnit, proč bude volit eurohujera, i když jeho vlastní strana voličům říkala celou dobu opak názoru Karlíka.

Š. Hašek 18.1.2013 22:44

Re: 2 věci

Co takhle (ve vší slušnosti) se podívat na  fakt, že jeden z kandidátů je natolik politicky činorodý, že vystřídal /myšlenkově se ztotožnil s několika stranami. Trvanlivými asi jako aprílové přeháňky.

Ve věku presidentského kandidáta bych předpokládal něco jako "politicko názorovou neměnnost".

Pět stran bych přenechal, stručně řečeno, mladým, kteří třeba ještě  "neví čí jsou".

To jen, aby řeč nestála.

M. Kosejk 18.1.2013 15:40

mtrkys

M. Kosejk 18.1.2013 15:42

Re: mtrkys

Tak tohle je vzkaz od mého psa. :)) Ani nevím, jak se mu to podařilo odeslat, když mi lezl po klávsenici

V. Kusý 18.1.2013 15:23

Pan Klaus ml. se svým vyjádřením dostal na úroveň

svého nejpitomějšího žáka, ale spíš ještě hluboko pod ni.

J. Urban 18.1.2013 14:44

Tož, slušní lidé budou volit KS.

Komančové, náckové a modrooranžová lůza ať si volí koho chcou, třeba Mao-ce-tunga. Uvidíme, kdo má v této zemi navrch.

L. Severa 18.1.2013 14:58

Re: Tož, slušní lidé budou volit KS.

Zajímavé je, pane Urbane, že znám hodně slušných lidí kteří budou volit Zemana, při čemž je nelze ani zdaleka  charakterizovat podle Vašich kritérií. Naopak se domnívám, že Váš názor silně zavání oním komunistickým "Kdo nejde s námi jde proti nám"., 

V. Heidlerová 18.1.2013 18:24

Re: Tož, slušní lidé budou volit KS.

Kam ale ti "slušní" lidé dali paměť? A spousta slušných lidí nenáviděla Klause, teď dá na jeho zcela jasná doporučení? No, nevím, nevím.

M. Kosejk 18.1.2013 18:42

Re: Tož, slušní lidé budou volit KS.

Jestli to není tím, že "slušnými lidmi" se zaštiťují většinou největší hajzlové světa. :))

Vždy, když slyším nějakou variaci na to, že by prý slušný člověk toho a toho nemohl volit, tak si říkám: "Ty hajzle, kde vůbec bereš právo vykládat o svých názorových oponentech, že jsou neslušní jen proto, že mají jiný názor."

V. Heidlerová 18.1.2013 20:00

Re: Tož, slušní lidé budou volit KS.

Každý sám sebe považuje za slušného člověka, ještě štěstí, že já su sviňa.

B. Rybák 19.1.2013 16:52

Re: Tož, slušní lidé budou volit KS.

Opravdu velmi pochybuji o tom jestli charakteristickým znakem lidí, kteří se nechávají pohltit nenávistí ke komukoli a tím spíše ke státníkovi Klausova formátu je slušnost.

Velmi pochybuji i o tom, že by ten kdo pana prezidenta nenávidí dal na jeho (jasná) doporučení.

Jestli jste si dokázala od pana prezidenta někdy něco dokonce i přečíst, pak víte, že jeho jasná doporučení vypadají úplně jinak.

J. Veselý 18.1.2013 8:10

No

Podle mne výstup p. Klause mladšího byla jeho velká ostuda.

T. Vodvářka 18.1.2013 7:25

Principiálně nečtu Haló noviny

ani podobné zdroje. Nicméně - pokud jsou v nich obsaženy autorem uváděná data, pak se potvrzuje, že volba Jeho jasnosti do čela státu je správným krokem.

Jak se správně vyjádřil K.Schwarzenberg v rozhlase, proti některým pitomostem se nelze bránit a narážky na jeho pobyt v zahraniční, když my ostatní "jsme tu trpěli" pod bolševikem patří opravdu do kategorie "magorských".

V.Klaus mladší se dehonestoval již dříve, když zpočátku favorizoval státní maturity /pro "jeho" studenty to přece bude hračka/. V dalším roce mu na maturitách pohasla značná část jeho studentů a tak horoval proti nim. Jeho reakce na špatnou výslovnost K.S. dokazuje, že názorově vyhasíná, protože od inteligenta bych čekal inteligentní narážku a ne stupiditu. O to více se cením jeho studentů, kteří se proti němu postavili. To mi dává naději, že mladá generace není již zatížená komunistickou optikou a začíná používat vlastní hlavu a názory.

P. Pavlovský 18.1.2013 5:43

Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

Naší první historicky doloženou První dámou byla až Hana Benešová. Žádný z dalších českých panovníků se z politických i ekonomických důvodů neoženil z Češkou.

Kupř. Karel IV. byl čtyřikrát ženat, ale s Češkou samozřejmě nikdy.

V minulosti byly cizinky jako manželky českých politiků dost běžným jevem, kupř. manželka K. Kramáře byla Ruska. (Srov. dnes K. Peake, K. Jacques, M. Kocáb, J. Bobošíková - manžel Slovák, V. Klaus - manželka Slovenka.) 

Co do národnosti je K. Schw., jehož rodina tu žije doložitelně po staletí (kdo z nás to o sobě může říci? Klaus je německé jméno!) Čechem dosti spolehlivě, na rozdíl zřeba od G. Husáka.

Konečně ani jméno Gottwald není české, matrikový otec T. G. M. byl Slovák a jmenoval se původně Mässaryk (po česku Řezníček). T.G.M. také, dle vlastního přiznání v Hovorech... ještě po příchodu do Prahy dělal v češtině takové chyby, že se mu studenti posmívali!

J. Milota 18.1.2013 7:28

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

Pane Pavlovský, říká se, že rodiče presidenta VK se původně jmenovali Pružincovi. Teprve na začátku 2.sv.války dali najevo loyalitu k vítězi a přejmenovali se , jak vy píšete na německé jméno. Ale píšu jen to, co jsem slyšel.

S pozdravem Milota.

B. Rybák 19.1.2013 17:05

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

U tak velké hovadiny by bylo dobré uvést zdroj informace. Zřejmě bude blízký tomu, který v TV NOVA podpořil zahraničními rozvědkami řízený "sarajevský puč" tvrzením, že pan prezident má (tajnou) vilu ve Švýcarsku.

Fakt je, že mnozí lidé si za minulého režimu navykli posuzovat (trestat) děti za "chyby" rodičů. Měl by jste se toho ve vlastním zájmu rychle zbavit, aby jste se tu neztrapňoval.

J. Milota 18.1.2013 7:34

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

Pane Pavlovský, ano, Klaus je německé jméno. Dali si je rodiče nynějšího presidenta na začátku 2.sv. války. Původně se jmenovali Pružincovi, a pak se přejmenovali. Píšu to, jak jsem kdesi četl.

P. Pavlovský 18.1.2013 8:11

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

Přejmenovat se na začátku okupace na německé jméno, to je tedy síla!

P. Kmoníček 18.1.2013 13:50

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

musím se opravit.Vždy má pravdu Klaus a Pružinec.

J. Dvořák 18.1.2013 15:28

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

Pružinský,židovská rodina přivandrovala z balkánu !

V. Heidlerová 18.1.2013 18:27

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

Do plynu s každým, kdo není našinec.

V. Heidlerová 18.1.2013 18:35

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

http://www.klaus.cz/clanky/643

P. Kolář 18.1.2013 19:07

Re: Pozorné ucho rozpozná, že ani maminka V. Klause jun. není Češka

Už byste měl konečně dospět pane Pavlovský a neposlouchat kdejaký žvást.Svoji nenávist vůči presidentovi přece můžete vyjádřit trochu inteligentněji.