28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milda 8.6.2007 7:15

Mě spíše zajímá, kde se vzalo to vlhko.......

8-o v některých kalhotách? V mých ne!!!!   :-)

zloch 8.6.2007 7:07

Re: Smyk

Poměrně chabý pokus vysekat Puchejře z hlouposti, Stando.

Standa 8.6.2007 6:56

Smyk

vlaku po kolejích je možný. To se například zastaví kola, začne se jjiskřit od kol a vlak pokračuje po kolejíc aniž by se kola točila. Tak například vypadá smyk. Je-li na stejné koleji vlak v protisměru, hrozí srážka-havarie. To pro neznalé - Páraly-nedouky a jim podobné. Takže Paroubek použil logiku, což samozřejmě Páral nezná a neví co to je. Bože, chraň nás před Páraly a jim podobnými, protože jejich hloupost se nedá porazit, ale snad trochu omezit. A někteří jiní potřebují poučit v tom, že brzdit se musí umět tak, aby se kola občas točila. Automobilisté to znají.

honzak 8.6.2007 6:14

paroubek je

sice hýzl, ale pan autor je nedouk. Doporučuji mu, aby si zjistil něco málo o odvalování železničního dvojkolí a případně se zeptal nějakého tramvajáka, jak je to s pískováním .

loula 8.6.2007 5:57

ještě dodatek

myslím, že správný strojvedoucí by měl vědět, jak se chová vlak v případě smyku, a jednou z jeho  povinností by mělo být jezdit tak, aby se smyku vlaku pokud možno vyhnul. Pochopitelně, v případě použití záchranné brzdy smyku vlaku obvykle nezabrání, protože vlak je v takovém případě mimo možnosti ovládání strojvedoucím ( dokud nezastaví). Strojvedoucí, který si myslí, že smyk u vlaku neexistuje, je prostě nedouk. Bohužel, je to tak, pane Párale.

loula 8.6.2007 5:50

Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Jde o nedorozumění. Smyk jako fyzikální pojem je něco jiného než smyk, jak jej chápe automobilista, Oba pojmy mají něco společného, totiž to, že v případě smyku v obou pojetích jde o zablokovaná kola, která se neodvalují, ale smýkají. V případě auta se stane auto obvykle neovladatelné a neposlouchá řízení ( tzn. jede si kam chce), v případě vlaku-pokud nevykolejí-je vlak v podstatě také neovladatelný ( to znamená, že nelze regulovat jeho rychlost), ale jede stále po kolejích. V případě smyku u vlaku - dochází k němu např při použití záchranné brzdy - je potřeba překontrolovat uchycení a geometrii kolejnic, protože jsou při smyku extrémně namáhané a může dojít k jejich poškození.

Takže ryze z hlediska smyku má pan Paroubek pravdu a chytit za nos by se měl spíše pan Páral.

PetrN 8.6.2007 5:00

Dluhy se přece neplatí!

Dluhy se přece neplatí! tak nás učí náš nejvyšší ekonom, prazdroj vší moudrosti, první mezi moudrými, slunce nejjasnější, hlavní mudrc Paroubek... Tak na co záchranné brzdy. ;-P

Martin 8.6.2007 2:45

Re: Re: Páral byl kdysi komentátorem Rudého práva

a co souvisi treba povidani o RaJi vyse ? taky naflusano ?:-D

300 8.6.2007 1:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Paroubek má vždycky pravdu, záchranné brzdy ve vlacích jsou naprosto pro okrasu, pokud za ní zatáhnete, jdete do smyku. Nafotil na toto fyzikální téma asi čtyřkilovovou publikaci. Tak, už se tím netrapte, stejně dobře Jirka rozumí marťanům a Vítěznému únoru.

Dag Badman 8.6.2007 1:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

To nic nemění na faktu, že v tomto přiblblém případě měl Paroubek pravdu.

Mimochodem, Topolánek by měl vidět světlA, nikoliv světlO. Většina vlaků, které u nás jezdí mají totiž minimálně dvě ;-P

300 8.6.2007 1:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Zatímco Paroubek pro třísku nevidí břevno. V hodinách fyziky byste měl popostoupit k lekci o sčítání kinetické energie vozidel při nárazu.

Dag Badman 8.6.2007 1:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Kdepak, protijedoucí vlak vidí Topolánek. Asi by měl jít na oční.

300 8.6.2007 1:37

Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Ale já Paroubkovi docela rozumím. V tunelu vidí protijedoucí vlak, rychle si vzpomene na hodiny fyziky, kde mu říkali jen hlavně nebrzdit, tak  přidá rychlost, aby se vyhnul havárii a aby následky byly co nejmenší.;-) Prostě slon v porcelánu, nebo možná buldozer na kolejích...

Dag Badman 8.6.2007 1:28

Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Doporučuji návštěvu základní školy, hodina fyziky. Tam se smyk a smykové tření probírá. Když to zvládnou školáci, tak to zvládnete snad taky ;-) Nejsem si vědom toho, že by na té hodině fyziky někdo něco předváděl s autem.

300 8.6.2007 1:25

Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

No, to smýkáni by o pražce docela drncalo. Paroubek si prostě plete auto s vlakem, toť vše, netřeba za tím hledat teori relativity.

Dag Badman 8.6.2007 1:22

Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Pokud mne paměť neklame, tak Paroubek by měl být spíš spolužák jistého Václava Klause z VŠE ;-)

Dag Badman 8.6.2007 1:21

Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Smyk může vzniknout překvapivě i na kolejích, právě při zablokovaných kolech ;-) Asi prostě nechápete, co znamená slovo smyk. Uvedu proto drobný příklad: když budete mrtvola, někdo vás chytne za nohy a potáhne po zemi, tak česky se to taky dá napsat: smýkal s ním po zemi...

300 8.6.2007 1:18

Re: Autor netuší, co je to smyk

Smyk na kolejích?

Ing 8.6.2007 1:15

Re: Autor netuší, co je to smyk

že by byli Paroubek a Dag Badman spolužáci na ČVUT nebo na mat-fyzu? Nebo to spíš myslel Paroubek podle http://cs.wikipedia.org/wiki/Smyk ? čemu se říkalo smyk v RaJi ovšem nevím...

kirast 8.6.2007 1:14

Když říká Paroubek, že použití záchrané brzdy je nebezpečné

tak to musí být pravda! Proto je nezbytné okamžitě zrušit záchranné brzdy!

tomfuk 8.6.2007 1:01

Je sice noc....

je sice noc,měli bychom jít spát,ale vlaky jezdí pořád a za záchranou brzdu jsem viděl zatáhnout jen ve filmu ,Švejka.Už za Rakouska -Uherska se musela ovšem za  neoprávněné zatáhnutí platit pokuta.Za Švejka zaplatil pokutu jeden hodný pán v Táboře,kdo ,ale zaplatí pokutu za pana ministerského předsedu Topolánka ,i když  to zatáhnutí se jeví oprávněné,jako vlakvedoucí má přímo povinost toto udělat.Bude to muset být hodně hodných pánů nejen         v Táboře.Ještě si vzpomínám,že Švejk nedůvěřoval tomuto zařízení a tvrdil,že nefunguje,tenkrát se ovšem mýlil.Bude fungovat i dnes.pokud ano vlak nechytne smyk,budou to saně.Vyučený strojvedoucí,by to měl panu vrchnímu vysvětlit.

Dag Badman 8.6.2007 0:55

Autor netuší, co je to smyk

Proto bych mu doporučil třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Smyk_%28mechanika%29

Pak mu možná dojde, že smyk neznamená to, co si pod tímto pojmem představuje. Paroubek měl tedy překvapivě se záchrannou brzdou a smykem pravděpodobně pravdu.

MV 8.6.2007 0:29

Re: Páral byl kdysi komentátorem Rudého práva

A jak to souvisi s timto clankem? Ci to mame brat jako flusanec?:-(

Petr 8.6.2007 0:15

Páral byl kdysi komentátorem Rudého práva

a chce se teď asi vykoupit ze starých hříchů, tak pořád šije do ČSSD a Paroubka. Je to vlastně stejný "hrdina" jako důchodce Melčák.