23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pan Havel byl jediný- 8.6.2007 8:24

Re: Dluhy se přece neplatí!

 z čeho zaplati dluhy, když duchod je 4300 nájem né je třeba platit inkaso je třeba platit ,jste okraden, nemáte peníze, nemáte doklady  dítě má hlad, krást se vám nesmírně příčí co budete dělat,nikdo vám nepomuže-jste jen chronicky nemocen z naši svobody a demokracije co si počnete nemáte možnost  přežít, co si na vás kdo veme, pak už jenom táhni hajzle a chcípni čubko  neni to pěkný život reforma je jenom proty co už maj mastný kapsiVV

kirast 8.6.2007 1:14

Když říká Paroubek, že použití záchrané brzdy je nebezpečné

tak to musí být pravda! Proto je nezbytné okamžitě zrušit záchranné brzdy!

pan Havel byl jediný- 8.6.2007 8:30

Re: Když říká Paroubek, že použití záchrané brzdy je nebezpečné

brzděte pomalu,ale rychle -slušnost semi ještě nevyplatila .Příklady táhnou ty taky;-O8-o kdo utekl vyhrál a kdo uteče zase vyhraje.Kdo umře je taky za vodou a těším se co z toho mi vyjde .Kdo nekrade neni uspěšný kd okrade moc okatě na toho máme nachystáno.ale kdo to dělá potichoučku -to mu to vyjde :-/R^

Usmýkán životem 8.6.2007 9:22

Re: Re: Když říká Paroubek, že použití záchrané brzdy je nebezpečné

Hezký dadaismus. Zapoměl jste jen dodat, že kdo nekrade, toho okrádá rodina.

MLOK1 8.6.2007 9:09

Re: Když říká Paroubek, že použití záchrané brzdy je nebezpečné

kiraste! Ne každý smyk musí mít zhoubné následky! Smyk je často (ne vždy!) nejrychlejší cesta k zastavení kolejového vozidla a proto bych záchranné brzdy zatím ještě nerušil:-).

              Poznámka nakonec. Nejsem příznivcem ani ingenieura Paroubka, ani KSČSSD.

tomfuk 8.6.2007 1:01

Je sice noc....

je sice noc,měli bychom jít spát,ale vlaky jezdí pořád a za záchranou brzdu jsem viděl zatáhnout jen ve filmu ,Švejka.Už za Rakouska -Uherska se musela ovšem za  neoprávněné zatáhnutí platit pokuta.Za Švejka zaplatil pokutu jeden hodný pán v Táboře,kdo ,ale zaplatí pokutu za pana ministerského předsedu Topolánka ,i když  to zatáhnutí se jeví oprávněné,jako vlakvedoucí má přímo povinost toto udělat.Bude to muset být hodně hodných pánů nejen         v Táboře.Ještě si vzpomínám,že Švejk nedůvěřoval tomuto zařízení a tvrdil,že nefunguje,tenkrát se ovšem mýlil.Bude fungovat i dnes.pokud ano vlak nechytne smyk,budou to saně.Vyučený strojvedoucí,by to měl panu vrchnímu vysvětlit.

Cricket 8.6.2007 8:26

Re: Je sice noc....

Pokud voliči Topolánka za zatáhnutí za záchrannou brzdu zatknou a odsoudí k pokutě, budou ji za něj muset sami zaplatit strojvedoucímu Paroubkovi. Bude ale mastná. (Já si už tady na NP, ale i v ČR připadám jako v nebržděném raychlíku z kopce - pomóóóóc)

Dag Badman 8.6.2007 0:55

Autor netuší, co je to smyk

Proto bych mu doporučil třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Smyk_%28mechanika%29

Pak mu možná dojde, že smyk neznamená to, co si pod tímto pojmem představuje. Paroubek měl tedy překvapivě se záchrannou brzdou a smykem pravděpodobně pravdu.

Ing 8.6.2007 1:15

Re: Autor netuší, co je to smyk

že by byli Paroubek a Dag Badman spolužáci na ČVUT nebo na mat-fyzu? Nebo to spíš myslel Paroubek podle http://cs.wikipedia.org/wiki/Smyk ? čemu se říkalo smyk v RaJi ovšem nevím...

Dag Badman 8.6.2007 1:22

Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Pokud mne paměť neklame, tak Paroubek by měl být spíš spolužák jistého Václava Klause z VŠE ;-)

300 8.6.2007 1:18

Re: Autor netuší, co je to smyk

Smyk na kolejích?

Dag Badman 8.6.2007 1:21

Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Smyk může vzniknout překvapivě i na kolejích, právě při zablokovaných kolech ;-) Asi prostě nechápete, co znamená slovo smyk. Uvedu proto drobný příklad: když budete mrtvola, někdo vás chytne za nohy a potáhne po zemi, tak česky se to taky dá napsat: smýkal s ním po zemi...

300 8.6.2007 1:25

Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

No, to smýkáni by o pražce docela drncalo. Paroubek si prostě plete auto s vlakem, toť vše, netřeba za tím hledat teori relativity.

Dag Badman 8.6.2007 1:28

Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Doporučuji návštěvu základní školy, hodina fyziky. Tam se smyk a smykové tření probírá. Když to zvládnou školáci, tak to zvládnete snad taky ;-) Nejsem si vědom toho, že by na té hodině fyziky někdo něco předváděl s autem.

300 8.6.2007 1:37

Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Ale já Paroubkovi docela rozumím. V tunelu vidí protijedoucí vlak, rychle si vzpomene na hodiny fyziky, kde mu říkali jen hlavně nebrzdit, tak  přidá rychlost, aby se vyhnul havárii a aby následky byly co nejmenší.;-) Prostě slon v porcelánu, nebo možná buldozer na kolejích...

Dag Badman 8.6.2007 1:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Kdepak, protijedoucí vlak vidí Topolánek. Asi by měl jít na oční.

300 8.6.2007 1:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Zatímco Paroubek pro třísku nevidí břevno. V hodinách fyziky byste měl popostoupit k lekci o sčítání kinetické energie vozidel při nárazu.

Dag Badman 8.6.2007 1:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

To nic nemění na faktu, že v tomto přiblblém případě měl Paroubek pravdu.

Mimochodem, Topolánek by měl vidět světlA, nikoliv světlO. Většina vlaků, které u nás jezdí mají totiž minimálně dvě ;-P

300 8.6.2007 1:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Paroubek má vždycky pravdu, záchranné brzdy ve vlacích jsou naprosto pro okrasu, pokud za ní zatáhnete, jdete do smyku. Nafotil na toto fyzikální téma asi čtyřkilovovou publikaci. Tak, už se tím netrapte, stejně dobře Jirka rozumí marťanům a Vítěznému únoru.

loula 8.6.2007 5:50

Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Jde o nedorozumění. Smyk jako fyzikální pojem je něco jiného než smyk, jak jej chápe automobilista, Oba pojmy mají něco společného, totiž to, že v případě smyku v obou pojetích jde o zablokovaná kola, která se neodvalují, ale smýkají. V případě auta se stane auto obvykle neovladatelné a neposlouchá řízení ( tzn. jede si kam chce), v případě vlaku-pokud nevykolejí-je vlak v podstatě také neovladatelný ( to znamená, že nelze regulovat jeho rychlost), ale jede stále po kolejích. V případě smyku u vlaku - dochází k němu např při použití záchranné brzdy - je potřeba překontrolovat uchycení a geometrii kolejnic, protože jsou při smyku extrémně namáhané a může dojít k jejich poškození.

Takže ryze z hlediska smyku má pan Paroubek pravdu a chytit za nos by se měl spíše pan Páral.

fox 8.6.2007 9:46

Re: Re: Re: Re: Autor netuší, co je to smyk

Přesně tak.Rádoby vtipné přirovnání Puchejřovo je uplně mimo mísu jako obvykle.Smyk na kolejích-vlak jede dál ve směru kolejnic,součinitel tření ovlivňující brzdnou ráhu je asi mírně horší,než když se kola odvalují.Smyk u vozidla.Kolo ztrácí schopnost vést,protože součinitel tření je ve všech směrech stejný a kolo se chová jako pouhá opora.Proto se již masově používá ABS,který zabezpečí odvalování kola beze smyku a kolo vede vozidlo ve směru své roviny.Puchejře něco napadlo a už letěl k řečništi,aby se s námi podělil o svoje chytrosti,jako obvykle.Já tedy o ně vůbec nestojím a celá ta vůdcovská nastavba-Rath.Jandák,Sobotka atd.mi může políbit zadel.Jen mně je líto těch lidí,kteří je neprokoukli.Přitom na ně platí a doplácejí.Puchejř nám taky mohl poradit svoje řešení-uvidím-li světla v tunelu,nařídím koloťukovi ať přidá páru.Před srážkou už nějak vyskočíme,ale můžem tvrdit,že se jinak nic neděje.

Petr 8.6.2007 0:15

Páral byl kdysi komentátorem Rudého práva

a chce se teď asi vykoupit ze starých hříchů, tak pořád šije do ČSSD a Paroubka. Je to vlastně stejný "hrdina" jako důchodce Melčák.

MV 8.6.2007 0:29

Re: Páral byl kdysi komentátorem Rudého práva

A jak to souvisi s timto clankem? Ci to mame brat jako flusanec?:-(

Martin 8.6.2007 2:45

Re: Re: Páral byl kdysi komentátorem Rudého práva

a co souvisi treba povidani o RaJi vyse ? taky naflusano ?:-D