2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
iota 22.10.2006 8:34

Obyčejná slušnost

Dejme tomu, že média dokáží zkreslit výroky politiků a vykreslují jednotlivé politické představitele přes své brýle. Ovšem vrcholoví politici vyjadřujících se včera k průběhu komunálních voleb buď na úvod či na konec svého vyjádření připojili své poděkování voličům. Ta poděkování odvysílaly všechny naše televizní stanice.Hmmm, že by měl paroubek pravdu, když obviňuje média ze zaujatosti ke své podobě? Jestli jste někdo postřehl, Paroubek jediný nepovažoval za nutné se nějakým poděkováním plebsu zabývat...Tedy možná se dnes dozvím, že to byl záměr jednotlivých redakcí očernit Jediného Povolaného a Vyvoleného (samozřejmě na objednávku ODS).

richard 21.10.2006 9:50

Re: Re: Re: Volby už byly

Vy zřejmě znáte výsledek nových voleb ?

Václav 20.10.2006 18:57

Re: Autore,

Správně! Kdybych volil ODS, volil bych současného starostu a zkorumpovaného fotbalového rozhodčího Hlaváče. Budu vybírat. Tedy žádné referendum mezi ODS a ČSSD.

penzista 20.10.2006 18:47

Autore,

je vidět, že nežijete v Česku. Mám obavy, že Vaše úvahy jsou předčasné a můžete se pěkně zmýlit. Já např. budu volit v obecních volbách pouze některé kandidáty ODS, protože kdybych volil např. současného starostu, který se před čtyřmi roky spojil s komunisty jenom proto, aby byl znovu starostou, tak bych se musel dohanbou do země propadnout.

jogurt 20.10.2006 18:08

Re: Naprosto souhlasím s Vlastou Re: blbost

No jo, ale pán autor si potřeboval dokázat, že ten blb je Paroubek. A pro to je mu dobré jakákoli vata kolem. Kdyby napsal jen tu jednu větu, mohlo to být kratší.

I-Worm 20.10.2006 15:18

Re: Re: To je právě ono, že ti nahoře... Re: komunální volby jako referendum chápe jedině blbec

to se lehce řekne, nejmenší zlo, ale každej se k revolveru nedostane, a potom babo rad'!

jopjo 20.10.2006 13:57

Re: Re: Re: Volby už byly

souhlas!!!!!

Bruno 20.10.2006 13:13

Re: Re: Volby už byly

Taky souhlasím, ČSSD se pakovala do vlastní kapsy 8 let, teď se chce pakovat aspoň trošičku. Ale hlavně chce v rámci té vyváženosti zmařit veškeré vyšetření jejích korupčních afér. To jste se dost odkopal.

honzak 20.10.2006 12:26

Re: To je právě ono, že ti nahoře... Re: komunální volby jako referendum chápe jedině blbec

velmi pěkně užité přechodníky!!! I s obsahem lze souhlasit. Dovolím si zobecnit co se komunálních voleb týká. Slušný člověk poctivě hledá nejmenší zlo, hulvát volí sobě rovné.

Pamětník I. 20.10.2006 12:18

Re: Re: Dotaz: Komunální volby v Praze

A dokonce na kandidátce různých stran.

Karel 20.10.2006 12:11

Re: Volby už byly

Naprosto souhlasím. Kdyby šlo v politice o nalezení dobré cesty, mohou klidně vládnout v široké koalici. Jenže jim jde o namastění vlastní kapsy tak, aby se nemuseli dělit s ostatními. V této situaci jsou volby (opakované i jakékoli jiné) dobré jen k tomu, aby se určilo komu půjdou peníze a čí peníze to budou.

Pozorovatel 20.10.2006 11:58

Na okraj !

Vážený pane!Jestli jste to dosud nepostřehl,tak komunální volby jsou o něčem jiném než o stranách.Jen v našem malém městě jsou vedle kandidátek politických stran další čtyři kandidátky tzv.nezávislých.A podobně je to v řadě jiných míst.A zájem voličů o senátní volby _Nemíním komentovat.

Saša 20.10.2006 11:09

Je to až tragické,

že celostátní "vysoká" politika letos tak výrazně ovlivní výsledky komunálních voleb.

Pro mnohé obce to bude znamenat špatnou správu na nejméně čtyři roky a pro některé i ekonomický průšvih na desetiletí.

Lapil 20.10.2006 11:09

To je právě ono, že ti nahoře... Re: komunální volby jako referendum chápe jedině blbec

Nejsa blbcem, dávám přednost rozhodnutí o obci, ale ti nahoře to pochopí po svém. Maje na výběr z kandidátek rudých třešní a rudých růží, cítím se být v prekérní situaci a ještě teď nevím, koho a jestli vůbec.

kira 20.10.2006 11:05

Volby už byly

Nevím proč by se měly volby opakovat ? Aby to vyhovovalo médiím ? Je povinnost politiků se dohodnout. Kdyby média tlačila v tomto duchu, tak by se museli dohodnout. Nesouhlasím naprosto měnit výsledek voleb novými volbami nebo ještě hůře demonstracemi. Karty se mají rozdávat podle ústavy jednou za 4 roky. Všechno ostatní je podvod na voličích. Přitom tady není vůbec žádný problém, kromě osobních antipatií. Volební programy se dají zprůměrovat, o tom má být politika.

Karel H. 20.10.2006 10:14

Re: Naprosto souhlasím s Vlastou Re: blbost

R^

Mard 20.10.2006 10:13

Re: Dotaz: Komunální volby v Praze

Domnívám se, že není žádný volební limit. Ale jde o d'Hondtuv princip, tedy se postupně dělí počet získaných hlasů vzrůstajícími čísly a přepočítává na mandáty, tedy na stranu s malým počtem hlasů se nemusí dostat žádného mandátu.

Ano. Zastupitelstvo hl. m. Prahy je jiný orgán než městské zastupitelstvo. Tedy někdo teoreticky může kandidovat jak do senátu, tak do městského i celopražského zastupitelstva.

Karel H. 20.10.2006 10:13

Re: Dotaz: Komunální volby v Praze

U první otázky si nevim. U druhé: ano, je to možné. Stejně jako je možné být zastupitelem na komunálu i v Parlamentu.

Vlali 20.10.2006 8:36

Re: Re: osudové ba přímo fatální

Obávám se, že tím jsme vždy občané.

Kvido 20.10.2006 8:29

Re: osudové ba přímo fatální

ne až tak stejné, ...rozhoduje se o tom, kdo bude tím okradeným.

Vlali 20.10.2006 8:17

osudové ba přímo fatální

Nevím jak vy pánové a dámy, ale já osobně už jsem znechucen "významem" posledních několika voleb. Začalo to mobilisací a od té doby se volby stávají tou nejdůležitější věcí, aspoň podle politiků. Začíná mi to připomínat reklamy, buď si koupíte náš výrobek nebo nežijete. Propříroda vždyť kromě výměny garnitur (rozumněj kdo bude krást) je všechno stejné.

Kvido 20.10.2006 8:03

Volím svého starostu, pokud se ode mne chcete do zvědět víc, prosaďte referendum.

  Mám pocit, že podobným způsobem, jako dnes vykládáte, co si co by volič myslím, se začínají vykládat i zákony této země, a pracovní náplň bezpečnostních složet tohoto státu, a to mne děsí.

bez brýlí 20.10.2006 7:56

komunální volby jako referendum chápe jedině blbec

+ ti nahoře. Oni jsou nejenom v tomhle trochu mimo mísu.

jerry 20.10.2006 7:48

Naprosto souhlasím s Vlastou Re: blbost

A doplňuji -i ve velkých městech.Koho by asi pan Kolář volil v Liberci, kde se ODS i ČSSD mají tak rády a kde hlas pro kteroukoliv z těchto stran je hlas pro stavební firmu Syner? Jaké referendum? Mně jsou tady Topol s Paroublbem naprosto ukradený, já bydlím tady. Nikdo z těch dvou tady rozbitý chodníky opravit nedá.A rozhodl jsem se tady volit Zelené, aniž bych chtěl tím jakkoliv podporovat Bursíka.Už jsem se zapřísahal ,že nebudu na stránkách NP urážet, ale s klidem napíšu, že komunální volby jako referendum chápe jedině blbec, nebo ten, kterému na své obci vůbec nezáleží. Což je vlastně totéž.

Jiří Kadlec 20.10.2006 7:47

Dotaz: Komunální volby v Praze

Mám 2 otázky ohledně voleb do městského zastupitelstva a zastupitelstev městských částí v Praze.

1) Kolik procent musí strana získat, aby se dostala do zastupitelstva? Je to 5% jako v parlamentních volbách?

2) Jak je možné, že na volebním lístku pro pražské zastupitelstvo i městskou část jsou někteří kandidáti stejní? Znamená to, že je možné být zároveň celopražským zastupitelem i zastupitelem městské části?

Předem děkuji za odpovědi, snažil jsem se to najít na Internetu, ale neúspěšně.

Vlasta 20.10.2006 7:39

blbost

Pane Koláři,jste mimo mísu.To nebude žádné referendum,ale to asi vy těžko pochopíte.Na malých městech se lidi znají a nějaké blbosti,že Paroubek a Topolánek se hádají je až tak nezajímají.

Lucius Malfoy 20.10.2006 7:31

Samá péčka

(nalezeno v komentářích iDnes)

Pozor! Přichází podezřelý populista Paroubek (přezdívaný Puchejř) prahnoucí po pozici premiéra. Připomíná pitomce plného průserů,  rostě prudí pomocí politiky. Pro přítomnost plebsu, přes protesty privilegovaných, představuje permanentně populárního politika. Proto pouze perfidní polovzdělanci podporují Paroubka, přičemž podstatné procento počestné populace preferuje pravicové partaje. Přestože pan prezident postrádá pravomoci Parlamentu, pomáhá postupně  osouvat Paroubka přes periférii politického postavení. Pozoruhodný propad preferencí Paroubkovu pádu pozitivně přispívá. Přejeme Paroubkovi potupnou porážku...

bez brýlí 20.10.2006 6:58

Jenže

volby do senátu chápe řada lidí jako referendum o jeho existenci a proto nepůjdou. A v komunálních budou volit osobnosti bez ohledu na stranickou příslušnost. Fakt je ale, že regionálně je na tom ODS osobnostmi lépe než vrcholově. Takže se dá očekávat, že vedení ODS bude oslavovat "své" vítězství. :-P

rwd 20.10.2006 6:10

z vonku to tak nevyzera

Ja teda nevim, nefandim ani jedne strane - ne proto, ze by me to nezajimalo, naopak, ale jaksi je obtizne si z toho panoptika vybrat. Jen me zarazi s temi predcasnymi volbami nasledujici: vsichni si je preji, ale jen Paroubek momentalne v kvazi-opozici by mel poslouchat hlas lidu? jak je na tom s poslechem hlasu lidu prezident a vlada, potazmo tedy momentalne vladnouci strana a jeji predseda+cestny predseda? Nejsou to nahodou oni, kteri by meli vetsi moznost neco delat? Mozna jsou ale prilis zaneprazdneni skladanim Rubikovy kostky.

Vsejasny(olbrajt) 20.10.2006 5:30

Re: jako v Nigérii

Neznam Vasi zkusenost s Nigeriji, tak mne smysl Vaseho prispevku jaksi unika. Lec z vlastni zkusenosti v jine, jeste vzdalenejsi zemi, si pamatuji nasledujici:

Pro svoje ciny politickeho nedouka, ministersky predseda ztratil podporu Senatu a ten mu odmitl schvalit penize na beznou spravu zeme. Nedouk se snazil obejit tuto prekazku (pujcka z ciziny) ale neuspel. Nakonec, jim samym vybrany generalni guverner, ve sve roli primeho zastupce Jejiho Velicenstva, jej a jeho vladu odvolal a poveril vudce opozice vytvorit prozatimni vladu, jez by dovedla zemi k novym volbam do obou komor parlamentu, v dobe jednoho mesice.

Mnozi privrzenci odstaveneho ministerskeho predsedy zacali vykrikovat  "cuuupdetaaat". Lec na ulicich policie se nadale venovala predevsim pokutovanim nedbalych ridicu a vojsko se nikde neobjevilo. V jednom mesici probehly vseobecne volby a tehdejsi prozatimni vlada (puvodni opozice) ziskala historicky velikou vetsinu hlasu. Nevim, kdyz tehdy v te daleke zemi do mesice bylo vse vyreseno, proc v Ceske republice to vse musi vziti alespon jeden cely rok (od jara do jara).