15.6.2024 | Svátek má Vít


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vsejasny(olbrajt) 20.10.2006 5:30

Re: jako v Nigérii

Neznam Vasi zkusenost s Nigeriji, tak mne smysl Vaseho prispevku jaksi unika. Lec z vlastni zkusenosti v jine, jeste vzdalenejsi zemi, si pamatuji nasledujici:

Pro svoje ciny politickeho nedouka, ministersky predseda ztratil podporu Senatu a ten mu odmitl schvalit penize na beznou spravu zeme. Nedouk se snazil obejit tuto prekazku (pujcka z ciziny) ale neuspel. Nakonec, jim samym vybrany generalni guverner, ve sve roli primeho zastupce Jejiho Velicenstva, jej a jeho vladu odvolal a poveril vudce opozice vytvorit prozatimni vladu, jez by dovedla zemi k novym volbam do obou komor parlamentu, v dobe jednoho mesice.

Mnozi privrzenci odstaveneho ministerskeho predsedy zacali vykrikovat  "cuuupdetaaat". Lec na ulicich policie se nadale venovala predevsim pokutovanim nedbalych ridicu a vojsko se nikde neobjevilo. V jednom mesici probehly vseobecne volby a tehdejsi prozatimni vlada (puvodni opozice) ziskala historicky velikou vetsinu hlasu. Nevim, kdyz tehdy v te daleke zemi do mesice bylo vse vyreseno, proc v Ceske republice to vse musi vziti alespon jeden cely rok (od jara do jara).