26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

GLOSA: Koho chleba jíš...

V případě, o němž budu psát, to neplatí úplně přesně, neboť ten, který v tomto případě „chleba jí“, je ekonomicky nezávislý. Nejde totiž o chleba reálný, ale politický. Výsledek je však v podstatě stejný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 5.9.2016 10:49

Na článku autora je jen jedna

zajímavost, odvaha psát a hodnotit něco, čemu vůbec nerozumí. Pan Hlavatý řekl jasně a stručně, bez zbytečných emocí jednoduchou pravdu. KH jeho fa. nepřineslo žádné vícenáklady. Jasně vysvětlil v čem je jádro pudla, mít schopné lidi na důležitých místech. Mít účetní program automaticky přeřazující zaúčtovanou položku / fakturu automaticky do formuláře KH. Čas navíc nula, náklady navíc nula, potřeba dalších lidí nula. Náklady na úpravu účetního programu nikterak vybočující z každoročního uprage které každá firma musí stejně koupit bez ohledu na nějaké KH.

Neškodilo by se oprostit od ideologického pohledu na normální technický předpis, velmí potřebný a jak se ukazuje i úspěšný. Teď, po tolika měsících od prvního KH jsou výsledky prokazatelné, přínosy vyčíslitelné a chybovost se pomalu dostává do normálu.

Pochopitelně ti, kterým účetní předpis zamezil pokračovat v machinacích, mají vztek. Ono přijít o miliardy není tak příjemné, hlavně když si zvyklo spoustu lidí, že vysávat stát je jejich právo.

V. Husák 5.9.2016 11:55

Na diskusním příspěvku pana Vyšaty

je jen jedna zajímavost, že vůbec nepochopil, o čem ta diskuse v televizi byla. O tom, že stát svými nesmyslnými administrativními zásahy stále více komplikuje zejména malým a středním podnikatelům.

Jen naprostý ignorant si může myslet, že se malé firmy s obratem jednotek až desítek miliónů ročně se mohou programovou vybaveností a personálním obsazením srovnávat se společnostmi s obraty miliardovými.

Navíc reálný přínos kontrolního hlášení je zanedbatelný, protože výběr DPH i při současné konjunktuře vzrostl o pouhá 3%.

S vysokou pravděpodobností se na machinacích s DPH museli aktivně a dlouhodobě podílet i pracovníci finančních úřadů, protože ti již dávno mají za povinnost kontrolovat oprávněnost tzv. vratek, které úniky při výběru DPH převážně způsobily.

A protože se státní úředníci aktivně zapojili do rozkrádání veřejných financí, tak stát všechny povinnosti a náklady s nimi spojené přenáší na podnikatele. Ale tisícovky dobře placených státních úředníků zůstávají...

K. Vyšata 5.9.2016 12:27

Re: Na diskusním příspěvku pana Vyšaty

původní úmysl a konstrukce pořadu byla ze strany Moravce taková, že se bude pořad zabývat Babišem a že podnikatelé jsou na pokraji zhroucení z Kontrolního hlášení. A pan Hlavatý mu jeho záměr pokazil vysvětlením jak je KH beznákladové a jednoduché na obsluhu. Zpochybňovat nával nových zákonů, povětšinou nutných a docela pro některé zničujících, je zbytečné. Každý jednotlivý zákon měl platit už dávno a kdyby se přijímaly postupně před nástupem Babiše do politiky, nebyl by to takový náraz. Otázkou je spíš, proč nekonal žádný ministr financí před ním.

Máme tu profesionální plačky, novináře placené za ronění slz nad ubohými podnikateli, ublížení kterým Babiš ukradl výsledky zlodějin a v neposlední řadě oponenti z řad politiků snažící se využít rozruchu k získání politických bodů.

To vás ani trošku nezajímá komu chybí ty miliardy co Babiš vybral? Proč najednou takový pokles požadavků na vratku DPH? Kam mizely v minulosti ty miliardy které náhle vylézají na světlo?

R. Langer 5.9.2016 12:36

Re: Na diskusním příspěvku pana Vyšaty

Kolik těch miliard navíc soudruh Babiš prosím vybral, je to někde jednoduše dohledatelné?

K. Vyšata 5.9.2016 13:04

Re: Na diskusním příspěvku pana Vyšaty

Jste-li neschopný si údaje vyhledat, napište si žádost na MF o odpověď. Oni vám rádi vyhoví.

M. Prokop 5.9.2016 13:25

Re: Na diskusním příspěvku pana Vyšaty

Pan Vyšata na tom bude podobně jako pan Hlavatý, asi dobře ví, proč blbne a lže.

M. Prokop 5.9.2016 13:24

Hlavně jistý Bureš ...

"hlavně když si zvyklo spoustu lidí, že vysávat stát je jejich právo."

A. Alda 5.9.2016 10:48

Za to budou dohozeny dobré kšefty.

Samozřejmě v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek.

M. Vondráček 5.9.2016 10:18

m:-)

Hlavatý to zcela viditelně lakoval na růžovo. Něco jako "novinář" Komárek. Otázka je proč. Má na něj Babiš nějakou složku , nebo usiluje o nějaké daňové či jiné úlevy.

J. Lepka 5.9.2016 9:27

ANO, Hlavatý je pochlebníček.

To se dá pochopit, má z toho prebendu, ale co pokobližníčci? Ti to Babišovi stále žerou. Sice z hlouposti, možná závisti, ale žerou. To až člověk žasne, co je mezi volyči nesoudných jedinců.

P. Lenc 5.9.2016 10:17

Re: ANO, Hlavatý je pochlebníček.

Když on má zvláštní koblihovou polevu.Ta se jmenuje "všichni kradou"...A je legrační, jak superzloději, který ne volá, ale přímo řvě, chyťte zlodějě, to třetina národa stále žere.

M. Prokop 5.9.2016 9:00

Jo, bylo to až nápadné,

jak Hlavatý lže.

J. Dvorská 5.9.2016 7:25

Ano

To je jako v té písni : "Za prachy voni u Babiše štěstí si kupujou !"

J. Chaloupka 5.9.2016 7:18

Zrušit hotovost? Tak nastoupí zase ten výměnný obchod,

jako předchůdce peněz.

A. Trick 5.9.2016 9:36

Re: Zrušit hotovost? Tak nastoupí zase ten výměnný obchod,

O platebních kartách jste již někdy něco slyšel?

P. Zinga 5.9.2016 9:42

Re: Zrušit hotovost? Tak nastoupí zase ten výměnný obchod,

a o "skleněném" občanovi jste už slyšel? Cituji: Peníze (hotovost, ne virtuální) jsou do mincí vyražen díl naší svobody.

P. Selinger 5.9.2016 10:10

Re: Zrušit hotovost? Tak nastoupí zase ten výměnný obchod,

E-tržby (EET) vztahují na platby kartou

Platby kartou jsou druhou největší skupinou hned po platbách v

hotovosti, není tedy možné je vyloučit.

D. Lobpreis 5.9.2016 5:52

Zrušit hotovost

A je klid.

Stejně je to furt zbytečné mrzení, kdo má na těch obrázkách být.

V. Tarcinec 5.9.2016 6:56

Re: Zrušit hotovost

bych zrusil lide