29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

GLOSA: Klaus ve Vídni předvedl...

Minulý týden při návštěvě prezidenta Václava Klause Rakouska (kde mimo jiné uváděl knihu, kterou vydalo nakladatelstžví Lit, Europa braucht Freiheit, Plädoyer eines Mitteleropäers, tedy Evropa potřebuje svobodu, Řeč jednoho Středoevropana) došlo ke konfliktu s novinářem prestižního liberálního deníku Der Standard.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 21.11.2012 20:28

Neuvěřitelná neomalenost

Neuvěřitelnější než skutečnost, že rakouský pisálek se opovážil místo (při státní návštěvě) naprosto obvyklého kladení prostých dotazů s naším prezidentem drze polemizovat, je skutečnost, že se najde "český" novinář, kterému to připadá normální.

Ale proč se divit, když EU-poslanec D.C. Bendit vnikl na pražský hrad ne proto, aby se zde hluboce omluvil za to, že v roce 1968 vedl idiotský, zločinně násilný boj proti demokratickému kapitalismu, NATO a USA, který tak těžce ohrozil politickou stabilitu Francie, že USA museli téměř zastavit svou podporu "Pražskému jaru" a Rusové k nám mohli klidně přijít. On přišel s nestoudnou drzostí vynadat našemu prezidentovi za to že se opovažuje nesouhlasit s EU-zeleným útokem na (podle K. Marxe a A. Hitlera a EU-elity..: "zdegenerované národy střední Evropy") a demokratický kapitalismus (tehdy "Rudý", dnes "Zelený" "Dany"). A pan Hvížďala to "pochopitelně" schvaloval.

P.S. Když se pan Hrabovský "opovážil" dát novému prezidentu V. Havlovi ve vší slušnosti znovu tutéž otázku, tak byl vyražen ze všech masmédií a pan Hvížďala proti tomu ani nepísk). Pan V. Havel u mne tehdy jako (slušný) politik navždy skončil.

H. Grúbr 20.11.2012 15:59

Ať mi dámy prominou

ale z toho co tu o rozhovoru Klause z novinářem autor článku napsal mi plyne snaha o podsouvání něčeho Klausovi do úst. Kdybych tam byl na místě našeho prezidenta, asi bych se zachoval stejně. Nevím co je demokratického na tom, nechat si dělat na hlavu od evidentně zaplaceného provokatéra, snažícího se překroutit co se jen dá.

J. Barto 21.11.2012 20:38

Re: Ať mi dámy prominou

Delani na hlavu vypada pane Grubr trochu jinak!

Byla to normalne polozena otazka. Nas Vendelin moudry, velky jesita a hlava pomazana, se ovsem urazil. Tak je to!

J. Vaníček 20.11.2012 15:40

dočkáme se...

...nebojte a ten mameluk snad už konečně zmizí z novin, z obrazovek, z komentářů, spadne někam do díry a nezbude, než ho zasypat..

K. Podhajský 20.11.2012 14:52

Pane Hvížďalo

Váš článek a analýza byly skvělé, ostatně jste profesionál takže se to od Vás očekává. To potvrzuje i "bohatá" účast v diskusi. Vás i pana Doležala považuji za velice seriźní novináře odvádějící kvalitní práci v nestandartním prostředí demokracie Českého Absurdistánu. Přeji hodně zdraví a chutě do práce.

H. Grúbr 20.11.2012 16:00

Re: Pane Hvížďalo

Pěkně mu lezeš do řitě.

J. Barto 21.11.2012 20:42

Re: Pane Hvížďalo

Kupodivu, pachnete ale Vy!!

V. Němec 20.11.2012 11:55

Sen

Mám takoví sen že se po nejapné otázce pana Moravce tázaný zvedl a odešel ale mám takoví pocit že to snem zůstane a to zestrachu z novinářské odplaty

V. Němec 20.11.2012 11:39

Novinář je bůh?

Autor zřejmě novináře a tudíž i sebe považuje za nadlidi kterým musí být vždy vyhověno za největší zločiny považují když jim někdo neodpoví a naopak když se jich někdo na něco zeptá

J. Kanioková 20.11.2012 13:48

Naprostý souhlas !

F. Pavlis 20.11.2012 11:07

Nebyl jsem

ve Vídni a nemohu posoudit okolnosti. Co ovšem mohu, je naprostá nechuť vůči tzv. žurnalistům.  Jeden seděl i ve vládě a jeho výkony jsou vskutku fenomanální. Přidat mohu i většinu českých medií, která jsou buď bulvární zcela, nebo ze značné časti.  Věrohodnost se rovná víře v zázraky  a informovanost je cezená partikulárními zájmy vydavatele. I veřejnoprávní media jsou poněkud  podobná veřejným domům se samoobsluhou. Václava II. opravdu nemám ve zvláštní oblibě. V mnohém možná předvídá víc než jiní, možná ne. To ukáže až čas. Nafoukanost a samolibost žurnalistiky je ale u nás i jinde evidentní.  Ideologická pozadí rovněž.  Trefil jste kulí na komoru, pane Hvížďalo, ale řekl bych že vlastní....

J. Kanioková 20.11.2012 13:50

Vám ještě čas neukázal....! škoda, že tu není možnost dát smajlíka s vykulenýma očima...

J. Kratochvíl 20.11.2012 10:41

107 dní zbývá do doby než Václav Klaus přestane být prezidentem,

už aby to bylo.

P. Lenc 20.11.2012 9:23

Pane Hvížďalo,

stále, asi naivně,od vás čekám něco pozitivního.Bohužel, vy a pan Doležal mimo kopání do hlavy státu předvádíte to, co většina českých novinářů.Trapnost.

P. Schuster 20.11.2012 10:08

Re: Pane Hvížďalo,

Plný souhlas.

J. Kanioková 20.11.2012 13:51

Taky souhlas,

a neustále přemýšlím nad tím, proč jsem si kdysi těchto lidí tak vážila...

S. Ševeček 20.11.2012 9:10

Vážený pane Kvíčalo

strčte si tu VAŠI (jak Vy jí rozumíte) demokracii do ...

(demokracie je přece jenom metoda, jak změnit vládu bez krveprolití - i když dnešní "demokracie" nezmění ani tu vládu; je to hra pro vobyče ... kdyby volby něco změnit mohly, už dávno by je zakázali)

M. Hoblík 20.11.2012 9:09

V demokracii podle vzoru Havla

můžete říkat co chcete, ale musí to být totéž, co je říkat nařízeno! Ani pan prezident nemá právo říkat to, co si myslí, museli bychom ho umravnit. Anebo zostudit!

J. Hejna 20.11.2012 8:47

Pane Hvížďalo,

vy zřejmě víte všechno.

Jenom dejte pozor, abyste se nezalkl nenávistí ke Klausovi.

P. Kolář 20.11.2012 8:29

Pane Hvížďalo,

ti novináři tam nebyli proto,aby kladli otázky,oni měli od začátku touhu našeho presidenta zesměšnit.Bohužel jsme pro Rakušany od rozpadu Rakouska-Uherska tak trochu nepřátelé.Máme jiné názory nejen na energetiku.A tak tam došlo ke střetu provokatérů s našim presidentem.Divím se,že ho kritizujete zato,že se nechtěl nechat urážet.Ale ten Klaus je přece tak snadný cíl,tak proč byste si také nekopnul,že?

J. Kanioková 20.11.2012 13:52

Přesně !!!

J. Urban 20.11.2012 8:11

Klaus nezklamal. Ukázalo se opět, že umí

obstojně krafat jen případě, že nenajde oponenta. Když se takový oponent najde, je Klaus v koncích. Umí možná precizovat, co chce, ale už není schopen vyargumentovat, proč to chce. No, brzo bude dělat ostudu už jen sám sobě - teda pokud Zeman nevyhraje volby a neudělá ho premiérem.

H. Gene 20.11.2012 11:07

Re: Klaus nezklamal. Ukázalo se opět, že umí

Ten oponent má být novinář pokoušející se udělat interview? No pomoct...

J. Kanioková 20.11.2012 13:54

Omyl, NE pokoušející udělat interview, ale provokovat...

Fandí zeleným..

S. Křivánek 20.11.2012 11:17

Re: Klaus nezklamal. Ukázalo se opět, že umí

Vážený pane, zato vy předvádíte, že jste buď nečetl jedinou Klausovu knihu, nebo článek a nebo máte zatemněno nenávistí. Jinak byste musel vědět, že v argumentaci je Klaus vynikající, znalosti i zkušenosti má vysoce nadprůměrné, a že ve věcné diskuzi je schopen přinést jasné argumenty.

J. Václavíková 20.11.2012 11:21

Re: Klaus nezklamal. Ukázalo se opět, že umí

Tak proč reagoval tak pitomě a nevyargumentoval svůj postoj?

S. Křivánek 20.11.2012 11:46

Re: Klaus nezklamal. Ukázalo se opět, že umí

Protože ty takzvané otázky už nebyly otázkami, ale hodnocením klausova názoru. Tudíž v tu chvíli udělal nejlepší co mohl. Otočil se a nechal toho sprostého novináře s otevřenou hubou.

J. Vyhnalík 20.11.2012 16:42

Re: Klaus nezklamal. Ukázalo se opět, že umí

Ona ta odpověď byla sice stručná, ale přesná. VK nechce jednu velkou EU, která by rozhodovala o všem a diktovala pravidla, ale EU jako prostor pro spolupráci suverénních členských států. S tím mohu jenom souhlasit. Současná forma EU je systém bez funkční zpětné vazby, řízený europolitiky, kteří žijí fakticky odtrženě od svýc zemí. Pouze němečtí a francouzští vedoucí politici mají nějaký vliv.

Podstatné je, že Evropa je v hluboké krizi a místo toho, aby se hladaly cesty, jak systém zefektivnit, neustále se vymýšlejí různé dotace a regulace, které všechno jenom prodražují. Je hrozné, když politici rozkrádají eurodotace, ale o několik řádů vyšší náklady na dotování "zelené energetiky" přehlížíme. Přitom je velmi pravděpodobné, že i tady si zainteresovaní politici přicházejí "na své". Ovšem samotné zdražení je ještě pořád malá škoda ve srovnání s tím, že drahé energie znamenají zásadní snížení konkurenceschopnosti a zase se místo narovnání pravidel na trhu s energiemi řešení hledá v dotacích pro průmysl. Samozřejmě, že na tom někdo vydělá, ale jako celek prostě nebudeme konkurenceschopní.

To ovšem pořád není to nejhorší. Invencí a kreativitou nejlepších technických mozků plýtváme na vývoj nerentabilních slunečníků a větrníků a nevyvíjíme skutečně efektivní zdroje. Ve světovém měřítku se tak Evropa dostane do pozice socialistického Československa, které bylo svého času největším světovým výrobcem černobílých TV a čteček děrných štítků, které naši inženýři dokázali dotáhnout k dokonalosti.

F. Eliáš 20.11.2012 7:06

Ten novinář mluvil jak pitomeček

Místo aby kladl otázky, jak by mělo být u novinářů zvykem, vštěpoval Klausovi svoje nápady. Autor sám jeden uvádí ve svém článku

J. Kapitán 20.11.2012 6:44

Naprosto souhlasím,

p. Hvíždala (soudruh ve jménu Dobra), který opět jako velká většina naší populace zastává názor, že nevíš-li co je důvodem obecných nebo tvých potíží - může za to Klaus. A já odmítám toto jednobarevné vidění světa, ale to pan soudruh Hvížďala (stejně jako B.Doležal), jejichž články přestávají být čitelné a to hlavně proto, že oba pánové nedokážou povznést a podívat se na určitá témata v souvislotech a příčínách. Neviditelný Pes, až na pár vyjímek, začíná být nečitelný a stává se nečím jako levicové Britské listy - škoda.