1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

GLOSA: Klaus ve Vídni předvedl...

Minulý týden při návštěvě prezidenta Václava Klause Rakouska (kde mimo jiné uváděl knihu, kterou vydalo nakladatelstžví Lit, Europa braucht Freiheit, Plädoyer eines Mitteleropäers, tedy Evropa potřebuje svobodu, Řeč jednoho Středoevropana) došlo ke konfliktu s novinářem prestižního liberálního deníku Der Standard.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Křivánek 20.11.2012 3:25

Zato ty soudruhu Hvížďalo ty se umíš převádět. 3

A je taky otázka jestli ty hodnoty tvoříš pro sebe nebo jestli si jen lokaj a musíš se dělit s pánem. Rasa germánská je tak uspěšná proto, že drží při sobě, sebe považují za lepší a to je pro ně dobře. To je základ jejich úspěchu. Germáni nejsou v průměru nijak moc důftipní, prdele jim smrdí stejně jak čehůnum, ale těm z nich kterým dojde jak pátá kolona jako ty soudruhu pro ně pracuje, tak ti se za břicho popadají, jak si čehůni navzájem okopáváme kotníky, tlacháme, obdivujeme každý cizí prd, náš intelektuální převdoj řeší hlubokomyslné otázky jako třeba že přezident se fakt nemusí tajtrlíkovat s kde jakým idividuem a podstatné věci nám unikají. Oni ani germáni pak nemusí být moc schopnější a stejně nás ovládají. Soudruhu probuď se,  před dvaceti lety tu byla kolonie ruská, pár let jsme si tu trapně hráli, tak jak si hraješ ty soudruhu, obdivovali své budoucí pány,  vymýšleli třetí cesty, a dnes už jsem zase kolonie - velkoněmecká. Vše je v pořádku. Čech je lokaj. Buď me aspoň druhořadí lidé, ti lepší lokajové. Neserme si do své vlastní hrobky. Fakt bych se něchtěl dostat do pozice těch  přičmoudlejch z jihu a mluvit jazykem otroků. Co ty na to soudruhu?

J. Křivánek 20.11.2012 3:24

Zato ty soudruhu Hvížďalo ty se umíš převádět. 2:

Kavárenství intelektuálové jako ty soudruhu jsou z principu

nezodpovědní. Jsou placeni za nezodpovědnost. Tlachají si své bláboly

pro nepřemýšlející dav, není důležité co tlachají, ale musí to být

poutavé, hodně změn a obdivu ke každému zahrančnímu hovnu, aby jim za to

bylo placeno. Nicméně hubou se hodnoty nevytvoří. 

J. Křivánek 20.11.2012 3:23

Zato ty soudruhu Hvížďalo ty se umíš převádět.

Nevím proč by se měl prezident připosrávat před nějaký slaboduchým individuem a přistupovat na jeho přihlouplou konfrontaci. Ten blb nevedl s prezidentem žádné intérvijů, jak píšeš soudruhum, protože podle té jediné otázky, kterou soudruhu cituješ, nebylo cílem zjistit informace, ale honil si ego - stejně jak pouliční ratlík co si dovolí zaštěkat na většího psa. Soudruhu né každá změna je dobrá, spíš jen některé změny jsou dobré, odpovědní lidé se snaží kriticky hodnotit jestli změna je dobrá  nebo špatná. I kritičtí lidé mají rádi změnu, je to opak nudy, nicméně změnám k horšímu se snaží bránit. Stávající EU se vší korektností, multikulturalitou, feminizmem, oteplovčstvím je hnus. To málo dobrého co zbývá už skoro nestojí za řeč. To by řešilo několik krátkých smluv.

J. Kanioková 20.11.2012 1:04

Že to byla účelová provokace, to vám nevadí, autore? Hlavně, že se vám naskytla další příležitost kopnout si do Klause...

Nebyl to domluvený rozhovor, brání se Hrad

Der Standard tvrdí, že rozhovor se uskutečnil po usilovném snažení listu. Prezidentův mluvčí Radim Ochvat nicméně uvedl, že o samostatný rozhovor nešlo a že Klaus po prezentaci své knihy odpověděl samostatně několika novinářům.

"Není to pravda, prezident ze žádného rozhovoru neodešel. Naopak se zdržel po prezentaci své knihy a podpisové akci a odpověděl separátně řadě novinářů z několika rakouských, ale i našich médií. Představa novináře, že bude hlava státu odpovídat dvacet minut jen na jeho dotazy byla chybná, a nevím, proč se tomu diví. Na to bohužel nebyl čas," řekl Novinkám Klausův mluvčí Radim Ochvat.

http://jdem.cz/wu7s5

A. Špronglová 20.11.2012 7:32

Re: Že to byla účelová provokace, to vám nevadí, autore? Hlavně, že se vám naskytla další příležitost kopnout si do Klause...

Nic víc než prach sprostá profesionální propaganda, demagogie, manipulace a populismus......

M. Martin 20.11.2012 9:13

Re: Že to byla účelová provokace, to vám nevadí, autore? Hlavně, že se vám naskytla další příležitost kopnout si do Klause...

Dobře jste to o Hvížďalovi napsala Špronglová.

P. Pavlovský 20.11.2012 0:46

Je to fatální!

Já, konzervativec, který nikdy nemohl volit V. Klause ani ODS kvůli jejich libertariánským, mravně indiferentním postojům a chování, zde v poslední době už po několikáté musím Klause hájit před nespravedlivými osočeními. Na V. K: je toho ke krtitizování tolik, že opravdu není třeba si vymýšlet nekorektní záminky! 

Novinář řekl: "Váš protinávrh je návrat ke spíše národním státům, národně státním modelům, k modelu, který vychází z 19. století a je zčásti zastaralý." Už v tento moment se V. K. měl zvednout a odejít.

Interview je definováno jako řada otázek a odpovědí.  Novinář se má ptát a pouze ptát, co nad to jest, od zlého jest. Shora citovaná věta ale otázkou ani trochu není! Nejdřív je to  INTERPRETACE předchozí odpovědi ("Váš protinávrh je návrat....).  To by ještě bylo v pořádku, novinář si tím může ověřovat, zda předchozí odpověď správně pochopil a správně pojmenoval.

Druhá část věty už ale je zcela nesporný KOMENTÁŘ ("...vychází z 19. století") a konečně třetí část je zjevně a neskrývaně HODNOCENÍM ( "... je z části zastaralý.") To je ale zcela nepřípustný profesionální lapsus, drzost par excellence!

Při interview nesmí tazatel nikdy, ani stínem, hodnotit předchozí odpověď nebo dokonce začít s interviewovaným polemizovat! Interview není diskuse a novinář není jedním z diskutérů. Až bude V. K. chtít s někým diskutovat (polemizovat), určitě nebude jeho partnerem - oponentem  - tento rakouský novinář, který se tu samozvaně de facto pasoval do pozice Klausova protihráče, který diskutuje se sobě rovným. Taková ale jejich společenská pozice skutečně nebyla! Opakuji, V. Klaus měl být pohotovější, měl se zývednout a odejít okamžitě po slovech    "...z části zastaralý."

D. Procházka 20.11.2012 8:38

Re: Je to fatální!

Ano, a je s podivem, že to pan Hvížďala nechápe.

V. Váňa 20.11.2012 9:25

Re: Je to fatální!

Nikdy bych to lépe nenapsal. Díky. V.

J. Kratochvíl 20.11.2012 10:36

Re: Je to fatální!

Myslím, že Klaus se měl zvednout již před 20lety a odejít a nemuseli jsme dnes mít tolik problémů s korupcí, s mafiemi, s rozkradeným majetkem a podobně. Ale stále nechápu proč má Klaus pořád problémy s civilizovaným světem, který ho tolik nechápe.

S. Kneifl 20.11.2012 0:44

Pane Hvížďalo,

proč nám nepředložíte všechny čtyři otázky toho novináře? Abychom snad nezjistili, že se Václav Klaus stal obětí normální levicové eurohujerské propagandy? Nemám v diskusi prostor pro analýzu, mohu ale odkázat na podnětný článek Luboše Motla:

http://motls.blogspot.cz/2012/11/do-nation-states-belong-to-19th-century.html

Docela se divím, že pan Klaus odešel až po čtvrté "otázce", takové urážlivé jednání by si novinář neměl dovolit ke komukoli, natož k hlavě státu. Pokud Vám nevadí propaganda, kterou rakouští novináři generují vůči našemu prezidentovi, je to vaše věc, ale absolutně nechápu, proč se k ní přidáváte i Vy...

F. Pavlis 20.11.2012 10:59

Re: Pane Hvížďalo,

B. Rybák 22.11.2012 11:04

Re: Pane Hvížďalo,

Zcela s Vámi souhlasím.