19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Čejka 26.4.2011 0:13

..

Děkuji za článek, líbil se mi

J. Kos 25.4.2011 22:56

To chce potlesk !

Ale pro koho ?

K. Janyška 25.4.2011 19:01

Potísící měl Klaus už pravdu... Dzp.

M. Vondráček 25.4.2011 18:35

pro pana Vízka

Milý Františku, v době kdy jste vstupoval do KSČ jste věřil i v to, že Vy můžete něco změnit. V té době se nedostali na školy děti sedláků a živnostníků , byla cenzura, končila kolektivizace zemědělství. Nic z toho jste nerozpoznal a v podstatě jste těm lumpům pomáhal. To nesvědčí o dobrém hodnocení situace.

A mýlíte se i nyní ve svých hodnoceních. Jste pro mě důkazem, že moudrost vždy se stářím nepřichází, někdy přichází stáří samo.

F. Vízek 25.4.2011 13:46

Vidím to jinak...

Klause,  jako osobu, která po roce 1989 ovlivňovala vývoj v zemi z různých postů nejvíc, vnímám jako postavu zápornou. Ztotožnil bych se s ním pouze  v postoji k vojenským aktivitám USA a NATO.   Za největší chybu považuji jeho MLČENÍ k věcem, ke kterým se patřilo křičet.  Selhal především jako EKONOM a není omluvou, že u nás dopadl převrat ke kapitalismu lépe než v ostatních zemích někdejšího sovětského bloku. Výchozí pozice naší republiky byla přece mnohem lepší...  Klaus dluží vysvětlení:

1)Odkud se vzala finanční krize? Odkud je to nebezpečí, že lidé ztrácejí práci? Proč je potřeba sanovat banky stamiliardami?  Kam se poděly peníze, které chybí?  Kdo je prošustroval? Proč najednou ztráta likvidity?  Kde je odpovědnost managementů bank, co tč. znamená pojem spolehlivost?  Banky měly ještě předloni mnohamiliardové zisky a loni ani peníze na poskytování provozních úvěrů firmám. Proč?   Akcie byly na hodnotě 100 a teď jsou na hodnotě 50.  Jak to?  Proč?  

2) Schválí se ZÁKON o rozpočtu s růstem HDP 4,8% a za měsíc je shledán (= ten zákon !! ) nereálným.  Vedou nás odborníci?  Jak je „hlídá“  ekonom a prezident Klaus?  Když tehdy  opozice nabídla vládě 30 dnů na změnu tohoto ZÁKONA, protože jeho nereálnost byla do očí bijící, bylo to prý šíření poplašné zprávy.  Krize prý není a nebude, bude pouze pomalejší růst tvrdili Topolánkovci + Kalousek.  A Klaus mlčí.  Proč?

2. Přišly: propad, hrozby, omezování výroby, nezaměstnanost, dokonce obrovské ztráty na osobním majetku nejen v podobě cenných papírů, ale dokonce i hotových peněz, neschopnost splácet hypotéky a půjčky. Vždyť jenom majetek, který mají Češi uložený například v podílových fondech, klesl v předloni o 71 miliard.  A kde je Klaus? Mluví o krizi jako o chřipce, také o přirozeném „cyklu“, o „houpačce“… Viníky nezná - s těmi se přátelí...  Mlčí, když se utahují šrouby nevinným invalidům, nemocným a starým a když v téže době bohatí bohatnou. Ekonom Klaus !

F. Vízek 25.4.2011 14:11

Ještě doporučuji...

Stojí za přemýšlení...

http://www.pehe.cz/zapisnik/dvacate-narozeniny-nebo-pohreb

J. Kanioková 25.4.2011 17:48

Tady propagovat Peheho? ...

Vy se z té levice zvencnete

J. Malá 25.4.2011 16:03

Re: Vidím to jinak...

Bohatí bohatnou...Ale kdo jsou ti dnešní bohatí?Jsou to poctivě pracující, intrligence...? Ne, jsou to bývalí veksláci, bývalí i současní podvodníci a zloději.Bývalí  a současní politici a jejich různí rádci a poradci.Vysocí státní úředníci , advokáti , soudci.Všichni, kteří bohatli a bohatnou korupcí.

A proč lidé ztratili práci?Klaus a jeho klika v privatizace rozkradli, rozdali a rozprodali všechen majetek, který léta budovali komunisté.Pryč jsou všechny továrny, doly ,družstvavšeho druhu, zemědělství. Tak kde mají lidé pracovat? A bohužel ve fondu nár, majetku , kam měly jít peníze z prodejů, nezbylo nic, dokonce skončil v minusu.

J. Schwarz 25.4.2011 16:53

Re: Vidím to jinak...

Právě ti dřívější komunisté si díky "sametu" onen majetek rozkradli. Kdo jsou šéfové dnešních agrárních akciovek - nejsou to náhodou bývalí šéfové družstev? Kdo zprivatizoval podniky - ne náhodou šíbři z PZO? Bývalí ředitelé a jejich náměstci, kterým "půjčili" kamarádi z bank? Jakmile se prosadila myšlenka - čo bolo bolo, terazky je každý "nepostradatelný odborník" bylo vymalováno. I kupónovka šla k čertu v momentě, kdy zakládat fondy mohli jen "odborníci". Jakobyste si na zabezpečení bytu nemohl z rozhodnutí státu najmout nikoho jiného než bytového zloděje, protože se ve věci "vyzná" a nějaký netrestaný nixmochr by vás mohl "poškodit". Ale to taky nebylo "pravicové", ale vedeno snahou "ochránit občana" -  ukázka praktické aplikace PRAVDY a LÁSKY.

J. Kanioková 25.4.2011 17:49

Přesně

J. Schwarz 25.4.2011 16:45

Re: Vidím to jinak...

Kdo měl dopředu připravit kvalitní legislativu? Vy jste tu snad viděl zástupy neúplatných právníků? A kdo zakázal našim nezávislým soudcům tuneláře odsuzovat - když na mnoha případech vidíme, že jsou nezávislí na všem, psané právo nevyjímaje? Ba ne, chybou byl "samet". Jak se ten prosadil, byl konec a nic lepšího než dělal Klaus se udělat nedalo. Na jakékoli prodeje majetku do ciziny okamžitě vystarovala levice s rozprodejem cizákům - pak nešlo kontrovat jinak než stupidními "českými cestami" - jenže to byly vynucené kroky. Kritizovat tehdejšího Klause za kupónovku je stejné jako kritizovat maratonce, že nezaběhl v rašeliništi stejný čas jako na tartanu. Přičemž  si můžeme gratulovat, že v tom bahně vůbec doběhl - nakonec se klidně mohlo stát, že by ani nevyběhl, že.

J. Kanioková 25.4.2011 17:51

Ještě větší bingo !

B. Rybák 25.4.2011 11:10

Stručné, výstižné a pravdivé

Alternativou k budování standardního demokratického kapitalizmu (českou cestou) např. pomocí kuponové privatizace, která byla světovou bankou prosazována a tehdejší evropskou komisí označena za příkladné (excelentní) řešení, byly u nás jenom "třetí cesty", vedoucí k vládě (např.) slušovické mafie, privatizaze zločinnou "berkyzací" a úplné neokoloniální ovládnutí země zahraničním kapitálem (výprodej bohatství jako např. v Maďarsku a za vlády soc. dem. pak i u nás). Za havlovské nevypořádání se s amorálními vlastizrádnými komunisty (díky nimž jsme byli ideologicky nejvíce zdevastovanou částí východní Evropy) jsme ovšem zaplatili těžkou politickou a hospodářskou cenu.

J. Kanioková 25.4.2011 12:17

Souhlas,

ačkoliv mě to v dané době tady netěšilo. A jako DIKa už vůbec ne, protože můj odhad, které firmy budou prosperovat, dost selhal. Ale dnes vím, že to byla moje chyba, že jsem se málo snažila nalézt adekvátní informace. Tehdy jsem Klause vnímala špatně, hlavně však za neschopnost srozumitelně a polopaticky lidem vysvětlovat v TV alternativy.  Ale během let nebylo možno nevnímat, že většina toho, co Klaus tvrdil, se naplnila. Obávám se, že tak předvídavého politika mít už nikdy nebudeme. Přikyvovače a populistické slibovače nepotřebujem, naopak. Pokud vím, tak náš přechod z komunistíckého svrabu dopadl z bývalých RVHP zemí nejlíp. I ta NDR v tomhle prošustrovala víc, přestože měli nesrovnatelně lepší podmínky proti nám.

J. Kratochvíl 25.4.2011 13:45

Re: Souhlas,

Náš přechod pod vedením Velkého vůdce V.K. byl geniální. Během dvaceti let přechodu byla zničena naše celkem vyspělá a úspěšná ekonomika, státní majetek byl zašantročen, místo aby sloužil obyvatelstvu. Za to státní dluh vyrostl do závratné výšky a schodky státního rozpočtu se staly za vlád ODS rekordní - super. Jenom připomínám, že dluh v roce 1989 byl nula a státní rozpočet byl vyrovnaný. Přitom komunisti za dvacet let postavili zrovna tolik km dálnic co Klausův kapitalismus za jeho dvacet let o stavu silnic nemluvě. A co se týká bývalé NDR měli byste se tam podívat jak byly dostavěny dálnice přestavěna infrastruktura apod. a co je u nás. Když zde chce již někdo něco srovnávat.

J. Malá 25.4.2011 16:18

Re: Souhlas,

Souhlasím.Kdyby komunisti nepostavili D1, dodnes bychom jezdili okreskami.Kdyby nepostavili celá sídlištní města-králíkárny podle Havla -bydleli bychom všichni pod mostem.V současnosti se staví jen předražení satelitní městečka pro zbohatlíky aluxusní byta za miliony. Lae kdo na ně má?Kde mají pracovat dnešní nezaměstnaní, když veškeren průmysl je v háji?Za komunistů měli všichni nejen právo na práci, ale museli pracovat, jinak byli stíháni za příživnictví. A pracovali dokonce i všichni cikáni.Ti, kteří nechtěli, končili v kriminálu.Nemusely být podpory.

J. Schwarz 25.4.2011 17:06

Re: Souhlas,

proč jste si v té kuponovce nevzali ze státního majetku svůj "spravedlivý díl"? Žeby vaši bdělí vůdcové zaspali? Vždyť jste mohli být dál zaměstnaní ve svých firmách, budovat si svoje byty, léčit se svými léky ve svých nemocnicích. A důchody by vám financovali vaši vnuci. Jen já bych se vás už nemusel ptát, jestli si můžu koupit Reparil za šilinky aniž bych "ohrozil devizové hospodářství státu", mohu-li se odstěhovat do Austrálie, jít pracovat pro britskou firmu nebo nabízet práci doma jako soukromník. Mně váš komunismus nevadil - pokud by byl váš a mně jste do něj netahali. Upřímně -  dost jste mne naštvali, když jstese vrhli na "budování kapitalismu" a nezůstali ve svém doupátku. Já vám ten socík přál!

J. Schwarz 25.4.2011 16:59

Re: Souhlas,

Aby váš odhat možné prosperity firem neselhal, to byste musela včas prohlédnout falešnou pravicovost a uvědomit si, že 1) stát podrží socialistické velkofirmy, Telecom, ČEZ... 2) přes státní majoritu jim umožní vysoké zisky a tedy i dividendy. V oněch časech stát prohlašoval, že zpuchřelým molochům nepomůže a že ceny energií bude držet dole pomocí svého kontrolního balíku...

M. Šejna 25.4.2011 10:58

proboha

tedy takto propagandistické a oslavné články se psaly naposledy nejspíš o Klementu Gottwaldovi. Takovéhoto patolízala, jakým je autor článku, si snad Klaus ani nezaslouží.

Ale teď vážně:

Klaus je určitě lepší president, než byl Havel. Havlovi nikdy nezapomenu jeho humanitarní bombardování Jugoslávie a podporu muslimské pakáže z Kosova. Nikdy mu nezapomenu podporu televizních gaunerů při televizní bolševické revoluci. V paměti mám ještě Havlovo tvrzení, že duch ustavy je důležitější, než litera ústavy. Ale ducha ústavy si vykládal Havel jen podle svého.

Klaus je v pojetí zákonů a ústavy mnohem čitelnější. V tomto se chová jako opravdový státník. Jeho bezchybnost bych ale moc nevyzdvihoval. přes veškerá pozitiva si pamatuji, jak Klaus protestoval proti prodeji Škody automobilce VW a měl snahu rozprodat škodovku v kuponové provatizaci. Stejně tak představy o globálním oteplování má Klaus poněkud zkreslené. To ale nic nemění na mém názoru, že Klaus je lepší president než Havel.

J. Krásenský 25.4.2011 12:59

Pamatujete jiné přímé prodeje

Tatra Otrokovice, Let Kunovice, Liaz, Avia? A co Baťa? Naštěstí to Škodovce vyšlo, ale také nemuselo. Byla to stejná "sázka do loterie" jako u jiných neúspěšných.  Znáte jinou firmu úspěšně privatizovanou přímým prodejem konkurenci? Pamatujete aféry kolem cukrovarů? Nemějte selektivní paměť.

J. Kratochvíl 25.4.2011 14:53

Re: Pamatujete jiné přímé prodeje

Pane, když dva dělají totež nemusí to být totéž. V Pithartově vládě na min.průmyslu byla vypracována jiná strategie privatizace. Bylo vytipováno několik nejdůležitějších podniků Čsl. ekonomiky a ty bylo třeba kvalitně prodat strategickému patrnerovi, tak jako v Ml. Boleslavi a oni se již následně  postarají o kvalitní privatizaci svých subdovatelů (t.j. podniků ostatních)jako to udělali Němci. Byla to jiná filosofie než provedl Klaus po vyhraných volbách a byla úspěšná, škoda, že se nestihly ještě další podniky jako Tatra, Liaz, Zetor, Škoda Plzeň apod. toto byly další firmy na řadě a rozjednané smlouvy, které Klaus smetl se stolu.  Škoda, že se v ních nepokračovalo a raději se to tu nechalo rozkrást přes kupony mafiánům a korupčníkům pod vedením Klause. Jistě by to všechno nemuselo dopadnout dobře jako Boleslavi,ale nekleklo by to tak plošně jako po kuponovce.

J. Kanioková 25.4.2011 17:57

Nebylo by jednodušší napsat, nenávidím Klause?

Bóóóže, ten satan snad žere i děti, ne?

J. Krásenský 25.4.2011 20:40

Re: Pamatujete jiné přímé prodeje

Že se nestydíte takhle lhát.

J. Kratochvíl 25.4.2011 10:29

Sprostý propagandistický článek

Tento článek je nesmírně  ubohý. Pan Klaus je nejzápornější postava naší historie a z jeho činnosti v české politice se budou dostávat ještě další generace a to jen za předpokladu, že mezinárodní poměry zůstanou pro náś příznivé jako doposud vlivem EU, proti které se Klaus a další tolik bojují.

Mimo jiné kuponová provatizace byl podvod k vytunelování českého průmyslu a tím poškodil většinu občanů ČR. Neviditelná ruka trhu zde nějak nezaregulovala nebo spíše regulovala panu Klausovi a jeho kamarádům do kapsy.

A nakonec to nejlepší. Ostudu kterou ukázal při tiskovce v Chile nemá v mezinárodním diplomatickém světě obdobu. Jeho ubohostí se baví celý svět od Číny až po USA - komik. Ve slušném státě by již musel desetkrát rezignovat.

J. Tachovský 25.4.2011 10:45

Re: Sprostý propagandistický článek

No tak ho nemate rad, tak hazite spinu. Klaus je po s masarukem jednim z nasich nejvetsich novodobych statniku. Proti tomu kasparkovi, co byl pred nim jako med.

J. Kratochvíl 25.4.2011 16:17

Re: Sprostý propagandistický článek

No a určitě mu budou lidé stavět pomníky asi jako Gottwaldovi, jste zapomněl poznamenat.

J. Kratochvíl 25.4.2011 17:10

Re: Sprostý propagandistický článek

A nesrovnávejte Klause s Masarykem. M a s a r y k   n e k r a d   !!!   Aby bylo jasno.!!!!!!

J. Kanioková 25.4.2011 17:58

Klaus taky ne ! Máte-li důkazy, sem s nimi ..!!!!!!

B. Rybák 25.4.2011 10:51

Re: Sprostý propagandistický článek

Napsal jste skvělou parodii na hlupáctví odpůrců pana prezidenta V. Klause. (Pro větší účinnost jste tam ještě mohl zařadit jeho "švýcarkou vilu", neschopnost "vidět špinavost peněz"...)

J. Kratochvíl 25.4.2011 13:18

Re: Sprostý propagandistický článek

A vy jste zase zapomněl dodat,pro větší účinnost, že všechny tyto a další kausy Klausových skandálů si vymýšlí media a novináři vůbec.  Celý svět internetu se tím vaším "bohem" baví. Nevím, jestli ho mají za hlupáka jako vy mne, ale za zloděje určitě. Takovýto člověk nám tady určuje morální normy již dvacet let.