2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sumo 7.2.2008 8:08

A co nového

Lže o svých minulých zásluhách a vymýšlí si neexistující funkce, názor nemá, americké občanství má a o naše požádá, až když ho zvolíme a obchoduje s komunisty. V ČEM konkrétně přináší změnu ?

hexin 7.2.2008 7:57

Nesobectví a Švejnar

to patrně nemyslíte vážně. Člověk který kde se vzal tu se vzal nastupující do volby prezidenta aby si vylepšil vlastní životopis tlačen finanční silou ČSOB, a slibující naprosto amorfně všechno všem. A ty skupiny to všechno dělají naprosto z čistého altruizmu:-) Je ovšem zajímavé že vždycky se najde pár naivních "užitečných idiotů" kteří jim to buť věří nebo si na to hrají.

op 7.2.2008 7:54

Mávnutí kouzelným Švejnarem

Naivní očekávání jsou vystřídána zklamáním a pak dalším naivním očekáváním.

Cricket 7.2.2008 7:46

to je tedy deklarace!

Jak se ta vaše příležitost k změně nastartuje? Tím, že stávající vláda padne a nastoupí nový, čistý a upřímný Paroubek??

Proč se exponovat pro stále socialističtější EU v níž jde hlavne o to, kdo urve více? Čechové akcelerátorem evropské změny? No toto!

Vybředávat ze sobectví - každý za sebe soudruhu autore!

Jak se nastartuje proces generační výměny v politice? Já to nevidím jinak, že se každý volič chytne za svůj frňák. 

Politický popleta Švejnar tlačený pravdou a láskou tím katalyzátorem určitě nebude. 

Petr Kohout 7.2.2008 7:32

Nahraďte v článku slova "evropská unie" slovy "velkoněmecká říše" či "tábor socialismu!

a můžete ho směle uveřejnit v letech 1938-1945 repektive 1948-1989.

Škoda, že vlajka EU je modrá, kdyby byla červená, nemuseli bychom shánět nové, ale pouze recyklovat staré.

miláno 7.2.2008 7:46

Re: Nahraďte v článku slova "evropská unie" slovy "velkoněmecká říše" či "tábor socialismu!

 přesněR^

Fleischer 7.2.2008 7:32

Klaus či Švejnar?

Pane Šulo, naprosto s Vámi souhlasím

Jura Jurax 7.2.2008 13:17

Re: Klaus či Švejnar?

už druhý takový ... :-D;-(

Jan Svoboda 7.2.2008 7:30

Již ve Švejkovi se píše, jak je to prosté.

Pro latrinengenerála cesta k válečné slávě šla dle receptu: v šest hodin večer dostanou vojáci guláš s brambory, o půl deváté se vojsko v latríně vykadí a v devět jde spát. Před takovým vojskem nepřítel prchá v děsu.

Tímto srovnáním ovšem neprávem nesmírně fandím Vašemu blábolu. Latrinengenerál totiž měl (ač blbou) tak zcela konkrétní představu. (Y)

trent 7.2.2008 6:44

jo je to tak.....

a mužeme říct akorát bohužel,ale stejně dříve nebo později s tou šaškárnou co tady po r. 89 provozujeme musíme skončit.....nemúžeme se cpát do EU,pak do ní vstoupit a pak ji sabotovat,totéž s NATO jsme tam tak jsme tam a musíme se v tom omět pragmaticky obracet a ne dělat uražené,ukřivděné a zneuctěné........a pak se budou všichni divit a překvapeně žasnout,cožpak nikdo nevidí,že v současných tancích kolem prezidentství se profesionálně chovají jenom komunisté a zelení???

Mirek F. 7.2.2008 7:00

Re: jo je to tak.....

Je vidět, že následujete autorovu zálibu v působivých, leč nekonkrétních frázích, leč nedá mi to a zeptal bych se, jakže sabotujeme NATO?

O sabotáži EU vím, zvláště současný prezident se vyznačuje drzými vlastními názory na vývoj EU, čímž pochopitelně nepřípustně narušuje bruselskou ideovou jednotu, ale NATO...? Zkuste pro změnu konkrétněji, snad nechci moc.  

trent 7.2.2008 7:10

Re: Re: jo je to tak.....

svými pokoutními kšefty s určitými skupinami v usa sabotujeme politiku NATO,NATO není poze nástrojem soudobé americké administrativy,má ochraňovat euroatlantický prostor,co tedy pohledávají naši politikové na Marshalových ostrovech,místo abychom pomáhali NATO modernizovat, přispíváme k jeho rozložení..nutno dadat ,že nejsme sami ale společně s poláky,kteří si tím léčí své staleté protiruské mindráky....ale proč my???nebo si chcheme také vykoledovat rčení,které mají v usa o polácích???

Mirek F. 7.2.2008 7:27

Re: Re: Re: jo je to tak.....

První věta zní sice dramaticky - že nekonkrétně, to nevadí - ale dál je to celkem jasné. V NATO jsou různé názory, jak fungovat, leč naší povinností je vybrat si ten, který se líbí vám, jinak je to sabotáž. Opět samozřejmě i v NATO musíme držet lajnu s těmi, kteří si v EU přivlastnili pozici jediného oficiálního vykladače, co je správný směr vývoje.

Je docela veselé, jak zase jiní pokládají za sabotáž NATO mít odlišné názory, které ma současná administrativa Bílého domu.

 Řekl bych, že jak oni, tak vy jste se ještě nezbavili způsobu uvažování, který tady byl oficielně oblíben do roku 1989, kráčet v jedné lajně, kdo má jiný názor, je nepřítel a sabotér.

trent 7.2.2008 11:15

Re: Re: Re: Re: jo je to tak.....

mně osobně se nelíbí,že tam vůbec jsme,ale co se dá dělat....s mnoha věcmi,které se mně v životě nelíbily jsem se musel smířit,ale to neznamená,že jsem s nimi souhlasil,a už vůbec jsem ze sebe neděla blbce,což jak uznáte mi jak před 89 tak po něm zajišťovalo veselý život,nejveselejší ovšem bylo,když se setkáváte s těmi lidmi,kteří vždy souhlasili s tím co bylo potřeba a vždy se správně v danou dobu angažovali,veselost vás přejde,když vás třeba vyhodí z práce,abyste jim denně nepřipomínali jejich minulost:-P

Mirek F. 7.2.2008 12:40

Re: Re: Re: Re: Re: jo je to tak.....

Nojo, jestli je to tak, jak říkáte, tak jste byl patrně hodnocen jako sabotér. Zřejmě se vám tento obrat zalíbil.

Miláno 7.2.2008 6:32

nebe a dudy

 Přesně tak pane, opět se staneme poslušnými osli jak Brusel zavelí my budeme hýkat. Pan Švejnar ,ač žije v Americe , je klasický prospěchář ( těch jsem za komančů viděl). Mění názory podle toho ským jedná jen , aby se zavděčil a vetřel v přízeň. Prosím všimněte si jak mění názory na ekonomiku, obranu, reformu, sociální politiku atd. A tento bezpáteřní člověk , by nás měl zastupovat ve světě. Člověk bez vlastního pevného názoru vyhovuje vždy jen tem kdo jej chtějí ovládat, ale pro národ a zem kterou řídí je to zkáza, kdo něvěří ať si přečte trochu dějepisu.

Lagron 7.2.2008 6:29

Milý pane!

Máte-li v sudu zkažené maso, nestčí vyměnit dekl. Tím to zkažené maso nezachráníte. Musíte ho vyhodit! Zrovna tak je to s prezidentem. Ten naši zkaženou politickou scénu nezachrání. Ta by byla potřeba vyhodit a nahradit čerstvou! Kde však brát, když ta současná vyšla z nás?!

Historik 7.2.2008 6:11

Něco tak pitomého jako tento článek se tady občas vidí

"Naším úkolem nemůže být pouze jednostranný finanční prospěch, dle kupeckých počtů má dáti, dal, ale především vzájemné obohacování kulturně disponovaného národa v centru Evropy s dalšími zeměmi podobné historické sounáležitosti."

Toto musí autor vysvětlit hlavně v té Evropě, kde každý stát od severu k jihu tvrdě kope jen na svém písečku. Jinak by evropským státům nedělalo potíže vždycky se na něčem bezproblémově shodnout. Pane autor, farář by to lépe neřekl, mnoho slov a furt o ničem.

Fleischer 7.2.2008 7:37

Re: Něco tak pitomého jako tento článek se tady občas vidí

Skutečností je, že se členské státy EU velmi často shodnou, tedy s vyjímkou některých, např. Česka a dříve také Polska.

Martin 7.2.2008 2:44

na proklausovske fraze

prisly prosvejnarovske, nemusel jste klesat pane sulo tak hluboko mohli se milovnici velkeho neomylneho vaclava predhanet v banalitach sami

Eva D. 7.2.2008 1:27

Jo, tak senátor za KDU-ČSL

To si musím zjistit, který obvod a co je to za vzdělance. Ty má svatá prostoto, senát jako rada moudrých!;-P

J.G. Pašek 7.2.2008 4:28

Re: Jo, tak senátor za KDU-ČSL

Moravskoslezský . . .

Mišák 7.2.2008 1:23

Pan Šula,

senátor za KDU-ČSL má poněkud zvláštní názory na člověka, kterého nikdo nezná, ani on sám. Ale ví, že je tutově "dudy". Ostatně názorové kotrmelce jsou u KDU docela známé, proto možná ta příchylnost k osobě stejného ražení. Boha potom požádá o odpuštění, zjistí-li, že to byla (zase) špatná volba.

Eva D. 7.2.2008 1:23

To je ale frází v jednom článečku!

8-o8-o8-o

kacir 7.2.2008 0:56

ŠVEJNAR je narozdíl od Klause nezkaženým člověkem...

Klaus nemá v politice co pohledávat !  ...po výstupu Weigla s dobytkem Šloufem už vůbec ne.

Lerak 7.2.2008 11:06

Re: ŠVEJNAR je narozdíl od Klause nezkaženým člověkem...

Kacířská otázka: proč je Šlouf dobytek?

Mirek 7.2.2008 0:56

Co je to za blba

Ježíši, to snad nikdo nekontroluje příspěvky. A nebo jsem to špatně pochopil, a je to pro obveselení čtenářů?

norbert clai 7.2.2008 6:18

Re: Co je to za blba

Á,páníčkovi chybí kontrola,potažmo cenzura. Všechno co nevelebí Klause tak zakázat !!!!! Kampak se to řítíte modráci ...?????:-/

Pavel 7.2.2008 9:23

Re: Co je to za blba

To je prostě Šula :-D, to je BLB jako ze Švejka.

janabok 7.2.2008 0:53

mein Gott! ...

co odstaveček, to perla...

perla z pera Euhohujera...