18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

GLOSA: Kdybych byl Babišem, kdybych byl Fialou

Jsem ten úplně poslední, koho by bylo možné podezřívat z jakýchkoli sympatií k Babišovi. Nic dobrého si o tom člověku nemyslím. Nicméně na faktu, že jeho ANO má 78 poslanců, nic nezměním.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 26.10.2017 10:07

Můžeme tedy býti rádi,

alespoň ti z nás, kteří ještě vkládají naději do renesance ODS, že pan Štěpánek na místě pana Fialy není.

S. Ševeček 26.10.2017 9:49

Re: Štěpánek jako tradičně zcela mimo.

No, zvonka to vyzerá, že chválu minulým čtyřem vládním rokům hlásají sociální demograti ... společně s KDÚ měli nad ANO zajisté navrch - a Babiš neupekl nic; Ubohoušek Sobotka upekl demisi nedemisi ... a nakonec vlaštovčí hnízdo - státník holt se nezapře!

S. Ševeček 26.10.2017 9:45

ODS? Dnes nám patří Jedenáct

- Zítra nám bude patřit celých Pět!

Když voni nám sebrali program, lidi jsou hloupí, my se tak snažili v opozici pojovat spolu s "pravicí" (včetně KDÚ Nejsme jako my) proti té koalici polulistů a socanů kteří mají tu podporu komunistů a z emana, vždycky jsme měli ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako obvykle.

Zvonka to vyzerá, že ODS je zbytkovou stranou, nabitou "programem", napsaným proto, že se to musí, ale odhodlání jej plnit není ... s kým taky, že - Doňa Mimoňa, Mareček B, hodný erektor pan profesor, co je ho plný kompresor, Zavadil (nebo se menuje Zahradil?), floskulní antikomunista pravičák Kupka, ...

Buď budeme tvořit, nebo končíme, pánové!

S. Ševeček 26.10.2017 9:34

Re: Kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Bingo.

S. Ševeček 26.10.2017 9:33

Koalice ANO s ODS a k tomu

smluvněopoziční SPD je můj návrh z neděle večír.

M. Valenta 26.10.2017 9:24

Štěpánek jako tradičně zcela mimo.

Radit Fialovi, aby Babišovi za účast na jeho vládě, navrhl zrušit v podstatě vše co tam za poslední čtyři roky upekl, je zcela mimo mísu. Daleko pravděpodobnějším a jednodušším řešením pro Babiše je zadlužený poslanec/přeběhlík nebo VK ml. s požehnáním tatínka, hlavního konstruktéra mimořádně úspěšných modelů posledních let Babiše a Pitomia.

P. Portwyn 26.10.2017 9:24

Re: Neberu

A s Kalouskem by do vlády šel?

Nechme stranou program. Mluvím o prolhanosti a hulvátství.

M. Krátký 26.10.2017 9:16

Re: Ano, kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Moje zkušenost s EET je silně záporná a stará 12 hodin. Dva dny se moje účetní nemohla prokousat ( obvyklým způsobem ) do mého Fin úřadu takto cituji : Aplikace Internet Explorer memůže zobrazit tuto webovou stránku. www.adisepo .mfcr.cz Večer tedy přijel můj IT technik ( já už byl dávno pryč ) a nějakým zázrakem se mu to podařilo, pak ale nastal další problém, že to po něm chtělo DIČ zákazníka protože denní tržba byla nad 10.000,-kč ( samozřejmě, že se jedná o denní součet všech EET paragonů ) takže to vyřešil tak, že do toho hlášení dal moje DIČ a prošlo to. Teď ale budu muset Fin úřadu vysvětlovat, proč tam dávám svoje DIČ - to vypadá jako, že to všechno zboží prodávám sám sobě !!! Takže znovu opakuji EET je na dvě věci. Jo a ještě mi můj IT sdělil, že si budu muset pořídit=koupit nové windousy atd kraviny. Hezký den všem nepřátelům EET a kontrolního hlášení. ČAU

P. Lenc 26.10.2017 9:15

Re: Být Štěpánkem tak taky chci koalici s StB

Přesné pane Sýkoro.Dělat Babišovi zástěrku, kterou si poté Babiš vytře pozadí...Nemluvě o tom, že již vidím, jak se Babiš zbavuje poloviny toho, co se mu za pomoci ČSSD podařilo "vytvořit".

J. Sýkora 26.10.2017 9:12

Být Štěpánkem tak taky chci koalici s StB

Ale být Fialou tak se spíš podívám, jak dopadli v koalici bývalí partneři ANO a nechám to na Lobotomiovi a Fálmerovi.

P. Han 26.10.2017 9:01

Re: Pokud

Máme poměrné volby. Takže ten, kdo vyhrál, se bude muset snížit k ubohému škemrání.

P. Han 26.10.2017 8:58

Re: Jo, koalice ANODS by mohla fungovat,

Díval jsem se na vedení ODS a máte pravdu. Nevidím tam jediného člověka, který by věděl, jak se drží lopata. Zdá se, že to pro vás hraje podstatnou roli.

J. Karlík 26.10.2017 8:50

Pokud

ODS chce to všechno z posledního odstavce, tak at vyhraje volby jako ANO, potom nebude muset trapně zdůrazňovat svou druhou nejsilnejsi pozici a uskuteční svůj program. To co radite Vy, je ubohé vydírání.

B. Mráz 26.10.2017 8:47

Nejsem žádný politolog,

ale pokud se ODS nějak nezapojí do tvorby příští vlády(přímá účast nebo tolerance menšinové), jsou dvě další možné varianty: 1. Babiš se spojí s SPD a to jistě není možnost, která by nás posunula správným směrem 2. Dlouhá cesta k předčasným volbám, které Babiš vyhraje mnohem drtivěji(možná nad 50 procent). Zapojí - li se ODS, bude mít možnost prosadit spoustu dobrých věcí. Nezapojí -li se, může v opozičních lavicích plakat čtyři roky .Kalousek by jí měl být mementem, že tudy cesta nevede.

M. Moravcová 26.10.2017 8:41

Re: Panu Fialovi? To myslíte té zástěře ODS,

no vidíte, taky jste naskočil na protiOdeesáckou vlnu. Kdy, kdo, kde, a co ODS dokázal? Nikdy nic. Jen politické a novinářské útoky. A zatímco ODS formovala ekonomiku od socialistické po kapitalistickou, Babiš "klekal" na firmy, ničil je, aby je posléze za babku koupil.

A. Alda 26.10.2017 8:35

A kdo na ně má peníze?

Která partaj může znovu platit prachy za kampaň?

ANO ano. Okamura i Piráti taktéž. Ale ti ostatní?

A. Alda 26.10.2017 8:34

Nějak jste se spletl.

Babiš ty volby neprohrál, ale vyhrál.

A. Alda 26.10.2017 8:32

Mám podobnou zkušenost.

Dokonce i majetelé hospod si to chválí, což mne překvapilo nejvíc.

J. Chaloupka 26.10.2017 7:54

Panu Fialovi? To myslíte té zástěře ODS,

která celý život žije z peněz daňových poplatníků a umí jen pěkně žvanit? Ani děti jsme neviděli. Tak co vlastně ten Fiala dokázal?

J. Chaloupka 26.10.2017 7:51

A nejlépe dát moc do rukou lidí, co žijí celý život

z peněz daňových poplatníků, třeba Fialovi.

M. Šejna 26.10.2017 7:50

Ano, kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Před 14 dny mi přijel jeden živnostník vyměnit autobaterii, protože ta původní se odebrala na věčnost. Přijel až ke mě domů a v garáži během několika minut zprovoznil moje auto. Pak si řekl o 4 tisíce Kč (za baterii, práci a cesti ke mě), což bylo o polovinu méně, než bych zaplatil v autoservisu a vytáhl krabičku s EET.

Tak jsem se ho zeptalm jak se na EET dívá. A k mému překvapení to chválil. Prý má od té doby pokoj od své ůčetní, která ho předtím buzerovala, že jí posílá nečitelné výkazy. A protože už před EET platil řádně daně, tak mu EET spíš momohla než uškodila.

Na EET nadávají hlavně ti, kteří vůbec nepodnikají a vůbec netuší, jak se EET používá. Stačí sledovat, kdo tady na Psu nadává na EET nejvíc. Většinou jsou to lidé, kteří nikdy nepodnikali.

J. Chaloupka 26.10.2017 7:49

Policie nebo státní zástupce to mohou odložit,

protože žádný trestný čin se nestal. A bude to. Jen ještě není jasné, kdo bude řídit MV s proto policie váhá.

D. Stirský 26.10.2017 7:39

Kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Nedávno jsem byl na Blaníku. V rozhledně bylo bistro - pivo, párky, pohledy, oplatky... Paní měla "krabičku" a byla na EET připojena. Nevím, kdo prodejnu provozuje - neziskovka (Klub turistů?) nebo někdo z Louňovic, ale to je jedno. EET není nic drahého a složitého. Podnikatelé si za ni mohou sami. Díval jsem se na stránky MF: daňové příjmy z daně z příjmů podle § 7 ZDP (podnikání) byly asi 0,5 % z veškerých daňových příjmů. To by muselo naštvat každého finančního ministra. K možné koalici ANO, ČSSD a Lidovci se mně vybavuje tato historka: Když zemřel císař František I. (1835), Vídeňáci plakali. "Neplačte", utěšovali je návštěvníci města valčíků, "vždyť vše zůstane při starém." "Právě proto pláčeme", replikovali Vídeňané.

M. Těhanová 26.10.2017 7:35

Re: Neberu

Tak naivní nejsem, abych bezmyšlenkovitě věřila všemu a všem. Ale např Fialovi věřím, že se snaží ODS očistit a nepřipustit, aby znovu spadla do žumpy.

Ale média způsobila, že dnes už nevěří nikdo nikomu. To je smutné, protože z toho není východisko.

Pak lidi uvěří cynickému marketingu, že oligarcha a zbohatlík je někým pronásledován, a proto je potřeba ho podpořit, aniž bychom se snažili dopátrat pravdy o jeho působení.

D. Polanský 26.10.2017 7:28

Re: Jo, koalice ANODS by mohla fungovat,

To je jenom o tom, co se mu dovolí. Myslím, že ODS pokud bude mít jasno, čeho chce dosáhnout, že Babiše uhlídá. A Babiš pro změnu uhlídá ODS. Dnes její vedení je složeno z lidí, kteří si k pořádné práci nikdy nečuchli.

D. Polanský 26.10.2017 7:23

Předčasné volby asi budou,

ale až někdy na jaře. V nových volbách hrozí, že mnozí budou hlasovat pro ANO z recese. Nějak podobně se dostali k hlasům Okamura a Piráti. EET by se zrušit mohlo, ale v žádném případě ne kontrolní hlášení, to eliminuje řadu daňových podvodů v řádech miliard. Manželka dělala od revoluce donedávna účetní v soukromých firmách, takže vím o čem píšu. Fiktivní faktury, storna a státe plať DPH. Naopak kontrolní hlášení by se mělo stát hlavním nástrojem kontroly. Ještě jej zkvalitnit.

Pochopitelně zvrhlosti Marksové, jako např. platit výživné za neplatiče, o tom se vůbec nebavit. Ale opatrně pokud jde o inkluzi, v té má prstíky i Fiala.

J. Dostál 26.10.2017 7:19

Jo, koalice ANODS by mohla fungovat,

kdyby Babiš hrál fér. Jenže právě tohle Babiš nějak neumí.

J. Schwarz 26.10.2017 7:11

Re: Učiň ďáblu dobře - peklem se ti odměmí.

Tak jestli někdo opravdu "naimpregnoval veřejnou správu" svými lidmi tak to jsou socani...

V. Kotas 26.10.2017 7:02

Re: Učiň ďáblu dobře - peklem se ti odměmí.

A úspěch se zde musí potrestat všemi možnými způsoby.

A. Bocek 26.10.2017 7:01

Ty podmínky pro vládu s ODS jsou racionální.

Jak však zprovodit ze světa Čapí hnízdo. Státní zástupcové nechtějí ztratit tvář, policie nechce ztratit tvář, budoucí koaliční partner nechce ztratit tvář a Babiš s Faltýnkem nechtějí ztratit svobodu. Fčil babo mudruj !