2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Kdo doplatí na zákaz kouření...

Každý zákaz, i ten dobře míněný má své negativní důsledky. Nakonec může uškodit i těm, kterým měl pomoci. Zákaz kouření v hospodách, který platí od 31. května 2017, řadě lidé uškodí. Řeknu vám, koho je mi nejvíc líto.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Smatlak 5.6.2017 14:53

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

: R. Brzák To co jsi napsal bylo v afektu nebo v nějakém duševním rozpoložením.Když tě nazvu ne ji přímo idiotem ale duševním impotentem tak se moc nespletu.Už nm mě tady přestává bavit,číst stále ty blýboly na úrovni trilobita o kouření a kuřácích.Mayslel jsem,že patříme do skupiny živpčichů zvaných hompsapiens ale to jem se velice zmýlil,protože i homodebilis je ještě mírné přirovnání.Za chvíli se tito kuřákobijci až to přestane býti aktuální budou třeba zajímat jak se kdo váří a nebo jak dýchá a jestli někomu nepáchne z úst a udělá se z toho opět celosvětový problém dokud je ti hodní imigranti nezlikvidují.Ano svět a lidstvo se zbláznil a došlo to tak daleko,že povhybuji o tom,že se to ještě změní.Vystrčené zadky,potetovaní .prostitutky a pasáci a pitomečkové ,nebo zfetovaní a ožralí ti nikomu nevadí a to jsem se dotkl jen toho nejmírnějšího a je to jen špička ledovce,ale kuřáci a kouření to je největší zlo a kolik už bylo vražd a válek kvůli cigaretám že vy pitomečkové.Ano nic z toho se nestalo ale z lidské blbosti a hlouposti ano.jEN SE DIVÍM,KOLIK BLBCŮ NA SVĚTĚ JE.Všechno má své meze, ale v tomto případě kdy se jeden problém,neproblém generalizuje a přehání až do extrému tak tam už končí rozum a myšlení jako takové .A více už se nebudu článkům a názorům o kouření a kuřácích zabývat a nebudu reagovat,protože to je fakticky ,jako házet hrách na zeď a nebo perly svimním a to v pravém doslova..A jak vždy píši blbost je nevyléčitelná----

R. Brzák 5.6.2017 18:40

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Sice se mi to píše těžce (vzhledem k Vašemu způsobu projevu), ale pokud jsem Vás pochopil správně, nepíši nic s Vámi rozporného. Aby bylo jasno, respektuji svobodu člověka si ničit vlastní zdraví a svobodu obecně - takže jsem PROTI ZÁKAZU KOUŘENÍ V HOSPODÁCH - jakkoliv jsem sám nekuřák a do hospody nepáchnu.

V. Kain 5.6.2017 15:53

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Co to tady Novotný melete za osloviny?Co je státu potom koho si majitel restaurace pozve do svého podniku a dovolí mu tam kouřit?Ono těch zákazů a příkazů je málo? Dneska to jsou cigarety a co to bude zítra?Tento stát by zdechl během velice krátké doby kdyby se nekouřilo,nepilo a nejezdilo auty.Na daních z těchto produktů se vyberou miliardy a kam jdou?

J. Novotny 5.6.2017 16:30

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Pouze jsem uvedl pár faktů, což je na Vás jako červený hadr.

1. zákaz kouření dobře funguje a má většinovou podporu v mnoha zemích. Viděl jsem tu změnu v několika zemích a rozhodně to jako tragédii nikdo nebral, naopak ta změna měla podporu i u kuřáků.

2. PM má továrnu v Kolíně a lobuje v našem Parlamentu, motivace mnohých poslanců je s otazníkem.

3. zaměstnanci centrály PM se oblékají jako pohřebáci v černých oblecích a kostýmech, v drtivé většině jde o účetní, kteří se starají o to, aby platili co nejméně daní v zemích jako je ČR.

4. drtivá většina kuřáků kouří jenom z toho důvodu, protože nedokážou přestat kouřit, jakkoli by to chtěli a pokud by mohli vrátit čas, tak by s kouřením nezačínali. Kdyby kouřit podle svého přání dokázali přestat, tak budou kuřáci nepodstatnou skupinou a tyto diskuze bysme neměli.

S. Landa 5.6.2017 17:08

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Jediné, co z vyjmenovaných bodů nemohu označit jako nesmysl, je bod 3., protože fakt nevím, jak se kdo kde obléká a je mi to dost jedno.

J. Novotny 5.6.2017 17:18

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Označujte si, co chcete.

S. Landa 5.6.2017 17:21

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Budu, stejně jako Vy máte možnost psát nesmysly dle libosti. Jediné, co se může stát, je, že se Vám za tvrzení o jásajících kuřácích či o továrně v Kolíně lidé budou smát...

Není to fajn?

J. Novotny 5.6.2017 17:30

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Kolín, nebo Kutná hora, tak se smějte. Pokud Vám za to těch 5 km stojí.

Co se týče kuřáků, v Irsku, či v tom kantonu Vaud, kde má PM centrálu, si to lidé odhlasovali v referendech. U nás nám tuto možnost stát nedává, takže těžko hádat z průzkumů. Podporu ze strany kuřáků mám od přátel, taky nechtějí smrdět po pivu jako homelesáci.

Staré kreatury typu Kubera budou skuhrat vždycky, je směšné, když se závisláci ohánějí svobodou.

Co je jinou věcí, Svobodní by teoreticky měli být stranou pro mě nejbližší (povolání, sociální postavení). Ale jsou pro mě i z tohoto důvodu nevolitelní. A pokud neosloví mě, jak osloví širší populaci? Prostě o ničem. Vyhozený hlas, pokud jim to někdo bude házet. A to je fakt ověřený několika volbama.

S. Landa 5.6.2017 18:23

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Já se nesměji, jen jsem Vás upozornil na chybu.

Že Vám pár kámošů řeklo, že jim zákaz vyhovuje, Vás přivedlo k tomu, že to tak mají téměř všichni? Jaká je pravda se dá zjistit třeba na hranicích mezi jednotlivými spolkovými státy Německa, kdy Bavoráci, bydlící blízko jiné země, chodí hromadně pít do ní, zatímco jejich putyky zejí prázdnotou. Také se lépe zakazuje kouřit uvnitř restaurací v zemích, kde je celý rok přijatelné počasí, Itálie, Řecko, než třeba ve Finsku nebo i u nás.

Že si zákaz někde odhlasovali považuji taktéž za hloupé, neboť hlasovali o něčem, do čeho jim nic není. Zkuste vyhlásit referendum o možnosti otevřít si gay club nebo o vystěhování Romů za město, jak to dopadne?

Perlička-vzpomněl jsem si na jeden TV pořad, kuchař E. Ridi tam vzpomínal, jak ho rodiče každou neděli brali někam na oběd. Na otázku, když je nyní navštíví v Itálii, kam chodí, přiznal, že od zákazu kouření už jeho otec nikdy do žádné restaurace nevstoupil...

Pokud jde o Svobodné, více méně se shodneme. Nemají šanci.

J. Novotny 5.6.2017 18:55

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Hloupé referendum? To jako, že Vy víte nejlépe o čem ano a o čem ne?

Kouření v podnicích, tanečních a hudebních klubech se mě týká, týká se mých dětí. Je otázkou, jak takový hostinský dokáže zajistit nekouření na pracovišti, pokud je zaměstnavatel. Ke svobodě patří i zodpovědnost, pokud kuřák ví, že zabíjí obsluhu, která mu nosí jídlo a pití a je v tom zakouřeném prostoru 8-10 hodin denně, tak přece zodpovědný člověk za těch podmínek nekouří a jde si tu cigaretu vykouřit ven. Ale předpoklad zodpovědnosti u drogově závislého v oblasti jeho závislosti je nereálné.

To, jestli si někdo v nějakém izolovaném prostoru kouří jednu od druhé je mi úplně jedno.

S. Landa 5.6.2017 19:05

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Jsem přesvědčený, že lidové hlasování je dobrá věc ve věcech, které se týkají všech. Ale hlasovat o tom, jestli někdo může provozovat službu zaměřenou na některou z menšin společnosti, pro gaye, kuřáky, masochisty, apod., považuji za nepřijatelné.

Nevím, proč by se měl hospodský zalamovat nekouřením na pracovišti. Já bych třeba do kuřácké restaurace, stejně jako do dolu či nemocnice pracovat nešel, ale jiní to mají jinak. Jejich volba. Nakonec, co jsem si všiml, číšníci a servírky bývají povětšinou kuřáci a přijatý hloupý zákon jim jen zkomplikoval život.

J. Novotny 5.6.2017 21:06

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

číšník, či servírka v zahuleném prostředí má v podstatě jenom dvě možnosti - nepracovat, nebo začít kouřit. Jejich vlastní závislost se poté už postará, aby ten smrad a škodlivost přestali vnímat.

Vaše přesvědčení chápu, nicméně i o tomto by měla rozhodnout většina. Tedy o tom, jestli o těchto věcech hlasovat, či ne.

A pro lidi, kteří vědomě zabíjí obsluhu, která jim nosí jídlo a pití a ještě se u toho ohánějí svobodou, pro ty opravdu pochopení nemám. Jakkoli je mi jedno, jestli si přivodí rakovinu plic, či jiný z úžasných kuřáckých doplňků.

S. Landa 5.6.2017 21:23

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Přesně tak, nikdo a nic číšníka nenutí pracovat tam, kde jim to nedělá dobře. Jsou to svobodní lidé, jestli chtějí pracovat v kuřáckém prostředí, jestli jsou sami kuřáci, je to jejich věc. Nesnažme se "chránit" někoho, kdo o to nestojí a kdo je plnoletý.

Stále nevidím důvod, proč by měla většina rozhodovat o věcech, které se jí netýkají. Uvažuje se o výstavbě letiště ve městě? Ano, to se dotkne všech, hlasování má smysl. Ale nikomu nic není do toho, jestli si někdo někde otevře kuřáckou restauraci či třeba sado-maso salón, protože to nikoho neobtěžuje.

Pokud by mělo rozhodování probíhat podle Vás, co bude příště? Odhlasujeme si většinově uzavření kostelů? Odsun Židů do lágrů? Legální znásilňování nevhodně oblečených děvčat? Přeháním? Myslíte, že by společnost nebyla většinově pro? Nebylo by to tedy v pořádku?

J. Novotny 5.6.2017 21:39

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Asi jsem příliš dlouho žil ve Švýcarsku, tam s tím problém nemají.

Myslím si, že u těch věcí by společnost většinově pro nebyla. A kdyby byla, tak by se našel populista, který by se na tom svezl.

Právě pokud nejde o odborné věci, ale o věci etiky, morálky, tak tam může většina rozhodnout. A pravděpodobně lépe, než ta partička zlobovaných potentátů.

S. Landa 5.6.2017 21:47

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Švýcaři, jak mi k srdci nepřirostli, musím přiznat, že se při hlasování chovají zodpovědně. Mohu Vám garantovat, že tady takoví lidé ve většině zatím nejsou. Mnou zmíněné příklady byly hodně extrémní, ale ani tak bych nedal ruku do ohně za to, že by odhlasovány nebyly...

J. Novotny 5.6.2017 21:52

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Je otázkou, co je příčina a co následek. Věci, na kterých se dohodli pak mají i tendenci dodržovat. Ne po česku obcházet nařízení vrchnosti.

S. Landa 5.6.2017 21:56

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Je-li nařízení "vrchnosti" hloupé a škodlivé, fandím každému, kdo najde způsob, jak ho obejít. Lidé tu mají trénink z dob bolševika...

J. Novotny 5.6.2017 22:14

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Pak zajisté fandíte i vybržďovačům a podobným týpkům, kteří si nařízení "vrchnosti" vykládají podle svého a podle toho se chovají.

Vždy se najde velká skupina lidí, kteří dané nařízení považují za hloupé a škodlivé. Třeba nepochopí, proč by neměl mít firmu, které jako ministr zcela nezištně poskytne dotace a pro jistotu má své noviny, aby si držel patřičný mediální obraz, kde přirozeně může ovlivnit obsah.

S. Landa 5.6.2017 22:21

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Nefandím. Zaměňujete nejapné, život ohrožující chování jednotlivců ve veřejném prostoru s kreativním obcházením stupidního zákona zbytečně ubližujícího lidem v soukromém prostoru.

S tím slovenským prasetem mi dejte pokoj, akorát bych se rozčílil...

J. Novotny 5.6.2017 22:28

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Nezaměňuji, pouze ukazuji na subjektivitu posouzení toho, co je a co není stupidní. Někdo považuje za stupidní některá pravidla silničního provozu, protože on přece řídí tak dobře, že nikoho neohrožuje.

U slovenského prasete je nejhorší to, že je pro mnohé přijatelnější, než tradiční česká prasata, která již ztratila veškerou soudnost.

S. Landa 5.6.2017 22:38

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

A já poukazuji na to, že zákonů a pravidel by mělo být co nejméně, měly by být jednoduché a jasné, a měly by se vztahovat jen k tomu, co je nezbytně nutné zákony upravovat. Jízda ve vysokých rychlostech po společné silnici, to je věc, která by asi nějaká pravidla mít měla, ale užívání legální komodity jedincem v k této konzumaci vyhrazeném soukromém prostoru... Do toho je každému prd...

J. Novotny 5.6.2017 22:35

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Ale můžete být v klidu, poté, co Mach vyrukoval se svým programem "Zítra se bude kouřit všude" a "cigárko si koupíte v supermarketu i o svátek", tak to celé převálcuje a sestaví vládu bez potřeby koaličních partnerů.

Přeji dobrou noc.

S. Landa 5.6.2017 22:51

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Kouření v soukromém prostoru neznamená všude a proti nakupování ve svátek nemám vůbec nic. Ale to je jedno.

Jdu do peří, dobrou noc i Vám.

J. Pospíšil 5.6.2017 23:55

Re: Mach opět nezklamal, prostě je nevolitelný

Co to je "veřejný prostor"?

Je znám termín "veřejné prostranství", hodně špatně definovaný jako prostranství přístupné bez jakéhokoli omezení a vůči majitelům často diskriminující oproti majitelům jiných prostranství, ale poslední dobou často používaný pojem "veřejný prostor" není nijak definovaný.

A. Alda 5.6.2017 13:27

Kdyby kuřáci dokázali nekouřit aspoň

jedno čtvrtletí, ministr financí i s předsedou vlády by si klekli před kamery a prosili by je, ať znovu začnou.

D. Nowodny 5.6.2017 12:15

ON

dokud je člověk zdravý tak je HRDINA !

M. Prokop 5.6.2017 13:45

Re: ON

Některý i jako nezdravý.

To je spíš povahou.

I. Hil 5.6.2017 11:18

Zas jeden co nechápe že svoboda není o tom

moct obtěžovat druhé smradem z cigarety.

R. Brzák 5.6.2017 11:22

Re: Zas jeden co nechápe že svoboda není o tom

A zase druhý, který nechápe, že svoboda podnikání ve vlastním podniku musí mít nutně přednost před právem vynucovat si čistý vzduch v místě, které mi nepatří a kam mne nikdio nenutí vstupovat. A nechápe také, že kuřáci stojící před hospodou obtežují procházející nekuřáky v prostoru, kterým ti nekuřáci často projít musí...takže typický kocourkov.

A. Trick 5.6.2017 12:01

Re: Zas jeden co nechápe že svoboda není o tom

Hygienické předpisy též omezují svobodu podnikání. Zrušit! Ať žije SVOBODA!!!