6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 1.9.2011 20:55

Dnes byly dvě demošky, jedna Zelených proti Bátorovi a druhá byla ve prospěch Bátory.

Na Novinkách byl o nich jeden článek..... a neudělalo se mi volno. Popsány obě, u té od Zelených hodně pěkná sympatická fotka, pěkně oblečení mladí lidi.., jasně má čtenáře uvést k sympatiím.  U druhé, probátorovské, je snímek skupinky takových zvláštních zjevů... prostě účelově vybraná fotka, jichž určitě měli víc, která má navodit antipatie...

Co dodat... je to hnus  a ti, co tuhle hru rozehráli, jsou hnusáci ! Co vše se dá zneužít pro příliv voličů...

"Fašismu a antisemitismu se dostává krytí nejen od Dobeše, ale i od prezidenta Klause," míní šéf zelených.  Zelení jsou jen další v řadě, ale ti, co to rozjeli...

Schwarzenberg v jíném článku - "Tím, co udělal, porušil úřednickou kázeň, což byla dobrá příležitost se toho uchytit. Já jsem myslivec, a když chcete srnce střelit, tak nemá cenu běžet za ním po lese, protože vám uteče. Musíte se trpělivě posadit na paseku a počkat, až vyleze."

Eurohujeři jedou...  Cui bono.....?

J. Urban 4.9.2011 0:01

Re: Dnes byly dvě demošky, jedna Zelených proti Bátorovi a druhá byla ve prospěch Bátory.

bože, to je zas blábol

V. Kraus 1.9.2011 13:40

Dovedete si představit něco podobného v soukromém sektoru?

Píšete: "Státní úředník snad nemá právo na soukromý názor? Nesmí ho snad vyslovit veřejně?"

Dovedete si ale představit něco podobného v soukromém sektoru? Dejme tomu, že by presonální ředitel např. Komerční banky rozeslal veřejný dopis obchodním partnerům banky, který by byl v nesouladu s oficiálním postojem banky. Ten člověk by asi okamžitě letěl. Také by mohl argumentovat tím, že dopis psal ve svém volném čase a že i on má právo veřejně vyslovit svůj soukromý názor. Takováto argumentace by mu nikterak nepomohla.

Ale státní úředník Bátora toto udělal, když napsal otevřený dopis americkému velvyslanci v Praze. Ať si jej Václav Klaus vezme k sobě na Hrad, když se ho tak zastává.

 

J. Kanioková 1.9.2011 19:55

Bátora to napsal jménem vlády?

Na hlavičkovém papíře s razítkem vlády?

Pokud vím, napsal to jako předseda občanského sdružení D.O.S.T.  jménem tohoto sdružení !

A nezapome''nte si kopnout do Klause.

Tato štvanice není ani tolik na bátoru jako přes něj na Klause i na to euroskeptické sdružení!!!

Eurohujeři  jedou .....

M. Vondráček 1.9.2011 20:16

Re: Dovedete si představit něco podobného v soukromém sektoru?

Paní Kanioková má pravdu, pokud ho napíše na hlavičkém papíře banky poletí, pokud to napíše na svém soukromém facebooku , dostane maximálně někde stranou vynadáno.

Jste schopen pochopit ten rozdíl :-)

V. Kraus 1.9.2011 20:36

Re: Dovedete si představit něco podobného v soukromém sektoru?

Já mám opačné zkušenosti. Například člověk zaměstnaný v dodavatelské firmě pro JE Temelín, chodil kdysi ve svém volném čase před tuto elektrárnu demonstrovat proti její dostavbě. Když se pak jednou jako demonstrant objevil na televizní obrazovce, ve firmě skončil. A ani se tomu nedivím, je to logické. Spíše se divím tomu člověku, že do takovéto firmy vůbec nastoupil. 

R. Kulík 1.9.2011 12:19

Nejde mi do hlavy,

 proč člověk se 4 vysokými školami a ůspěchy v soukromém podnikání,navíc člověk který kritizuje přebujelý stát ,se tak vehementně cpe do státní správy.Že by přece jenom byl stát jistota?

K. Kužel 1.9.2011 12:58

Re: Nejde mi do hlavy,

Jedna věc je, jak a proč se tam dostal, jiná je, jak se tam "cpal". Máte nějaké informace k té vehemenci, nebo je to jen výplod vaší fantazie?

Pokud jste si zabájil, mohl byste zfleku dělat novináře, ti přesně takhle pracují. (Moje omluva čestným výjimkám)

R. Kulík 1.9.2011 14:28

Re: Nejde mi do hlavy,

 Místo cpal jsem měl napsat drží.

K. Kužel 1.9.2011 16:04

Re: Nejde mi do hlavy,

Opravdu drží se on sám, a ještě k tomu vehementně? Třeba to je výsledek vyšší hry - viz můj příspěvek v 6:34. Ten naznačuje jeden z možných tahů té hry. Zájmů a cílů tam bude asi více a já je nemohu vidět. Předpokládám, že ani vy ne.

M. Vondráček 1.9.2011 20:17

Re: Nejde mi do hlavy,

Je to jeho rozhodnutí , ani já ani vy nevíte proč tomu tak je. Nebo umíte číst myšlenky ??

K. Křivan 1.9.2011 10:51

Kdo je v této zemi extremista ?

"...za extrémistickou a v té době zcela legální Národní stranu.."

Ten, kdo má extrémně se od většiny odlišující názory.  To ale rozhodně nebyla Národní strana !

Extremisti jsou zelení, Kocáb, Džamila, komouši,..

M. Bezouška 1.9.2011 9:46

k podstatě článku

lze dodat jen jedno: kde blb, tam nebezpečno. A není ani nijak podstatné, je-li tou nebezpečnou oblastí TOP 09 (ve které  je koncentrace nebezpečí zvlášť vysoká, jak se ukazuje) nebo něco jiného. Bylo by krásné, kdyby bylo možno blbost alespoň částečně omezit v jejím rozletu, dnes vskutku nebývalém. Avšak marnéť volání - už kterýsi antický autor poznamenal, že proti blbosti jsou i bohové bezmocní. A to ještě neznal Kalouska!

Z. Rychlý 1.9.2011 13:44

Re: k podstatě článku

Beru na vědomí, budu se Vám vyhýbat.

J. Stejskal 1.9.2011 8:25

On je ten článek tak pěkný,

že vypadá, jako za peníze. Jenže ono to tak černobílé není. Při obsazování jakýchkoliv (i nově vytvářených) funkcí placených z veřejných peněz, je nutno mít na paměti jediné: Pokud je dotyčný (zde pan Bátora) opravdu nejlepší, pak není zbytí, neb je to nejlepší pro nás všechny (zaměstnavatele). Pokud jsou ještě jiní, stejně dobří, pak zvolím jiné, protože s dotyčným má problém můj koaliční partner (můj kamarád, se kterým chci společně vést tento stát, aby byl rájem pro občany).

Víte, to, že "Pan Bátora nedělal nic nezákonného a protiústavního.", na tom nic nezmění. Pro šéfa jakéhokoli úřadu je na prvním místě prospěch pro ten úřad a ne nakopnout spolužáka do koulí. Takže jsou to jen kecy. Je třeba vrátit slovům a činům jejich pravý význam. To říkal i pan prezident. Takže minsterstvo školství se má starat o školáky a ne dělat věci, které mu nepřísluší. To se týká na druhé straně i pana Kalouska s problematickým arbitrážním géniem a ostatních.

K. Kužel 1.9.2011 8:57

Re: On je ten článek tak pěkný,

Pokud vím, tak prakticky každý nový ministr vyhází starou garnituru horních pater a nabere lidi dle vlastního uvážení. Proč, když ti dosavadní byli vybráni "řádným výběrovým řízením"? Takže navrhuju nechat bajky bajkami a vrátit se k realitě.

Ministr je zodpovědný za svoje pracovníky. Když se některý z nich dopustí trestného činu, je správné, když to odnese také ministr, dle zásady "jaký pán, takový krám".

Jenže teď se ukazuje, že ministr může být ostouzen za to, že jeho člověk sice nic neudělal, ALE MOHL!! Třeba infikovat mladé hlavičky fašistickými, popřípadě nacionálně socialistickými myšlenkami.

Kdyby pan Bátora byl z ministerstva vyhozen, prostě by se musela najít k útoku na ministra zástupná figura, byť i ne tak efektní.

J. Stejskal 1.9.2011 8:59

Re: On je ten článek tak pěkný,

Zkuste víc číst. To co píšete, nijak nesouvisí s tím, co jsem napsal já.

K. Kužel 1.9.2011 11:35

Re: On je ten článek tak pěkný,

OK. Tak tedy si myslím, že ministr školství nekopl svého úhlavního koaličního partnera "do koulí", ale poskytl mu vítanou záminku k prezentaci své vlastní strany jako bdělé strážkyně lidských hodnot a přípravě půdy pro definitivní roztržku. Kdyby nebylo této kauzy, našla by se jiná.

Mluvíte o výběru ze stejně dobrých uchazečů. Jak byste kádroval ony uchazeče? Jak jsem byl napsal, pro ministra je důležité, aby svým lidem mohl důvěřovat. Naše média vylíčila pana Bátoru jako padoucha, a to je právě jednou ze známek, že se jedná o člověka kvalitního. Bohužel, v poslední době mám dojem, že naše média nás zavádějí do močálu a je lépe se vydat cestou opačnou, než ukazují.

J. Stejskal 1.9.2011 11:51

Re: On je ten článek tak pěkný,

"Kádrování" se dělá naprosto transparentně. Požadavek na personálního šéfa, (pokud má být opravdu personalistou, což tady je sporné), se provádí obvyklými metodami. Požadavky na vzdělání, praxe v oboru, reference, atd. Pokud to ministerstvo neumí, je spoustu headhunterů. Jenže tohle byla od začátku trafika. A najednou je nenahraditelný personalista nenahraditelným strážcem nákupů ministerstva. Takže šaškárna. Minsterstvo má ministrovat a tohle s tím nemá co dělat. Důvěra pro personalistu, či nákupčího není zajímavá, Tam musí mluvit především přesnost zadání úkolů a následné výsledky. Je patrné, že jste nikdy nic podobného nedělal. Ale na to jsou opravdu přesné metodiky. Z čehož je jasně vidět, že tady nejde o boj za geniálního personalistu. A pokud bych si mohl vybrat ze dvou stejných, určitě bych nevolil kontroverzního. Je to jako kdyby vaše žena měla alergii na kočku a poslala vás pro psa. A vy byste přinesl kočku. Kapišto?

K. Kužel 1.9.2011 12:00

Re: On je ten článek tak pěkný,

Kapím to, když už jste použil takového vznešeného slova. Je mi jasné, že jste odborník na slovo vzatý. Jak se vám jeví kvalita kádrování například na Ministerstvu obrany? Jsou tam dobří odborníci? On tam vlastně kdysi fungoval i pan Kalousek, který se proslavil nákupem padáků, které opravdu padaly jako máloco.

J. Václavíková 1.9.2011 12:43

Re: On je ten článek tak pěkný,

Pan Stejskal o voze, Vy o koze.

K. Kužel 1.9.2011 12:52

Re: On je ten článek tak pěkný,

Zkuste vybrat z příspěvku pana Stejskala nějakou myšlenku, na kterou by stálo za to zareagovat.

J. Stejskal 1.9.2011 14:20

Re: On je ten článek tak pěkný,

No jo, ale to je pak těžký! To byla pohádka, kde se ptali: Osobo, nešly tudy děti? A odpověď zněla: Pleju len!

K. Kužel 1.9.2011 15:59

Re: On je ten článek tak pěkný,

Zatím jste argumentoval kvalitou metodiky personálních výběrových řízení. Podle vás dá zřejmě výběrové řízení dostatečnou množinu kvalitních odborníků, aby se dal vybrat ten, ktrerý by nikomu nevadil a koho by urození koaliční spojenci pitomě neuráželi. A já si myslím, že nakonec nejdůležitější je, aby ministr mohl říct: za tohoto člověka mohu ručit. Obávám se, že to sebelepší výběrové řízení nezaručí.

A jak jsem byl napsal dříve, úhlavní spojenci si záminku najdou vždycky.

J. Stejskal 1.9.2011 16:14

Re: On je ten článek tak pěkný,

Tak naposledy. Pan Bátora není kamarád pana Dobeše. A taky by pro něho nikam neskočil, natož do ohně. Pan Bátora je handl, za kterým stojí pan prezident. Nevím, jestli má pana Bátoru rád, ale je to vypuštěný pokusný balónek, který má zjistit, co kdo (veřejnost, politické strany, vláda parlament) je schopen zkousnout. Za to má pan Dobeš, nebo VV něco přislíbeno. Pan Dobeš to sice řekne, ale nemůže za pana Bátoru ručit. Je to trafika, za kterou je něco slíbeno. Pokud je někdo personalista, má umět personalistiku a ne být tím, za koho je ručeno. Pokud je někdo chirurg, má umět řezat a ne být tím, za koho bude ředitel nemocnice ručit. A tyhle atributy pan Bátora nesplňuje. (Že by uměl řezat.)

K. Kužel 1.9.2011 17:29

Re: On je ten článek tak pěkný,

Je vidět, že jste zevrubně informovaný. Co říkáte na moji hypotézku z 6:34?

P. Gabriel st. 1.9.2011 8:23

Mnoho povyku pro nic

Bátora, kterému nefandím a jehož post měl být obsazen řádným výběrovým řízením, je na ministerstvu dál a Kalouskův humbuk skončil směšným úkrokem stranou, který provedl, hjak jinak, komický a poněkud hadovitý kníže čachrářů. Černohor. Prostě šaškárna velkého formátu a kolikátá již?! A my, bohužel, to musíme platit, jenom díky blbečkům, kteří nám tam navolili bandu recyklovaných dinosaurů s Černohorem v čele a s fíkovými listy všelijakých Gazdíků. Bejvíc těch pitomců bylo v Praze...

J. Stejskal 1.9.2011 8:26

Re: Mnoho povyku pro nic

No, kde jinde, viďte?

K. Kužel 1.9.2011 8:59

Re: Mnoho povyku pro nic

Myslím, že ten "humbuk" ještě neskončil - viz můj příspěvek v 6:34

Z. Bureš 1.9.2011 7:29

Daleko nejvíce mi jejich spor připomínal divadelní hru . . . .

. . . . . NAŠI FURIANTI !!!!

A výsledek jejich sporu . . . mi dal za pravdu !!!!