7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: K 7. srpnu 2013

Občas člověka při sledování jednání dolní sněmovny, české dolní sněmovny, napadne: Cromwella na ně. Je to jen výraz zoufalství nad tou bídou. Nad slovy bez obsahu. Nad marností, jež drtí naše očekávání, že jim jde skutečně o nás a proklamované blaho republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Lutin 9.8.2013 10:55

Řešení začarovaného kruhu? Neexistuje?

Uz mi leze krkem tvrzeni, ze reseni neexistuje. Ve volbach bude zhruba 30 stran, da si aspon nekdo tu praci precst si jejich strucny program a vybrat si? Anebo se zase mavne rukou, "vsak oni by taky u kortyta kradli" a opet se zvoli nechutny mastodont typu ODS nebo CSSD? Anebo se volit nepujde a bude se nadavat u piva? Jako vzdy...kdo opravdu nechce zmenu, nema zmenu

J. Vyhnalík 9.8.2013 22:21

Re: Řešení začarovaného kruhu? Neexistuje?

Ono stačí si poslechnout politiky "nadějných" stran. Takoví důchodci za životní jistoty se dostali do hledáčku TV kamer dost dlouho před volbami na to, aby se dokázali volebně znemožnit. Bohužel to nezafungovalo u zelených. VV naopak do politiky šly s odhodláním veřejné mínění zmanipulovat a protože měly i nezbytné know-how, tak se jim to povedlo. V budoucnu se nejspíš politiky zcela zmocní strany, které budou mít svoji komunikaci řízenou profesionály. Bez znalosti triků, které PR profesionálové používají je prokouknete až po volbách a to ještě jenom v případě, že udělají chybu a odkryjí karty.

J. Růžička 9.8.2013 9:24

Nojo.

Mě napadl Guy Fawkes, ale když ono mu to nevyšlo...

P. Maleček 9.8.2013 8:34

Sladký úsměv Peake

Peake se přes bídu minulých dní stále usmívá. Nejspíš má před očima změnu stavu svého účtu, kde "nečekaný" příjem bohatě překrývá potencionální dluh, který jí vznikl z porušení její smlouvy s Vítkem alias VV.

K. Frauknecht 9.8.2013 8:19

Řešení?

Nevím, malou šanci vidím v tom, že se mezi zprofanované a zkorumpované velké hráče dostane nový prvek. Strana bez vazeb na státní penězovody a tím i na zm.dy z nich sající.

Jistě, ony vazby budou asi vznikat a vše začne pravděpodobně nanovo. Výhrou by bylo, pokud by se do té doby podařilo učinit alespoň pár kroků správným směrem. Tedy, dle mého(!), jakkoliv omezit nabubřelost státu, omezit státní restrikce především vůči podnikatelům (to je jediná cesta k nastartování ekonomiky!!), ale i vůči občanům a konečně omezit ten rádoby "sociální" systém podpor a dotací (jeho dopad je jednoznačně asociální - ztráta občanské aktivity, korupce, problémy s etniky, prohlubování rozporů ve společnosti, závist...).

NÁVOD? Každý hlas odevzdaný ve volbách současným stranám je hlasem pro pokračování stávajícího marasmu!! Kdo si dělá iluze, že klika okolo p. prezidenta koná v náš (= "občanský") prospěch je naiva, hlupák nebo patří k oné klice :-))). Tedy zpět k programu Svobodných :-).

K. Frauknecht 9.8.2013 8:49

PS:

„Sociální stát, který přímo zasahuje a olupuje společnost o její odpovědnost, způsobuje ztrátu lidské energie a přebujelost státního aparátu, který ovládá více byrokratická logika než snaha sloužit občanům; ruku v ruce s tím jde nesmírné zvyšování výdajů.“

Papež Jan Pavel II.

J. Kanioková 9.8.2013 14:56

:))))))))

P. Pruner 9.8.2013 8:17

vidím to jinak

Vy byste pane Stejskale jmenoval nějaký spolek s představou, že někdo ze jmenovaných pravděpodobně brzy skončí s klepety na rukou ? Na slova pana Zemana došlo i s tou stojedničkou a to dotyční nepřeběhli, jen si odběhli ze sálu....

Kdyby někteří vládní politici aktivně nerozbili 118-většinu, tak by na pár hlasech nezáleželo. Sice chápu, že vládnout s VV byl očistec už na Zemi, ale bylo přeci logické, že budou prosazovat alespoň něco ze svého programu, který byl odlišný od obou zbývajících vládních stran.

I. Schlägel 9.8.2013 8:05

Malá poznámka.

Než Karolina zradila VV, ony VV nejdříve u láhve těžkého vína zradili svůj volební program, pamatujete, pane autore?

H. Grúbr 9.8.2013 6:23

Osobně si myslím (tzn. že to nemám zjištěno)

že Karolína Peake dostala od VV vyrozumění, ohledně svého závazku (ona vázací smlouva VV v řádech megakorun), že pokud udělá to, co udělala, nebude již více stresována vyhlídkami na blížící se zábavný soudní proces. Byla to jen taková "malá domů".

J. Vyhnalík 9.8.2013 7:47

Re: Osobně si myslím (tzn. že to nemám zjištěno)

Tak to je dobrý postřeh!

K. Frauknecht 9.8.2013 7:53

Jo, taky mě to napadlo :-)