19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

GLOSA: Juncker mi urazil tetu

Moje prateta Marie Horáková z Pardubic se asi obrací v hrobě spolu s desítkami milionů dalších, které komunistické režimy povraždily po celém glóbu. Tedy abych to uvedl na pravou míru - moji tetičku komunisté vlastně nezavraždili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 9.5.2018 14:52

Re: No, když Čecháci jako jste vy nechtějí Zemana,

Muslimáky jste si pozvali vy skopčáci, tak si je nechte. :-P

F. Houžňák 9.5.2018 15:14

Jednak nejsem skopčák, druhak je pozvala

Merklovka i vaším jménem, a když se proti tomu Zeman vyslovuje, tak mu nadáváte. Tak se nerozčilujte, dostanete to, co si přejete.

P. Grigar 9.5.2018 19:02

Re: I pro Vás autore

..berte to tak, že máme skorosouseda, se kterým nehneme my ani kdokoli jiný. Takže nám nezbývá než se s jeho existencí smířit a hledat styčné body místo konfliktních. I když se někomu může zdát, že k nám strká frňák víc než nám libo, hlavně že fyzicky sedí na zadku na svém a nějaká územní expanze směrem k Baltu nebo do střední Evropy z jeho strany je velmi málo pravděpodobná, svoje strategické zájmy si ošetřil Krymem. Zato migranti už jsou za humny a netváří se nijak mírumilovně, takže nemusíme hledat nepřítele tam, kde s velkou mírou pravděpodobnosti ani není, natož si ho cíleně vytvářet.

On se nějaký přihlásí sám a nebude to trvat dlouho.

Masivní prosazování principů evropského sociálního pilíře nám zamíchá kartami.

M. Šejna 9.5.2018 8:19

Marx nebyl diktátor ...

Marx nebyl diktátor ani nepropagoval zvrácenou komunistickou totalitu. Nelze ho tedy obviňovat ze zločinů komunismu. Bolševici Marxe milovali a milují stejně, jako křesťaně milují Krista. Přesto nelze Krista vinit za zločiny katolické církve.

Hitlerova ideologie rasové nadřazenosti a evolučního výběru hodně vycházela z Darwina a Mendela. Přesto nelze Darwina a Mendela vinit z nacistických zvěrstev.

P. Šponer 9.5.2018 8:59

Re: Marx nebyl diktátor ...

Nepochybně máte pravdu. Ovšem já nikdy netvrdil, že Marx byl diktátor a ani ho neviním ze zločinů komunismu. Alespoň ne přímo.

Z. Lapil 9.5.2018 10:15

Re: Marx nebyl diktátor ...

Je pravda, že Marx tomu nešéfoval, on to jenom vymyslel.

Nebo máte dojem, že diktatura proletariátu není diktatura?

M. Prokop 9.5.2018 17:11

Re: Marx nebyl diktátor ...

Šejna je levičák, toť vše.

J. Kanioková 9.5.2018 17:14

:))))))))

J. Kohout 9.5.2018 10:21

Re: Marx nebyl diktátor ...

To je nesmysl.

Darwin ani Mendel nenapsali Mein Kampf. Nepsali o nadřazené rase o vyhlazení ostatních.

Marx napsal Komunistický manifest. Napsal o násilném boji proti buržoazii, zrušení soukromého majektu násilím. Opakuji, psal o nutnosti násilí.

R. Langer 9.5.2018 17:30

Re: Marx nebyl diktátor ...

Přesně tak!

P. Grigar 9.5.2018 19:06

Re: Marx nebyl diktátor ...

..bolševici i křesťané odjakživa milovali idoly, ovšem jenom ty už nežijící. Tam byl prostor pro jakýkoli výklad čehokoli..dle libosti. Mrtvý se necuká!

M. Vondráček 9.5.2018 19:14

Re: Marx nebyl diktátor ...

Máte to nějak popletené :-)

J. Jurax 9.5.2018 21:19

Re: Marx nebyl diktátor ...

No, víte, on třeba Komunistický manifest je podle dnešních měřítek hate speech jak když ho vyšije.

Kdyby se dnes takovýto text objevil poprvé třeba na ksichtoknize jako novinka, byl by fofrem smazán pod trestem tučné pokuty.

Neboť "Komunisté pokládají za nedůstojné, aby tajili své názory a úmysly. Prohlašují otevřeně, že jejich cílů lze dosáhnout jen násilným svržením celého dosavadního společenského řádu. Nechť se panující třídy třesou před komunistickou revolucí! Proletáři v ní nemají co ztratit, leda své okovy. Dobýt mohou celý svět."

M. Krátký 9.5.2018 7:50

Naprostý souhlas

a musíme litovat, že se u nás v roce 1989 uskutečnila "sametová revoluce". Vlastzrádné řádění komunistů mělo byt tvrdě zlikvidováno - teď se dokonce derou do vlády - hnus !!!

P. Lenc 9.5.2018 8:02

Re: Naprostý souhlas

Dovolím se k vašemu názoru připojit.Každá strana která se paktuje s komunisty na vládní úrovni je stranou osmačtyřicátníků.

R. Gramblička 9.5.2018 8:20

Re: Naprostý souhlas

Nebýt sametového softkomouše Havla a jeho noshledů, mohl to být rázný proces a dnes by byla řada věcí jinak.

J. Jelínek 9.5.2018 8:52

Re: Naprostý souhlas

Zajímavá myšlenka, stojí za rozvinutí. Jak byste si ten "rázný proces" představoval? Neříkám, že nemáte pravdu, jenom se bojím řízných řešení.

L. Písařík 9.5.2018 8:55

Re: Naprostý souhlas

Nebo jste mohl mít v čele Dubčeka a ten by pokračoval ve svém songu socialismus s lidskou tváří, vlastně už tehdy začal, nevšiml jste si? Ale nezoufejte. Raději mi napište, kdo by stál v čele převratu 1989, když ne Havel, mně nikdo nenapadá. Bohužel, naše úvahy nic nemohou změnit na tom, co se už stalo.

P. Dvořák 9.5.2018 9:08

Re: Naprostý souhlas

Jestliže odcházeli lidé jako Jakeš, bylo to dobře. Ale když přicházeli lidé jako Havel nebo Dubček, nemohlo to dopadnout dobře.

Správně říkáte: naše úvahy nic nemohou změnit na tom, co se už stalo.

Č. Berka 9.5.2018 10:05

Re: Naprostý souhlas

když ne Havel či Dubček, kdo tedy? Koho by Českoslovenští občaané přijali? Já si pamatuji, že se mluvilo o Komárkovi, Císařovi... v podstatě skoro nikdo neznal kromě Havla a osmašedesátníků jiné vhodné osoby... u nás ve městě lidé na počátku roku 1990 čekali, že bude pokračovat socialismus

R. Lávička 9.5.2018 14:41

Re: Naprostý souhlas

Stačilo na Melantrichu pořvávat opice na hrad a lidé by klidně zvolili opici

R. Langer 9.5.2018 17:30

Re: Naprostý souhlas

Nepřeceňujte opice a nepodceňujte lidi.

P. Kmoníček 9.5.2018 7:36

Ano,

správně jste je nazval. Je to neomarxistická banda vedená pomateným, a proto nebezpečným Junckerem.

L. Písařík 9.5.2018 5:56

Velmi žádoucí přání

Jen aby to nedopadlo jako další vítězství neomarxismu. Bylo by žádoucí zapsat do učebnic, že jestliže se dostane nějaká skupina k moci, drží se jí zuby-nehty a vůbec jí nejde o prospěch společnosti, ale o ovládnutí a vůbec nezáleží na tom, zda je to za kapitalismu nebo socialismu. EU je názorným příkladem takového vývoje a EP ? Jaký je rozdíl mezi ruskou Dumou a EP ? A co u nás doma? ČSSD, taky pěkný vývoj, učebnicový.

J. Fridrich 9.5.2018 6:20

Re: Velmi žádoucí přání

Základní myšlenka Otců Zakladatelů - spolupracující země Evropy - je samozřejmě správná. Spolupráce ekonomická, obranná, politická - to vše narýsovali Zakladatelé správně. Nemohli ovšem předpokládat, že za 50-60 let přijdou do čela ( bohužel svobodně zvolení stádem nemyslících ovcí-občanů evropských zemí ) do čela hlavních zemí Evropy nerealističtí, pseudohumánní slaboši, kteří při prvních krizových zkouškách - Ruská agrese v Evropě a agresívní Islám pochodující do Evropy - totálně selžou - a ještě je do Evropy pozvou.. Angela Merkel, Juncker, Schulz a spol. by měli být po jejich krocích v posledním období přemístěni do klecového lůžka kvalitní psychiatrické kliniky, nebo rovnou k Mezinárodnímu soudu do Haagu...

E Kocourek 9.5.2018 7:02

Otcové zakladatelé věděli a chtěli

Z dokumentů a vyjádření slavných "otců zakladatelů" je zřejmé, že vývoj, který dnes pokládáme za hnusný, si tuze přáli. Akorát se to TEHDY neodvážili naplno prosazovat. ////

Demokracie je systém postrádající a likvidující odpovědnost kohokoli za cokoli, a navíc systém neschopný opravovat již přijatá špatná rozhodnutí. I to je důvod, proč to MUSELO skončit takhle. ////

P. Šponer 9.5.2018 9:03

Re: Otcové zakladatelé věděli a chtěli

Nesouhlasím s vámi zejména v tom, že demokracie není schopná opravovat svá špatná rozhodnutí. Přesně naopak. Problém ale je v rychlosti, kterou se to děje. Jenže tatáž pomalost je i důvod, proč může být demokracie tak stabilní systém. Zkusme být trpěliví ale nekompromisní.

J. Fridrich 9.5.2018 9:30

Re: Otcové zakladatelé věděli a chtěli

" Demokracie je systém postrádající a likvidující odpovědnost kohokoli za cokoli ", píšete pane Kocourek - omyl, je to o úrovni jednotlivých zemí-států, jejich občanů a jejich politiků - tedy takové na naší planetě mámea známe, např. Švýcarsko, Norsko, Mad'arsko, Nový Zéland, Singapur atd...

E Kocourek 9.5.2018 17:08

Re: Otcové zakladatelé věděli a chtěli

To Švýcarsko vám uznám. Norsko je země, která odmítá přijmout odpovědnost za činnost své vlastní instituce (té organizace pro kradení dětí rodičům). Nový Zéland - tamější situaci neznám. ////

Singapur?!?! Singapur funguje skvěle, ale já jej dávám za příklad země s AUTORITATIVNÍM režimem! Slává Singapuru a jeho vládcům, ale z demokracie bych je nepodezříval. ////

R. Mayer 9.5.2018 11:17

Re: Otcové zakladatelé věděli a chtěli

My jezevci se ale obáváme, že to zdaleka ještě neskončilo.