19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 16.6.2006 10:11

Marde,

Kvůli nehlasování komunistů loni přežila vláda hlasování o nedůvěře. Modráci, koaliční lidovci a US hlasovali proti vládě, socani hlasovali pro a bolševici se tehdy zdrželi. Vysledkem bylo, že pro nedůvěru socialistické vládě hlasovalo jen 91 poslanců a vláda tedy přežila. Tehdy vystoupili poslanci Tlustý a Kalousek s tvrzením, že tímto komunistickým zdržením se hlasování začala otevřená spolupráce mezi socany a bolševiky. Právě tehdy se začalo mluvit o straně KSČSSD. Ale koukám, že letos by se to "nehlasování" bolševiků považovalo už zase jen za nehlasování a nikoli za hlas pro vládu. Je vidět, že pravice si vždy najde zdůvodnění pro hlasování komunistů. A jak tu kdysi kdosi prohlásil: "kdyby komunisté u nás neexistovali musela by si je pravice vymyslet".

rouzaf 16.6.2006 11:59

Re: Marde,

R^:-D

Saša 16.6.2006 12:50

http://b.pkx.cz/mafie

Zločiny mafie tvořené nepodnikající podnikateli a zločin organisujícími policisty a soudci, v jejímž čele evidentě stojí některé vrcholné osoby z ČSSD, musí být vyšetřeny. Aby mohly být vyšetřeny, musí být ČSSD odstřihnuta od informací. Proto nesmí na ČSSD zbýt žádná parlamentní ani vládní funkce. I za tu cenu, že předsednictví sněmovních výborů obsadí komunisté - hlavně aby v nich nebyli socdemáci. To je teď důležité pro záchranu státu. Marxista jako marxista, ovšem komunisti z KSČM dnes nejsou na organisovaný zločin napojeni. Na rozdíl od těch z ČSSD.

Až se ČSSD dokáže zločinců ve svých řadách zbavit a zavést znovu vnitrostranickou demokracii, bude možno považovat ji za normální stranu. Dnes to ale nejde.

nup 16.6.2006 14:55

Re: http://b.pkx.cz/mafie

Ano, souhlas, ale pěkně popořadě. Napřed byly mafie ODSácké a ODS dosud od těch sněmovních výborů odstřihnuta nebyla. Takže napřed ODS, ale nebráním se ani tomu, aby tam po nějakou dobu nebyli ani jedni.

Hubble Bubble 16.6.2006 14:12

Re: Marde,

Prosím Vás, od kdy je pár tlachalů na psovi je nějaká vaše "pravice"?

VLK 16.6.2006 12:27

Re: Dva chybné předpoklady

Nejde o kazde hlasovani, ale jen o ty dulezite, spojene se zakladnimi zakony a duverou vlade. Tedy ted o zacatek a pak o rozpocty. Jde o zavislost na hlasech komunistu, at uz udelenych ci neudelevych proti. Nejde o skutecne jedno hlasovani ale o  princip. Takze pokud se vlade podari vytvorit system, ktery ji umozni tyto zakladni hlasovani prezit, pak uz nezalezi na tom, jestli se nejaky komuniste prida, zdrzi ci nedostavi.

Ten princip vsak zalezi na nejmene jednom hlasu CSSD.

Vlali 16.6.2006 8:58

věřit předvolebním slibům?

No i kdyby se nějaká taková komunistická osoba našla a i kdyby přímo hlasovala pro důvěru ono by se to nějak zdůvodnilo. Například, on bude vyloučen takže to vlastně není komunista, předvolebním slibem jsme mysleli stálou podporu komunistů apod. Jestli tu někdo myslí, že se OdS a spol. vzdá svých, zavelké peníze získaných (jen co musel stát Kubice), postů je naiva.

kanuk 16.6.2006 8:51

Jak by to mohlo dopadnout.

Napíšu menší sci-fi, na námět "Budoucí vláda v ČR". Vynechám případ, že by se jedné ze sporných stran podařilo přelanařit  někoho od konkurence..

V tom případě je pravděpodobné, že president pověří sestavením vlády p. Topolánka, předsedu "vítězné" strany. P. Topolánkovi se to samozřejmě nepovede, protože KČSSD nedá vládě důvěru.

Pan Topolánek to zabalí, a místo něj pověří president sestavením vlády p. Behma, který dopadne jako p. Topolánek.

Bude-li si pan VK chtět zachovat aspoň zdání neutrality, bude muset nabídnout p. Paroubkovi třetí možnost k sestavení vlády., což tento bez problému provede. 

Mard 16.6.2006 9:46

Re: Jak by to mohlo dopadnout.

Těžko představitelný scénář. Já vidím jako možnost že první dva kroky budou podle vaší úvahy a pak bude Bém čtyři roky sestavovat novou vládu, což ale bohužel nezvládne. Po celou tu dobu bude vládnout první Topolánkova vláda. To je také možné řešení.

Jenda 16.6.2006 23:32

Re: Re: Jak by to mohlo dopadnout.

Neni. V ustave jsou urcite terminy. Nejdriv budou zdrzovat jedni, pak druzi, pak zas ti prvni a pak budou dalsi volby. Ovsem podstatne driv nez za 4 roky.

brok 16.6.2006 8:18

to není tak nereálné

Popsaná situace mi vůbec nepřipadá jako nemožná. Komunisté by takovým trucem nejspíše trochu klepli Paroubka přes prsty a dodali si u něho větší ceny a OD by zas tak mnoho neprospěli, protože by i do budoucna měla velmi nejistou posici. Za komunistickou podporu vlády by to mohl považovat snad jen ortodoxní pravdoláskník. Mnohem výraznější podporou by bylo, kdyby totéž udělali při volbě předsedy sněmovny - tím by dali určitou (velmi žádanou) pravomoc při posledním kole pověřování.

VLK 16.6.2006 12:12

Re: to není tak nereálné

Diskutoval jsem tady tu moznost vcera ci predevcirem. Povazuji to za pro komunisty vyhodne ale jimi nezrealizovatelne. A predpovidal bych vysledek, kdyby se to uz skutecne stalo, jako vladu ODS a KDU oficialne bez zelenych, ale zelenymi podporovanou a se zelenymi namestky poloviny ministru.

kanuk 16.6.2006 7:58

Vlastnosti politiků

Pro všechny politiky, "napříč spektra", jak je moderní říkat, jsou koryta vždy až na prvním místě před idejemi. Proto je velmi pravděpodobné, že komunisté budou hrát "šedou eminenci", na té či oné straně.

Jak se také zdá, je velmi málo těch, kdo si uvědomují, že i za svoji současnou posici "vítěze voleb" ODS vděčí komunistům. Kdyby si komunisté byli uvědomili, že jejich prvořadým cílem by mělo být zabránit "výhře" ODS a veřejně či neveřejně instruovat svoje přívržence aby hlasovali pro ČSSD, mohly volební výsledky vypadat sice ne moc rozdílně, ale natolik rozdílně, že nejsilnější strana by byla ČSSD. Někdo zde napsal, že k tomu by bylo stačilo něco přes 300 hlasů. Protože však komunisté byli hladi, a šlo jim o to, umístit u koryta co nejvíc svých lidí, jakož i urvat co největší kus ze státního koláče (peníze, vyplácené státem politickým stranám, snad podle počtu voličů), dopadly volby tak, jak dopadly.

nup 16.6.2006 10:06

Re: Vlastnosti politiků

S těmi 300 (resp. 338) hlasy je to jinak. Ty rozhodly, že ve sněmovně bude poměr levice:ostatní 100:100; nebýt těch hlasů, měla by levice 101 mandát.

L 16.6.2006 7:54

Nepritel ve vlastnich radach

Takovy tridni nepritel ve vlastnich radach je thorsi nepritel nez ta burzoazie. Na to by si soudruzi komunisti a socani meli davat pozor. protoze takoveho nepritele uvnitr strany je tezke odhalit. Predstavme si, ze se bude hlasovat a najednou takovy nepritel uvnitr strany se projevi a hlasuje pro ODS.

To soudruh Klement Gottwald, ten s takovymi zatocil razne. Ten tu Slanskeho zradcovskou bandu odhalil a s gottwladovskou rozhodnosti s nimi razne zatocil. Byli popraveni na vlastni zadost. To je jediny spravedlivy trest pro odporneho nepritele uvnitr strany, agenty a prisluhovace.

kuře 16.6.2006 6:07

zelení deklarují že nebudou...

spolupracovat s komunisty. Zatím. Ale co když dostanou dobrou nabídku - nezčervenají pak bez začervenání se. Možná hrají takovou hru. Už přece prohlásili, že jsou blíž levici než pravici. Škoda, že tu není strana, která by hájila zájmy celého národa, s rozumnými sociálními programy, s ochranou všech, aby nedocházelo ke zneužívání jak jedné tak druhé strany. Škoda, že tu není strana, která by měla na mysli blaho celého národa, vycházelo se z celospolečenské dohody podložené seriozními podklady například v oblasti zdravotnictví. Většina lidí se totiž domnívá, že zdravotnictví by mělo být zadarmo, ale speciálně zdravotnictví je ošidná věc - tam lze utopit takových peněz a výsledek bude ve hvězdách, anebo bude se držet na nějaké úrovni v takové jaká bude optimální pro všechny. Ale to jsou i další otázky. Vždy se něco vyřkne a udělá jako zákon o alimentech, to je jako kdyby někdo spadl z višně.

Smutné kuře

třetí 16.6.2006 5:45

Pane Wagnere,

tuto velice zajímavou možnost jsem na NP prezentoval již před několika dny. Je vidět, že se vám zalíbila. Já to ovšem nevidím na jeden komunistický hlas, to by se páni Kalousek a Bursík mohli ještě slušně vymluvit, ale na opuštění sněmovny demonstrativně všemi 26 poslanci KSČM. Taky jsem jim to již doporučil.Mnoho legrace a vtipu si totiž s poslanci neužujeme, tak jsem zvědav.

Charlie 16.6.2006 5:36

Ono by stačilo,

Kdyby komunističtí poslanci se nedostavovali do parlamentu. Buď, že měli autonehodu, nebo že si je někdo spletl se srncem. Stávají se takové nehody.  Kdyby Pánbůh dopustiti ráčil...;-)

třetí 16.6.2006 5:46

Re: Ono by stačilo,

Jasně Charlie, ještě je tak postavit ke zdi, že???

Charlie 16.6.2006 5:58

Re: Re: Ono by stačilo,

to se mělo stát před 16 lety.  >-

třetí 16.6.2006 6:35

Re: Re: Re: Ono by stačilo,

Je vidět, jak si vy, jakožto volič ODS představujete demokracii. Je to velké varování.

Charlie 16.6.2006 6:41

Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

Jako volič ODS si představuji demokracii BEZ členů NSDAP a KSČ.  Co vy si myslíte o oprávněnosti Norimberského soudu ? Stejný soud jsme měli uspořádat v roce 1990!

třetí 16.6.2006 7:44

Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

A co říkáte současnému počínání USA např. v Iráku. Co říkáte věznici Guantanámo, jakémusi americkému Jáchymovu v přímém přenosu. To si nevolá po mezinárodním soudu ?

ondra 16.6.2006 8:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

Tím chceš říct, že současné chování Američanů opravňuje ke zpochybnění oprávněnosti norimberského soudu?

Jarmila B. 16.6.2006 17:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

Hele soudruhu, nevadí ti, že lituješ ty gaunery a přitom jejich oběti jsou ti šumafuk ? Inu ovšem, typický komanč

Charlie 16.6.2006 8:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

K věci soudruhu ! Odbíháte od tématu.  Co to má co společného s existencí zločinecké organizace KSČ v ČR ?  Přesto vám odpovím.

Likvidace Sadáma a jeho moci byla oprávněná kvůli zločinům které Sadam a jeho strana napáchali.  Snaha přinést demokracii Iráku je oprávněná, ale i naivní a beznadějná. Demokracie je pro muslima výplod satanského západu, muslim chce „boží stát“, ne svobodu, demokracii a rovnoprávnost žen. Proto nemá snaha Američanů žádné vyhlídky.

Jáchymov a jiné komunistické koncentráky: zde vraždili a mučili komunisti i československé letce, kteří bojovali proti fašismu. Mnozí z komunistických věznitelů byli aktivní spolupracovníci těch, proti kterým ti letci bojovali.

V Guatanámu sedí  islámští teroristi, kteří  v Afghanistánu například popravovali veřejně na fotbalovém hříšti nezletilé dívky, které se „prohřešily“ illegální školní docházkou. Protože islám nedovoluje popravu panny, byly tyto holčičky předem znásilněny. Takoví „hrdinové“ jsou v Guantanámu „mučeni“ dobrým jídlem, štěkotem psů, nedostatken jekotu mezuina, a jinými americkými „krutostmi“. Ale teď zpátky k tématu. Toto je jiná diskuse.

nup 16.6.2006 10:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

V Guatanámu sedí  islámští teroristi,

se ukazuje čím dál více, že je prachsprostá lež, soudruhu. A pokud je to skutečně jen "mučení", chtěl bych vidět vás, soudruhu, v takovém fešáckém vězení. Dal bych vám tak měsíc, maximálně dva. Na samotce, v kleci, bez spánku, kvílení Britney a podobných sraček, strava samé uhlovodany, při pokusu o hladovku brutální mučení. A to je jenom to, co se dostane ven.

Charlie 16.6.2006 12:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

Ty popravy dvanáctiletých dívek jsem viděl v německé televizi, natočené skrytou kamerou.

ladik53 16.6.2006 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

Nemyslíte si, že zločinecké organizace jsou taky církve? Víte kolik mrtvých má tato ideologie za sebou. Všichni ostatní jsou proti nim břídilové a navíc díky náboženství mrtvoly stále přibývají. Ale holt s těmi do vlády ano, tam to nevadí když jde o koryto. Vždycky se divím Kalouskovi když kope do komunistů, kde se v něm bere ta drzost.

třetí 16.6.2006 12:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ono by stačilo,

Ač nerad, pane Charlie, ale po těchto vašich "argumentech" jsem nucen s vámi ukončit diskuzi.