1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

GLOSA: Je v tom msta

Samozřejmě teď se rozebírají příčiny, hledají se viníci, svalují se chyby, a tak dále zajisté Nenašel jsem nikde zmínku o tom, že malou, ale možná nezanedbatelnou příčinou neúspěchu byla okolnost, že Dalíka pustili z vyšetřovací vazby pár dnů před volbami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Marek 18.10.2012 21:24

právo na názor

Každý má právo na názor, tedy i autor glosy. Můj názor zase je, že jen tak kalí vodu. ODS dělá chyby už léta a nějaké propuštění Dalíka nemůže mít vážnější vliv. Myslím, že lidem hlavně vadí to, že na jedné straně je třeba šetřit a vytáhnout s obyvatel peníze a současně na druhé straně tečou miliardy z veřejných zdrojů do kapes tunelářů, vyplácejí se nesmyslné sociální dávky lidem, kterým se nechce pracovat atd. Ten Dalík je tam zapojen jako jeden ze symbolů a účastníků - vadit mohlo hlavně to, že se jako neví, pro koho ty kšefty připravoval. Mám jiný citát: pane odpusť jim, neboť oni nevědí co činí (v našem případě - kam to povede).

I. Poljaková 18.10.2012 17:58

Kdo vlastně zůstal doma

ODS se utěšuje, že její voliči. Jenže zodpovědná střední třída k volbám většinou napochodovala. Doma zůstávají tradičně lidé nízkopřílmoví, kterým jsou volby ukradené. Kdyby volby byly povinné, domnívám se, rudá převládne.

Za zvážení by stála možnost "nevybral si", aby ti úplně zoufalí nemuseli házet prázdnou obálku. bylo by v tom jasněji.

I. Poljaková 18.10.2012 17:51

Zašli daleko

Pan Filek a Němec mají pravdu, příčinou levé oblevy nejsou kauzy.

Příčinou je bohužel fakt, že poměrně dost lidu už nestíhá - včetně střední třídy, na které stojí ekonomika.

Pokud tolik lidí vyhodnotilo jako menší zlo komunisty, tedy socialismus, který už tu byl - je to pro vládu ta nejhorší vizitka.

Už jen jejich počet napovídá, že to sotva budou všechno lenoši nebo neschopní lidé. Občanů,  pro které je politika ODS výhodná, logicky víc jak 10% nebude, většinou jsou to zřejmě nějaké podnikatelské elity a lidé na ně navázaní.

J. Krejčí 18.10.2012 17:32

Blábol, blábol, blábol

nic jiného se k tomu textu napsat nedá.

K. Filek 18.10.2012 17:21

Re: Jste zcela mimo!

Pane myslím,že se pletete.ODS prohrála volby jeji arogance,nezajímá ji co si myslí a jak žiji prosti občané této republiky.socáni mají také spoustu korupčních kauz a přesto je volí.Ti,alespoň umí dobře lhát a nabízet věci ,které nemohou splnit.Jejich voliči jím to žerou.Spojí se s komouší,kteří je už jednou sežrali.Socani jsou nepoučitelní.

J. Němec 18.10.2012 15:28

Další zastírání

Další článek, který pozornost odvrací od špatné vládní politiky.

P. Pavlovský 18.10.2012 14:50

Jste zcela mimo!

Já i většina mých příbuzných i přátel jsme rození Pražáci. Právě proto bychom ale ODS nevolili, konečně o tom přece vypovídají i poslední pražské volby, které vyhrála TOP 09 a ODS poprvé prohrála. O Dalíkovi v teplákách se tehdy ještě neuvažovalo, ale štval nás Bém a celá ta jeho banda korupčníků s Open Card, tunelem Blanka, Pražským dopravním podnikem, pražskými granty na kulturu, pražským financováním divadel atd., atd.

Ano, Pospíšil byl jediný krajský lídr, kterého bychom byli za ODS ochotni volit, protože udělal ve státním zastupitelství to, co udělal, jen tu Bradáčovou už nestačil jmenovat jak rychle vyletěl - a že se pak Blažek hodně dlouho kroutil, aby jí jmenovat nemusel.

Žádná pomsta! Totální znechucení ze strany prolezlé korupcí skrz naskrz, Dalík Nedalík. Jak Pandury, tak i CASy byly přece schváleny vládami s  ODS v čele! Cožpak pro ten nákup nehlasovali nejenom Topolánek, ale ministři i Vondra, Nečas a další?

On Nečas moc dobře věděl, proč v tém záležitosti zaútočil na "policejní plukovníky" a proč honem nechal vymést Lessyho!