24.4.2024 | Svátek má Jiří


GLOSA: Je v tom msta

18.10.2012

Kdo může za neúspěch ODS? Samozřejmě teď se rozebírají příčiny, hledají se viníci, svalují se chyby, a tak dále zajisté Nenašel jsem nikde zmínku o tom, že malou, ale možná nezanedbatelnou příčinou neúspěchu byla okolnost, že Dalíka pustili z vyšetřovací vazby pár dnů před volbami. Dalíka, kterého skoro každý občan ze všech krajů této země vnímá jako ztělesnění všeho špatného, čím ODS nasákla, toho pustili! Přitom socana Ratha drží, ale Dalíka ne?

V tom musí být nějaké čertovo kopyto, ta ODS je ještě horší než jsme si mysleli. Jak můžeme ty lumpy klepnout přes prsty? Takže část občanů volila s úmyslem se ODS pomstít, už je nevolit. Ještě horší je, že většina lidí znechucena poměry vůbec k volbám nešla Pokud se v budoucnu politiky nepodaří tyhle lidi přemluvit, aby přišli k urnám, pak jednou vyjdou do ulic.

Paradoxně pomsta zase pomohla ODS k úspěchu v Plzeňském kraji. Kandidát Pospíšil - co komu v Praze udělal ten hodný chlapec, že ho Nečas vyrazil z vlády? Že ódésákům Pražákům nevoní, to je venku dobré vysvědčení, na just ho do našeho kraje zvolíme. Leda že by to byla od začátku strategie: vyhodit ho z vlády, kde se lehce najde náhrada, zatímco v Plzeňském kraji neměla ODS co nabídnout. Vždyť taky jednička na kandidátce Krejsová přepustila místo Pospíšilovi ještě dřív, než ten přijel z Prahy do Plzně.

Má jest pomsta, řekl Pán. Jenže ho nikdo neposlouchá.