25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

GLOSA: Jak na nevěřící Tomáše

Snad ještě děsivější než miliony přenášené v tašce od vína dnes už bývalým středočeským hejtmanem je na stěžejní události tohoto týdne očividná nedůvěra značné části veřejnosti v konání policie a státních zastupitelství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 20.5.2012 18:03

Re: Už jsme chytli zlodějíčka...

Drahý pane Malypetr.Pokud vám jde jenom jenom o zralou úvahu tak se zamyslete nad tím proč vám třeba nevadilo když byl odposloucháván Klaus.Ráth nemusel být vůbec odposloucháván ale mohly být odposlouchávány osoby které s ním komunikovaly.Přeji hezký den.

I. Malypetr 20.5.2012 16:46

Re: Už jsme chytli zlodějíčka...

Drahý Martine.Netahej paní Brouskovou za slovo.Ta paní na rozdíl od ostatních prostě zapojila mozek.Nejde o technické znalosti sledovacích zařízení ale o zdravou úvahu k čemu jim teda ta imunita je.Vám není divné že toto je první případ kdy byl ústavní činitel(mysleme si o něm co chceme)zatčen a uvězněn?Mám pocit že paní Bradáčová vstoupila na tenký led.To není jako vytáhnout z auta pana Starku,srazit na zem,spoutat a předat spravedlnosti abychom se po čase dozvěděli že je nevinný ctihodný občan a my poplatníci musíme solit odškodné za chyby policie a zastupitelství.Prostě přemýšlivému na tom je něco divného.A to je smutná realita všech podobných kauz.

M. Martin 19.5.2012 17:25

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

Já hlavně vím že vy paní Brousková nevíte vůbec nic akorát si hrajete na chytrou .Nejste blondýna?

M. Martin 19.5.2012 17:22

Re: Už jsme chytli zlodějíčka...

Paní Brousková je mi s podivem jak můžete napsat takové hovadiny.Můžete mi říct k čemu by sloužilo odposlouchávací zařízení namontované se souhlasem majitele?Máte vůbec aspoň minimální představu co je to prostorové odposlouchávací zařízení ?Víte že se nikam nemontuje ale zaměří se třeba z auta na okno domu?Víte že jízda pod vlivem alkoholu je přestupek a ne trestný čin.Víte že vlastně nic nevíte?

V. Ondys 19.5.2012 16:53

:))))))) Hádanka

Spolčuje se jako gangster, chová se jako gangster, uchovává hotovost jako gangster, beze zbraně neudělá krok ani mezi své jako gangster, navštěvuje luxusní podniky jako gangster, nedodržuje platné zákony jako gangster, zavazuje si jiné s jejich problémy s tím, že je za ně vyřeší na oplátku za protislužbu jako gangster, a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale Vám podobní vzdělanci nám podle svých údajně lidumilných představ tvrdí, že to je pouze občas selhávající člen nějaké :)))))) politické strany.

B. Brousková 19.5.2012 14:43

Re: Brousková - Julínek

Jenže mně může být ukradená stejně tak sociální demokracie i komunisti. A patrně  na rozdíl od vás, to  bohužel platí i pro dnešní i minulou garnituru ODS. Jedni za osmnáct, druzí bez dvou za dvacet. Dokud bude v této zemí možné, aby kdokoliv z politiků, lhostejno z které strany,  mohl vlastnit anonymní akcie a zároveń mohl rozhodovat o mnohamilionových státních zakázkách, není co řešit.  Jestli mám volit mezi lidmi typu pana Jančíka, či současné mediální hvězdy bývalého pana hejtmana, či některého jiného, třeba z turbostudentů zez Plzně, (a že jich v politice působí dost a dost), namouduši nevím komu dát přednost. A dokud budou voliči tak naivní, že budou radostně a s výskotem či zpěvem častušek skákat na špek komukoliv z manipulačních profíků,  asi se to nezmění. " Po ovoci poznáte je". Tak zní stará osvědčená moudrost. A pro politiky to musí platit dvojnásob. Proto ta nedůvěra k zázračným odhalením v naší zemi. Kolik už jich bylo?  Takže tancuje a pějte jak je ctěná libost, ale nedivte se , že existují i lidé, kteří v této souvislosti netančí ani  nepějí. Mají proto své důvody.  Nemusí to v žádném případě znamenat, že jsou třeba zamilovaní do pana doktora. Možná, že  už těch a podobných tanečků i sborových písní zažili víc než vy. Takže aby bylo jasno, nepůjdu demonstrovat ani nepodepíši žádnou petici proti panu doktorovi, ale ani na jeho podporu.

V. Venc 19.5.2012 12:05

Re: Brousková - Julínek

Milá paní, nepatřím mezi ty, kteří hrozí nebo mávají. Je to všechno o moc komplikovanější. Ale i tak platí, co jsem již konstatoval - víra je kouzelná moc (stejně Vaše a i ta má)!

P. Fiala 19.5.2012 11:35

A ta kauza MUS je zametena definitivně

B. Brousková 19.5.2012 11:24

Re: Brousková - Julínek

Je i líto, že vás musím zklamat , protože  díky celoživotním zkušenostem odmítám mávat na povel mávátkem, třepetalkou nebo třeba i  klackem. At´ už mi to radí kdokoliv. Znovu zdůrazńuji, že nevolím , ani zatím volit nehodlám, ani sociální demokracii ani komunisty. To vám asi nedopatřením  uniklo. Bohužel po mých zkušenostech s restitucemi , kdy se naší rodině vyšklebovali do očí osoby povinné, to jest komouši pod moudrým dohledem ODS v devadesátých letech, totéž platí i pro ODS. V minulosti a  zatím i v současnosti. Vám asi postačí ukázat jednou provždy ten správný směr a máte jasno.  Kdy mávat a kdy hrozit. .

F. Doušek 19.5.2012 11:17

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

Vím to, co každý jiný z tisku. Že přitom šlápli Paroubkovi na kuří oko a on zařval bolestí, není můj problém.

B. Brousková 19.5.2012 11:04

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

Hlavně nevím, jestli Kočka opravdu zavraždil Mrázka a jestli je Paroubek opravdu pedofil. To bylo přece to nejdůležitější z celé té aféry a právě proto ti "socani nejvíc řvali " Také mi jaksi udivuje , že na takových blábolech "pracovali celé tři roky" A že výsledk celé tříleté dřiny byl dodnes nepotvrzený blábol. Tak jak je to s tím Kočkou a pedofílií. Vy to určitě víte a z nějakého důvodu to tutláte.Pochlubte se !

F. Doušek 19.5.2012 10:51

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

Milá paní Brousková, Kubiceho útvar dostal to zadání v roce 2003 a ta zpráva zahrnuje období cca 3 let.

Prosím, co dál o tom (ne)víte?

V. Venc 19.5.2012 10:45

Brousková - Julínek

Oba patří do stejné ideologické skupiny. Jejich víry jsou hluboce zakořeněny v přesvědčení, že přece musí dobře vědět, kde a jak hledat pravdu o naší "socialistickým kapitalizmem" zkažené společnosti. Nelze jim ale pomoci, jejich víra je skoro jako skála.

B. Brousková 19.5.2012 10:29

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

Pravda I´čko  se tam dostal až po volbách.Před tím jen stínoval. Ale že by se Bublan jmenoval Gross mi nějak uniklo.  A co ta podstata Kubiceho objevů? Ta tě netrápí? Co se dodnes potvrdilo? Nějak si nemohu vzpomenout. A co tam máš dál?

H. Gene 19.5.2012 10:10

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

Ministrem vnitra byl tehdy Bublan, nikoli Langer. Co tam máš dál?

B. Brousková 19.5.2012 9:53

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

"Kubice byl úkolován ministrem Grossem..."  Gross byl ministrem vnitra do roku 2004  .Předsedou vlády byl do 25.dubna 2005. Kubiceho aféra vypukla několik dní před volbami dne 29 května 2006. Ministrem vnitra byl tehdy určitě Ivan Langer řečený  Íčko .Podstatou aféry bylo mimo jiné tvrzení, že "vraždu podnikatele Mrázka má na svědomí osoba jménem Kočka" To byl tehdy kamarád Paroubka. Kromě jiných dodnes nepotvrzených blábolů, se v ní také tvrdilo, že Paroubek je pedofil, který zneužíval nezletilou dceru svého přítele. Tak tedy " vznikl ten vroubek" doopravdy. Koukám, že pamět vám slouží trochu selektivně.

B. Brousková 19.5.2012 8:52

Už jsme chytli zlodějíčka...

Když ono to není zase tak jednoduché, jak to vypadá. Dá se předpokládat, že advokát Sokol,  třeba vznese otázku, kdy bylo do soukromých domů namontováno to "prostorové odposlouchávací  zařízení ".  Protože z logiky věci vyplývá, že ho tam určitě "montovali " bez vědomí majitelů.  Tedy v době jejich nepřítomnosti. Takže  by asi  nebyl takový  problém, aby tam ti montéři  "namontovali" cokoliv jiného i  "pod podlahu". Druhá věc je tvrzení o opravněnosti zadržení člověka s poslaneckou imunitou, "pokud je přistižen přímo při páchání trestné činnosti"  Trestnou činností je ovšem například i jízda pod vlivem alkoholu či jiných omamných prostředků. Takže by určitě neby takový  problém, aby před důležitým hlasování v poslanecké sněmovně, byl přistižen nepohodlný poslanec  "pod vlivem". Takovou prkotinu by  určitě zvládl i vrchní strážmistr Flanderka z Putimi se svými pomocníky. Když půjde o opozičního poslanance,  dá se předpokládat , že dodatečný souhlas s jeho zadržením, bude v tom případě  jen formalita. Pokud je tomu tak, je vlastně imunita zbytečná. Což je na druhou stranu výhoda protože nebude potřeba se například  trmácet až do Ostravy a přemlouvat tam nějakého Kořistku. Je jistě dobře, že policie začala konečně konat  i když jí to dost dlouho trvalo. Na druhou stranu mi ty "miliony pod podlahou a samopal s náboji" nějak příliš připomínají nějaký další díl z Majora Zemana. Ještě sice chybí výbušniny na nejbližší faře, případně písemné instrukce z diverzní centrály či Vatikánu, ale kdo ví co se ještě vynoří.  Údajné odposlechnuté  tvrzení  "Když to praskne mám imunitu"  by  ovšem určitě do "Zemana " padlo jako ulité.  Sociální demokracii nevolím, ani volit nehodlám a další osudy a příhody pana hejtmana jsou mi lhostejné. Případné petice žádájící jeho  přísné potrestání ovšem podepisovat odmítám. Taktéž odmítám účast na případných demonstracích organizovaných za tímtéž účelem.

F. Doušek 19.5.2012 8:50

Re: I lidé zpravidla rozvážní atd.

Jelínek zapomněl i dodat, jak ten "vroubek" vznikl. Zapomněl dodat, že Kubice byl tehdy úkolován ministrem Grossem, kdežto dnes Kubice policii neúkoluje.

P. Kolář 19.5.2012 6:14

I lidé zpravidla rozvážní atd.

čekal jsem,kdy někdo začne zpochybňovat práci ministra Kubiceho,který měl v podstatě pravdu.Tu pravdu potvrdil následující neuvěřitelný řev ze strany tehdy Paroubkovy socdem.Tu nedůvěru mezi levicí a pravicí zaseli v parlamentu právě lidé typu Ratha,kteří spoléhali na to,že jim projde jakákoli sprosťárna.Teď se podařilo tohoto neuvěřitelného hulváta odstavit a opět začínají úvahy,že by to asi nemělo být v pořádku,když je ministrem Kubice,který má vroubek.Zapomněl jste pane Jelínku dodat u koho.