7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: Jak fungují dotace?

Postavíte „kongresové centrum“ případně „školicí středisko“ s velkým podílem z peněz daňových poplatníků v rámci dotačního programu s názvem řekněme třeba „vzdělání“, to zní přeci ušlechtile.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 19.3.2016 9:01

Re: Jelikož ti, co tohle dělají,

Bohuzel dotace jsou socialisticke zlo, i kdyby se za ne 'pachalo' neco opravdu uzitecneho, jakkoli malo pravdepodobne to je. Ale to si lidi jako ten pan a ta pani neuvedomuji, protoze si nevidi dal, nez na spicku svych socialistickych nosu.

V. Vaclavik 19.3.2016 8:57

Re: Ano, zijeme opet v socialismu. Levicova vlada nam ...

Nejen ze chudne, ale ona predevsim ani vyrazne nezbohatla. Bohuzel cesky kos si nechal zacpat zobak malem a myslil si, kdovijake terno v te polistopadove dobe udelal. Dere se na mysl maly cesky clovek.

P. Lenc 19.3.2016 8:33

Re: Ano, zijeme opet v socialismu. Levicova vlada nam ...

Ano pane Panský, je to pořád dokola,Znovu jsou u moci socialisté, znovu zadlužují stát, samozřejmně do příští krize.Zatím je co dát do natažené ruky. A až nebude co dát, a ta zlá pravice bude muset dát hospodářství do pořádku za cenu škrtů, tak znovu přijde k moci levice volená občánkem znechuceným konáním té "zlé" pravice.A znovu začne socialistické kolečko rozdávání z cizího.Chléb a hry, nic nového.

M. Koutný 19.3.2016 7:36

Re: Jelikož ti, co tohle dělají,

Co je to, s odpuštěním, za blábol?

Ta "jedna" buď ať se poctivě živí tím, že si založí firmu, když je to tak jednoduché a "nemá to žádná rizika" a nebo ať klidně páchá dobro, ale za svoje nebo za to, co jí někdo dobrovolně dá. Ona bude realita taková, že madam by se v normálním tržním prostředí uživila v nejlepším jako hajzlbába, a tak se přisála ke státnímu cecíku a provozuje něco nesmírně ušlechtilého, jako je sexuální výchova migrantů http://nazory.aktualne.cz/komentare/nemecko-reaguje-bleskove-sexualni-vychova-pro-uprchliky/r~27e06a0aecfa11e59045002590604f2e/

V. Němec 19.3.2016 7:11

Dotace

nerostou na stromech ani jako zemáky v zemi.

Jsou to peníze vybrané z kapes nás všech a to v takovém množství, že správci neví co s nimi. Tak se vymyslily dotace, které jsou nástrojem korupce a ničení skutečné konkurence a podporování podvodníků-nefachčenků.

F. Lesniak 19.3.2016 7:03

Re: Jelikož ti, co tohle dělají,

Tak proč ta vaše "jedna" si tu firmu nezaloží a nežije z výnosů? Pan Svobodný chce upozornit, že všechny ty dotace jsou neskutečný podvod a bič na příjemce. Kolik lidí se kolem toho motá a kolik se toho rozkrade? Opravdu nejsme schopni postavit chodník bez jidášských grošů? Mimochodem miliardář Bureš si také smočil jazýček s ten to jistě potřebuje jako sůl.

P. Skřivan 19.3.2016 6:38

Jelikož ti, co tohle dělají,

obvykle nevypadají jakože právě přijeli ze zlatého dolu, tak to jen tak vypadá. Znám jednu, co z dotací opravdu žije, ale po pravdě, kdyby tohle nedělala a provozovala normálně normální firmu, tak by na tom byla lépe: žádné riziko a zcela tržní výnos.

... a to jsou naše orgány ještě hodně tolerantní zejména v zájmu toho, aby dotace nepropadly ... .

Takže pan Svobodný je vlastně nepřítel nás všech: chce abychom ty dotace raději nechali Bruselu.

Jinak dotace je velmi vyčůraná věc: ten, kdo ji čerpá, se dobrovolně zbaví svobod, o které by ho nikdo jinak připravit nedokázal.

T. Pansky 19.3.2016 1:02

Ano, zijeme opet v socialismu. Levicova vlada nam ...

... za nase penize ukazuje, jak si zijeme dobre. Ano, relativne ano, ale opet na dluh nasi budoucnosti. V teto dobe se extremne zvetsuji rozdily v prijmech mezi bohatymi a chudymi. Stredni trida vyrazne chudne. To chceme? Zda se, ze vetsine obcanu tento socialismus vyhovuje.