30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Já a Miloš Zeman

Bývá mi vyčítáno, že jsem cosi jako militantní antizemanovec. Že ať pan prezident udělá nebo prohlásí cokoli, vždycky ho kritizuji. Není tomu tak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 6.1.2015 15:02

Jen drobný detail.

Přečtěte si něco od Martina C. Putny. Pokud je v pravomoci presidenta profesura, není o čem.

A pokud se týká třeba rychlokomentářů v novinových sloupcích, podepsaným již tedy profesorem pražské slovutné university M. C. Putnou - nadhled domovnice. Malá, trapná osobní uraženost, že někdo si vůbec dovolil (tedy jako president republiky)! Viz jeho sloupkový povzdech v lidovkách nad "šprajcem" presidenta republiky. Nemám po ruce datum. Nebyl to šprajc, byla to racionální úvaha.

To jen aby řeč nestála. Zcela chápu presidenta (také má vysokou školu), že v rámci jeho pravomocí nechce, aby byli profesory všichni, kteří si zamanou. Snad se vyjádří i jeho studenti o přednáškách.

Š. Hašek 6.1.2015 15:06

Re: Jen drobný detail.

Pardon.

Moje poznámka reaguje na pana Podešvu, 10:30.

J. Podešva 6.1.2015 19:34

dvě poznámky, pane Hašku Štěpáne

1. Vaše hodnocení M.C. Putny je váš osobní názor. Nikoliv objektivní realita. Vy jste ten, kdo neomylně rozpozná, kdo má právo být profesorem a kdo ne ? Těžko :-D 2. Máte alespoň minimální představu o tom, v čem spočívá proces jmenování profesora ? Jaké kroky musí proběhnout, než se dekret dostane prezidentovi na stůl ? Pochybuji. Tipnul bych si, že NEVÍTE O TOM VŮBEC NIC. To vám ovšem, jako správnému Čechovi, nebrání v tom vynášet soudy o tom, kdo má a kdo nemá být profesorem.

J. Podešva 6.1.2015 10:30

taky jsem "dal šanci Miloši Zemanovi"

Nechci být rejpalem za každou cenu. Jsem smýšlením demokrat a byl jsem připraven Zemana akceptovat jako "svého prezidenta". Zeman nebyl v r. 2013 "nepopsaná kniha". Bylo jasné, co je zač a jak se patrně bude chovat. Nicméně, řekl jsem si, udělejme tlustou čáru. Třeba Zemana prezidentská funkce bude kultivovat. Pominu fakt, že Zeman hazardoval se svou důvěryhodností už ve volební kampani, když záměrně lhal o svém protikandidátovi.  Inaugurační řeč měl hezkou, tu bylo možno jen pochválit. Ovšem za pár měsíců bylo jasné, že Zeman zůstane Zemanem. To když odmítnul podepsat profesorský dekret M.C. Putnovi, jenž ve volební kampani vystupoval proti Zemanovi. Takže pomsta jako vyšitá. A pak už to šlo všechno ráz na ráz. Nicméně, abych byl poctivý, souhlasím se Zemanovým postojem k palestinské otázce a potěšil mě, když mluvil velmi hezky o našich vojácích v Afghhánistánu. To se mi líbilo :-)

K. Luboš 6.1.2015 9:24

Neměli bychom se pořád zaměřovat na to,...

...jak to Zeman říká, ale na to, co vlastně říká. On má totiž pravdu! Stejně jako Klaus! Ten vystupoval arogantně, své odpůrce zesměšňoval, ale zase měl v podstatě pravdu!

F. Lesniak 6.1.2015 10:17

Re: Neměli bychom se pořád zaměřovat na to,...

Ale to by Stejskal neměl o čem psát. Jeho pracovní náplní je Izrael a Zeman. Samozřejmě, že Zeman má ve většině případů pravdu. A je jasné, že sionisté a jejich příznivci budou protestovat.

J. Podešva 6.1.2015 10:31

zajímavý názor, pane Kováři Luboši

"Zeman má totiž pravdu", píšete. No proč ne. Ale včem má vlastně pravdu ?

K. Luboš 6.1.2015 11:01

Re: zajímavý názor, pane Kováři Luboši

Tak třeba v názoru na na Ukrajinu  a Ukrajince/Banderu! Ťukněte si na gůglu heslo „Volyňský masakr“ - je to hned nahoře - a mrkněte na pár fotek. Třeba já jsem to vydržel jenom do fotky „Dívka rozřezaná pilou“. Alespoň uvidíte, kdo jsou to ti největší kamarádi západních demokratů a veškeré pražské kavárny a kdože nám to chce vstupit do EU a do NATO!

J. Podešva 6.1.2015 11:05

v čem je chyba

Víte, pane Kováři, je to tak : Vy máte hotový názor na to, kdo je špatný a kdo je dobrý. A tomuto názoru přizpůsobujete výběr informací, používáte "informační filtr". Věřte, že nic není černobílé.

K. Luboš 6.1.2015 11:17

Takže viděl jste ty stránky anebo ne!

Pokud ano, tak jak si Vám líbily třeba ty polské děti rozvěšené po stromech? Hustý, že jo?

K. Luboš 6.1.2015 11:37

Nic není černobíle?

To není pravda, existuje celá řada věcí úplně černých. Když totiž míra zla přesáhne jistou hranici, tak se zlo stává absolutním! A absolutní zlo je neodpustitelné, nepromlčitelné a neodpustitelné. Aspoň to takhle chápu já jako ateista. A s národem, který se dopustil takového absolutního zla nechci mít nic společného.

J. Podešva 6.1.2015 11:40

hmmm, nemýlil jsem se

Vy jste si vybral, že Ukrajinci jsou špatní a Rusové dobří. Budiž, to je vaše věc.

K. Luboš 6.1.2015 12:21

Re: hmmm, nemýlil jsem se

Tak to teda prrr, o Rusech jsem se vůbec nezmiňoval! Takže odkud jste vydedukoval, že je považuji za „dobré“?  Vy děláte úplnou stejnou chybu, jako celá západoevropská a americká demokracie dohromady: Když se dva perou, tak jeden je „dobrý“ a druhý nutně „zlý“. Ale proč by oba nemohli být „zlí“?

Vidím to asi takhle! Jsou Ukrajinci. No a Rusové jsou stejní jako Ukrajinci. No a Američan je jenom trošku lépe oblékaný Rus.

M. Salkovsky 6.1.2015 16:55

Re: zajímavý názor, pane Kováři Luboši

Ked niekto trci z dupy ruskeho fasistu tak, ze ho ani nevidiet, kazdy smrad musi byt pre neho vzor.

T. Pansky 6.1.2015 1:21

Autor ma pravdu. Je tu ale velke ALE ...

Prezident Ceske republiky nema podle ustavy velkou primou moc.  Ma ale moc si vykolikovat hriste, na kterem se bude hrat ceska politika.  Jak?  On je prezidentem, na ktereho se upiraji oci obecenstva, obcanu, a politicti hraci ho nemohou ignorovat.  Pokud ovsem zapas nezvore, jako nam to ukazuje p. Zeman.  Pan rozhodci totiz nekdy prichazi na zapasy opily.  Nekdy piska fauly za tentyz zakrok proti jednomu tymu a potom se najednou otoci a zapiska to proti tymu opacnemu.  V posledni dobe zacal ukazovat prostrednicek i k nam, obecenstvu, ktere ho plati.  Co s tim???  Nic.  My jsme si tohoto rozhodciho zvolili a musime ho nechat ridit zapas do konce (paklize ho nesklati alkohol do nepricetnosti nebo do hrobu).  Ja jsem ze zapasu odesel a tesim se na zapas novy, s novym rozhodcim.  Urcite bude lepsi.