29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: I krávy se poučí … politici nikdy

Když krávě obkroužíte pastvinu elektrickým ohradníkem, po obdržení několika málo ran se toto inteligentní zvíře velmi rychle poučí a už svůj mokrý čumák nestrká, kam nemá. Převážná část našich vrcholných politiků nejenže opakovaně a soustavně strká své "čumáky", kam nemá, ale navíc se ani nepoučí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bílý 31.8.2012 20:22

V závěru článku autor píše: kolem poslanecké sněmovny, senátu a vlády těžko natáhneme elektrický ohradník, připadá mi jako rovnocenná rána pěstí do čenichu. Já použiji tu svou! Přidá se někdo další?

Já se nepřidám, pane PhDr Husáku! Byl by to stejný  (ale spíše větší) nesmysl jako (než) doporučení pana prof. Janoucha, aby se kroužkovali kandidáti dole na kandidátce. K žádnému zlepšení to nevedlo. Jen se na místa neschopných dostali jiní neschopní. Váš návrh vyjadřuje jen Váš smutek nad současnou politickou situací, jakož i Vaše tápání a hledání nějakého řešení, pří čemž Vy žádné neznáte.To, že řešení existuje ale neznamená, že se ho podaří uplatnit. Hloupost a hlavně lenost lidská je nebetyčná.

Stát je sociální systém (ve smyslu Bouldigova třídění systémů). Počet prvků a vazeb v něm je tak obrovský, že je za současného stavu našich znalostí a technických prostředků je nedokážeme popsat, utřídit a pochopit (natož "soubory" z nich složené algoritmizovat). Proto je to (jako celek) systém zatím transcendentní. Tisíciletí ho postrkoval kupředu spontánní řád a s ním kulturní univerzálie. Lidské organizování, mnohdy úspěšné v subsubsystémech a málo úspěšné v subsystémech, se ale neosvědčilo u celku a bourá ho čím dál tím víc. To se nedá (po soudružsku) řešit pěstí do čenichu. Nelze to ani vyřešit v diskuzi na NP. Chcete-li něco změnit, změňte nejprve svůj přístup. Místo pěstí "vyhrožujte" mozkem. Slušný základ lze získat na př. studiem Systémové analýzy a syntézy. A pak dál po jednotlivých pojmech s nimiž se tam seznámíte. Bez tohoto základu jsou jakékoliv další úvahy o nápravě věcí veřejných marné a zbytečné. Je to ovšem práce na roky. A pak přijde to důležité: oddělit od sebe (zjednodušeně řečeno) stát jako dobře organizovaný podnik a politickou nadstavbu (v míře co nejmenší). To se ztěží povede. Značně by se omezily socialistické přístupy a tím i pseudosocialistické výhody.

M. Bílý 31.8.2012 16:46

Autor m.j. uvádí: Množství věcně naprosto chybných, zbytečných a neodborných zákonů, vyhlášek a prováděcích předpisů již dosáhlo takové výše, že při jejich striktním dodržování by již stát nebyl schopen dále fungovat.

To má dva hlavní důvody.

1.Zemanovu hloupou (a hlavně diletantskou) představu legislativní smrště a

2. Zákon, který není algoritmizovatelný by neměl být vydáván (jen u algoritmizovaného zákona je výklad jednoznačný).

Vsadím se, že 90% poslanců a senátorů o algoritmizaci neví zhola nic. A podle toho, jak zde na NP je mnohými diskutujícími propagován selský rozum (neříkám, že nemá své opodstatnění) coby náhražka kritického myšlení, tak i p.t. diskuitující jsou (zde odhaduji, že z 85%) znalostí algoritmizace nedotčeni. Našel by se tu někdo, kdo za celý svůj profesní život algoritmizoval alespoň 50 procesů?

Je známo, že myšlení bolí a u algoritmizace bolí dvojnásobně, proto i programátoři programují zhusta intuitivně.

L. Vaněk 31.8.2012 12:29

řešení by bylo:

Ve městech se zavádí povinné čipování psů ... Co takhle dát čipy politikům - hned bychom věděli kam strčil čumák - a ránu /pěstí/ může dostat na prvním "mítinku". A oba by věděli za co!

R. Langer 31.8.2012 10:47

No, ono by stačilo

ty stejné levičácké blbce pořád dokola nevolit, ale to je u nás asi jenom fantazie...

M. Trhlík 31.8.2012 17:13

Re: No, ono by stačilo

Pane Langere, jen si Vás dovolím poopravit.Ty stejné blbce nevolit a je jedno ze které strany jsou. Prostě blbec je blbec.

J. Skála 31.8.2012 10:12

Souhlas

jenom jsem trochu zaváhal o mužském pohlaví u volů.

V. Ondys 31.8.2012 9:56

:))))))))))))))))))) To se má asi tak, autore

když demokracie vyžaduje odpovědného voliče s touhou po svobodné samostatnosti a v Čechách, na Moravě i ve Slezsku se nahrnou k urnám :)))))))) příkladní s vírou v dokonalý systém pro voly.

M. Procházka 31.8.2012 9:15

I krávy se........

Nejhorší věcí je ale to,že když tam příjdou lidi jako vy,pane Husák,tak se chovají úplně stejně a dělají stejné kraviny,tak o co vlastně jde?

V. Kain 31.8.2012 9:51

Re: I krávy se........

Od těch kteří tak sedí dvacet let rozhodně žádné změny čekat nemůžeme.Nevolit ani jednu ze současných parlamentních stran.Ať se zkusí živit jinak pokud něco mimo toho jejich žvanění umí.Volte stranu svobodných.Nic z těch slibů které nám vždycky slibují před volbama nikdy nesplní a republika se propadá čím dál víc do většího marastu.

R. Langer 31.8.2012 10:50

Re: I krávy se........

A kdopak nový tam za 20 let přišel? Zelení? Co tak dát šanci někomu jinému.

F. Eliáš 31.8.2012 8:59

Jsou to jenom politici

A politiky se nestali, aby dělali nějaké chytré věci nebo snad, nedejbože, sloužili svým voličům. Politiku dělají, aby z ní měli co největší prospěch. Co na tom není pochopitelné?

A. Bocek 31.8.2012 7:23

Což takhle některé kraviny nejdříve zkusit na poslancích.

Líbilo by se mi zasedání Poslanecké sněmovny za svitu ekologických výbojek, které bude napájet jen fotovoltaická elektrárna(za plnou cenu dotovanou z posl. náhrad), poslanecká auta natankovaná 100% MEŘO , rozpočtový výbor by spočetl energetický štítek dvě stovky let staré budovy a společně všichni poslanci by zbohatli na vysoké DPH poslaneckého bufetu. Jistě by to fungovalo do té doby , než by to poslancům s nejnižším platem jejich manželky zatrhly.

J. Hanzal 31.8.2012 8:48

Re: Což takhle některé kraviny nejdříve zkusit na poslancích.

Fajn příspěvek, jen to foto-kravinu bych vyměnil za kola s dymamem, A šlapat by mohli všichni ti poradci a podžžtaškové, kteří stějně hovno dělají.

P. Lenc 31.8.2012 8:54

Re: Což takhle některé kraviny nejdříve zkusit na poslancích.

Tak krásné fantazi jsem již dlouho nečetl.Dík.I za článek.

R. Langer 31.8.2012 10:49

Re: Což takhle některé kraviny nejdříve zkusit na poslancích.

Ale poslanci přece svou práci nedělají sobecky pro sebe, ale pro ostatní LIDI... ;-)