8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kot 8.1.2010 9:49

Čemu se divíš Matějko? To je ten krásný kapitalismus, který jste zde

vybudovali. A ty dluhy, co zde Talman a Kalousem nadělali. :(((((((((((((((((((

Dandy 8.1.2010 17:01

Re: Čemu se divíš Matějko? To je ten krásný kapitalismus, který jste zde

Takovouhle hovadinu může napsat jen zastydlej socan kterej má pro všechny případy pod kůží na břiše zašitou legitku KSČ.Neměl by ses podepisovat KOT ale dopředu by sis měl psát ještě KO !!!!!!

Advocatus Diaboli 7.1.2010 12:27

Pravděpodobnost - náhoda ?

Víte přátelé celé počítání pravděpodobnosti výhry je na kočku a náhoda je blbec. Jedna příhoda z vlastní zkušenosti :

Lázeňský společenský večer s tombolou, cca 200 lidí. Koupili jsme 5 lístků a odhaduji, že mohlo být prodáno asi tak 800-100 losů celkem. V dobře vybavené tombole byly také tři stejné výhry losované v rozmezí 10-15 minut po sobě. Když jsem šel potřetí pro naprosto stejnou věc sál řval smíchy a nikdo nevěřil, že to není domluveno. Jaká si myslíte, že je pravděpodobnost takové výhry.

e 7.1.2010 21:17

Re: Pravděpodobnost - náhoda ?

libor 7.1.2010 9:49

Ono

je to těžké. Kdysi, ještě za totáče na mysliveckém plesu byl ma 1 místě v tombole muflon.  Vyhrál ho nejbohatší člověk v městě. Řezník vedoucí  podnikové prodejny jatek a když ho se synem také řezníkem táhli, tak lidi říkali. No ty to tak potřebují. Te řezník, říkal, že ho to štvalo. Přitom jezdil  škodovkou, oblečený jako trhan, aby byl nenápadný a doma ve sé vile měl BMW.

Základy Matematiky 6.1.2010 23:30

Nevidím to konspiračně.

Za pár desetiletí kdy se publikují různé veřejné tomboly na společenských akcích, je celkem běžné, že hlavní ceny získávají velmi známé osoby, i v cizině. Důvodem je jednak podstatně vyšší pravděpodobnost hlavní výhry v tombole - většinou maximálně 1: 1000, zatímco u běžných loterií je to tisíc krát méně a dalším důvodem, proč vyhrávají právě známé osobnosti, je jednoduchý fakt - pokud jsou organizátoři či sponzoři, chtějí mnohdy více přispět na výnos tomboly a koupí velký počet lístků, případně mají dost peněz a chtějí se ukázat a nebo se prostě jen bavit při losování. V dotyčném případě činila šance jednoho z nich na první výhru 1 : 50. Nevím kolik bylo na plese  známých osobností celkem (oba dva zmínění jsou z celostátního společenského hlediska třetí liga), takže celková šance na takovouto výhru pro přítomnou známou osobnost mohla být klidně 1 :5 .To, že byli dva nic neznamená, na plese bylo asi hodně známých osobností a zkombinovat jinou dvojici by nebyl problém. Jiná věc je, že takto ostře sledované osobnosti v politice by se těchto tombol něměly zůčastňovat - viz i zákazy účasti ve spotřebitelských soutěžích zaměstnanců firmy a jejich příbuzných a jejich účast nesvědčí o přílišné politické obratnosti, o nějakém mediálním prospěchu pro ně nemůže být ani řeč..

SW 6.1.2010 23:48

Re: Nevidím to konspiračně.

Tak ještě jednou a pomalu. Vůbec nejde o to, jestli měli štěstí, ale o to, že si svojí chamtivostí řádně zadělali, WTZ. Kdyby hned po přebrání výhry vystoupili a výhru okamžitě postoupili ke konkrétnímu charitativnímu subjektu, mohli mít solidní předvolební trhák. Takhle to nezvládli a je jedno, jestli to bylo náhodou 1/5 či 1/50. Po čtrnácti dnech pak posílat do novin a rádia nejapné vytáčky o egyptské dovolené je nonsens, dokazující, že jsou to jen lokální partajníci bez špetky sebereflexe. Ostatní omlouvání jsou jen řečičky pro ovcoidní publikum.

 

Základy Matematiky 7.1.2010 7:24

To je fakt.

 Když zavzpomínám, tak to opravdu velmi známé osobnosti dávají, většinou ihned, ještě na pódiu, na charitativní účely a mají z toho levnou reklamu (cena losů) .

Jurajda 6.1.2010 23:17

Jen by mne zajímalo jak to zaonačili!

Kdyby se to nemedializovalo tak by si to zaslouženě ponechali!

farář 6.1.2010 22:43

dámy a pánové

v této zemi chybí přes 1.000.000.000.000,-a to nepočítam majetek církve, nechte toho vy komunismem postižení levičáci a pravičáci, pište něco rozumného, a reagujte pouze vy kteří jste přesvědčeni o tom že znáte malou násobilku.

mirs 6.1.2010 21:55

Hašku a Onderko...

Volby se pomalu a jistě blíží a tak je potřeba se zviditelnit.Zvláště v očích ,,obyčejných"lidí,Vždyť vzdát se takových výher ve prospěch charity,to přece dělají jen dobří lidé.A zas máme pár hlasů ve volbách v kapse.

bouda 6.1.2010 21:11

kdyby

Kdyby se u nás místo voleb losovalo, pak by presidentem byl Paroubek, Min zahraničí p Zavorálek, šéfem sněmovny pak Sobotka, předsedou vlády David Rath, nejvyšší soud by ovládal p Pecina, co pak by zbylo na Škromacha?

A bylo by to férové

kopec 7.1.2010 8:19

Re: kdyby

proc to pisete v kondicionale, tak to brzy bude ve skutecnosti!

volič 9.1.2010 15:15

Re: kdyby

kopec, nechej si to sci-fi pro sebe, a nestraš lidi !!!

bouda 6.1.2010 21:01

měli štěstí

kdyby tam byl Paroubek, jistě by vyhrál ON

ehm 6.1.2010 19:03

To jsou věci,že.

František Matějka nám odhalil netušené.I když jak se říká s křížkem po funuse.Pravda je.že pouze oprášil komentáře nezávislé televize p.Fridricha,takže nic nového.K oběma pánům mám sice vztah neutrální a rovněž k jejich politické příslušnosti.Pokud dostupné informace popisují průběh tahu tomboly,nezmiňují se o tom,že by snad jakýmkoliv způsobem mohli osobně a na místě činu oba pánové ovlivnit tažení osudí.Pokud však tento zvláštní jev nastal bez jejich přičinění,předpokládá každý normálně uvažující člověk,že zakopaný pes nespočívá v tomto případě na panu Haškovi či Oderkovi.Jen hlupák může fabulovat s argumentem pečlivě organizované akce pro své zviditelnění.

Zrovna tak by mohla být fabulace o tom,že to byla promyšlená akce s cílem kompromitovat tyto dva muže,že pane Matějko.

emersonskej 6.1.2010 21:37

Re: To jsou věci,že.

Je až dojemné, jak se tu pár zoufalců snaží ten Haškův a Onderkův průšvih toporně jakkoli okecat... Samosebou, že ti dva sami socánci na místě žádné losování neovlivňovali - o tom může fabulovat opravdu jenom hlupák. Je však více než pravděpodobné, že ony dvě záhadné výhry měly být nejspíš jakousi formou pozornosti dotyčným dvěma politikům - nejspíš za jejich podporu oné pořádající firmy ve věci veřejných zakázek města, jichž už dotyčná firma stačila nemálo vyhrát a jež ji tudíž tímto v nemalé míře živí. 

A zkoušet tu vymýšlet konstrukce o promyšlených akcích s cílem oba šibaly kompromitovat je ptákovina přímo nebetyčná už s přihlédnutím právě k oné firmě, která by byla sama proti sobě, kdyby se k něčemu podobnému - při své závislosti na přízni dotyčných politiků - propůjčila. A k tomu ta čtrnáctidenní prodleva...

alena 6.1.2010 18:23

sólokapr!

Tohle byla dnes ráno v 5.20 nejzábavnější zpráva z rádia cestou do práce. Smajlík!

B. Hampl 6.1.2010 17:58

To je ale roztomilé

Docela rád bych viděl alespoň jednoho z těch prosťáčků, kteří věří jejich vysvětlení... :-)))

Jura 6.1.2010 16:26

JSOU TO HOVADA....Hašek a Onderka...nic víc...nic míň

Dandy 6.1.2010 16:35

Re: JSOU TO HOVADA....Hašek a Onderka...nic víc...nic míň

Hašek a Onderka jsou vedoucí hovada ale pro obyčejná hovada jsou křištálově čistí hrdinové !!!

Ludva 6.1.2010 16:12

Ty ceny špatně seřadili

První cena třeba mohla být "Facka hejtmanovi", druhá "Kopanec primátorovi". Pak by to tak nevyčnívalo.

jonatan 6.1.2010 16:05

Jeden můj znýmý říká

"Náhoda? Kdepak. Náhoda je kanec!"

gnomon 6.1.2010 15:07

Máte problém s matematikou

Při výpočtu pravděpodobnosti nevíte kolik losů si jmenovaní zakoupili z celkového počtu, pouze uvádíte že pan Hašek jich měl za 6000,- Kč. Výsledná pravděpodobnost zase nemusela být tak  malá jak uvádíte. Ale něco se proti  nim musí napsat. S pravděpodobností 1 jste za ten článek obdržel  nemalý honorář a pochvalu od svého šéfa.

jonatan 6.1.2010 16:17

Re: Máte problém s matematikou

"něco" se proti nim musí napsat. Ano, musí, protože lidé v jejich postavení a příjmy nemají potřebu zúčastňovat se různých tombol.

sofiv 6.1.2010 16:26

Re: Máte problém s matematikou

Já vám jonatane něco prozradím, sice nemají potřebu zúčastňovat se různých tombol, ale i tak se zúčastnili a to dokonce v hlavní roli.

Dandy 6.1.2010 16:30

Re: Máte problém s matematikou

Gnomone Gnomone vůl zůstane volem a socan socanem !!!!!!!!!!!

PetrH 6.1.2010 18:06

Re: Máte problém s matematikou

Každý měl prý 20 losů, řekli to sami. Takže jich určitě neměli víc. To k vašemu prvnímu problému.

K tomu druhému - Neviditelný pes za články neplatí, tento je kromě toho převzat z vlastního blogu autora. Takže, pokud si sám udělil nemalý honorář, případně se - jako šéf zaměstnance - poplácal pravou rukou po levém rameni, nemusí vás to moc vzrušovat. Udělejte si taky nějakou drobnou radost. :-)

JJ 6.1.2010 14:03

Ta pravdepodobnost je jeste mensi, nebot

sef kraje vyhral prvni a sef mesta druhou, tedy v poradi podle dulezitosti.

Jirka 6.1.2010 13:55

Kudy chodil tudy krad´- sociální demokrat!

A Standa Gross taky poctivě vystudoval a proto vydělal 80 milionů za obchod s akciemi vlastníka Třineckých železáren, kterému přihrál dotacičku 1600 milionů (nejsou to náhodou 2%?).