4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Gottwald by byl na Sobotku pyšný

Pronásledování soukromých podnikatelů, tedy vnitřního nepřítele, dědická daň jako trest za hromadění majetku a jeho neodevzdání na oltář socialistické vlasti ke spotřebě všemi, likvidace konkurence skrze pobídky Czechinvestu nebo zvýšení minimální mzdy bez rozdílu, jak kdo pracuje, směle v souladu s heslem "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 29.11.2013 16:53

Re: Co dodat, šejno lejno.

Takže Tvé povolání je procházet železo trukama. Že by nějaký krádený? Neokrádej své snědší spoluobčany, vyžírko !

M. Šejna 29.11.2013 13:37

Nevážený Jirko Slanino

já chápu, že při tvém pokročilém věku už neumíš rozlišit mezi podnikatelem a jednatelem firmy. Jednatel nemusí být majitelem, ale pouze zaměstnancem. Ale to je pod tvojí rozlišovací schopnost, ovlivněnou pokračující stařeckou demencí. Takže si pamatuj, pokud ještě fungujeí zbytky tvé přestárlé paměti, že být jednatelem firmy není totéž co být majitelem firmy. Vlastní IČO na podnikatelskou činnost jsem získal opravdu až v roce 2007.

Pokud jde o SSM, tak nevím, zda by mě tam vzali, protože jsem se tam nehlásil. Ne každý se do SSM hlasil horlivě jako mladej komsomolec Jirka Slanina. Ale jinak umíš hezky po bolševicku kádrovat až do třetího kolene příbuzenstva. Tohle uměli jen bolševici, nacisti a dnes to umí Slanina.

J. Slanina 29.11.2013 13:51

Re: Nevážený Jirko Slanino

Tak říkáš, ksindle, kádrovat. Jestlipak jsi schopen si vzpomenout na svou "diskuzi" s panem Starým. Svého času ti to,šejno-lejno, moc hezky napsal:

Autor: Starý J. Datum: 29.10.2008 18:45

Jsou zde i jiní kreteni, co obviňují ty, které nesnáší (politické protivníky)z udavačství a kteří dokáží sprostě házet sviňstvo na jiné, aniž je znají. Nejste sám. Ovšem na to potřebuje dotyčný opravdu hnusný charakter! Je zbytečné se s Vámi zdržovat, ale to už vědí zde na PSU dávno. Jenže vy se umíte pověsit na člověka a držíte se jako lejno košile a otravujete a otravujete, vymýšlíte, domýšlíte, přesvědčujete, že zrovna to, co vy chcete, si dotyčný myslí. Jakákoli diskuze s vámi je ku hov. nu.

M. Šejna 29.11.2013 14:18

smradlavej špeku Jirko S.

jak hovno košile se lepíš tady ty na mě. Máš v tom ale zdatného sekundanta jistého Nováka475, dříve známého pod nickem Ladislav N.

Jinak ten text pana Starého sedí na tebe, jak hrnec na prdel. V tom hazení svinstva a urážkách tvých oponentů jsi tady na Psu totiž nepřekonatelných přeborníkem.

L. Novák 29.11.2013 23:34

Re: Profesionální lhář a demagog Šejna

Šejno, grázle komunistický, ty máš jedno štěstí, že už se na NP nedá odkázat na tvoje zvratky a lži pod staršími články, protože ten umělec, co to tady spravuje, odkazy na starší příspěvky odstavil z funkce a příspěvky nejspíš smazal. Přímé odkazy na ně nefungují, nalistovat se nedají...

V. Němec 29.11.2013 13:47

Re: soudruhu Martine

To že jste nebyl registrovaný nemění nic na tom že máte bolševické myšlení a proto jste komunista.

M. Šejna 29.11.2013 14:25

bolševiku Němče

a v čem mám bolševické myšlení? V tom, že upozorńuji na to, jak Kalousek zvyšoval daně? Já jsem si myslel, že se na to upozorňovat smí. Nebo je to u Vás v pravicovém absurdistánu zakázáno?

M. Prokop 29.11.2013 16:39

Re: soudruhu Martine

Matějka někdy chválil Kalouska, nebo co to zde fantazírujete?

Měkdo blbnul v SSM před plyšákem (já ne), někdo má komunistické názory po plyšáku, třeba vy, Šejno.

M. Pechr 29.11.2013 10:35

Re: pane Šejno

...těch vašich 20 tis. ročně vlastně krásně zapadá do levicového pojetí solidarity, čili jménem nás všech voličů Svobodných vám děkuji za váš solidární přístup ke státní kase, která má na mysli dobro nás všech...

M. Šejna 29.11.2013 12:06

no jistě, pane Pechře

vždyť to tvrdím, že když nám zvýšil daně Kalousek, tak podle pravicových omezenců to bylo proto, abychom byli solidární. To kdyby nám takto zvýšil daně Sobotka, tak by to byla podle pravicových omezenců státní zlodějna. A jsem rád, že jste mi tento Váš ideologicky debilní přístup ke zvyšování daní potvrdil.

Já narozdíl od pravicových omezenců považuji zvýšení daní za zvýšení daní, ať to udělá kdokoli. To jen omezení voliči svobodných rozlišují zvýšení daní podle toho, kdo jim ty daně zvýšil.

M. Pechr 29.11.2013 12:22

...nikoliv...

...Svobodní mají jako heslo "méně státu, více občanům", čili kdyby o tom rozhodovali Svobodní, tak vám vašich 20 tis. nechají a dělejte si s nima co chcete... ...a Svobodní jsou skutečně pravicová strana, TOP a ODS jsou někde kolem středu, Kalousek pokud vím se neschovává za solidárnost jako ksčssd, ale čistě pragmaticky záplatuje děravou státní kasu, kdyby se jednalo u něho o tzv. solidárnost, tak sociálně potřebné skupiny se těžko budou porůznu bouřit... ...jestli jako živnostník nebo podnikatel bojujete za zvýšení minimální mzdy třeba na 12000,- jestli máte zájem o vyšší odvody do státní kasy, aby se mohlo přerozdělovat, tak vážně pochybuju o vašem úsudku...

L. Novák 29.11.2013 12:45

Re: ...nikoliv...

Zapoměl jste na (NP) certifikovanou jednotku blbosti. 1 Šejna. :-)

M. Pechr 29.11.2013 13:04

Re: ...nikoliv...

...nálepkujete...rozdáváte žluté karty blbosti...nevim jestli má smysl, abyste se účastnil diskuze na NP, abyste si neuškodil...

J. Slanina 29.11.2013 13:17

Re: ...nikoliv...

1. šejna není jednotkou blbosti, ale vychcanosti.

J. Kulheim 29.11.2013 13:25

Re: pane Matějko

Tady nikdy rovná daň nebyla. Byla pouze rovná daňová sazba.

Hypotéku jste si vzal vy, ne Kalousek. Nevím proč by ten, kdo si bere hypotéku, měl mít nějaké daňové zvýhodnění.

To je problém daňového systému. Je zaplevelený různými výjimkami, ve kterých se nevyznají ani berňáci.

M. Šejna 29.11.2013 13:48

pane Kulheime

daňové zvýhodnění pro plátce hypoték zavedla ODS v době, kdy byla v koalici s Kalouskovými lidovci. Na toto daňové zvýhodnění nesáhli ani socani v době, kdy vládli oni. Takže já jsem si vzal hypotéku sice sám a dobrovolně, ale za podmínek, které nastavila koalice, jejímž členem byl i Kalousek. No a jen Kalousek dokázal vždy měnit to, co sám předtím nastavil.

Pokud jde o zapl,evelení daňového systému, tak jste u Kalouska na správné adrese. Ten uměl plevelit daně opravdu důkladně tím, že každý rok měnil podmínky a sazby, takže se v tom pomalu a jistě už nikdo nevyznal.

P. Kmoníček 29.11.2013 13:37

Re: pane Matějko

Šejno,na poslední větu Vašeho příspěvku musím říct :ANO!

M. Šejna 29.11.2013 14:38

Kmoníčku

ale to já vím, že Kalousek byl pro Vás nejlepším ministrem financí na zeměkouli. Jen je s podivem, jak málo lidí tu jeho genialitu v nedávných volbách ocenilo.

L. Novák 29.11.2013 23:26

Re: Kmoníčku

To už tak bývá, že nejvíc parazitů se nalepí na týpky jakým je Dluhoslav Sobotka a soc. spol. s r. o. Život na dluh, a "po nás potopa."...

M. Hatlák 29.11.2013 8:57

Promiňter ale...

V roce 2012 činí dědická daň v USA 35 % (nejvyšší sazba) a standardní odpočet je 5 milionů dolarů. Ekonomický plán prezidenta Obamy počítá se zvýšením daně na 45 % a snížením odpočtu na 3,5 milionu dolarů. Pokud zemře majitel rodinné firmy, je na pozůstalých členech rodiny, aby státu zaplatili dědickou daň. Nemají-li dost hotovosti, nezbývá než firmu okamžitě prodat (třeba i pod cenou) a ze získaných peněz zaplatit daň. Pro většinu malých firem tak bude smrt majitele znamenat masivní propouštění.

Z toho si závěr udělejte sami.

Z. Švrček 29.11.2013 11:10

Re: Promiňter ale...

Obama je levý jak šavle a žene USA do již úplného průseru, na který si zadělali tím, že většinu výroby předali do států tehdejšího tzv. 3. světa (aby víc káplo). Já tedy USA již nevnímám jako zemi neomezených možností a zemi "amerického snu" ale zemi socanského snu, ženoucího USA do "neomezeného průseru".

Z. Švrček 29.11.2013 11:13

Re: Promiňter ale...

Závěr: Obama = socialista. USA se mění ze země neomezených možností a "Amerického snu" v zemi socialistické reality, ženoucí ji do "neomezeného průseru".

Z. Švrček 29.11.2013 11:15

Re: Promiňter ale...

Omlouvám se za dvojitý příspěvek, ten první mi to nevzalo, tak jsem volně přidal druhý podobně formulovaný a mezitím šup - ten první tam najednou je také.

A. Bocek 29.11.2013 8:17

Stále je u nás hodně pošetilců,

kteří  si myslí, že lepším přerozdělením národ zbohatne.

M. Šurgot 29.11.2013 6:39

A na koho máme být pyšní my, pane Matějko ?!

Letošní volby už zase ukázaly, jak se mnoho politiků a s nimi i komentátorů mýlí, lidově řečeno, jsou mimo mísu... Nevyhrála drtivým způsobem levice, jak se předpovídalo. A proč? Protože se bývalí voliči ODS, ze zoufalství nad politikou ODS, pokusili volbou ANO 2011 zvolit možná poslední subjekt, který zachrání ČR před levicovou smrští, která by zřejmě smetla více, než jsme schopni domyslet. Dalším důvodem bude zcela určitě to, že se i potenciálně levicoví voliči dopustili nemyslitelného, totiž že hodili hlas miliardáři... Slyšíte tu absurditu ?! Levicový volič hodí hlas miliardáři. Jestli nejste hluchý, musel jste určitě slyšet: "ODS je neschopná a nejde už volit, tak jsem dal hlas Babišovi, snad to k něčemu bude".

Výraz zoufalství nad něčím, co voliče příliš dlouho přesvědčovalo, že je pravicí... Nepřesvědčili, že jsou pravice.

Já stále doufám, že pravice není to, co předváděla ODS. Já stále doufám, že pravice je to, co dělala Železná lady v Británii. Taky doufám, že kdyby Margaret Thacherová znala do detailu realitu České republiky a měla podrobný přehled o tom, co se tady dělo, vysmála by se Klausovým slovům o tom, že je konzervativec. Stále doufám, že konzervativec je jiný hospodář, jinak zodpovědný za jím spravovanou zemi, než jak to "pragmaticky" ( nebo-li vychytrale pro sebe ) předváděl Klaus a jeho dítko ODS. Je zbytečné rozebírat jednotlivosti z tohoto článku, stačí jeden argument.

Všichni v tomto státě víme, že je obrovská množina zaměstnanců, kteří jsou donuceni, protože by jinak byli na dávkách, brát oficiálně na ruku minimální mzdu, podléhající tedy minimálnímu zdanění, a zbytek ústně dohodnuté mzdy berou na černo na ruku. Chcete-li mi říct, že měli volat Policii, jste k smíchu. Byli by pak na dávkách do smrti. Všichni taky víme, že zaměstanavatel okrádá stát nejen na odvodech za své lidi, ale že musí stát okrádat na dalších daních, aby vytvořil černé mzdové fondy. Kdyby ODS byla skutečnou pravicí, tato praxe by neexistovala.

Levice to jen opravuje

M. Šurgot 29.11.2013 6:45

Re: A na koho máme být pyšní my, pane Matějko ?!

Předpokládám, že řeknete, měli jste volit Machovy Svobodné, to je pravice.

Jděte k šípku. Ve stavu málem totálního rozkladu státu brát v potaz stranu, která má program boje proti vnějšímu nepříteli a nereflektuje vnitřní bordel, by byla totální ztráta zdravého rozumu. Nesmíte zapomenout, že se Machovi Svobodní dlouho mediálně hlásili ku Klausovi a hřáli v jeho "slunci". Mediálně byli poměrně blízko Bobošíkové a jejím obskurním projektům, zaměřeným jen na pohodlný život za státní peníze, tedy za naše daně.

Jak dnes víme, oba subjekty vyhořely, nepřesvědčily, nemají nic zajímavého pro voliče.

K. Frauknecht 29.11.2013 7:53

Tak já nevim :-).

Jakožto "pravičák" se divíte zaměstnavatelům, že okrádají stát na daních? Nepřipadá Vám více než 50% odvod za zaměstnance trochu dost:-).

Můžete upřesnit co jako levice opravuje?

Zjevně máte k dispozici PC a internet. Přečtěte si program Svobodných (pozor, má více stran, hrůza) a potom si znova přečtěte tu volovinu, co jste napsal.

Svobodní rozhodně ve volbách nevyhořeli. To, že jsme zvolili partaje vykřikující nesmyslná a nesplnitelná hesla je smutek. Ale poučeni, použijeme v příštích volbách hlavu (možná).

M. Šurgot 29.11.2013 9:17

Re: Tak já nevim :-).

Jenže na těch 50% odvodů se výraznou měrou podílela ODS, která jednak spolupůsobila s ČSSD na vzniku zákonů, nezapoměňte ze Miloš měl menšinu a po vládách ČSSD v době pokračujícího růstu 2006-2008 nesrazila odvody na přijatelnou úroveň.. Taky neměla šanci ty odvody srazit, protože se nezabývala důsledným výběrem daní a důslednou kontrolou "šedé ekonomiky". Možná by totiž v některých případech našla dokonce sama sebe...

Nenapsal jsem, že levice řeší problém, napsal jsem, že levice opravuje. Čili levice přidává na minimální mzdě, ale neřeší základ, tj. výběr daní, úpravu odvodů a pod...

Berte program Svobodných tak, jak byl samotnými Svobodnými medializován. Zásadní roli v prezentaci Svobodných hrál odpor proti Evropské unii, která má být, podle Klause i podle Svobodných, a samozřejmě podle Hlavu vzhůru :-) :-), tím hlavním ďáblem v Čechách. Voliči si myslí, a podle mne právem, že ďábel nesedí v Bruselu, ale že seděl tady, v naší republice.

Tak zkouší dalšího vymítače ďábla. Co už nám jiného zbývá !

K. Frauknecht 29.11.2013 11:49

Jste na dobré cestě,

ale chce to trochu zapracovat :-)) - pokus o žert.

Rozběhu ekonomiky (= odstranění "šedé", min. mzdy ...) brání obrovské zdanění (firem i občanů). To je samozřejmě nutné pro socialisty, aby měli co "spravedlivě" přerozdělovat. Jenže tento "spravedlivý sociální" systém je kontraproduktivní! Brání aktivitě jednotlivce (proč by to dělal, když mu to stejně zdaní, seberou..), vytváří velkou armádu "pobíračů" dávek (mám na to přece "nárok"), je vysloveně PROkorupční (zajistím pobídku, dotaci, zakázku.., co dáš?)....

Ďábel sedí tady, ale Lucifer (Velký šéf) je v Bruselu :-))).

P. Schuster 29.11.2013 7:58

Re: A na koho máme být pyšní my, pane Matějko ?!

Domnívám se, že Vaše hodnocení exprezidenta Václava Klause je značně zkreslené.Asi věříte mediálním mýtům o divoké privatizaci a rozkradeném majetku.

Ocituji závěr článku - POLITIKA: Mýty o české privatizaci: Česká privatizace byla unikátním projektem, který skončil masovým úspěchem i přes to, že na jeho provedení předem neexistoval žádný návod. Dílčí kritiky ve smyslu "po bitvě je každý generál" nemění nic na tom, že principiálně bylo její provedení zcela správné. Veřejnost si bohužel plete úspěšnost privatizace jako takové a úspěšnost vlastních investičních rozhodnutí v rámci privatizace.

S odstupem začíná být také privatizace adekvátně doceňována. Zůstává jen otázkou, kdy to budou ochotny přiznat i zájmové skupiny, které zatím kritiku privatizace používaly pouze k diskreditaci svobodného tržního hospodářství a polistopadového politického vývoje.

A to OBROVSKÉ množství zaměstnanců, kteří berou minimální plat je asi jenom ve Vaši fantazii.