17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

GLOSA: Filipovi poradci tentokrát dokonale zklamali

Šéf českých komunistů vystoupil včera na prvomájových oslavách českých sociálních demokratů v Chomutově. Někdo se rozčiluje, někdo si to pochvaluje, někdo je z toho v rozpacích. Co se děje?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 2.5.2012 6:44

Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Vojtěch Filip /krycí jméno Falmer/ je představitelem ideologie, která ve 20. století povraždila více lidí, než stihli nacisté během války. Proces vyvraždění chomutovských občanů husity se ve zmíněném 20. století opakoval mnohokrát pod vedením soudruha Lenina, Stalina a dalších pohůnků a to vždy ve jménu ideologie, kterou Falmer vyznává.

Je třeba stále připomínat několik základních věcí, protože lidská paměť má ex principo snahu vytěsnit věci zlé. Takže - žádný komunista nebyl, není a  nebude demokrat. Princip komunistické ideologie je v absolutním uchopení moci a její aplikace na všechny, ať už si to přejí či ne. Při souhlasu nechají přežít, ti druzí jsou likvidování /viz dnešní článek pana Ulče o Severní Koreji/. Podstatou jejich ideologie je třídní boj a třídní nenávist /základní kameny marxismu-leninismu/. Takže vše, co se odlišuje, musí být zlikvidováno. Pokud to nejde hned /málo hlasů při volbách/, je třeba vyčkat. To, že poté první půjdou ke zdi včerejší užiteční idioti /rozuměj sociální demokraté, dříve to byli menševici a eseří/, je rovněž historický fakt. Představa, že se komunista časem změnil je naivní, protože to buď už není komunista, nebo prostě ze své přirozenosti lže. /Gottwald a jeho sliby/.

Je smutnou realitou, že se již žádný novinář Falmera neptá a některé podstatné věci z jeho ideologie. Neptá se, zda-li dle něj byl Gottwald vrah, když nechal evidentě nevinné lidi zabíjet /vyjma jeho bývalého kamaráčoftu, což byla historicky jediná hezká událost v jinak tristní době/. Je třeba se ptát Falmera na oprávněnost koncentračních táborů, střelby na hranicích do vlastních lidí, vraždy oponentů režimu, likvidace klášterů a mrzačení lidí vyžadováním jejich absolutní poslušností vůči jedné straně.

Tato země má historickou zkušenost s komunismem, zdá se však i z některých komentářů, že 40 let je prostě málo, Že musíme znovu prožít svou Severní Koreu, abychom poté zase nějak slavně sametově zvítězili nad totalitou.

P. Pavlovský 2.5.2012 7:26

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

V únoru 48 mi byly 4 roky. Dneska bych ale v případné občanské válce na barikády šel. Ne snad, že bych byl tak statečný, ale ve svém věku už nemám moc co ztratit.

ZACHÁZET SE SAMOPALEM - vz. 58 - MĚ KOMUNISTÉ PROTI MÉ VŮLI NAUČILI, to se zapomenout nedá, rozborka - sborka. Jejich nový Vítězný únor bych  rozhodně přežít nechtěl a na exil jsem už starý.

L. Handzel 2.5.2012 8:59

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Komunisté ? Spíše zelené hlavy Vás proti Vaši vůli učili špatně. Vámi uváděný "Samopal vz.58, byl a je Samočinná puška vz.58, momentálně označována Útočná karabina vz.58 (je kratší než puška). Samopaly používají pistolové střelivo, třeba Sa 23/25 nebo Sa 24/26.

P. Pavlovský 2.5.2012 9:25

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Tím chcete říci, že si po půl století mám jakožto "civil" pamatovat odborné názvosloví, které mě nezajímalo ani tenkrát? Jeho neznalost by na přesnost střelby vliv neměla, to vám zaručuji jako vzorný střelec v.v.

L. Handzel 2.5.2012 10:44

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Sorry, to měl být fór. Schází tam smajlík. Asi slepá "závist". Musel jste být nasazen v "útočných" sledech naši statečné armády. Jsem mladší o dva roky než Vy. Mně svěřili vz.58 jen v poddůstojnické škole pod Tatrami. Převážnou část 26-měsíční základní vojenské služby jsem hrdě třímal samopal vz.26 "tluček na ořechy" a pohyboval se v "nenápadných" maskáčích vzor "Kongo" (zajímavý vzor, na Zemi snad není místo, kde bych v nich nebyl vidět na dva kilometry). :)))

P. Pavlovský 2.5.2012 11:59

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Jistě, byl jsem od 1964 u tankového pluku Holýšov (spojař) a to už byl bojový útvar (jakkoli zároveň Dukla - I.  ligy volného stylu.

L. Handzel 2.5.2012 8:47

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Pane Vodvářko, uvařil jste krásný "guláš". Asi systém "pejsek a kočička". Hlavně se mi líbí odvolávka na komunistického soudce soudruha, pana Ulče. Musíte k Falmerovi být ještě tvrdší, jít více do hloubky. Mám pocit, že se musí omluvit i za první komunistickou opici, která ihned po seskoku z větve, ukradla druhé opici banán. Když už tak hovoříte za celou totalitu a lid, musíte také naznačit, co jste proti tomu dělal třeba Vy ? Asi howno.

T. Vodvářka 2.5.2012 9:30

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Pane Handzeli, můžete být prosím konkrétnější, co je v mém příspěvku nepravdou ? Nikde jsem nenapsal, že Falmer je vrah či věznitel /na rozdíl od svých některých parteigenosse v parlamentu ČR /Vondruška/. Jen jsem uvedl, že hájí ideologii, jež přivedla na popraviště více lidí než nacisté, což je historický fakt.

Mám však za to, že pokud je někdo argumentačně slabý, začne používat výpady proti osobám, nikoli jejich názorům, potažmo užije i vulgarismy. Myslím, že splňujete výše uvedené a proto je jakákoliv diskuse s Vámi je neplodná a bezpředmětná.

L. Handzel 2.5.2012 10:29

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Tak si svou "filipiku" převeďte třeba proti kardinálovi Dukovi, který hájí "ideologii", která nechala upálit Husa, čarodějnice a povraždila křesťany Katary. O praktikách po Bílé hoře nemluvě. Stejná blbost. :) Jsem rád, jak odmítáte diskusi se mnou, jako neplodnou a bezpředmětnou. Je to Váš "guláš", opravit nejde, jen vylít. Vaše "vcítění" do myšlení současných komunistů je směšné. Rozebírání "základních" kamenů marxismu - leninismu ve Vašem podání je veselé (asi špatně uchopený VUML). Za vulgarismy se omlouvám, tedy znova ptám, jak jste aktivně zabojoval proti "rudé hydře" u nás a po celém světě. Jinak vyjdete za stejného bojovníka, jako soudruh uteklý soudce Ulč.

T. Vodvářka 2.5.2012 10:40

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Opět bez jakýchkoliv argumentů. Článek pana Andrleho je o Falmerovi, komunistech a komunismu, takže jsem měl příspěvek k tomuto tématu. O můj postoj za komunismu nemějte prosím žádnou péči.

L. Handzel 2.5.2012 10:59

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Prostě nechcete číst. Pan Andrle o "Falmerovi" nepíše, to Vy.:) Na mé argumenty neodpovídáte. Asi reagujete jen na mé jméno. Chicht. :) Pan Andrle napsal ptákoviny a Vy jste je povařil do guláše. Omlouvám se, že jsem porušil Vaše "kruhy v písku". Ve Vašem podání, to byly stejně "kulaté čtverečky".

Nemám o Vás žádnou péči. END

M. Krátký 2.5.2012 16:10

Re: Samozřejmě že propásl šanci a tak tomu bude na věčné časy

Děkuji, líp bych to nesepsal ani náhodou. Hezký den, vážený pane Vodvářko. PS : je to hnůj, ve kterém se brouzdáme

H. Grúbr 2.5.2012 5:45

Dámy prominou, ale tohleto mi připadá, jako prvotříní blábol

Já sice chápu, že Filip, co by představitel KSČM, je něco jako bubák, a je nutno ho smazat z povrchu zemského s ostatními komunisty, socialisty a občany, až zůstane jenom ODS a kmotři, ale chtít po něm, aby na sebe svalil vinu za něco jako dědičný hřích....to už chce hodně fantazie.

P. Zeman 2.5.2012 12:56

Re: Dámy prominou, ale tohleto mi připadá, jako prvotříní blábol

Jsem taky občan a nemám pocit, že by mě zatím někdo nějak smazával :-/. Ano. Komouši jsou historický a značně zprofanovaný přežitek, stejně jako nacisti nemající v demokracii co dělat. Bohužel se proměškala doba k jejich smazání a teď, co se dá dělat, už k tomu nejsou podmínky (dokud si na demokracii stále hrajeme). Socani nejsou o nic lepší. Kromě populistického žvanění nic neumí. Ale až donedávna se tvářili jako strana demokratická. Co ale předvádějí teď je zoufalství.

Takže by nebylo zas až tak od věci smáznout obě extrémistické strany. Nic demokratického z nich už nejspíš nebude.

P. Maleček 2.5.2012 5:42

I ty naivko

Naopak. Šéf komunistů udělal právě to, co po něm většina slavících socanů chtěla. Nadával na chyby současné demokracie a tvrdil, že ta jejich demokracie vše vyřeší.

Protože 95% socanů jsou lidé, kteří se bojí nahlas říct, že chtějí zpět Husákův gulášový socialismus. Vždyť tenkrát přeci také byla demokracie! A nebyla nezaměstnanost a na západ dnes nemůžou jako tehdy, protože na to nemají, tak jakápak svoboda. A o rozkrádání státu a obcí těmi nahoře se psát nesmělo a byl klid. A nebylo komu závidět.

Autor coby teoretik demokracie píše dobře. Z pohledu socanské reality jako naivní trouba. Kdyby se spíš věnoval těm, kteří ty socany v jejich představách utvrzují tak, že se pro socany stává samozřejmostí návrat komunistů k moci.

E. Došlík 2.5.2012 7:01

Re: I ty naivko

Pane Malečku, asi jste moc kouřil, a jak vidím vaše pomatené názory k tomu patří! Tak může blábolit jedině zfetovaný člověk. Trpíte strašákem - komunista, ač je v modrém většina, to nepřipustíte, a proto se . . . .

P. Zeman 2.5.2012 12:58

Re: I ty naivko

No - jako zhulenec píšete spíše vy, Došlíku :-). Bohužel pořád :-P.

E. Došlík 2.5.2012 15:03

Re: I ty naivko

Zemane, děkuji vám, ale váš názor na můj skelet a mé názory mě vůbec nezajímájí, hlavně od vaší osoby, a pokud mi chcete něco říct, tak v psané češtině a ne přitroublých smejlících, které používají zachlazení puberťáci . . .

R. Sladka 2.5.2012 8:18

Re: I ty naivko

Denně se modlím, aby se už zase vrátil Husákův gulášový socialismus.

Ačkoli je zcela zřejmé, že nelze stoupit dvakrát do téže řeky, sny jsou to v současné realitě opravdu krásné ...

J. Slanina 2.5.2012 10:45

Re: I ty naivko

Ano, to bude nádhera, až místo Allways zase budeš nosit pytlík s pískem. I když ty už nejspíš, co by "zasloužilá soudružka", zrovna tenhle problém asi mít nebudeš.

R. Langer 2.5.2012 14:29

Re: I ty naivko

Ta sedla!

R. Sladka 2.5.2012 22:55

Re: I ty naivko

Za prvé nevím, že bych si s Vámi potykala. Že byste si to pamatoval ze schůzí uliční organizace?

Za druhé - píšete o něčem, o čem víte fakt málo. Zeptejte se nějaké kámošky, abyste se tak příliš neztrapňoval.

A za třetí: nějak ztrácíte nervy. Že byste si nebyl tak jist v kramflecích?

Nebo že by Vaše demokracie končila tam, kde má někdo jiný názor než Vy?

J. Blažek 2.5.2012 3:32

To je gól!

Tak KSČM se má omlouvat dle autora za husity z roku 1421. Větší hovadinu jsem už dlouho nečetl.

M. Krátký 2.5.2012 3:41

Re: To je gól!

pane Blažku, čtěte víc. Třeba pak pochopíte jakých prasáren se komunisti i husité dopouštěli

M. Trhlík 2.5.2012 6:43

Re: To je gól!

Jak je vidět, tak už nestačí komunisty srovnávat s Hitlerem a NSDAP, ale sáhli  jsme už i na husity.A chce to číst víc a víc a to bude ještě daleko víc těch,které budeme srovnávat s komunisty. Myslím si, že by bylo spíš záhodno se zamyslet nad tím, co se stane až tato vláda skončí a nastoupí ti,co jim slibují hluby do úst. Ono asi ta nespokojenost nevyzařuje jenom ze socanů, ale je to dobrý důvod proto, aby se za ně schovávali i ti, kteří se rádi ohání tím, že jsou pravičáci.Nebo nespokojenost hlásají jenom komunisté a socani? Všichni dobře víme, že situace je velmi složitá a nepochybuji, že bude ještě složitější a přesto se valí na stát jeden požadavek za druhým.Asi je někde nějaký zádrhel a nikdo nemá odvahu to rozseknout. Už se tady objevil někdo, aby nastínil co nás čeká i kdyby nevyhráli komunisté? Zatím jenom lamentujeme nad tím, jak špatně to dopadne,až se zmocní vlády.Jsem přesvědčen, že většina lidí si to uvědomuje, ale kam vede současná cesta to neřekne nikdo.Lidem vadí neschopové ze všech stran, ale co s nimi ? Byl by  ochoten i někdo z diskutujících vstoupit do politiky a začít tam dělat "pořádek"? Asi těžko.Tak už přestaňme vzpomínat husity,Lenina,Hitlera,ale i další komunistické politiky, kteří těžko z hrobu politiku ovlivní. Nadávat Sobotkovi,Filipovi,či dalším slibovatelům ,je také k ničemu.Je potřeba je umlčet fakty.Ale kdo to je v současnosti schopen udělat? Zase se opakuje pořád to stejné,souhlasíme s reformami, ale nesahejte mi na moje.Tak začneme tam,odkud je nejmenší odpor, od důchodců.Tam zase hrozí to,že nebudou pro pravici oporou ve volbách.Těch několik co se dušují,že budou vždy pro reformy, nikdo stejně neodhalí koho budou volit, či jestli k volbám vůbec půjdou. Asi nás čeká hodně složitých věcí a problémů.

P. Zeman 2.5.2012 13:00

Re: To je gól!

Více pochopit historii! Pak možná pochopíte i příspěvek autora.

M. Trhlík 2.5.2012 20:33

Re: To je gól!

Pane Zemane, každý to chápeme nějak.Možná byste tu historii měl pochopit Vy.

E. Došlík 2.5.2012 7:02

Re: To je gól!

Pane krátký, nefetujte ihned z rána . . .