19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

GLOSA: Drzá síla

Drzost není synonymem arogance. Když lidovecký předák Jan Bartošek mluví o drzé síle, jde mu právě o tento rozdíl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 27.5.2015 17:45

Re: Mame trosku zmatek v tom, co to je pravice a levic, co ...

Ten zmatek v t.zv. názvosloví mně také udivuje. N.př. komunismus je krajně levicový, což souhlasím, ale proč nacismus je krajně pravicový, už nejsem ochotný chápat. Srovnáme -li to třeba s fotbalem, tak Hitler kopal krajský přebor, ale Stalin první ligu. Zrovna tak když se podíváme na program ODS, tak lze důvodně předpokládat, že je skutečně pravicový. Pokud jej budeme posuzovat podle některých členů ODS, kteří svoje politické ambice používali k vlastnímu obohacení, tak chyba asi není v programu, ale v nečinění policie a justice. Nejsem levicového zaměření, ale posuzovat program ČSSD, podle pana Ratha, asi také není logické a správné. Mám jenom jako pamětník strach z toho, aby zde pravicoé strany nedopadly jako po roce 1945, kdy pravicové strany nebyly součástí Národní fronty, protože se podílely na vzniku Protektorátu. Že komnunisté si až do napadení Sov. svazu Hitlerem v r.1941 s nacismem notovali se taktně zamlčuje.

K. Janyška 27.5.2015 10:59

Lidovci berou jen z kostela a navíc nemají.

To je jasné... Dzp.

Z. Švrček 27.5.2015 9:57

Re: Mame trosku zmatek v tom, co to je pravice a levic, co ...

Pravici podle vás oživil tehdejší příklad zloducha a tolikrát opakovaný capo di tutti capi Kalousek? Podivné. TOP již rehabilitována, ODS se nedočká?

Podle mne spíše než to, aby pravice převálcovala lidovce je důležitější, aby všichni, kteří se dnes chtějí profilovat jako "pro market" převálcovali levicovou sebranku, Babišovy byznysmany nevyjímaje, která jak tady, tak v celé EU křiví základní společenské i tržní zákonitosti realizací svých socialistických utopií. Regulace, dotace, zákazy, příkazy, ztráta osobní svobody, devalvace a destrukce demokracie, centralismus a vláda oněch dobroserů pod praporem lepších zítřků, prosperity a větší bezpečnosti občanů. To se musí změnit, aby zde zase bylo normální místo pro život.

K. Frauknecht 27.5.2015 8:44

Re: :-)))

Šetřte ho, vždyť to v nadpisu avizuje, že v tom má bordel :-))).

P. Švejnoch 27.5.2015 8:15

Re: Mame trosku zmatek v tom, co to je pravice a levic, co ...

Tak TOP09 je pravicová? Notosoumyvjecy...! :-o

R. Langer 27.5.2015 8:13

Re: Mame trosku zmatek v tom, co to je pravice a levic, co ...

Žádná strana v našem parlamentu není pravicová. Ani jedna.Jsou pouze více či méně vlevo.

E. Erat 27.5.2015 7:53

Re: Mame trosku zmatek v tom, co to je pravice a levic, co ...

Hned po ránu jste mě pobavil.Díky.TOPka a pravicová strana.

T. Pansky 27.5.2015 0:20

Mame trosku zmatek v tom, co to je pravice a levic, co ...

... je konzervativni a liberalni.  Stavet dnesni Lidovce-KDU-CSL na pravici, to chce opravdu hodne politicke predstavivosti.  Mohl by nekdo ukazat jediny pocin, ktery by Lidovce postavil na pravici?  Budme realni a rikemne, co Lidovci udelali pravicoveho, ne o cem hovori ...  Hmmm, nemohu na nic prijit.  Proc?  Protoze politickou pravici ozivila TOP pote, co se ODS premenila ve stranu blizkou sicilske Cosa Nostra.  TOP se rozesla s Lidovci prave proto, ze Lidovci pravicovou politiku odmitali.  Ze by ji najednou nasli?  Neexistuji proto zadne dukazy.