2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Demokracie dostává na frak

Skupiny politiků se pokoušejí po celé zemi tichou cestou, možná nechtěně, zlikvidovat demokracii. V Olomouci se jim to již podařilo. A další města jsou na řadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 20.10.2014 5:54

Re: Co to píšete?

Je to tak. Olomoučané určitě ví co dělají, že neměli zájem o spolupráci s vítězným hnutím. Nějaké důvody k tomuto kroku musí mít, proto také není tam konec demokracie.

T. Šmilauer 20.10.2014 1:15

Co to píšete?

Hnutí , která vyhrálo v určitém místě, musí být podle vás zastoupeno v povolební koalici? Jakou máte představu o demokracii? Vláda jedné strany? Mimochodem, ti, kteří vytvořili  koalici třeba v Olomouci, dostali více hlasů než ti ostatní. To je podle vás konec demokracie?

F. Žůrek 20.10.2014 1:01

Když dostává na frak politika, tak k čemu je demokracie?

Vážený autore, byli to policajti z Olomouce, kteří se podíleli na likvidaci senátora Jiřího Čunka. Co se pak stalo? Lidovci propadli a mají dnes jiného předsedu. A vstali z mrtvých. Jsou dokonce ve vládě.

Napřed se musíme naučit slušné politice. A až potom můžeme mluvit o demokracii.

Zatím u nás máme pořád ještě komunismus. Třeba dostává nyní na frak také ministryně "nespravedlnosti", soudcovská unie má přece pravdu.

Až se změní naši lidé, změní se také prováděná politika, potom možná bude možné mluvit o demokracii. Ale to, co dnes u nás máme, tak to přece demokracii neodpovídá. V tom máte pravdu.