2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: ČSSD v „Pakulu“

Víte, která jiná strana než ČSSD pořádala stranický kongres v Paláci kultury? Byla to pouze KSČ v letech 1981 a 1986.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Malá 19.3.2015 14:21

Pane Petráčku,

kde asi by se konaly Vámi uvedené monstrakce, kdyby "Pakul" nebyl? Co postavily nové vlády od r.89? Nedokončená Blanka už 10 let vzrušuje občany této republikya baví celou Evropu.A národ stále slyší ze všech sdělovacích prostředků, že na nic nejsou peníze.Komunisti postavili nejen Pakul, také Nuselský most, metro, celá měsata sídlišť, přehrady , fabriky , železnice atd, atd. a nikdo se s národem nebavil o tom, že na to není.Jak to , že tehdy vždycky bylo?Protože pro straníky existovaly stranické tresty, které jo dokonale znemožnily .Neměly by to současné strany zavést taky--- pokud by se to ale zalíbílo jejich představitelům?. Ale asi ne  neboť ryba smrdí od hlavy.

J. Boleslav 19.3.2015 10:42

Re: Celkem zbytečný článek

Taky to tak vidím.

J. Boleslav 19.3.2015 10:42

Že by bylo u socanů

stejně "bývalých černochů" jako v ODS? Komu chce autor takovou blbost namlouvat?

D. Procházka 19.3.2015 8:44

Celkem zbytečný článek

který nevypovídá v podstatě nic o ČSSD ani o "Pakulu".

V. Peroutka 19.3.2015 8:13

No asi žiju v jiné galaxii

ale jsem rád,že ten barák aspoň na chvíli plní to k čemu byl stvořen. Dům je ve ztrátě a Praha zatím mlčí co dál, dá se dohledat velká slova politiků, jak je třeba mít něco takového,že k nám budou jezdit z ciziny pořádat různ akce ..no stejný omyl jako řeči o panelácích atd .. Byl jsem tam párkrát naposledy na jazzovém festivalu a to hlavní co jsem vnímal byla skvělá akustika sálu a sedačky ve kterých se ztratíte.

J. Skála 19.3.2015 6:13

Lidojem

To je ten správný název pro onu budovu. Proto se tam nedá  například vytvořit atmosféra žádného koncertu od recitálu po filharmonii. Akusticky to vylepšili, ale pocit posluchače se prefabrikovat nedá.

P. Dvořák 19.3.2015 1:25

Dobrý postřeh.

"Ta budova stále zosobňuje normalizaci. Každá postkomunistická metropole má své architektonické fosilie."

Co nám zosobňuje např. tunel tunelů Blanka nebo propadající se fungl nová dálnice? Kdosi navrhoval Blanku zasypat. Jenomže většina fosílií byla po mnoha a mnoha letech nalezena právě ve vrstvách hluboko pod povrchem.