3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Co se Illnerové a Pačesovi líbí na fiskálním paktu?

Vědci v dopise mylně píšou, že se Nečas postavil proti všem. Nepřipojit se k ostatním není totéž jako postavit se proti ostatním. Vždyť ať si ostatní mezi sebou klidně smlouvu o fiskálním paktu podepíšou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Cervenka 9.2.2012 13:49

Paces, Illnerova

Paces a Illnerova byli nadeji na reformy a modernizaci Akademie Ved. Nic podstatneho neudelali - cili jejich organizacni schopnosti jsou podezrele. Nemla by se tedy venovat pozornost jejich "vstupu" do politiocke ekonomie.

M. Stuchlik 9.2.2012 21:56

Re: Paces, Illnerova

Pokud je to tak zkuste si položit otázku proč s tím nic moc neudělali. Začněte třeba tím co do vědy dávají jiné státy a co ČR.

J. Kalina 9.2.2012 11:38

to je úžasné - pár postřehů

- P.Mach si to nepotřebuje překládat, anglický umí dobře, překládá se pro jiné - předevčírem v televizi blbli lidi jaký je to průšvih to nepodepsání tím, že ukazoval dokument kdy "EU" zrušila překlad do češtiny. Nevím zda je to pravda nebo jen nějaká manipulace ČT případně ukázali dokument, kde si někdo jako poznáku zaškrtl kdo nepodepsal a oni to preznetují jinak. V každém případě je zde mnohem důležitější jak než co. Buď jsou v EU jak malé uražené děti, pak by tyto skutečně mohli způsobit při rozpadu i válku nebo nás sprostě manipuluje ČT.  Překlad do češtiny by měl naopak být prioritou, abychom se mohli "dobře" rozmyslet. Ti co to už podepsali přeci překlad už nepotřebují ?? - Akademici by mohli opravdu umět rozlišit v textu mezi významem nepřidat se a nechat žít ty co se přidali versus být proti a pokoušet se dohodu zcela zničit. A co když to rozlišit umějí? To je hezké.

P. Jirka 9.2.2012 10:54

Velmi dobře napsáno...

je to asi tak, jako kdybych já měl podepisovat nebo vyvracet teorii velké třesku :-)) Ti vědci se podepsali pod něco o čem vůbec nic netuší...

M. Stuchlik 9.2.2012 21:53

Re: Velmi dobře napsáno...

Ještěže máme naše soudruhy politiky, kteří nám to vysvětlí.

J. Šimek 9.2.2012 10:42

Předseda SSO má jedinečnou šanci

v demokratické soutěži politických stran slavně zvítězit a přetavit své myšlenky v konkrétní činy. Kdy už začne je ale záhadou. Zatím stále jen píše článečky do všelijakých blogů a volební úspěšnost má 0.7% a tomu odpovídající váhu argumentace. Představa, že praktická politika se dělá přes klávesnici počítače se ne a ne osvědčit. No hlavně, že si připadá dostatečně chytrý, jak ostatním  radit, co dělají blbě.

J. Kadeřábek 9.2.2012 13:07

Dá se snad pochopit, že

malá politická strana nemá jiné finanční možnosti propagace svých myšlenek než na webu. Že se jedná o účinný nástroj jsem zjistili v případě tzv. arabského jara a některých menších domácích akcí (naposledy organizace protestů proti smlouvě ACTA).

J. Šimek 9.2.2012 14:18

Re: Dá se snad pochopit, že

Pozor - píšu v demokratické soutěži politických stran - a vy do toho motáte arabské jaro a nějaké protesty. Uznejte, že to píšete o naprosto jiných věcech. Jak je to účinné je snad neoddiskutovatelně dáno výsledkem SSO ve volbách a ty jsou naprostý propadák.

J. Honců 9.2.2012 17:53

Re: Dá se snad pochopit, že

Demokratické soutěži? To jako myslíte volby? Srandisto, kdyby mohly volby něco změnit, už dávno by je zakázali. Nic jiného než nátlak a masivní, nejlépe ozbrojené, protesty nic nezmění.

J. Šimek 9.2.2012 18:06

Re: Dá se snad pochopit, že

Jakože lidové milice ?

J. Kanioková 9.2.2012 13:28

On vás k něčemu nutí??? Tak proč to čtete, když se vám to nelíbí..

Já taky nečtu články levičáků..

J. Šimek 9.2.2012 14:15

Re: On vás k něčemu nutí??? Tak proč to čtete, když se vám to nelíbí..

Najděte v mém příspěvku slovo nutí a můžeme se dál bavit. To budete ale hledat dost dlouho :o)

M. Stuchlik 9.2.2012 21:59

Re: On vás k něčemu nutí??? Tak proč to čtete, když se vám to nelíbí..

Inteligentní člověk čte názory protistrany

M. Bomar 10.2.2012 15:29

Re: On vás k něčemu

za ceskoslovenske i ceskoslovenske socialisticke republiky jsem samozrejme cetl vse - to abych vedel, jak muj nepritel mysli. necist nazory, se kterymi nesouhlasim, je polovicatost, tupa nadutost.

T. Petřek 9.2.2012 15:38

Re: Předseda SSO má jedinečnou šanci

Demokratická soutěž? Porovnejte si finanční podmínky třeba ODS a SSO, kolik si může dovolit utratit za kampaň parlamentní strana a neparlamentní. Nemluvě o mafiánských a kmotrovských praktikách těch "zavedených stran"

Ale i přesto může být za pár let výsledek SSO úplně nekde jinde.

Mohl byste nám popsat jak se dělá praktická politika? Poradťe, co dělají malé strany blbě?

P. Boublíková 9.2.2012 16:17

Re: Předseda SSO má jedinečnou šanci

Koukám že jste mě předběhl, než jsem dorolovala.

J. Šimek 9.2.2012 18:09

Re: Předseda SSO má jedinečnou šanci

Všechny malé strany nedělají politiku blbě. Koukněte, kolik jich proniklo do PS ČR. Žádná ale nespoléhala jen na blogy na internetu, což já u SSO kritizuji.

J. Boleslav 9.2.2012 19:58

Re: Předseda SSO má jedinečnou šanci

Můžete upřesnit, které malé strany, které podle Vás dělají politiku dobře, máte na mysli?

J. Šimek 9.2.2012 21:46

Re: Předseda SSO má jedinečnou šanci

Proti SSO všechny, které se dostaly do PS ČR a ty, které mají lepší volební výsledek.

P. Boublíková 9.2.2012 16:15

Re: Předseda SSO má jedinečnou šanci

No tak mu něco poraďte - jak víc se zviditelnit, peněz nemaje. Také bych byla ráda, kdyby se SSO stala známější.

P. Fiala 9.2.2012 9:31

Hospodaření vlád s penězi národa - euroobčanů

Máme štěstí (alespoň asi ta polovina národa), že jsme byli přijati do EU. Proč?

Inu stále by zde byl státní monopol ČEZ a.s. a spolu s vládou a Regulačním úřadem by stanovoval ceny elektrické energie. České dráhy by nás dopravovaly, jak za socialismu. Auta by vyráběla Škoda s.p. a té známe kvalitě. Vycházelo by pravděpodobně Rudé právo. Ruský vliv by byl více zřejmější, atd., atp. A to hlavní, všichni by opět byli nuceni pracovat.

Vlády etablovaných politických stran s jistotou 5% v zákoně, mají zajištěno bezkonkurenční postavení. A pokud se některé straně, díky nazlobeným voličům, povede těch 5% dosáhnout, je tato vzápětí mediálně štvanou zvěří, což svědčí o jejich neupřímnosti o tom jak skvěle vedou národ.

Kdo si vypůjčil a nesplácí ani po několika urgencích se stává zlodějem. Ať je to jednotlivec, majitel firmy, či ministerstvo financí jednající jménem vlády, která jedná jménem občanů-národa.

P. Joch 9.2.2012 10:29

Re: Hospodaření vlád s penězi národa - euroobčanů

Pane Fiala, vy se překonáváte! Takový blábol už jsem dlouho nečetl, čekal jsem klasický argument, že EU páchá díky zadlužování větší GDP než USA, ale tohle?

Monopol polostátního ČEZ-u zde zůstává, ceny díky solárním elektrárnám rostou každým rokem a dál budou růst.

České dráhy nás dál dopravují jak za socíku a z konkurence dostávají kopřivku a panicky se soustřeďují na kvalitu jen jediné linky z Ostravy do Prahy a zpět.Auto Škoda je součástí koncernu VW a naše členství v EU s tím nemá co dělat. Škodovky se vyrábí i v Rusku, Indii a Číně. Tamní kvalita Škodovek je jiná, protože nejsou v EU?

Právo vychází dál, zkuste se do něj začíst, rudé je až až.

Ten poslední odstavec konečně dává smysl, jaký je Váš názor na exemlárního dlužníka - Řecko? Má to Vaše obrovské GDP dál generovat zloděj (jak sám píšete), nebo ho radši vyhodíme z kola ven i za cenu poklesu GDP?

E. Heusinger 9.2.2012 10:44

Blablabla

"panicky se soustřeďují na kvalitu jen jediné linky z Ostravy do Prahy a zpět"

M. Bezouška 9.2.2012 10:39

Re: Hospodaření vlád s penězi národa - euroobčanů

ale pane Fialo, vždyť vyvracíte sám sebe. Kdo si vypůjčil a nesplácí .. takto to dělá celá EU. Čistě namátkou, Německo má v současné době dluh přes pět bilionů EUR a nesplácí je, protože  s bídou dokáže platit úroky a i na ty si musí dále půjčovat. Ergo kladívko, přesně podle vaší definice, je EU zlodějská organizace a to jako celek, tak i per partes.

A snad by bylo dobré se už konečně zamyslet nad nářky na "politické strany". Ne že by sestávaly z andělů, ale v zásadě nedělají nic jiného, než že plní zadání "nazlobených" občanů. Totiž budují skvělý sociální stát, jehož nevystihlé úspěchy a zářivá podoba bývají hlavním argumentem ve všech zmatených diskusích na toto i podobná témata, a především pak ve volebních kampaních.

J. Kadeřábek 9.2.2012 13:11

Možná by bylo naším štěstím, kdyby

nám plně státní ČEZ monopolně prodával energii z JE za 2 kč místo fotovoltaické EU za 14,50.

J. Šimek 9.2.2012 14:23

Re: Možná by bylo naším štěstím, kdyby

Račte zapátrat po autorech pozměňovacího návrhu k ceně energiíí FV a pochopíte, že EU s tím společného nemá naprosto nic.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-vykupni-cena-fotovoltaicke-elektriny-fum-/p_ekonomika.asp?c=A100305_184630_p_ekonomika_wag

S. Ševeček 9.2.2012 21:07

Re: Hospodaření vlád s penězi národa - euroobčanů

Už zase?!?

P. Boublíková 9.2.2012 6:53

EU už se nechala slyšet

že bez fiskální smlouvy nebudou dotace ze strukturálních fondů. Věda na nich sice není příliš závislá (resp. vědecké granty mohou z peněz EU čerpat i nečlenové EU) , ale do školství teče z fondů peněz dost. No a většina učených hlav přednáší též na vysokých školách. Odtud vane vítr.

J. Kanioková 9.2.2012 7:19

Ano

Veškeré dotace jsou zlo!

J. Šimek 9.2.2012 14:24

Re: Ano

A dogmatické výkřiky jsou debilní.