15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

GLOSA: Co může slíbit Karel Schwarzenberg?

V ČR je jen málo lidí, u kterých by byla záruka ve dvou věcech: jednak že se nenechají strhnout korupcí (presidentskou milost nebudou rozdávat za peníze) a jednak že nebudou dělat ostudu v zahraničí (například nebudou veřejně krást plnicí pero).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 20.1.2013 12:10

Re: Jakou váhu

Přesně tak. Neuvěřitelné ignorování významu a výsledků prezidentových cest, korunované tímto ubohým útokem na vlastního prezidenta je ve veřejnoprávních televizích patrně světově bezprecedentní. Podle toho také mělo být autory této sprostoty naloženo.

B. Rybák 20.1.2013 11:53

Opět úplně mimo

Představa, že naprostý EU-hujer, spojenec ochránců šumavského kůrovce a velký příznivec sudetoněmeckého landsmannschaftu nebude národ rozdělovat je stejně hloupá jako představa, že by pan kníže, jehož hlavním smyslem a jediným důvodem veřejné aktivity je nemilosrdný boj o získání rodového majetku (příznivě naladěné EU-soudy mu mohou ještě nadělit cca 40 miliard) něco udělal pro prosazení našich národních zájmů.

B. Jelínek 19.1.2013 13:31

Re: Autore

No to jistě :-). Kdo bude reprezentovat mafii je mi vopravdu jedno.

Š. Hašek 18.1.2013 22:05

Přiznám se,

že autor "ve všem" má tak jasno, že mě to až mrazí.

Docela bych skromně řekl, že v cílové rovince jsou dva staří kozáci - a jednomu z nich pustě nadávat? ......je, jak to jen kulantně napsat .... nechť si každý si doplní.

Už mě ty agitky skoro vždy jen na jednoho z nich a hulvátské plky o druhém nebaví.

Takhle jasné, jak popisuje pan Payne, to měli funkcionáři za "voleb" na 98 a více procent". Pěkně děkuji. Pamatuji si dobře.

Pan Payne si ani nevšiml maličkosti, že totiž je to nerozhodně. Že by jeden byl polobůh a druhý gauner? Není to tak jednoduché. Jsem vlastně rád, že to není tak jednoduché.

J. Urban 18.1.2013 17:14

Re: Autore

Zjevně jste dost mimo.

B. Jelínek 18.1.2013 16:32

Autore

-dva základní úkoly: předně důstojně reprezentovat stát v zahraničí a také nerozeštvávat svou vlastní aroganci či arogancí svých poradců celou společnost. U Karla Schwarzenberga je záruka v tom, že ani jedno z toho dělat nebude - tzn. nebude důstojný a bude rozeštvávat

Super článek :-))

B. Jelínek 18.1.2013 16:31

Autore

- presidentskou milost nebudou rozdávat za peníze - můžete to dokázat? Předpokládám, že jste již podla trestní oznámení. Pokud ne, ta víte co...

- nebudou veřejně krást plnicí pero - pro chudé duchem výborná potrava (z čeho bychom ještě Klause obvinili... že žere dětem svačiny)

- po čtyřiceti rocích budování socialismu a dvaceti rocích budování kapitalismu - řekl bych po budování dalších dvaceti let socialismu (nevím, co je na našem současném systému "kapitalistického", mj. kapitalismus znamená ve Vaší hantýrce co?)

 

Z. Rychlý 18.1.2013 15:50

Re: Jakou váhu

Myslím, že úspěch videa nespočíval ve faktu, zda šlo o zlodějinu či ne, ale v tom blaženém úsměvu poté.

P. Khail 18.1.2013 15:47

Re: Pro připomenutí:

Pane Kmoníčku, jak vyplývá z mé poslední věty, reagoval jsem na argumentaci p. Payna. Ale, v souvislosti s vaším příspěvkem, docela by mne zajímala reakce min. zahr. pokud je zájem prezidenta odlišný od zájmu republiky. Třeba v situaci, kdy prezident prosazuje jinou zahr. politiku naž vláda, například.

Z. Rychlý 18.1.2013 15:46

Re: Propiska - narkolepsie?

Fakt píšete za mě, díky.

J. Jurax 18.1.2013 15:23

Re: Nad tím, že s námi nedílel strasti života v komunistickém státě se nepozastavujme, naopak - je to výhoda !

No jo, nese zas následky působení jiného - ono to ani mimo tábor míru a socialismu nebyla vždy selanka ... naleznete na západě mnoho politiků, co nebyli ani vteřinu vystaveni působení komunistického státu a přitom jsou přinejmenším diplomaticky řečeno rozporní ... a občas i lumpové trestně stíhaní ...

J. Jurax 18.1.2013 15:18

No, že se za prezidenta nebudeme muset stydět

mi přijde dost málo ... a že nebude rozeštvávat, což si překládám jako bude držet hubu a krok s momentálně vládnoucí skvadrou, nebude rušit kruhy a bude-li mít názor, nechá si ho pro sebe ... to mi taky moc nepřijde.

Na kladeče věnců a obličej hodící se na známky netřeba celonárodních voleb ...

L. Severa 18.1.2013 15:13

Šmarja, je nížeuvedený odstavec jednoznačný? Důstojně reprezentovat nebude?

President republiky má ovšem dva základní úkoly: předně důstojně reprezentovat stát v zahraničí a také nerozeštvávat svou vlastní aroganci či arogancí svých poradců celou společnost. U Karla Schwarzenberga je záruka v tom, že ani jedno z toho dělat nebude

I. Skolin 18.1.2013 14:01

Kdybych nebyl již rozhodnut,

byl by Váš článek pro p. Schwarzenberga polibkem smrti ...

P. Kmoníček 18.1.2013 13:57

Re: Pro připomenutí:

pane Khail,vězte že povinností  ministra zahraničí je hájit zájmy republiky a presidenta ,bohužel i když vím kde je chyba.

J. Urban 18.1.2013 13:54

Re: Nechci se stydět

Já to moc nečtu. Spíš čtu na aktuálně a na novinkách. A když tam čtu ty příspěvky zažraných bolševiků a nácků, tak dostávám chuť na úplně něco jiného. Neboť ten smrad táhne z Hradu.

B. Hamal 18.1.2013 13:31

Nechci se stydět

Naše média mají i na mne mocný vliv. Když čítám například Lidovky, dostávám chuť skočit do sprchy a sedřít ze sebe svůj slovanský původ. Nebo tyto dny: nezatoužili jste také jako já po transfuzi modré krve?

J. Urban 18.1.2013 13:10

Mám mnoho výhrad ke KS

a také jsem ho v 1. kole nevolil. Ale proti Lukoilem placenému přiožralému vidlákovi bych volil kohokoliv, snad s výjimkou fišera.

J. Václavíková 18.1.2013 12:35

Re: Vážte si možnosť, ktorú máte.

Dík za libozvučnou slovenčinu i názor!

R. Brzák 18.1.2013 12:31

Re: Jakou váhu

Naprosto přesně,

naše media se dlouhodobě vezou na vlně antiklausismu - je to koneckonců "dobrý busines".

Ve volbě vyhraje Karel Schwarzenberg a je to tak lepší, nežli kdyby vyhrál Zeman - který nejenom svojí vinou je vždy dobrým terčem právě pro média, které by z něj opravdu dokázali udělat svými záběry a interpretacemi kašpara - ne snad, že by tomu sám nepřispíval, je velmi schopný si dělat nepřátele.

P. Khail 18.1.2013 10:17

Pro připomenutí:

byl to tehdy právě KS, který onu "krádež plnicího pera" obhajoval. Řekl bych že velmi často má podobně oportunistické přístupy k různým věcem - viz třeba jeho přístup k amnestii VK a jejímu podepsání PN. Takže argumentace pana Payna mi přijde nevěrohodná.

T. Vodvářka 18.1.2013 9:55

Re: Propiska - narkolepsie?

K těm novoročním přednesům: jsem dost starý na to, abych mohl srovnávat. Pamatuji si už i Ludvíka Svobodu, to bylo takové to blábolení. JUDr. Gustáv Husák nás celou dobu ujišťoval, jak tavíme více železa a sklízíme více obilí, ale v obchodech to jaksi nebylo znát. Václavu Havlovi bylo rozumět celkem dobře a jeho proslovy měly hlavu patu. Přiznám se, že poslednímu presidentovi i přes jeho brilantní češtinu mnohdy nerozumím.

Je pravda, že Karel Sch. opravdu žbrblá, koneckonců dělá to i v němčině. Ale obsah jeho řeči - pokud odhodíte svou zášť - má hlavu a patu. Jeho dvojí občanství není na závadu, náš zákon to nezakazuje, může to být pro naši zemi i jistá výhoda. Pro vaši informaci - byl vyhnán komunisty s celou rodinou, pokud byste žil cca 40 let v exilu, asi byste rovněž nemluvil brilantní češtinou. Jeho rod - po mnoho staletí - byl český jak poleno, čelil fašistům i nástupu komunistů. Jeho předkové jako první v českých zemích zavedli sociální programy pro své zaměstnance.

Přeji Vám, aby Vás Miloš Zeman nezklamal, třeba Vás pobaví každého 1. ledna souborem podařených bonmotů. Budou jistě vysloveny brilantní češtinou a nebudou třeba titulky.....

P. Moravčík 18.1.2013 9:45

Vážte si možnosť, ktorú máte.

Môžete si zvoliť kultivovaného prezidenta. Tak trochu vám závidím, pretože u nás to dopadlo tak ako to dopadlo. Aj keby som pripustil, že za väčšinu tých blamáží nášho prezidenta môže senilita, jeho dovtedajšia činnosť, postoje (typický je - kam vietor, tam plášť), servilnosť a veľmi problematická morálka červeného prokurátora, mu odoberá morálne právo zastávať post prezidenta a reprezentanta republiky. "Kníže pán", aj keď sa mu môže vyčítať niekoľko viac-menej diskutabilných prehreškov, či škvrniek na štíte, je nie o konské dĺžky, ale o míle pred póvlom, ktorý zaplavil politickú scénu v oboch republikách - aj keď sa tam nájde pár slušných ľudí. Tí však celkovú biedu zásadne neovplyvnia. Ak prezident vyrába jednu blamáž za druhou, ako náš Pinocchio, ak diplomatický zbor v štáte, postihnutom jeho návštevou tŕpne, čo zas ten nešťastník vytresne, ak doma prakticky neustále dáva svojimi nezmyselnými výrokmi podklady humoristom minimálne na mesiac, potom si uvedomíte, že noblesa kultivovaného džentlmena môže pomôcť imidžu štátu viac ako hyperaktívna "kvedlačka" v každom... prepytujem.

Prosím, chápte ma správne - nechcem mudrovať spoza hraníc, ale upozorniť, že nikto nie je bez poškvrnky a argumety pre a proti by sa mali vážiť zodpovednejšie. Aj zo svätého dokáže zlý jazyk urobiť potvoru.

J. Vyhnalík 18.1.2013 9:35

Re: Jakou váhu

Proč by měli chtít tu propisku, aby si ji schovali až přijede Merkelová? Máte představu, jaké jsou náklady na mezistátní návštěvu na nejvyšší úrovni? Delegace není jenom president, ale i doprovod, ti všichni potřebují bydlení (tisíce na noc a osobu), slavnostní oběd, oficiální setkání, ochranka, výzdoba místností atd.

Vždyť i Havlův bývalý tiskový mluvčí a hradní protokolář, Ladislav Špaček, který určitě ke Klausovým fanouškům nepatří to komentuje takto: http://www.ladislavspacek.cz/blog/clanek:klaus-krade-pero

Václav Klaus nejspíš bral ohled na to, že jeho protějšek mluví a TV kamery ho zabírají a nechtěl mávat rukama nad stolem, možná to byla pouze neobratnost.

Osobně mi ovšem přijde skandální, že naše ČT záběry doplní o animovanou cestu pera a okamžitě rozešle do celého světa.

T. Vůjta 18.1.2013 8:30

Nad tím, že s námi nedílel strasti života v komunistickém státě se nepozastavujme, naopak - je to výhoda !

Nenese totiž následky působení, kterému jsme tady byli všichni vystaveni a které trvalo tak dlouho, že to prostě muselo na každém z nás zanechat negativní stopu. Na někom méně, na někom více - na KS vůbec !

A. Nováček 18.1.2013 7:24

Co může slíbit....

Ano, ano, ano.

H. Grúbr 18.1.2013 5:40

Lidi potřebují, aby se jich někdo zastal proti

Kalouskovi a spol. To od Švarcíka nemohou očekávat. A jestli Klaus čórnul propisku, tak Švarcík si ji vrazí do oka až při podepisování lejstra usne.

S. Sedlák 18.1.2013 1:17

Re: Jakou váhu

Podle protokolu ne.

I kdyby si ho přesto bral, tak by mu to leckdo odpustil, ale ten přesun pod stolem značí, že Klaus protokol zná, ale domníval se, že mu to projde a že ho protistrana nebude vyzývat k tomu, aby ji vrátil.

J. Fleiszner 18.1.2013 0:53

Propiska - narkolepsie?

Jak to je s těma propiskama nevím. Někdo tvrdí, že si ty pera pak lidi berou. Co je ale naprosto jasný, že chrápající prezident je totální ostuda. Možná ho doktoři vždycky před vystoupením něčím nakopnou, aby pár minut vydržel, ale pak asi nebude mít dlouhou životnost.

Někdo správně napsal, že se nechce dívat na novoroční projev českého prezidenta s titulkama!

Schwarzenberg má stále švýcarské občanství! Vadí mi, že vůbec může kandidovat.

J. Vyhnalík 18.1.2013 0:19

Jakou váhu

Jakou váhu mohou mít názory člověka, který není schopen pochopit, že politici si propisky, kterými podepisují smlouvy běžně berou na památku?

Autor pouze dokazuje, že nenávist dokáže i u inteligentních lidí přehlušit racionalitu.