21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Soňa 31.8.2008 8:43

Pane prezidente, máte pravdu!

Sdílím váš názor na konflikt a tvrdím, že je správný. Stůjte si za ním, navzdory všem těm americkým pochlebovačům.

Malý Aston 31.8.2008 8:41

Každý má svou pravdu podle toho,za koho kope!

Pokud udělají politikové v USA nějakou hovadinu,nadávám na američany a nejsem komunista.Pokud udělají v Rusku nějakou hovadinu nadávám na rusáky a přitom také nejsem proamerický fanatik.Co tak se podívat na konání velmocí normálníma očima,normálního občana který na základě svých zkušeností hodnotí jejich počínání a říká si pročpak to ti imperialisté západní a imperialisté východní dělají.Byl jsem zásadně proti humanitárnímu bombardování Srbska a podpoře bojůvek žoldáků v Kosovu a vyhlášení samostatnosti Kosova je jedna z hovadin Evropské Unie,která tam na věčné časy bude cpat prachy,neboť kosovští albánci dělat nebudou a až se zase přemnoží půjdou dále.Nejsem příznivec ani fanoušek komoušů ani socanů ale ti to tvrdí také.Útok gruzínců na spící městečko byl potvrzený všemi a tedy o něm nepochybuji.Rusové tam vtrhli,rozehnali Šaškavolovu armádu a vrátili se do hranic,určených OSN. Proč bych měl jednou jásat nad bojůvkami albánských teroristů a podruhé nejásat nad bojůvkami osetinských a abcházkých bojovníků?Zásadně nesouhlasím s jakýmkoliv humanitárním bombardování a nesouhlasím s vyhlašováním nezávislosti států kdejakou bandou ať je podporována američany nebo rusáky.Nemůžeme být jednou pro a podruhé proti jen z důvodů že fandíme tomu nebo onomu,nejde o fotbal ale o řešení mezinárodní situace.A pan prezident má pravdu,nemusíme být vlezdozadnice ani tomu ani onomu a máme se chovat jako svobodní občané a svobodný národ mající svůj názor který může být i odlišný od těch kteří zajišťují naši bezpečnost a to je NATO a zejména USA::-D

VLADIMÍR 31.8.2008 8:41

Re: Štětka ...

Co se vám zlomila ?

VLADIMÍR 31.8.2008 8:39

Re: Klaus už zcela veřejně kalkuluje s podporou komunistů.

Nic nového pod sluncem, veřejně známo jest, že s touto podporou již činil v minulosti.

VLADIMÍR 31.8.2008 8:35

Re: ad stanovisko pana prezidenta

Dobře víte, že vám článek tohoto názoru nikdo nevymaže, spíše naopak, takže kalíte vodu, zdejší dopisovatelé nejsou zase, takoví pitomci, aby vám na to skočili.

Lájoš B. 31.8.2008 8:24

Re: Re: Re: Muze mi nekdo rict

Já nevidím nic nedemokratického na tom, že se vedení obce prostřednictvím místního referenda zeptalo svých občanů, jak mají dále postupovat ve věci plánované přehrady.

Lájoš B. 31.8.2008 8:03

Rudé právo hadr.

To zaštiťovámí se "většinou občanů", to se na mě nezlobte, ale podobnost s hesly Rudého práva o jednotě strany a lidu je opravdu, ale opravdu do očí bijící.

Lájoš B. 31.8.2008 7:57

Klaus už zcela veřejně kalkuluje s podporou komunistů.

Mezi představiteli parlamentních stran se začíná cítit jako pověstný "kůl v plotě" a tak se zaštiťuje "tajnou většinou". Co jiného znamená poznámka o nadpoloviční podpoře poslanců ? Proruský postoj má zajištěný od komunistů a ČSSD a ve "skutečně tajném hlasování" by asi dostal i pár hlasů od rebelantů z vlastní strany a nadpoloviční podpora by byla na světě.

Asi tedy začne chodit do poslanecké sněmovny, poslední pozvání na vládu už jen odbyl vzkazem, že tam nemá co pohledávat.

Před časem Klasovi hrozil Paroubek zaražením zahraničních cest, kde svými vejšplechty jde proti vládě ČR. To, že zatím podobnou ťafku nedostal i od Topolánka bude už jen z pouhé lidské ohleduplnosti ke staršímu pánovi.

pavel Pekárek 31.8.2008 7:26

Někdy přemýšlím

o tom, proč nás panbůh potrestal Klausem.Dá se říct, že v podstatě s ním nesouhlasím ve všem.

A je dobře, že Topolánek drží figuru a neohýbá se před ním.

V zásadě se dá říct, že se těším na konec vlády tohoto arogantního a sebestředného staříka.

Možná, že by dobrým prezidentem byl předseda Senátu Přemysl Sobotka.

To je inteligentní člověk a myslím, že bny nikdy neřekl, že vina je na Gruzii.

Standa 31.8.2008 7:04

Re: Presidente

To je úplně mimo mísu a nemá to s r.1938 nic společného u nás. Saakašvili má společnou taktiku s Hitlerem a s chutí vražit nevinné. Lidský názor prezidenta Klause ční vysoko nad ostatními, kteří žijí ve lži a obhajují vraždění dětí svými nelidskými názory!

Jerry 31.8.2008 5:36

Re: Václave následuj Gustu

Starý Čech - geront k politování,co pořád věří pravdě a lásce,že zvonění klíči změní svět.

Jerry 31.8.2008 5:33

Re: Starý známý sebestředný Václav Klaus

Referendum v současnosti v Česku by bohužel nebylo znakem demokracie, ale diktaturou vesměs lehce ovlivnitelného,hloupého a nevzdělaného davu, ovlivňovaného bulvárem typu Blesk,senzacechtivými přiblblými novináři typu Štětka a různými populisty typu Káča JAU JAU, hladem proti raketám atp.

Jerry 31.8.2008 5:23

Štětka ...

... záchodová.

ost 31.8.2008 3:47

Re: ad stanovisko pana prezidenta

treba maji obavu ze Vas v Bohnicich postradaji?

ali 31.8.2008 2:23

Presidente

Povazujete zabrani naseho (?) pohranici Hitlerem za pravoplatne, kdyz na tomto uzemi zila vetsina nemecky mluvicich a k nemecke narodnosti se hlasicich lidi? Kdyz ano, proc a kdyz ne, proc?

Maaartin 31.8.2008 1:11

Slova navic

Spatne! Nemelo to spis byt

To, že myšlenky evropského sjednocení naprosto diletanskou politikou důsledně diskredituje především sám "Brusel", je zcela evidentní.

Asi melo. Stacilo vynechat dve slova a muzu jen plne souhlasit. A to se mi princialne myslenka sjednoceni zamlova. Ovsem pod taktovkou Brusele se muzem dostat jen do pekny Brusele.

AndyO 31.8.2008 1:01

Re: Jak vyšla zpráva o tom, že OBSE obvinila z konfliktu Gruzii, diskuze umlkla

to, že Gruzie začala s útočit na J.Osetii a ne naopak snad není sporu, to ovšem nemění nic na faktu, že Rusko vtrhlo do státu, jehož samostatnost samo neuznalo a zahájilo válku, která v jejich podání neznamenala vyhnání Gruzínců z J.Osetie, ale bombardování Gruzie a útoky na ni. Žvásty o tisících mrtvých osetijců, které mimo jiné vyprovokovaly Klause k dojemným řečem o ubohých civilistech a rusofily k blábolům o genocidě stejně jako druhou stranu k řečem o genocidě gruzínců lze lehce vyvrátit sečtením živých obyvatel a porovnáním se statistikami. Sankce vůči Rusku jsou nemyslitelné, na to je Rusko příliš veliké, projev odporu k jeho jednání by byl ale na místě.

Ono je celkem jedno, kdo koho z čeho obviní, Gruzie musí být obětována na oltář ropy, i kdyby byla zcela nevinná.

Snaha udělat z konfliktu Rusko - Gruzie válku hodných se zlými či zlých s hodnými je směšná a udivuje mne, že se té taškařice zúčastňuje i Klaus, jindy tak nehumorný. Ani jedna strana konfliktu není nevinná a Gruzie z toho vychází jako ten chlapeček Ador, co začal prudit Homéra Simpsona ve Dni kobylek a skončí rozšlapaný na kaši před kinem. Jen ten konec vypadá že bude úplně jiný.

AndyO 31.8.2008 0:49

Re: ad stanovisko pana prezidenta

ale pane Hafelko, to bude mít pan Krauz radost.

Havelka 30.8.2008 23:28

ad stanovisko pana prezidenta

Nechápu  proč můj názor neotisknete,nebo promptně vymažujete.Proto opakuji.

Považuji stanovisko pana preidenta k situaci v Gruzii jako objektivní,rozvážný a pro naši republiku prospěšný.Naproti tomu stanoviska pánů Topolánka,Vondry a Švarcenberka jsou neobjektivním podbízivým poklonkováním.

Havelka 30.8.2008 23:28

ad stanovisko pana prezidenta

Nechápu  proč můj názor neotisknete,nebo promptně vymažujete.Proto opakuji.

Považuji stanovisko pana preidenta k situaci v Gruzii jako objektivní,rozvážný a pro naši republiku prospěšný.Naproti tomu stanoviska pánů Topolánka,Vondry a Švarcenberka jsou neobjektivním podbízivým poklonkováním.

tomfuk 30.8.2008 23:20

Re: Re: Chtěl jsem......

Jezevče,pokud nejsi prezident tohoto státu,máš smůlu musíš se podřidit Bruselu a nemůžeš se vytratit nikam,tak ti to zařídil i prezident,kterému se to nelíbilo a nelíbí,ale abdikovat na protest proti Bruselu ne a ne.Takže prezident se zařadil mezi ty ,kteří v hospodě tlachají a tlachají,ale když dojde do tuhého tak se schovají.Být prezidentem či nebýt prezidentem toť otázka.Jinak nic nezhnilého v tomto státě není?Rv

havelka 30.8.2008 23:13

ad stanovisko pana prezidenta

Považuji stanoviska pana prezidenta k dění v Gruzii jako objektivní,rozvážná a pro naši republiku prospěšná.Stanoviska pánů Topolánků,Vondrů a Švarcenberků jako konjunkturálně podbízívá.

J.G. Pašek 30.8.2008 23:12

Nebylo by lepší, kdyby Klaus si přestal kecat ty jeho rozumy? . .

Držel jazyk za zubama . . . . potom žádný "novinář" nemůže interpretovat po svém co napovídal a Klaus nemusí pokaždé vysvětlovat jak to myslel a co chtěl a nechtěl povídat a vyprávět . . .

mueller 30.8.2008 23:06

No, a EU je tam uz taky:

Francouzský diplomat: EU nepřijme sankce proti RuskuUnie nebude prosazovat na blížícím se summitu opatření v souvislosti s rusko-gruzínským konfliktem.

havelka 30.8.2008 23:05

ad stanovisko pana prezidenta

Považuji stanovisko pana prezidenta k dění kolem Gruzie  jako objektvní,rozvážné a pro prezentaci naši republiky prospěšné.Na rozdil od pánů Topolánků,Vondrů a Schwarzenberků,jejichž stanoviska  považuji za konjunkturální poklonkování.

R.J. 30.8.2008 22:52

Re: Re: Re: Re: Jak

Vím jak to myslíte, ale je s podivem že někteří ano. Dost jich to bralo jako křivdu, sedět v gulagu, jiní by si to zasloužili více,podle jejich "úvahy". Bohužel je to tak.A samozřejmě "internacionalismus" a "osvobození bratrů" dělníků v Evropě podporovali také.Nevím kolik jich procentuelně  bylo,ale nebylo to zas tak ojedinělé.Nevím jak se menoval ten Jugoslávský komunista, který se vrátil po 8 letech z Gulagu a informoval Tita "tajně", aby nepoškodil komunismus. Mohu pouze citovat Haška, "toť malá ukázka toho, jaká hovada se rodí pod sluncem".K tomu, myslím, nejde nic dodat.

Realista 30.8.2008 22:45

Poděkování

Děkuji prof. Klausovi:

1) Za opětovné přesné vysvětlení svého stanoviska.

2) Za to, že na tomto konkrétním případu ukázal, jak pracují čeští novináři. Překrucují tvrzení druhých, zamlčují, co se jim nehodí "do krámu" a mnohdy lžou a počítají s hloupým čtenářem, kterému je možné polopravdami vymývat mozek.

Kačka 30.8.2008 22:38

Re: Re: Pan prezident má pravdu

R^

R.J. 30.8.2008 22:30

Re: Re: Re: na History

Otázka pro Lea, jak se pozná "špion"?

R.J. 30.8.2008 22:27

Re: Re: Re: Re: Je velmi tezke byt prezidentem CR

Malý detail, byl přijat ústavní zákon o rozdělení Rep. v roce92. Ke konci, právně v pořádku, Hácha, jako Státní president neporušil žádnou ústavu, protože žádná neexistovala,taktéž řádný parlament, takže je z toho Hácha myslím "venku", v ostaním souhlas.