2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zlobivý 24.2.2008 19:03

Nedostatečná

Řího , neskutečný blábol. Parlamenta jako aréna, poslanci gladiátoři, chléb a hry.

FANDA 25.2.2008 17:50

Re: Nedostatečná

ZLOBIVÝ NEZLOBTE SE, ALE NENÍ TO BLÁBOL. JE TO JEN TROCHU NADSÁZKY, ALE TO JE PRO VÁS ASI NESTRAVITELNÉ

Opatrný 24.2.2008 18:58

Nedostatečná

Pane Řáho, nejlepší "demokracioe" je totalita, jsou tam mantinely,  rozhotčí a koho názor se bevejde do mantinelů, dostane pendrekem.

Mischimaus 24.2.2008 19:09

Re: Nedostatečná

Vařila myšička kašíčku, tomu dala......a ten poslední, na lavici hamby

Koloděj 24.2.2008 17:57

Nedostatečbá

Jak může někdo jako je Říha vysvětlovat a přirovnávat DEMOKRACII, k ke sportovním kolektivním hrám, takovi demagogové chtějí dávat lekce z demokracie?

1/ demokracie je o pluraritě názorů, pro které se vysloví lidé ve volbách!2/ DEmokratický systém je postaven z většiny nad menšinou. Až na vyjímky je to vláda věšinová. Pokud by se hrálo na stejný počet hráčů. žádná vláda by NIC neprosadila. 3/ v koletivním  sportu  je hráčů půl na půl. PRAVIDLA JSOU Dána, JSOU TAM  rozhodčí!4/  Kdo má být rozhodčím pro poslance,  kdo je bude jmenovatm ,kdo má pískat fauly. a kdyby. nebyli by právě oni rozhodčí,  zkorumpovaní, kteří by vládli  To není demokracie to  je vláda oligarchie.5/ROZHODĆÏm je VOLIČ, Ten nastavuje mantinely, dává tresty za fauky, při příštích vobách.

Jakých blábolů desinformací, kazstelu pravd se tady člověk ještě dočká pane Řího a ostatní.

3/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

fjwertuch 24.2.2008 18:53

Re: Nedostatečbá

A ještě to učte i děti. Absurdistán i Ceplem,

uprchlý přeběhlík 24.2.2008 19:05

Re: Nedostatečbá

Kdo neskáče není Čech, Baníčku....

sep 24.2.2008 12:46

když už

    přirovnávat ke sportovním pravidlům, tak optimální jsou u basaballu. Ta jsou vysloveně postavena tak, aby neumožňovala získávání laciných bodů. Typickým postupem k lacinému bodu je ovlivnění způsobu volby díky pozici předsedy sněmovny. Holt se gentlemanské chování, tedy postoupení předsedy sněmovny nejsilnější opoziční straně, nemusí projevit jako gentlemanské, ale jako neopatrné.

Fafa 23.2.2008 22:06

Hokej,

problem je v tom, ze za a) pravidla hokeje jsou jasne definovana a ani jeden z tymu je nemuze menit a za b) u hokejoveho zapasu pripadne turnaje je celkem jasne, kdy skonci a pripadne zmena pravidel se muze projednat po turnaji.

V politice naopak nikdy neni konec, takze vsechny projednavane zmeny pravidel budou vzdycky souviset s nadchazejicimi volbami. A naopak, pokud by se v hokeji mohlo stat, ze rozhodcim je clen jednoho z tymu (jako pan Vlcek pri prezidentske volbe) a o pravidlech se da hlasovat, tak bychom se rychle dockali toho, ze o odehrani treti tretiny nebo prodlouzeni by se hlasovalo a kupodivu vice vycerpany tym by hlasoval pro odlozeni treti tretiny na pristi sobotu.    

Šnek 23.2.2008 19:13

Jen tak na okraj.

Nevím, jestli je autorovi jasné, že v "rozvinutých zemích světa", to se tady rádo říká, když někdo nemá jiné argumenty, je lobbismus věc naprosto samozřejmá a potřebná. Kdo jinak by měl těm hňupům vysvětlil jak vypadají poměry ve farmacii, na silnicích, v zemědělství, v letectví atd atd? To prostě dělají lobbisté. Ve zdejším buranově se to halt ještě nerozkřiklo.

bacil 23.2.2008 18:55

Skvělá práce Martine.

Martine, skvělá práce. Výstižné. Jen mne ještě napadlo, že kdyby se hráči zalíbil soupeřův honorář, dres, či by se do soupeře třebas zamiloval,mohl by bez uzardění začít hrát proti vlastnímu mužstvu. Tím by sice vznikla dlouho trvající přesilovka, ale no a co.

Richard III. 23.2.2008 16:18

Podivné blekotání

Co měl autor na mysli? Měl vůbec něco na mysli kromě pocitu, že "musí něco říct"?

Mimochodem: pan Cepl se podílel na české ústavě a byl to on, kdo přispěl k některým diskutabilním bodům, které dnes politikům znesnadňují život. Ústava sice není špatná, ale její tvůrci včetně Cepla byli příliš velkými idealisty, kteří očekávali zvolení naprosto dokonalých poslanců a senátorů. "Ku podivu", nejsou dokonalí.

bacil 23.2.2008 18:56

Re: Podivné blekotání

Měl asi na mysli ten bordel v parlamentu. To jste pane nepochopil?

Richard III. 24.2.2008 17:52

Re: Re: Podivné blekotání

Parlament není hokej a problémy parlamentu se nevyřeší planým blábolem. To je třeba chápat a pokud s tím má někdo problém, neměl by volit, protože zvolí stejnou sebranku.

FANDA 25.2.2008 17:52

Re: Podivné blekotání

A NY ČEM SE PODÍLÍTE VY?

Joska 23.2.2008 10:26

Dobrý!

trefné přirovnáníR^

michal 23.2.2008 10:15

přirovnání jsou pouze jen přirovnání

chtěl-li nám autor naznačit, že poslanec má volit jako celá jeho partaj, neb jsou z jednoho družstva, tak si asi špatně přečetl pravidla, poněvadž tam nic takového nestojí. A kdyby chtěl být autor důsledný, tak by musel uvést i situaci, kdy oba tými hrají jen na jednu bránu, Švejnar ani Klaus nejsou socialisti. Ale co se čílím....

Ludva 23.2.2008 11:29

Re: přirovnání jsou pouze jen přirovnání

Tam sice nestojí, že poslanec hlasuje jako jeho partaj, ale vsadím krk, že to bylo myšleno na případy, kdy třeba zákon vyloženě poškozuje občany. Zajímavé, že se žádný ODSák nepostavil proti poplatkům u lékaře. Určitě to nebylo myšleno tak, že poslanec zvolený za jednu partaj, má plné právo hlasovat zcela proti své partaji a proti volebnímu programu, za který byl zvolen. To by volby ani být nemusely.

jasan 23.2.2008 12:36

Re: Re: přirovnání jsou pouze jen přirovnání

jak se prosim volba Svejnara  mela k volebnimu programu CSSD?

Ludva 23.2.2008 13:59

Re: Re: Re: přirovnání jsou pouze jen přirovnání

Tady bych s vámi souhlasil, že nebylo třeba poslance ČSSD nutit k jednotnému hlasování. Ovšem když jednotu prezentovala především ODS, se svým zcela stranickým kandidátem, tak není divu, že tyto volby byly pojaty stranicky. Poslanec Snítilý taky mohl veřejně prohlásit, že bude volit Klause a proč. Dovedu pochopit, že pro mnohé byl Švejnar pravicovější a proameričtější než Klaus. Osobně bych z této nabídky taky volil Klause.

bacil 23.2.2008 18:58

Re: Re: přirovnání jsou pouze jen přirovnání

To jak ODS stojí v současnosti při sobě mně připomíná jeden vtip o bandě buzerantů.

jirka.s. 24.2.2008 9:54

Re: Re: Re: přirovnání jsou pouze jen přirovnání

To neznám!!! Povídej, jak to mezi vámi chodí, streptokoku? ;-D

dejf 23.2.2008 10:12

Rozparcuj

Politika musí mýt dvojí formu. Jedna je pro proletariát a druhá pro pracující inteligenci. Je příšerné, když lidský tvor s vychozením devíti tříd musí poslouchat toho s osmnácti vychozenými třídami. Umí-li jeden jen kmitat s lopatou, tak druhý kmitá mozkovou strukturou. Osvědčilo se, že na prvního platí jen použití bicího nástroje. Kmitající s mozkovou strukturou má být nedotknutelný.

jirka.s. 23.2.2008 11:11

Re: Rozparcuj

Mám hádat, kolik tříd máš asi tak ty? ;-D;-D;-D

jirka.s. 23.2.2008 10:05

jirka.s.

No, on Pinochet asi věděl, proč pro jisté politiky vybral ten fotbalový stadion! ;-D

Rad 23.2.2008 9:03

Nesmysl

celý článek vychází ze špatného předpokladu, že politici mají spolu soupeřit. To není pravda - všichni by měli zvelebovat zemi a to, že to vidí každý jinak, je buď tím, že jsou uplaceni, nebo jejich blbostí, nebo že je více správných cest. Osobně si myslím, že se jedná o kombinaci všech možností.

Von 23.2.2008 9:23

Re: Nesmysl

Pane - to, jak se mají chovat a k čemu máme politiky - to sice víte Vy, já a jistě řada dalších, ale bohužel to neví většina našich vyvolených! Takže autor popisuje naši krutou realitu - a skvěle! Představte si, že já jsem už v roce 1990 navrhoval něco podobného, včetně několikaleté či doživotní distace některých účastníků politické soutěže. Tak nějak mi to ale nikde neotiskli.

Ladislav N. 23.2.2008 10:06

Re: Nesmysl

Potíž je v tom, že někteří si "zvelebování" představují tak, že nadělají tisíc miliard dluhů s tím, že je jednou někdo bude muset zaplatit, jenom ne oni ... ... a když na ty sockomoušské dluhy pak jiná vláda začne od občanů vybírat peníze, tak stejná parta vyžírků, co dluhy nadělala, aby měla úspěch u voličů, začne řvát, jak je nová vláda, co po nich zbylé dluhy odpovědně snižuje, "špatná a asociální"... Rv(Y)

Von 23.2.2008 11:03

Re: Re: Nesmysl

Bohužel, je to vlastně takové politické perpetuum mobile ! Ale oni jednou lidi přijdou, jak na to. A musíme doufat, že se to bude vše vyvíjet humánně a mírimilovně. Jinak s těmi dluhy je to vždy ošemetné - oni se některé vlastně nezaplatí nikdy ! To je tentokrát ekonomické perpetuum mobile.

bacil 23.2.2008 19:05

Re: Re: Nesmysl

Nebýt "Toho, co rozdává knihy" a jeho Viki Koženky...to je "Ten, co okradl celou republiku" díky "Tomu, co rozdává knihy", nikdy by dluh dalších vlád nedosáhl takových rozměrů. Když rozjedeš auto z kopce, chvilku to trvá, než zastaví.....chápeš"Ty, co píšeš bláboly"?