17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zlíňák 14.3.2007 6:58

TE a JE

Vážení přátelé, pokládám otázku: Co se stane, když zrušíme všechny tepelné elektrárny a nahradíme je jadernými elektrárnami ,s životním prostředím?

loula 14.3.2007 6:40

Možná se mýlím,

ale podle mě jsou oba dva úníky té vody provozní chyba podobná tomu, jako když v garáži autobusů vyteče olej z převodovky. V obou případech musí být zabezpečeno, že se ten únik bez následků zlikviduje (ta elektrárna i ta garáž jsou na to vybaveny) a maximálně odpovědný pracovník může mít stržené premie, ža nezavřel kohoutek nebo špatně utáhl šrouby. A samozřejmě se pro příště přijme - pokud je to technicky možné - nějaké opatření, aby k takovýmto patáliím docházelo co nejméně. Myslím, že každá nehoda v atomové  elektrárně je zařazena do nějakého stupné, a podle výše toho stupně se dělají opatření. A tato nehoda s únikem vody leží v nějakém nejnižším stupni. Opravdu si myslím, že Bursík blbne.

honzak 14.3.2007 6:14

bursík je

vyčuraný hýzl a největší chybou je, že někteří jednodušší spoluobčané jeho obskurní spolek volí.  Obávám se, že vědecký melounismus přivede euroatlantickou civilizaci do socialistických pekel. Ovšem genderově a politicky korektních.

třetí 14.3.2007 6:04

Bursík to má těžké.

Musí, chudák, začít dělat kádrováka, když největším odborníkem s mezinárodním ohlasem na ekologii je Prof. Ing. Václav Klaus, CSc. Např. měl obrovský ohlas v Cato Intitute v USA, když diskuzi uzavřel : " jednoduše, měl byste si koupit moji knihu ".

gogo 14.3.2007 0:50

Bursík je debil

za cizí peníze. To je v tomhle státě naprosto regulerní zaměstnání..

mol šatní 14.3.2007 0:44

Jestli ono není to tím,že Bursík vůbec není zelenej,ale jenom vychcanej :-)

Jeho bravurní surfing na "zelené vlně" stejně skončí v "zátoce sviní" jinak Roko-Falmrově :-)

JC 14.3.2007 0:39

Jak přesvědčit pana ministra a místopředsedu vlády

aby se nemontoval do problematiky, které evidentně nerozumí? Jedinou možností je, aby dali své funkce a k dispozici všichni odborníci  v oboru jaderné energetiky. Ale úplně všichni!!! Tj. představitelé a i techničtí pracovníci SÚJB,  JETE i JEDU, VÚ v Řeži, profesoři a docenti VŠ, které zajišťují výuku budoucích specialistů.

Na p. Bursíkovi pak bude, aby všechna ta uvolněná místa obsadil. K dispozici má členy svého fanklubu - zelené filosofy, učitelky ZŠ, překladatele, výrobce větrníků, chovatele koz nebo zfetované teenagery s rašícím chmýřím  pod nosem. 

Je to sice poněkud švejkovské řešení, ale nic jiného nepomůže. Snad by se ten ambiciózní majitel realit chytil za nos a konečně přestal otravovat svými extravagantními nápady a výpady.  

Parkinson 14.3.2007 0:33

Jednoduchý závěr

Je to v podstatě jednoduché. Bursík není kvalifikován na funkci ve vláde proto, že  nechápe, že bez jádra nelze snížit emise a přitom nezlikvidovat ekonomiku