5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: Brabence nikdy, jedině Brabce

Ústava: "Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Khail 3.2.2014 6:42

Jmenování

nespočívá jen v přečtení jmen, dotyční se podepisují a skládají slib. Autor si to hodně zjednodušuje.

P. Khail 3.2.2014 6:33

Re: Ještě dotaz

OP, pas.

A. Novák 3.2.2014 6:30

a dalším tématem k zapamatování

je to, jak se může v sekretariátu Lidového domu psát na papíry s hlavičkou Úřadu vlády :o)

P. Maleček 3.2.2014 6:12

Byl to atentát na Sobotku

Starosta Chrastavy, který též jen přihlížel atentátu na prezidenta (jedno jakého), místo aby ho kryl svým mocným tělem nechť mlčí. Má jedinou kliku, že se z té vražedné zbraně vyklubala dětská pistolka na antiperle.

Ostatně i tohle byl svého druhu atentát. V Lidovém domě na Sobotku nachystaný Haškovými agenty. A Zeman o tom musel vědět - nebo vy snad věříte tomu, že by si toho ta banda hradních opilců, hledící na svět skrz dno vypité lahve, sama všimla?

P. Boublíková 3.2.2014 5:41

Ještě dotaz

Kde se dá zjisit skutečné příjmení Marksové(-Tominové)?

P. Boublíková 3.2.2014 5:38

Inu,

víc Sobotkova neschopnost a Zemanova záludnost mě trápí fakt, že u jednoho z ministrů lustrační osvědčení zcela chybělo. To není formální chyba, to je hrubé porušení práva, toto zpochybňuje legitimitu vlády stokrát víc než zvoraná práce nějakého poplateného mamlase.

T. Řehořek 3.2.2014 4:47

Zvláštní článek...

...a člověka napadne, co tím asi chtěl autor říci. Že ústavu a zákony nelze vykládat doslovně, chladnou logikou? Že ani není dobré umožnit někomu, aby si jejich výklad uzpůsobil k obrazu svému? Že je vždy zapotřebí selský rozum?

Je dobré si všimnout, že na takto tenký led Zeman nevstoupil a jako šachista raději zvolil alibismus: celou vládu při jmenování zkritizoval, aby se v budoucnu mohl chvástat tím, jak na špatnost jejích jednotlivých členů poukazoval již při jmenování, leč jak jeho volání nebylo nikým vyslyšeno...