28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

GLOSA: Bída oranžové politiky

Česká sociální demokracie má dva základní nedostatky. Není ani sociální, ani demokratická. Je to neobolševická europartaj druhořadých komunistů, kteří by hrozně rádi dirigovali život všem okolo za cizí peníze jako za dob totalitního socialismu, ale stydí se před okolím přiznat svoje pravé přesvědčení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 5.7.2013 10:02

Bída pravicového novináře.

Lež pana Kříže:

"Každému soudně uvažujícímu člověku je již dávno jasné, že socani nemají voliči nabídnout prakticky nic racionálního."

Socani již nabídli rozumnou hospodářskou politiku státu v letech 1998 až 2006 .Ekonomika a společnost v těchto letcech začala prosperovat ve všech perametrech, což novináři jako je pan Kříž nemohou vydýchat a proto musí lhát a lhát a roznášet třídní nenávist bolševického typu. Naštěstí jsou tu svobodné volby a svoboda slova a tak občané si udělají svůj obraz a budou ho moci vyjádřit u voleb. Po ovládnutí Senátu, Krajů a prezidentské funkce doufají voliči že se podaří získat levici i PS. Tolik ostudy jak na domácí půdě tak hlavně v zahraničí co zde způsobila pravice snad již nebude. Je mi vás líto pane Kříži, Rejžku a další.

R. Sikora 5.7.2013 9:52

Re: n

Jaký prostor zde toto hnutí mělo,ještě před válkou,dosazovaných

do všech struktur spol.života,Beneš s tím neměl problém,býti

komunistou bylo jaksi v modě,v čechách zejména...Hráli jsme si ohněm

a zde je výsledek.../ale zdá se že jsme se poučili,nadějně vidím

mladou generaci/

R. Sikora 5.7.2013 9:48

n

trefné,ale není to náhoda.Od roku 1918 se tyto struktury podporovaly,

posilovaly,válkou ještě více,jelikoš se společnost podařilo

obalamutit /né všude/že jedinou alternativou je národní socialismus,

respektive marxismus.Za války emigrovala elita,po válce taktéž,

Národovci zrušili agrární,lidovou stranu,ale stačí se podívat

J. Slanina 5.7.2013 9:27

Re: Báječný článek a krutá pravda

Tedy ale Vy máte žaludek.

L. Novák 5.7.2013 9:19

Re: ODS má také dvě chyby:

Jediným výsledkem "Akce čisté ruce" byl 1. socialistický (ČSSD) Zemanův ministr financí Ivo Svoboda v base. Za vytunelování fy. Liberta. A jaký to byl velkohubý bojovník proti tunelářům, než se ČSSD dostala k moci! :-)

L. Novák 5.7.2013 9:16

KSČSSD

Velmi trefně a výstižně popsaná skutečnost. Díky!

Bohužel, tohle nám tady bude vládnout nejspíš dalších 4 - 5 let, a možná i víc. Zastavit to může jenom státní bankrot. A to kdo ví, jestli pak zase neokradou celý národ jako ve třiapadesátem, aby všichni měli stejně...

V. Heidlerová 5.7.2013 8:51

Re: ODS má také dvě chyby:

Nepochopím, proč ČSSD již za doby svého vládnutí nevytáhla do boje s korupcí, viz proklamovaná akce "Čisté ruce"? Proč neřešila církevní restituce, zdravotnictví atd.? Času bylo dost. Je to strana, která umí destruovat, vzor má v KSČ. Konstruktivního nic.

V. Heidlerová 5.7.2013 8:47

Báječný článek a krutá pravda

Ano, tak je to. Nedávno jsem se nechtíc zapletla do diskuse s vysoce postaveným a vlivným členem ČSSD zprvu na téma církevních restitucí. Pak mi byla udělena lekce z historie, vše v duchu tvrdých komunistických názorů, počínaje obhajobou socialismu, oslavou VŘSR a konče chválou putinovského Ruska......Jako bych se vrátila do školních lavic v 5O. letech. Rozhodně jsem nepoznala, že je debatér sociální demokrat, od komunisty byl k nerozeznání.

K. Filek 5.7.2013 8:23

Re: ODS má také dvě chyby:

Pane ,socani také privatizovali to co si ODS nedovolila.Zprivatizovali banky a připisují si to jako velkou zásluhu.Co je vlastně špatné na privatizaci?

R. Misák st. 5.7.2013 8:19

Bohužel tvrdá realita.

A. Reček 5.7.2013 7:53

Je na tom dost pravdy.

Včetně toho, že ziskuchtiví se snažili hned prosadit do čelných míst, místními organizacemi počínaje. Jako správní materialisté raději opouštěli marxleninskou stranu, aby uplatnění našli tam, kde očekávali toleranci a osobní uplatnění. Správně cítili, že levicově naklonění lidé raději podpoří socdem než zprofanované komunisty. Proto také mnozí kariéristi od národních socialistů přešli k socdem. Včetně bývalého předsedy Čs.strany socialistické Vyvadila či funkcionáře Paroubka.

D. Šprta 5.7.2013 7:05

Má pravdu, předsedo

:-)

P. Eugel 5.7.2013 6:49

Patecni zabava

Pane Kriz, kdyby z te hole pravdy a desive moznosti nasi budoucnosti, nesel mraz po zadech. Tak minimalne Vase prvni dva odstavce je patecni zabava jak vysita. Opravdu zachvat smichu. Vyborny clanek.

D. Polanský 5.7.2013 6:48

Re: Pravá - levá vsjó ravnó!

A zase stará známá tlustá čára. Nakradl jsem si miliony, tak teď udělejme za tím tlustou čáru a jsme si všichni rovni.  

D. Polanský 5.7.2013 6:46

ODS má také dvě chyby:

není demokratická a není pravicová v tom smyslu, aby pravicovost vytvářela nové hodnoty tvořivostí a lidskou prací. Je to strana privatizátorů, ale tím jak se možnosti privatizace zmenšují, neví co dělat. Myslím si,  že si s ČSSD mohou podat ruce.   

P. Hlosta 5.7.2013 6:46

Pravá - levá vsjó ravnó!

Odsud, z pohledu čtenáře, článek vypadá jako hanobení levice k podpoře pravice. Ono, když se řekne A, má se říci i B, jinak totiž se zkreslí realita.

Falešný pravicovismus a falešný levicovismus jsou dva hlavní znaky České politické scény a mají kořeny již v počátku posametového vývoje. Ono totiž nestačí jen hlásat ideologii, ale musí se ideologie realizovat v programech a jejich důsledným plněním při vládě a to nejen celostátně, ale i v obcích. Pravicový hřích, stejně jako levicový, spočívá v realizaci korupce namísto ideového programu. Lidsky je korupce jistě pochopitelná, stejně jako zlodějna jiná.

Jednoduše při výtahu k moci je motivační především možnost si nahrabat. Zbytku lidí ve státě se s výčitkou řekne, že jsou závistiví a to už tradičně po staletí. Levná, leč účinná obrana zbohatlíků v korupci, kteří rozhodně, ale rozhodně, majetková přiznání odmítají programově. Původ majetku je stále ještě zahalen do mlhy a maximálně bude zastaven nástup dalších zbohatlíků v korupci jedině uděláním tlusté čáry a pak teprve majetkové přiznání. Ačkoliv i tato možnost je ještě patrně hódně daleko co do parlamentního návrhu, natož do realizace zákonů. Možná je to už tradičně "Na věčné časy a nikdy jinak", až teprve nějaká revoluce smete ty zmetky společnosti!

J. Rejžek 5.7.2013 4:22

Jasně

Naprostý souhlas. Je mi jen osobně líto bývalého kamaráda, komentátora Jirky Hanáka z Práva, který v těch tesilových opocených socdemáckých kreaturách druhého nálevu, napájených ideologem Lidového domu a novopečeným radním USTRu Lukášem Jelínkem, vidí spásu proti té strašlivé pravici. Inu, na Rusnokových odbornících to vidíme.