16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

GLOSA: Běžte se klouzat, s klouzavým mandátem!

Bůh ochraňuj senát! V poslední době hned dvakrát dokázal svoji užitečnost. Když označil snahu o zmrazení mezd politiků za populismus (v době, kdy již nemohl být končící sněmovnou přehlasován.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 8.11.2021 18:17

Já bych se teda bál Svrčinové, s karabinou ležérně na předloktí. Pokud by vtrhly, se Šabatovou, tam do soutěsky, ........... horalé by začali koktat a začali by manželkám internetově vobjednávat tulipány z Naardenu. Z vobou de fakt strach.

Richterovou bych vzal na noční hotovost, deset mužů, dva - pět dní, leden, Malá Tisůvka, potok zamrzlej, zakopat se .... a čekat. Ale Němcová by aspoň vyprávěla, jak by vodrovnala Šlachtu a Putina .......

J. Gottlieb 8.11.2021 17:51

jj, takový tupý kapr jako štětináč to je vždy při jeho proje vech radost.

J. Vlček 8.11.2021 16:46

Tak, tak. R^

Komora mudrců, zvaná senát, je přímo inkubátorem a líhní kandidátů na prezidenta, kdy teprve tady tito političtí giganti dostávají punc dokonalosti a kompetentnosti ke kontrole prezidenta, a zároveň punc připravenosti tuto funkci prezidenta vykonávat.

Bůh žehnej tomuto ústavu. ;-D;-D;-D

V. Chrastina 8.11.2021 16:26

Ano, senát by se měl jít klouzat, je nám ho třeba jak mrtvému zimník. Dobře placená trafika pro neúspěšné prezidentské kandidáty a jim podobná individua. Jenže takový postup by podle všeho jednohlasně odmítli, neochvějně přesvědčeni o své nenahraditelné důležitosti. Kapři si svůj rybník přece navypustí, že ano!!

V. Kain 8.11.2021 15:41

A co byste pane Ptáčku řekl na platy europoslanců které jsou také několika násobně vyšší oproti průměrné mzdě.O reálné mzdě ani nemluvě.A co teprve EK.

J. Vlček 8.11.2021 13:45

Pane Hašku, možná by na ministerstvu obrany mohla šéfovat referát ženské obrany proti úchylům. Lavičky a zastávky MHD má v malíčku, jak říkáte, tak by to mohla hravě zvládnout, ne? ;-D

Š. Hašek 8.11.2021 13:11

Copak mandát, ministři!

Ministerstvo války: Černochová, bezdětná tulačka životem. Maturita, bakalářka aplikovaného práva. Od roku 1998 řeší místně lavičky, autobusové zastávky, hodně činná v Praze 2. Možná též jako velitelka domobrany beze zbraně.

Slovo válka píši proto, protože to není ministerstvo panelové diskuse s Jensem a digitálního hraní si na řidiče terénních vozidel v Afghánistánu. Vlastně je ...

Jdu obědvat.

J. Ptáček 8.11.2021 10:42

Pracovníci ministerstev jsou královsky placeni z daní občanů, jsou našimi zaměstnanci. Normálně má zaměstnavatel vždy výrazně vyšší plat, než zaměstnanec, tady je tomu NAOPAK. Dokud nebude jejich plat, včetně samotných ministrů, odpovídat platu občanů, jejich drzá chamtivost vymyslí další a další klouzačky. A že jsou na ministerstvech ti nejlepší? K smíchu, ti už jsou dávno ve špičkových nestátních firmách.

J. Vavrochová 8.11.2021 8:11

R^R^R^

F. Navrátil 8.11.2021 8:08

Až na závěr autor připomíná, že jeho příspěvek je satira. Poznal jsem to hned po přečtení druhé věty: Senát v poslední době hned dvakrát dokázal svoji užitečnost. Vtipné!

J. Vlček 8.11.2021 7:57

Naštěstí má pan budoucí předseda vlády z čeho vybírat! ;-D

J. Vlček 8.11.2021 7:53

Je pravda pravdoucí, že než mít ministra bez portfeje, je určitě prospěšnější mít ministra pro mimořádné pitomosti.

Je sice také pravda, jak uvádí autor, že by měl takovýto ministr práce až nad hlavu, a pro nadměrné množství práce by tento svůj resort horko těžko zvládal, neboť by de facto řešil pitomosti všech svých ministerských kolegů, a jak známo pitomostmi jednotliví ministři zrovna nešetří, ale na druhé straně pro předsedu vlády by takovéto ministerstvo bylo neocenitelným sborem jeho poradců a rádců, kteří by veškeré pitomosti vlády řešili za něho.

Největší oříšek je v tom, najít pro funkci takovéhoto ministra osobu nejpovolanější, tedy profíka, který se v oboru vyzná a je v pitomostech takříkajíc jako doma. ;-D;-D;-D

A. Renjascu 8.11.2021 6:30

R^