1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

GLOSA: Bez blatníků

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nomen 28.1.2009 4:28

Ano

R^

Houmr 28.1.2009 3:29

Jinak

Pohled na plejádu českých novinářů je zdrojem znechucení.:-/

Kačka 28.1.2009 1:36

Rath zopakoval jen to, co se děti učí v ZŠ. Jsou učitelé dějepisu obdivovatelé Hitlera?

Vám asi, Wernere, připadá normální, když se slova vytrhávají ze souvislostí a pak se rozmazávají do absurdna. U Vás bych předpokládala, že si poslechnete celý odstavec Rathova povídání, a ne že skočíte na špek  redaktorce z LN, která to pokračování cudně skryla za třemi tečkami. Úroveň české žurnalistiky je vskutku tristní.:-/

Kiri 28.1.2009 6:36

Re: Rath zopakoval jen to, co se děti učí v ZŠ. Jsou učitelé dějepisu obdivovatelé Hitlera?

Sklapni Kačko! Rath zasluhuje minimálně defenestraci. Já bych se přikláněl k tomu, aby tomuhle STBáckému fakanovi někdo za to jeho korouhvičkaření rozbil hubu:-/

Pavell 28.1.2009 6:46

Re: Rath zopakoval jen to, co se děti učí v ZŠ. Jsou učitelé dějepisu obdivovatelé Hitlera?

Nesmysl. To co vůdce Rath řekl si lze poslechnout ze záznamu, nikdo nikmu na lep neskočil, šlo o jasný výlev Rathova chorého mozku. Nepruď tady a mazej před Rathův ouřad demostrovat za jeho podporu, trumbero. Ale raději nehajluj, to by tě zavřeli, na rozdíl od toho hajzla, kterému se nic nestane.

hank bukowsky 28.1.2009 10:00

Re: Rath zopakoval jen to, co se děti učí v ZŠ. Jsou učitelé dějepisu obdivovatelé Hitlera?

No, přímo na ZŠ se to děti neučí, ovšem na gymply už jo, protože syn řekl, že tuhle tézi zná. A jelikož se gymnazisté běžně nevybavují o dějinách, aneb o čemkoli smysluplném, předpokládám, že to má od učitele. Nicméně Rath, jelikož ví, že média straní pravici, měl předpokládat, že rozhovor s ním je veden hlavně proto, aby bylo možno získat nějaký bod, na kterém se dá točit propagandisticky vůči němu, nebo ČSSD. Jelikož jiný způsob propagandy, než mluvit v médiích, jež zhusta fandí pravici není, měl předpokládat a formulovat precízněji.

Tendence řešit problémy diktátem je blízka politikům celého spektra od leva doprava, neboť diktatúra je nejefektívnější způsob dosahování cílů, a dokonce i nejlevnější.

Manýry k diktátu projevují z času na čas všichni přední politici, ovšem jen u některých je vidět za touhle důraznosti také znalost problému a předem promyšlené a zvážené řešení. Rath k nim ve většině případů patří, na rozdíl od mnoha jiných.

Starý J. 28.1.2009 13:59

Re: Rath zopakoval jen to, co se děti učí v ZŠ. Jsou učitelé dějepisu obdivovatelé Hitlera?

Jděte k šípku s řečma o tom, komu fandí a komu nefandí média. Dva roky se v médiích píše a hlavně dva roky se denodenně dozvídáme od špiček ČSSD o tom, že Topolánek mluvil o noci dlouhých nožů a v soukromé ssm komusi napsal Es komm der Tag.

Pokud by denodenně špičky ČSSD nemlátily pantem o tom, co řekl, nebo napsal Topolánek a nezneužívaly toho při každé příležitosti, možná by si nikdo toho, že Rath dával za příklad správné hospodářské politiky Hitlera, vůbec nikdo nevšiml.

S čím kdo zachází, s tím také schází! ČSSD se to teď vrátilo v plné síle! A po právu!

máňa 28.1.2009 1:24

Co špatného řekl....

kdo je to ten Podrážka?

Starý J. 28.1.2009 13:50

Re: Co špatného řekl....

Máňo, podrážka je TA, ne TEN a máš ji na botech! To je tam dole, jak šlapeš (u tebe zřejmě do ho.na)!

strejda 28.1.2009 1:18

Co špatného Rath řekl.

Může mi někdo vysvětlit co špatného Rath řekl? Konstatoval pouze známý fakt a nikde netvrdil, že je to hodné následování. Já se osobně domnívám, že někde JINDE ve světě to zkusí zcela jiný politik. Je dobré to vědět a hlavně vědět jak tomu zabránit a ne aplaudovat.

Kiri 28.1.2009 6:38

Re: Co špatného Rath řekl.

Tohle říct politik v Německu, tak okamžitě letí. Ale tohle ty, strejdo proletáři nemůžeš vycítit. Prostě na demokrata nemáě:-/ Je to výchovou v rodině. Víš? Snad to v příštím životě pochopíš.....

Poklop 28.1.2009 7:23

Re: Co špatného Rath řekl.

To máte pravdu,že je to výchovou v rodině a vy se koukám podle toho chováte.

Vilda 28.1.2009 7:44

Re: Co špatného Rath řekl.

"Kiri" pouze konstatoval nepřijatelnost zmíněného chování na západ od Aše. Individua typu Ráth jen úspěšně špiní sociálnědemokratický pohled na řízení věcí veřejných, jako vyvažování liberárněpravicového názoru. Bohužel, těch co se chtějí vyšplhat k moci a tak se rádi zaštiťují k levicí,  přibývá. Navíc se začínají projevovat, jako stále větší gauneři, kteří si pletou sociální politiku se zlodějnou!!

libero 28.1.2009 9:01

"kteří si pletou sociální politiku se zlodějnou"

To je ovšem zavedená praxe od vzniku tzv. sociální politiky.

hank bukowsky 28.1.2009 10:12

Re: Co špatného Rath řekl.

mezi ekonomy je to běžný fakt. Ostatně po těch silnicích se pořád jezdí, na rozdíl od těch budovaných za komančů a i po těch nových, vybudovaných ve zkorumpovaných zakázkách za několikateré prodražení, aby bylo pro schvalovatelé zakázek a i pro jejich strany. Podívejte se, kdo patří mezi sponzory stran. Zhusta firmy podílející se na státních a krajských zakázkách.

Co se týče Hitlera, jeho dílčí část politiky (ty stavby) mu pomohli k upevnění politické moci. Ovšem to neznamená, že podobný ekonomiký postup je zavrženihodný proto, že ho použil Hitler. kritizujme ekonomickou podstatu tehle metódy, když máme na to argumenty. A když kritizujeme Hitlera, kritizujme jeho jiné, podstatnější akty, které měli neblahé výsledky.

Ovšem pokud nejde pouze a pouze o propagandistickou hůl, kterou potřebujeme k mlácení do ideového protivníka. Neb podobné slová o rozvoji stavebníctví a služeb vyslovil Obama v inaugurační řeči, ovšem neuvedl žádné zdroje z minulosti.

Vilda 28.1.2009 11:03

Re: Co špatného Rath řekl.

Víte co je nejděsivější na výroku Ratha? Ne to, že využil Hitlera jako příklad, to je věcí morálních hodnot, kterých toto individuum respektuje. Mnohem horší je, že zbrojení považuje za způsob smysluplného utrácení peněz. Samozřejmě, peníze na obranu jsou účelné i v době míru. Buhužel v případě Hitlera se jednalo o vydávání peněz na útočné zbraně, které bez jejich použití by byly jen nesmyslnou drahou hračkou. Bez jejich "využití" by to byly vyhozené peníze. Ano má smysl investovat v této době do infrastruktury i na úkor krátkodobého zvýšení deficitu. Podpoří se tím stavební činnost, zaměstnanost atd. V případě Rátha se však pouze jedná o líbivé rozhazování daní. Tento exot si plete sociální politiku se zlodějnou a z těch co ho volili, si dělá dobrý den!! On sám si vždycky a za všech okolností nahrabe předvším sám pro sebe!! Je líto těch, co mu to všechno věří.:-(

Poklop 28.1.2009 11:18

Re: Co špatného Rath řekl.

Docela by mě zajímalo jakou stranu volíte,protože poslanci hrabou pro sebe.Jinak by do politiky nešli.Doufám,že nevěříte ,že to dělají pro blaho občanů.Tak politujte také sebe,že jim to věříte,protože je kvůli tomu jistě volíte.A Hitler jenom nezbrojil.Vy to nevíte,že byla třeba v Německu olympiáda?A ty dálnice k Baltu jsou většinu postavena za Hitlera.

Vilda 28.1.2009 18:08

Re: Co špatného Rath řekl.

Odpověď je jednoduchá. Volím toho, kdo mi slíbí a také to plní, že budu platit nižší daně. Sám si chci rozhodovat co s nimi udělám. U oranžovorudých zatím čekám marně:-(!!

Jirka 28.1.2009 0:44

Stručně řečeno.

Rath si pustil hubu na špacír a ODS dělá z komára velblouda.Obojí je stejně trapné.(Y)

Gaston 28.1.2009 0:31

Bohužel

Snowy White 28.1.2009 0:20

To je bohužel

smutná pravda. A nejen posledních pár dnů.

Vasekpasek 28.1.2009 0:20

...

Po dlouhé době velmi rozumný článek od tohoto autora.

Kačka 28.1.2009 1:37

Re: ...

8-o8-o8-o

sam 28.1.2009 7:25

Re: ...

Opět velmi rozumný článek tohoto autora. Jako obvykle.

pp 28.1.2009 0:17

Každý národ má vládu, jakou si zaslouží.

Jinými slovy, koho jsme si do parlamentu zvolili, toho tam máme.

lary 28.1.2009 0:28

Re: Každý národ má vládu, jakou si zaslouží.

To má stejnou relevanci, jako nebude-li pršet, nezmoknem. Sáhněte hlouběji do studnice vašeho moudra.

bob 28.1.2009 1:36

Re: Každý národ má vládu, jakou si zaslouží.

Je nesporne, ze v CR politikum projde vic nez jinde. Pepa z Honkongu. Akce olovo, Cunkovo klickovani, Kavanovo opilstvi, Grossuv, Kalouskuv,Tlusteho byty. Zlocinci kteri prchaji do ciziny jakoby nic, Topolankova milenka,Bursikova milenka ve stredu zajmu. Zjevne to Cechum tak moc nevadi. Tak proc by se Dr Rath krotil?

Gonzales 28.1.2009 7:52

Re: Každý národ má vládu, jakou si zaslouží.

"..ve stredu zajmu.." -- jen jestli to nebylo ve čtvrtek ;-D;-D