21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

GLOSA: Bača Bursík

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
káma 23.3.2009 19:51

Bursa je bača

A jemu navzdory je už půl roku zima,přestože nařídil Globální oteplování.Už mně ta zima leze na nervy.Tak zelení oteplovači,šup,šup, já už chci teplo !!!!!!!

pepazdepa 21.3.2009 10:06

Re: Pominu -li,

R^R^R^

Mistr Jan Hus 20.3.2009 12:13

Bursík, to je ale prasátko, nic mu není cizí, šmejdovi jednomu poďovanému!

;-€;-O

Babu 20.3.2009 9:52

Re: Offensichtlich haben wir beide von Höflichkeit

Und noch was: zu der spekulativ-populistischen Art, die ich Ihnen vorwerfe, passt auch gut dazu, dass ich sich anmassen zu wissen, was ich denke, obwohl wir uns gar nicht kennen (-> "Sie freuen sich auf den Schulzschen Sozialismus")

Babu 20.3.2009 9:45

Re: Offensichtlich haben wir beide von Höflichkeit

> Und das Wort ‚unverschämt‘ wurde von Interviewer verwendet, nicht vom Schulz." - habe > ich was Anderes gesagt

Nun das ist genau die Art, die ich an Ihnen kritisiere. Sie versuchen in unlauterer, populistischer Weise Zusammenhänge ind Inhalte herzustellen, wo es keine gibt. Natürlich versucht (fast) jeder Journalist, sein Gegenüber zu einer möglichst schockierenden Aussage zu bewegen, um eine knallige Schlagzeile zu erhalten. Wie toll wäre es, hätte Schulz öffentlich 'die Tschechen' als unverschämt bezeichnet! Doch dazu ist Schulz offensichtlih zu erfahren. Sie aber, i.h., sind dem Interviewer auf den Leim gekrochen ;-)

Berna 20.3.2009 5:50

Něco brzy bouchne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Víte, že si pan Bursík koupil volební preference za 7 mil.

Je zde politická diskriminace malých, dnes neparlamentních stran.

Je to dnes u nás na Moravě, ale i v Čechách globálně špatné, horší jak za komunistů,

je to póvl, co nám vládne, fuj,fuj,fuj...........................

Berna 20.3.2009 5:43

Volební preference !!!!!!!

Vlado 19.3.2009 23:54

Re: Pane Jakle, mám dojem, že vyjadřovat se k Bursíkovi snad ani nemá cenu.

Bursík něco nazývá pravým jménem.

Vy jste si asi prdl v kině.

Chosé 19.3.2009 22:38

Re: Celá diskuse

Totéž pro  atomky - ať si je budují investoři za svý peníze, stát do toho netahejte. Je to taky dobrá byznys.

Svatopluk 19.3.2009 22:17

Re: Podstatné je slovo "prokazatelnější"

Proti ochraně přírody tím, že napravím předelé kiksy nikdo nic nemá.

Svatopluk 19.3.2009 22:14

Re: hm, pokud bude Bursík často emitovat skleníková moudra

tak to asi bude potřeba. Mohu se zeptat : Proč Vám vadí skutečnost ? Není, jak by jste očekával, že svět bude fungovat ?

Svatopluk 19.3.2009 22:11

Re: Jak reagovat na popírání faktů

Klaus je ve skutečnosti SILNĚ PROTIRUSKÝ, POKUD BOJUJE ZA JADERNOU ENERGETIKU A PROTI superekologismu, vedoucímu k použití plynu

Tx 19.3.2009 22:09

Tedy, co se klimatu týče:

To, co pozoruji na diskusích o klimatu, GO atd. jsou furt jen dojmy a přesvědčení. Buďte někdo tak laskav a předložte (aspoň přibližné) výpočty: kolik CO2 a NOx se dostane do vzduchu lesními požáry, výbuchy sopek a jinými přirozenými vlivy, kolik nadýchají všichni živočichové na zeměkouli (sloni,  lidé, žížaly atd.), tedy já si změřil a spočítal, že vleže nadýchám cca 20g CO2/h, při námaze (běhu) cca 150 -  sport je neekologický! kolik metanu „naprdí“ tito živočichové (dávat na záda pytle s rourou od zadku kravám je úsměvné, zkuste to udělat nosorožci…) a kolik k tomu přidá lidská činnost. Taky je nutno započítat nejrozsáhlejší skleníkový plyn, vodní páru (z oceánů). CO2 je 0,02  – 0,03%  (to už princ Charles bije o mříž, ducha lev – to je z Nerudy), vody je i pár procent. V průměru asi 30x více. S tím ale, pravda, nic nenaděláme a tak blbnem s tisícinami % CO2. Bez tohoto exaktního srovnání jsou to všechno plané kecy a jistý druh náboženství (o výborném kšeftu nemluvě).  Zatím tedy vše, co zelení vymysleli ke zlepšení situace přispělo k jejímu zhoršení. Každý, kdo ihned, bez důkazů neřve nadšeně proti oteplování a pro LS je exot a blb. VK měl pravdu, když mluvil o deficitu demokracie. A vůbec není pravda, že „všichni“ vědci uznávají GO a jsou pro ony kroky. Napřed analyzovat, pak jednat. V EU je to opačně.

            V klimatologii není 30-40 let tak moc. V 70tých letech nás klimatologové přesvědčovali, že se blíží malá doba ledová. Dnes GO. Dočetl jsem se, že i kdyby EU snížila emise na 50% (což je smrtelná rána konkurenceschopnosti), snížilo by to světové emise o 2%, protože Čína, Indie, Afrika atd. by se na to zcela vykašlaly. Takže se EU ekonomicky zničí a ekologicky nic nedosáhne… Mimochodem, dotyční vědci mají různé způsoby vyhodnocování klimatu a vždy vynechávají data a období, která nepotvrzují jejich názor.

Nepochybně mne někteří zapřisáhlí zelení nazvou blbem. Ale nechť raději předloží ty výpočty.

i.h. 19.3.2009 21:18

So sorry, es ist doch da,

"ve starych mel pravdu" - gemeint ist, in den alten Dingen, die ich vorher ins Spiel gebracht habe. Auf die gehen Sie nicht ein. "Read and Repeat" behält seine Gültigkeit.

i.h. 19.3.2009 21:13

Offensichtlich haben wir beide von Höflichkeit

recht unterschiedliche Vorstellungen, aber das ist  Ansichtssache. Nur - "Und das Wort ‚unverschämt‘ wurde von Interviewer verwendet, nicht vom Schulz." - habe ich was Anderes gesagt ? Nein. Versuchen Sie "Read and Repeat", das hilft. Und "Ich verstehe nicht, vorauf Sie sich beziehen, wenn Sie schreiben, , „ze jsem ve starych mel pravdu“ " ... ????? wo Sie das hier aufgetrieben haben, weiß Gott. Aber lassen wir das, ich verstehe, Schulz hat immer Recht, ist höflich, und Sie freuen sich auf den Schulzschen Sozialismus. De gustibus ...

Hašek 19.3.2009 20:16

Pan Bursík

je asi tak "nejsolidnější" z celé skupiny nových revolucionářů. Ve srovnání např s revolucionářem Patočkou.

Jinak mě osobně nebude ve jménu víry nikdo takový poučovat. On létá do hor letadlem, já vlakem, on v těch horách potřebuje fůru jednorázových nesmyslů a tuny odpadu, já jen místní potraviny z ukrajinského venkova, on tam jezdí jeepem, já pěšky nebo s venkovskými sedláky na voze, on by i v lesích chtěl plyn, já na chalupě topím dřevem z lesa za humny. Je to jako s tím vínem a vodou.

Snažím se moc neškodit a z nedouků Katky jau (politoložka!) je mi zle. Čím hloupější, tím drzejší: Pohneme Zemí! To už tady bylo!

J. 19.3.2009 19:09

Re: Je dobré si uvědomit, že

Máte to popletený. Vzhledem k tomu, že Bursík chce rušit atom.el. a stavět plynový el., tak kdo je kým placený?Kdo platí hnutí zelených ve světě?Že by to mocné dubisko? Důležité je, že užiteční idioti /zel. / rozvraci svou škodlivou politikou hospodářství po celém světě.

kurbet 19.3.2009 18:21

Re: Pane Jakle, mám dojem, že vyjadřovat se k Bursíkovi snad ani nemá cenu.

Máte pravdu že Pavel Němec je šmejd a největší omyl polistopadové politiky-co vzal do rukou,to zk....l.A toho másla na hlavě,ale u p. Bursíka to nějak nesouhlasí.A je třeba mu dát prostor,protože často nazývá věcí pravými jmény t.j.pojmenovává ožehavé problémy většinové společnosti,což se samozřejmě mnohým nelíbí.O názorech papouška Jákla zbytečno mluvit.

Pepek 19.3.2009 17:43

Re: Pokud

Divíte se? Je to nutný důsledek všeobecného volebního práva. Na jednoho docenta jde k volbám deset oslů. Možná padesát. A na jednoho přejícího člověka deset závistivých. Lidé jsou si rovni možná tak před Bohem, a to je ještě nutné v něj věřit.

fg 19.3.2009 17:18

Re: P. Jakl

a ty si dej na tričko jsem rudej trouba

Frank 19.3.2009 17:02

Pane Jakle, mám dojem, že vyjadřovat se k Bursíkovi snad ani nemá cenu.

On ten nyní zelený hoch s nějakými "čangry" ve tvářích trpí nějakou formou zastydlé puberty. Zdá se mi, že je to docela obyčejný šmejd jako Pavel Němec. A protože tato vláda je šmejdů plná /snad kromě pana Pospíšila/, tak mu to vyhovuje. Jeho už stejně málokdo bere vážně, tak se snaží zviditelňovat. Zbývá jen doufat, že se troubů, kteří budou volit tyto zelené magory, najde tak málo, že nepřekročí 5% a skončí tak, jako US. Pak můžou schůzovat ve výtahu.

Vrba 19.3.2009 17:00

Re: Tomu zelenému děcku, v roli ministra školství, je nutné odpustit. Je to ještě děcko ! Dzp.

A jak krásně si stále pomekává.Jen ta kůzlátka mu chybí.Snad si je na ministerstvu vychová, stačí-li?

Babu 19.3.2009 16:57

Re: No a padlo slovo unverschämt

Also gut, ich werde deutsch antworten, weil es mir leichter fällt, obwohl ich nicht in D lebe…

Es ist nicht so, dass ich ein glühender Anhänger des Herrn Schulz wäre (eher im Gegenteil), aber er hat definitiv nicht das gesagt, was Sie versuchen ihm in den Mund zu legen. Er hat sich über CZ negativ, aber höflich geäussert. Meiner Ansicht besteht zw. ‚Katastrophe‘ (=Resultat ist schlecht) und ‚Ausfall‘ (=Resultat ist nicht vorhanden) doch ein wesentlicher Unterschied. Und das Wort ‚unverschämt‘ wurde von Interviewer verwendet, nicht vom Schulz.

Ich verstehe nicht, vorauf Sie sich beziehen, wenn Sie schreiben, , „ze jsem ve starych mel pravdu“ …

Barry Goldwater 19.3.2009 16:54

Je dobré si uvědomit, že

zelení, environmetalisté obecně a teorie globálního oteplování zvláště jsou momentálně tím nejnebezpečnějším  útokem na Rusko. Tato velká celostátní firma na těžbu uhlovodíkových paliv spoléhá na jejich vysokou cenu. Ještě je potřeba dobudovat armádu a všichni zasloužilí budovatelé nového Ruska ještě nemají čtyřposchoďové jachty.

Současné ceny ropy jsou k uzoufání a boj za záchranu životního prostředí povede ještě k dalšímu poklesu. Je proto třeba zapojit vysoce postavené rezidenty, rozeseté po západní Evropě (tj.i v ČR) aby se pokusili přesvědčithoufy vždy připravených užitečných idiotů, že tak jak kdysi bojovali proti peršingům, neutronové pumě a dalším zvěrstvům imperialistů, tak dnes je nepřítel zelený. A užiteční idioti to budou rádi papouškovat a snad i zahájí nové Velikonoční pochody za mír proti těm bláznům, co tvrdí, že se s naší Zemí  něco děje. Osud mocného dubiska na Východě je přednější.

Jan 19.3.2009 16:51

Má vůbec ještě cenu

se o panu Bursíkovi a jeho stádečku věrných se bavit , neřknu-li  o nich psát!Myslím, že vše již bylo řečeno a napsáno, většina občanů, (jak ukazují průzkumy  veřejného mínění) to akceptuje, tak o co jde.Snad jen klidně a trpělivě čekat, až se tato zprofanovaná parta propadne do politického podsvětí!

fo-ol 19.3.2009 16:39

gazprom klaus a schröder

no tak aby klausuv mluvci nekoho obvinoval z podlezani rusku a notabene ho spojoval s gazpromem, to je fakt vrchol :) si fakt do ty huby nevidite, co?

moc neverim tomu ze klausuv prorusky vlezdoprdelismus je veden ciste prezidentovou ideologickou zaslepenosti, spis bych si tipl ze klaus bude po ukonceni sveho mandatu nasledovat schrödera (pripominam schröderovy hlasky "americky prezident neni demokrat" vs. "Putin, to je pravy demokrat" - to je klaus jak pres kopirak) do naruce prave onoho gazpromu jimz se ohanite

PetrK 19.3.2009 16:38

Re: Bursík má zelený i mozek,

Kaju se, okamžitě jdu studovat na VUML.

i.h. 19.3.2009 16:18

No a padlo slovo unverschämt

nebo ne ? Nevytahujte veci nove, kdyz jste zjistil, ze jsem ve starych mel pravdu, to byste byl jako Schulz.

i.h. 19.3.2009 16:16

No, ja reci a recneni Genosse Schulze znam,

takze vim, ze interpretuji zcela presne. No a Totalausfall je samozrejme sinngemäß, neboli prekladame-li smysl slova, "naprosta katastrofa", doslova pak "naprostý výpadek", ze jako nic nejde a vsecko je v trýbu. Vy Schulze a jeho reci a zpusoby neznate ? Tak to ho poznejte, takovi Schulzove nam i vam budou za pet let poroucet, nez to za dvacet let predaji machometanum a utecou do Ameriky, kde budou hrat statecne bojovniky. Zijete v Nemecku ? Pokud ano, tak vite, ze mam pravdu.

pepašachista 19.3.2009 16:07

bača

Fandím Bursíkovi. Chce pro nás jen to nejlepší. Na př. chce uzákonit, aby v obchodech se nepoužívaly igelity. Já bych ten zákon ještě rozřířil: zrušit výrobu kondomů, zbourat všechny komíny, kumulovat lidské plyny v sběrných střediscích, t zv.BURSPRD, natřít všechno na zeleno a určitě se najde řada dalších vylepšení. Bursíku - držím palce.