3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

GLOSA: Bača Bursík

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarda B 19.3.2009 16:04

Re: Kam tahle diskuze povede, je okamžitě jasné

Pokud by bylo uvedeno,že parlament souhlasí s LS,je vše v pořádku.Opravdu si myslíte,že když parlament s několika hlasy přehlasuje druhou polovinu ,jde o souhlas většiny národa?Pokud by jakákoliv strana měla v programu přijmutí LS a ta by potom LS odsouhlasila ,tak bych s Vámi souhlasil.Potom by bylo možno hovořit o tom,že plní program.Já volil ODS,ale že bych souhlasil se vším v LS,to tedy né.

B XVI 19.3.2009 15:40

Re: Bursík má zelený i mozek,

A ještě čtvrtý:    Hůl do vody ponořená, zdá se býti zalomená

Ivan 19.3.2009 15:38

Re: Pan Bursík

Ještě by si Kolombo mohl přát, aby ho zasáhla nějaká hodně velká kometa, aby ten výčet katastrof byl úplný.

Před několika desetiletími se podařila vynikající věc. Podařilo se podstatně omezit výrobu freonů a jejich vypouštění do ovzduší. Od té doby se ozonová vrstva začala zřetelně zotavovat. Považuji to za dostatečný důkaz toho, že je možné kolektivním úsilím zastavit proces ničící přírodu. Pravda, vliv freonů na ozonovou vrstvu je výrazně rychlejší a prokazatelnější než vliv CO2 na celkové klima a před ultrafialovým zářením se nedá odstěhovat na nějaké místo zeměkoule, kde jsou ještě snesitelné podmínky. Proto se dohody o frenech uskutečnily poměrně rychle. I ti bohatí by byli postiženi a neměli by možnot úniku. Takhle si mnozí myslí, že před oteplením by "někam utekli" (neuvažujíce o tom, že ty miliardy lidí by je chtěly následovat).

Harazim Kejhák, PhD. 19.3.2009 15:08

Re: Kam tahle diskuze povede, je okamžitě jasné

Jistě, víme také, jak byl zvolen za presidenta tento aparátčík. Je to návrat do dob totality, doufejme však, že jenom jev přechodný. Jinak je pro mně parlament skupina lidí, která tam byla zvolena bez nějakého nátlaku opravdu většinou. Proto je pro mně rozhodnutí parlamentu závazné, neb reprezentuje většinu voličů (i když ne těch, kdo k volbám nešli, ale to je jejich problém). Takže skutečnost, že většina národa je pro LS nelze oddiskutovat.

Kdo to ovšem uznat nechce, ten nechce také demokratickou republiku, ten má něco docela jiného v plánu. Takže parlament není KSČ, ale KSČ je i president, neboť bez jejich pomoci by nikdy nebyl zvolen. Aby to tak nevypadalo, byla postavena soudružka Bobošíková jako chytrý tah starých vyčuranců. Kdopak jim to žere?

žaba(k) na prameni 19.3.2009 15:08

Re: Tomu zelenému děcku, v roli ministra školství, je nutné odpustit. Je to ještě děcko ! Dzp.

Ale sqěle a furt zhulené.

myrta 19.3.2009 15:03

Re: on Klaus necte noviny?!

kde by Klaus vzal čas na čtení novin,když musí diktovat ty svoje Modré planety a nebo jak 6 let úspěšně vládne.A ruská mafie co mu to vydává,chce mít přece taky kšefty(i když upřímně řečeno-kdo to koupí?).Pan Jakl ,Bém a těch 100 naivků,co si přijde pro podpis.Ze čtení novin mu žádný soukromý kšeft nepřijde a smyslem jeho činnosti je přece kulaté a stále kulatější kontíčko.Na čtení novin má poskoky.Kdo by to nedělal za ty prachy,že?

žaba(k) na prameni 19.3.2009 15:00

Re: Bursík má zelený i mozek,

Vy neznáte 3 Ohmovy zákony ?? Nevzdělanče.

Ten první je známý vztah napětí, proudu a odporu. Je v  učebnici pro  8. třídy školy základní.

Druhý:  Ať sežereš, co sežereš, vždycky vybliješ vlašský salát.

Třetí:     Ať třepeš jak třepeš, poslední kapka jde do kalhot.

Račte sobě doplniti vzdělání...........

Jindřich 19.3.2009 14:52

hm

To jsme se zase poučili. To se nám rozšířily obzory. Bude pan Jakl takhle psát častěji?

H.K. 19.3.2009 14:33

Re: Celá diskuse

....na střechy kladou kolektory a roztáčejí větrníky....

Ať si je budují, ale za svoje peníze.

Babu 19.3.2009 14:23

Re: No, vidite, kdyz jsem po ranu psal muj prispevek,

Lieber i.h., zda se mi, ze to berete jaksi emocionalne.  Poslechl jsem si to - na http://www.dradio.de je link k mp3. Je jasne, ze se panu Schulzovy ceske preaesidium neliby, a to jasne rika klidnym hlasem, ale urcite ne führerovskym stylem. "Totalausfall" neni naprosta katastrofa, ale naprosty vypad, ve smyslu, jak to rekl Sarko, ze pod cz preas. je eu nema. Vas preklad (Und lässt die EU das die Tschechen in irgendeiner Form spüren != A nakopete ta ceska prasata za to do pr/de-le) neni preklad, ale vase osobni interpretace / spekulace. Tim, ze se pokousite Schulze demonisovat, skodite jenom sam sobe.

Karel 19.3.2009 14:20

Re: Pominu -li,

ještě chbí, že Štváč je nejblbější. A to určitě.

lordpavka 19.3.2009 13:54

Re: Odporný článek, pane jakle,

Gogo,Ty jsi blb socanskej a vypadá to,že čumíš Paroubkovi z pr..le! ;-D;-D;-D

VL 19.3.2009 13:41

Re: pan Jakl

Ale musíte přiznat, že Ambrozek a rodinná firma Kužvartů se také snažili.

westík 19.3.2009 13:33

Re: Pan Bursík

R^;-D

čm 19.3.2009 13:12

voba ste blbci

Kolombo 19.3.2009 13:12

Celá diskuse

mne přesvědčuje o tom, že jakákoli kolektivní akce je nesmyslem, který se dá uskutečnit jen násilím. Ať si bursíkovci bojují se svým oteplováním, mají - li chuť, pěstují řepku , na střechy kladou kolektory a roztáčejí větrníky. Já budu topit dřevem a na CO2 jim se..ru. I kdyby s nimi souhlasil Obama, Barosso,  Kaddáfí a blogger zima.

Kolombo 19.3.2009 12:52

Pan Bursík

je nejtrapnější postava jakou znám - jeho výroky, kterak "všichni důležití lidé v USA" si myslí totéž co "on a všichni důležití lidé v Evropě" zavání kretenismem. Z člověka, který celou sebedůvěru čerpá ze svého souznění s "důležitými lidmi" na mne jde zvracení. Celý "boj s klimatickými změnami" je pseudonáboženskou, iracionální aktivitou podobnou stavbě pyramid a mayským obětem. My ale nejsme otroci, které si mohou "bojovníci" proti klimatu dovolit jenom tak nahnat do roboty.  Už mne celý ten přemoudřelý establishment natolik míchne, že bych jim přál aby teplota stoupla alespoň o 10 stupňů, všechny ty zas..né ledovce roztály a v Antarktidě narostly kokosové palmy. Bursík by se na jedné z nich mohl oběsit a jeho kostra vlát ve vlahém větru.

honzak 19.3.2009 12:43

koukám, že se

bursíci poctivě snaží. Ale z howna bič neuplete, že? Kdyby se to povedlo, tak byste se sami zapráskali.

honzak 19.3.2009 12:41

Re: To mi pripomina takovy nemecky polovtip,

dobrý!

i.h. 19.3.2009 11:51

To mi pripomina takovy nemecky polovtip,

Ve skole: Was für Persönlichkeiten des deutschen Widerstands kennen Sie (jake znate osobnosti nemeckeho odboje) ? "Georg Ohm". Bohuzel je to jenom polovtip, nemecti skolaci maji o technice jenom velmi mlhave predstavy, zato dokazou vznosne zvanit o lidskych pravech a zivotnim prostredi.

i.h. 19.3.2009 11:48

A jeste mi vysvetlete, kdyz jste takovy akuratni,

jak se lisi moje "A Schulz na to, to teda jsou, ale my jim to ukazeme ! " od toho, co Schulz rekl: "Müller: Und lässt die EU das die Tschechen in irgendeiner Form spüren? Schulz: Ja, ich glaube schon.". V prekladu: A necha to EU Cechy nejakym zpusobem pocitit ? Schulz: Ano, necha. A ja jsem ho na rozdil od vas SLYSEL, jak to rikal, tim svym führerovskym stylem. Tak nezvante, Schulz rekl, ze Nemci s Cechy zatoci.

i.h. 19.3.2009 11:39

No, vidite, kdyz jsem po ranu psal muj prispevek,

jeste to tam nebylo, a opakoval jsem to, co jsem si pamatoval. Ale ducha interview jsem zjevne vystihnul presne. No, ale Cesi jsou podle reportera nestydati neboli unverschämt, nicht wahr ? No a knihkupec to nijak nepopira, a vyklada, ze ceske predsednictvi je nejhorsi, jake kdy zazil, a je to naprosta katastrofa (Totalausfall). Aniz by se Genosse Schulz nejak snizil k tomu, to nejak dolozit, halt Übermensch. I kdyz se jinak obsahle vykecaval, mel skoro celou ctvrthodinu. S tim Sarkozym to tedy rekl trochu jinak, priznavam, holt v aute neni slyset vsecko. Rekl, ze Sarkozy (sinngenmäß) na konci "sveho" predsednictvi prohlasil "To se budete divit, co po mne prijde". Mne to moc lichotive neprijde a smysl jsem podal spravne. Ale i vy citujte spravne, zamlcel jste nasledujici: Müller: Und lässt die EU das die Tschechen in irgendeiner Form spüren? Reporter: A necha to EU Cechy nejakym zpusobem pocitit ? (Prelozeno: A nakopete ta ceska prasata za to do pr/de-le ?). A Schulz rika: Ano, nakopeme. No, neni nad uprimne pratelstvi Nemcu k Cechum.

Schulz: Ja, ich glaube schon. Sie erinnern sich ja, dass Nicolas Sarkozy, den ich sonst auch nicht so spannend finde, am Ende seiner Amtszeit gesagt hat, ihr werdet euch noch wundern, was nach mir kommt. Bedauerlicherweise hat er Recht gehabt.

Štváč 19.3.2009 11:37

Re: Pominu -li,

ano asáku, blbý jsem, ale film podle mne netočili. Vy nemáte něco k věci ? Nebo jdete něco točit ?

gogo 19.3.2009 11:32

Re: P. Jakl

by měl nosit tričko s nápisem JSEM KLAUSOVA OVCE.

JSEM JEHO PODRŽTAŠKA.

Jeho názory jsou mé a já mám místo mozku heslo KLAUS MÁ VŽDY PRAVDU.

asa 19.3.2009 11:30

Re: Pominu -li,

..nemýlim li se tak o Vás natočili film "blbí a blbější".Vzhledem k Vašemu slovnímu projevu jste ten druhý - že?!

gogo 19.3.2009 11:27

Odporný článek, pane jakle,

odporný, jako všichni podržtaškové.Na Vašem, tričku je napsáno neviditelným inkoustem I KDYBY VÁCLAV KLAUS VRAŽDIL, JÁ HO MILUJI A VLEZU MU DO ........

Já se na rozdíl od Vás denně modlím, aby ho vzal čert do pekel.Protože nejsem ničí podržtaška, mohu si to dovolit. 

P.S. A co pan JUDr.Langer, tem ho asi taky miluje, že ?????????

PetrK 19.3.2009 11:18

Bursík má zelený i mozek,

což u nás dříve narozených evokuje vzpomínky na IQ řady důstojníků naší lidově demokratické armády, kteří si pletli bod varu  pravým úhlem, ANZUS a Anšlus, znali tři Ohmovy zákony apod. - to jsou moje osobní zážitky. Na co si pak hraje Bursík se svými spřaženci?

Niky 19.3.2009 11:12

Re: dík y přesné

R^R^R^

Mirek 19.3.2009 11:09

Bača Bursík

Já panu Bursíkovi jsem nikdy nefandil. ale líbi se mě, že se pusil do Klause a jen jsem čekal, kdy se ozve poskok Jakl

M.S. 19.3.2009 11:02

Re: Pane Jakle,

Autor runner: Souhlasím s Vámi. Je zapotřebí v našem marazmu volit ze špatných řešení (lidí)  to nejméně špatné. jen takto je možno to hadí klubko rozmotávat. Na nějaké nové revoluce už nevěřím.