3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

GLOSA: Bača Bursík

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 19.3.2009 9:15

Pane Ya kl

cenzura

Cenzura M. Zima 19.3.2009 9:13

cenzura

cenzura

Cenzura amiZ .M 19.3.2009 9:13

cenzura

cenzura

Cenzura 19.3.2009 9:11

Cenzura

Kontrolirofka cenzury nomero vosem

Annonnym 19.3.2009 8:42

hloupost plodí zase jen hloupost

Ach jo! Bursík plácá kraviny a pan jakl považuje za důležité mu ve stejném duchu nastavit zrcadlo! ;-(

Rex 19.3.2009 8:33

Bludy pana Jakla

na obranu hradního exota byly občas i vtipné. Teď se ani to nepovedlo.

františek 19.3.2009 8:31

Bursík

Já myslím, že ten Bursík není úplný blbeček. Nevypadá na to. Někdo mu musel ty jeho názory na ekologii a ochranu životního prostředí a ochranu čehokoli do hlavy nacpat. Ze školy to nemá. Ve škole je zakázáno učit takové nesmysly. Nevím, nevím. Nebo ho za to někdo platí?

jarda 19.3.2009 9:38

Re: Bursík

To si teda pište, že jo. Biopaliva, větrné elektárny a tři prdele dalších obnovitelných(finančních) zdrojů.

huhu 19.3.2009 9:50

Re: Bursík

Bursík není blbeček, u něho je to otázka špatného charakteru

honzak 19.3.2009 8:27

bursíci, koukněte

z okna. Pak na kalendář. Potom zkuste zmobilizovat zbytek mozkových buněk a začněte psát.

bursík je hýzl, o tom není sporu. Pravda, není na politické scéně sám. Ale ostatní hýzlové (zatím) nejdou proti zákonu zachování hmoty a energie. Ale co není může být - brusel je bursíků plná.

i.h. 19.3.2009 8:15

Prave jsem poslouchal interview na Deutschlandfunku

poslance evropskeho parlamentu Schulze - ano, toho s nejvyssim dosazenym vzdelanim za dva roky vyuceneho knihkupce, co nas resp. Klause posledne poctil svou navstevou spolecne s Cohn-Benditem a Pötteringem - kde prisla rec taky na akceschopnost Evropy ohledne krýze a Lisabonske smlouvy, a ze ty Vychodoevropane jsou nejaci zpupni a nechteji poslouchat, a reporter mu povida, nezda se vam, ze ty Cesi jsou nejaci nestydatí (unverschämt) ? A Schulz na to, to teda jsou, ale my jim to ukazeme ! Podivejte se na Sarkozyho, toho sice nemam rad, ale jak jim to vpalil - rika Schulz. A to, co si dovolil Klaus v evropskem parlamentu, to teda byl vrchol ! Rikal Schulz. No, asi aspiruje na zastupujiciho risskeho protektora v Cechach. Gratuluju k takovym spojencum.

J.R.J. 19.3.2009 8:19

Re: Prave jsem poslouchal interview na Deutschlandfunku

   No jeden knihkupec z Karlových Varů už tady řádil.

Babu 19.3.2009 10:12

Re: Prave jsem poslouchal interview na Deutschlandfunku

> A Schulz na to, to teda jsou, ale my jim to ukazeme !

Neco takoveho nerekl, citujte spravne!

Müller: War die Haltung, die Vorgehensweise der Tschechen beispielsweise unverschämt?

Schulz: Ich halte die tschechische Ratspräsidentschaft, wenn ich das mal offen sagen darf, für die schlechteste, seit ich hier seit 1994 im Europäischen Parlament bin. Ich weiß gar nicht, was die machen. Die tschechische Ratspräsidentschaft findet in der ganzen Diskussion, in der wir jetzt sind, überhaupt nicht statt. Die ist auch meistens mit sich selbst und mit dem eigenen Überleben der Regierung in Prag beschäftigt. Diese Ratspräsidentschaft ist ein Totalausfall.

http://www.dradio.de/dlf/sendungen/interview_dlf/936890/

i.h. 19.3.2009 11:39

No, vidite, kdyz jsem po ranu psal muj prispevek,

jeste to tam nebylo, a opakoval jsem to, co jsem si pamatoval. Ale ducha interview jsem zjevne vystihnul presne. No, ale Cesi jsou podle reportera nestydati neboli unverschämt, nicht wahr ? No a knihkupec to nijak nepopira, a vyklada, ze ceske predsednictvi je nejhorsi, jake kdy zazil, a je to naprosta katastrofa (Totalausfall). Aniz by se Genosse Schulz nejak snizil k tomu, to nejak dolozit, halt Übermensch. I kdyz se jinak obsahle vykecaval, mel skoro celou ctvrthodinu. S tim Sarkozym to tedy rekl trochu jinak, priznavam, holt v aute neni slyset vsecko. Rekl, ze Sarkozy (sinngenmäß) na konci "sveho" predsednictvi prohlasil "To se budete divit, co po mne prijde". Mne to moc lichotive neprijde a smysl jsem podal spravne. Ale i vy citujte spravne, zamlcel jste nasledujici: Müller: Und lässt die EU das die Tschechen in irgendeiner Form spüren? Reporter: A necha to EU Cechy nejakym zpusobem pocitit ? (Prelozeno: A nakopete ta ceska prasata za to do pr/de-le ?). A Schulz rika: Ano, nakopeme. No, neni nad uprimne pratelstvi Nemcu k Cechum.

Schulz: Ja, ich glaube schon. Sie erinnern sich ja, dass Nicolas Sarkozy, den ich sonst auch nicht so spannend finde, am Ende seiner Amtszeit gesagt hat, ihr werdet euch noch wundern, was nach mir kommt. Bedauerlicherweise hat er Recht gehabt.

Babu 19.3.2009 14:23

Re: No, vidite, kdyz jsem po ranu psal muj prispevek,

Lieber i.h., zda se mi, ze to berete jaksi emocionalne.  Poslechl jsem si to - na http://www.dradio.de je link k mp3. Je jasne, ze se panu Schulzovy ceske preaesidium neliby, a to jasne rika klidnym hlasem, ale urcite ne führerovskym stylem. "Totalausfall" neni naprosta katastrofa, ale naprosty vypad, ve smyslu, jak to rekl Sarko, ze pod cz preas. je eu nema. Vas preklad (Und lässt die EU das die Tschechen in irgendeiner Form spüren != A nakopete ta ceska prasata za to do pr/de-le) neni preklad, ale vase osobni interpretace / spekulace. Tim, ze se pokousite Schulze demonisovat, skodite jenom sam sobe.

i.h. 19.3.2009 16:16

No, ja reci a recneni Genosse Schulze znam,

takze vim, ze interpretuji zcela presne. No a Totalausfall je samozrejme sinngemäß, neboli prekladame-li smysl slova, "naprosta katastrofa", doslova pak "naprostý výpadek", ze jako nic nejde a vsecko je v trýbu. Vy Schulze a jeho reci a zpusoby neznate ? Tak to ho poznejte, takovi Schulzove nam i vam budou za pet let poroucet, nez to za dvacet let predaji machometanum a utecou do Ameriky, kde budou hrat statecne bojovniky. Zijete v Nemecku ? Pokud ano, tak vite, ze mam pravdu.

i.h. 19.3.2009 16:18

No a padlo slovo unverschämt

nebo ne ? Nevytahujte veci nove, kdyz jste zjistil, ze jsem ve starych mel pravdu, to byste byl jako Schulz.

Babu 19.3.2009 16:57

Re: No a padlo slovo unverschämt

Also gut, ich werde deutsch antworten, weil es mir leichter fällt, obwohl ich nicht in D lebe…

Es ist nicht so, dass ich ein glühender Anhänger des Herrn Schulz wäre (eher im Gegenteil), aber er hat definitiv nicht das gesagt, was Sie versuchen ihm in den Mund zu legen. Er hat sich über CZ negativ, aber höflich geäussert. Meiner Ansicht besteht zw. ‚Katastrophe‘ (=Resultat ist schlecht) und ‚Ausfall‘ (=Resultat ist nicht vorhanden) doch ein wesentlicher Unterschied. Und das Wort ‚unverschämt‘ wurde von Interviewer verwendet, nicht vom Schulz.

Ich verstehe nicht, vorauf Sie sich beziehen, wenn Sie schreiben, , „ze jsem ve starych mel pravdu“ …

i.h. 19.3.2009 21:13

Offensichtlich haben wir beide von Höflichkeit

recht unterschiedliche Vorstellungen, aber das ist  Ansichtssache. Nur - "Und das Wort ‚unverschämt‘ wurde von Interviewer verwendet, nicht vom Schulz." - habe ich was Anderes gesagt ? Nein. Versuchen Sie "Read and Repeat", das hilft. Und "Ich verstehe nicht, vorauf Sie sich beziehen, wenn Sie schreiben, , „ze jsem ve starych mel pravdu“ " ... ????? wo Sie das hier aufgetrieben haben, weiß Gott. Aber lassen wir das, ich verstehe, Schulz hat immer Recht, ist höflich, und Sie freuen sich auf den Schulzschen Sozialismus. De gustibus ...

i.h. 19.3.2009 21:18

So sorry, es ist doch da,

"ve starych mel pravdu" - gemeint ist, in den alten Dingen, die ich vorher ins Spiel gebracht habe. Auf die gehen Sie nicht ein. "Read and Repeat" behält seine Gültigkeit.

Babu 20.3.2009 9:45

Re: Offensichtlich haben wir beide von Höflichkeit

> Und das Wort ‚unverschämt‘ wurde von Interviewer verwendet, nicht vom Schulz." - habe > ich was Anderes gesagt

Nun das ist genau die Art, die ich an Ihnen kritisiere. Sie versuchen in unlauterer, populistischer Weise Zusammenhänge ind Inhalte herzustellen, wo es keine gibt. Natürlich versucht (fast) jeder Journalist, sein Gegenüber zu einer möglichst schockierenden Aussage zu bewegen, um eine knallige Schlagzeile zu erhalten. Wie toll wäre es, hätte Schulz öffentlich 'die Tschechen' als unverschämt bezeichnet! Doch dazu ist Schulz offensichtlih zu erfahren. Sie aber, i.h., sind dem Interviewer auf den Leim gekrochen ;-)

Babu 20.3.2009 9:52

Re: Offensichtlich haben wir beide von Höflichkeit

Und noch was: zu der spekulativ-populistischen Art, die ich Ihnen vorwerfe, passt auch gut dazu, dass ich sich anmassen zu wissen, was ich denke, obwohl wir uns gar nicht kennen (-> "Sie freuen sich auf den Schulzschen Sozialismus")

i.h. 19.3.2009 11:48

A jeste mi vysvetlete, kdyz jste takovy akuratni,

jak se lisi moje "A Schulz na to, to teda jsou, ale my jim to ukazeme ! " od toho, co Schulz rekl: "Müller: Und lässt die EU das die Tschechen in irgendeiner Form spüren? Schulz: Ja, ich glaube schon.". V prekladu: A necha to EU Cechy nejakym zpusobem pocitit ? Schulz: Ano, necha. A ja jsem ho na rozdil od vas SLYSEL, jak to rikal, tim svym führerovskym stylem. Tak nezvante, Schulz rekl, ze Nemci s Cechy zatoci.

Aleš 19.3.2009 7:16

pan Jakl

není redktor ani AHA, ani Blesku, ale nejvyšší "hradní úředník". OPravdu na úrovni!! EU portal, Zielgler ani Klíč by se nemuseli stydět!

b52 19.3.2009 7:20

Re: pan Jakl

Bursikovy sprostarny ti nevadi, ze ne?

eTony 19.3.2009 7:21

Re: pan Jakl

ne, on je volil.

magi 19.3.2009 8:14

Re: pan Jakl

že ti nevadilo,jak slušně se vyjadřoval Langer při volbě presidenta ? To si se byl tu dobu asi v..r.t,že jo ?

ladislav 19.3.2009 7:29

Re: pan Jakl

Vážený, každý kdo pomatence Bursíka nakopne do pr..le se zaslouží o vlast, protože od třicetileté války tuto zemi nikdo tak nepoškodil, jako Bursík..

Mgr.Milda 19.3.2009 7:47

Přírodní doktor Bursík dělá jen to, co si přáli jeho voliči

a samozřejmě i to, co mu pomůže svoji partaj udržet nad vodou. Na to má nepochybně právo a může se snažit přesvědčit většinu, že bude elektřina z větrníků, přes den i ze solárních článků, v noci půjdeme na kutě. Tohle ale asi pro většinu, která se ráda dívá v noci na televizi, přijatelné nebude. Proto lze očekávat, že jako obvykle, pes který hodně štěká, kousat nebude a i Bursík se musí podřídit nutnosti. Předtím však musí přesvědčit svoji klientelu, že bojuje za zelené cíle, jinak nebude už zvolen. Má na krku skupinu fundamentalistů s paní učitelkou a jihočeskou matkou, podporovanou Josefem Pühringerem z Lince. Linecká energetická společnost, vedená Pühringerem, provozuje uhelnou elektrárnu v Herne u Duisburgu, smrad jde do Saska a k nám, elektřina do Lince. Logicky se potřebují zbavit konkurence z Temelína, takovou cenu nedokážou udělat.

franta 19.3.2009 8:37

Re: pan Jakl

od třicetileté války tuto zemi nikdo tak nepoškodil, jako Bursík, .... coby Topolánkův ministr (zapomněl jste dodat)