14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

GLOSA: Babiš a komunisté

Komunistický prominent Babiš asi spoléhá na to, že lidé už zapomněli na hrůzy padesátých let

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 21.8.2017 10:46

Re: V padesátých letech

Nemůže, ale to přece nevadí, neboť je "uvědomělým občanem".

M. Šejna 21.8.2017 10:45

pane Kulheime

který sedlák před rokem 1950 měl továrnu na výrobu biopaliv? Já jen, abych věděl, komu tu továrnu Babiš zprivatizoval.

:-D

P. Lenc 21.8.2017 10:27

Re: A co se týče pana Babiše

Jo, nabízí.Vodňanské kuře, koblihy a třetinu svých podniků, které drží nad vodou EU dotace.Ale to vám samozřejmně pane Krejčů nevadí.Jak by také mohlo, že?

P. Lenc 21.8.2017 10:24

Re: Pankovo kouzlo nechtěného

Šejno, vy jste opravdu odporné manipulativní hovado.To co jsem o vás svého času napsal, že v jedné-dvou větách dokážete udělat z bílé černou a naopak nejen stále platí, ale pouze se stále víc umocňuje.Chudáku.

Č. Berka 21.8.2017 10:24

To je teď taková móda, používat hyperboly

Začnu od konce: opravdu se nevinní nemají čeho bát? I když se nakonec neprokáže trestný čin, táhne se to s ním už dál..navíc spousta ztraceného času a peněz za advokáty- to píšu obecně, ne konkrétně na Babiše.

Babiš spolupracovník STB? Tipnul bych si, že maximálně tak ekonomické rozvědky- pohyboval se mezi stejnými lidmi, jako byl sám- tedy mezi komunisty a zčásti i spolupracovníky STB..těžko mohl udávat nějaké "disidenty"...a dost dlouhou dobu strávil v cizině, hlavně v Maroku- že by donášel na Maročany?

Přirovnání k padesátým létům je od Babiše trapné... jenže v ČR je dnes obvyklé, že lidé přehánějí- a tak vláda podle některých páchá genocidu na národě, lidé se vzájemně obviňují z neomarxismu, sluníčkářství- druhá strana má hned odpověď nadávkami do nácků, buranů, lůzy... jedni druhým nadávají do bolševiků a soudruhů...

V. Grycz 21.8.2017 10:14

Je divné,

že tato průhledná machinace byla schválena. Takových 5 letých firem byly desítky.

J. Kulheim 21.8.2017 9:47

Re: pane Kulheime

majitele, který měl jméno a přípříměníNic to nemění na tom, že srovnávat persekuce v padesátých letech a šetřením dotací na Čapí hnído je mimo realitu.

Jestli Vk studoval na VŠE zahraniční ekonomiku nevím, ale vím,že jeho otec ani on nepracoval v žádné funkci jako komunistický kádr. Vím, že měl dostatek známostí, možná ze stranických schůzí, na ministerstvech a ve vládě a antimonopolním úřadu.

Já ničí prachy ani něčí majetek nepotřebuji. Všechno co mám jsem si odpracoval hlavou nebo rukama. Faktem je, že i ten privatizovaný majetek měl před rokem 1950 majitele, který měl jméno. Pan Babiš starší byl kádr v období, kdy lidem majetky brali a pan Babiš mladší to pěkně zprivatizoval. Ze sedláků, kteří svoje majetky budovali mnoho let, se stali námezní dělníci mnohdy bez střechy nad hlavou.

Já jsem si nemyslel v roce 1990, že takoví lidé jako pan Kožený, Bakala, Babiš atd, existují.

To není podstatou toho o čem psal autor článku.

P. Han 21.8.2017 9:34

Re: A co se týče pana Babiše

Lepšímu než co, proboha?

M. Těhanová 21.8.2017 9:13

Re: Lide starnou

Vysvětlete to koblihářům! Není šance, mají pravdu svého guru.

M. Šejna 21.8.2017 9:12

pane Kulheime

V.Klaus studoval stejný obor na VŠE, jako Babiš. Zkuste si Klausův životopis nastudovat.

Klaus po sametu opravdu pracoval na transformaci socialistické ekonomiky. Tou transformací byla i privatizace. A pokud Klaus umožnil privatizaci, tak prostě museli existovat i privatizátoři.

Součástí úspěšného podnikání jsou dobré kontakty, pokud to náhodou netušíte. Babiš tyto kontakty měl, a to hlavně v cizině. Proto mu na privatizaci půjčila tehdy peníze americká Citibank (její evropská pobočka se sídlem v Irsku), která v té době v Česku vůbec nepůsobila. V 90.letech mu půjčila 4 miliony dolarů na rozjezd podnikání. Asi věděla, proč má půjčit tyhle prachy Babišovi a nikoli Kulheimovi. Ale je možné že v irském sídle Citibank tehdy seděli lidé, se kterými se Babiš potkával na schůzích KSČ.

:-D

M. Těhanová 21.8.2017 9:09

Re: A co se týče pana Babiše

Vy jste spadl z měsíce a nežil tady?

M. Těhanová 21.8.2017 9:07

Re: ???

I kdyby byl, to už až do nevím kolikátého kolena nesmí kritizovat šmejdy? Mluvit bychom měli o věcech, které se dějí dnes a jak se kdo chová dnes. Každý jedinec žije jen svou přítomností, z historie se může jen poučit, ale nesouvisí to s jeho životem.

To je ta blbost, pořád se omlouvat za své předky i ve věcech, které by už dnes nikoho nenapadlo dělat. Ale proti každému oponentnímu názoru se to proti komukoli dá použít. Uvědomujete si tu absurditu?

J. Kulheim 21.8.2017 9:03

Re: V padesátých letech

Uveďte jména těch ODSáků.

Nemyslel jste náhodou pány Štěcha, Škromacha, Zaorálka, Palase, Zgrabu, Zemana a jim podobné?

J. Kulheim 21.8.2017 8:46

Re: Pankovo kouzlo nechtěného

Pane Šejno, článek je o tom, že „pan Babiš prohlásil, že se jedná o osobní útok na něj a je to prý stejné jako v padesátých letech.“ To srovnávat nelze. Otec pana Babiše byl v období vlády komunistů, součástí komunistické vlády.. VK nestudoval zahraniční obchod. VK v devadesátých letech pracoval na transformaci socialistické ekonomiky na ekonomiku tržní, zatímco pan Babiš PRIVATIZOVAL. K tomu mu posloužily známosti s období komunistického režimu. Určitě si na vybudování takového majetku rukama ani hlavou nevydělal. Pravděpodobné mu posloužili známosti lidí z kterými se setkával na schůzích KSČ.

Ve svém příspěvku se snažíte odklánět diskusi od podstaty toho o čem píše autor příspěvku. Je to obvyklá metoda, kterou používáte.

Nevíte náhodou, kdo to je. Do KSČ nechtěl, donášet do STB nechtěl, do politiky nechtěl, čapí hnízdo nechtěl, dotace nechtěl, ...‬

‪Je to dost smůly na jednoho chlapa.

M. Šejna 21.8.2017 7:58

Pankovo kouzlo nechtěného

Pánkovi uniklo, co má společného čestný předseda ODS Václav Klaus a Andrej Babiš. Tou podobností je část životopisu. Pánek píše o Babišovi toto: "... vystudoval na Vysoké škole ekonomické obor zahraniční obchod, který byl určen jen pro děti rudých papalášů".

To samé lze napsat i o Pánkem milovánem Václavu Klausovi.

:-D

A jinak by se měl Pánek více věnovat aktuálním zprávám, protože Babiš se za svou poslaneckou imunitu skrývat nehodlá. Jen nám Pánek nevysvětlil, jak je možné, že údajný dotační podvod provedl Babiš v době vlády ODS a úředníci tehdejších ministerstev vedených ministry za ODS a TOP09 na dotaci pro Čapí hnízdo nenašli nic podvodného.

J. Hruška 21.8.2017 7:36

Re: V padesátých letech

Skutečně si myslíte, pane Karle, že je Babiš lepší komunista, dneska "oligarcha" než někdo třeba z ODS ?? Lidé bděte! Josef.

P. Götze 21.8.2017 7:33

RE

No jo, proste ODSka nevolitelna.

J. Lukavsky 21.8.2017 7:23

Re: Lide starnou

No u podnikatele bych také řešil snahu o "legální daňový únik" pokutou. U člena vlády ale bych očekával, že bude jistým morálním vzorem. A od člena vlády, který veřejně hlásá, že "všichni kradnů" bych očekával, že máslo na hlavě míti nebude určitě. Ale když všichni tak všichni, že?

J.L.

M. Dvořák 21.8.2017 7:20

???

Pane Pánku!

Předpokládám, že nejste ani potomek ani jiný příbuzný Pánka, partizánského zrádce a konfidenta z konce 2.sv. války na Valašsku.

J. Kulheim 21.8.2017 7:09

Re: Lide starnou

Vščicni co situdovali komunisté nebyli. Měli snad nějaká jména.

V. Kotas 21.8.2017 5:27

Re: Lide starnou

Nějak zapomněl hošánek, že téměř všichni, co nastoupili do politiky po .r1989, vyštudovali komunistické vysoké školy a na práva, ekonomiku, se dostávali studenti jen z prověřených rodin.

A. Trick 21.8.2017 3:11

Pane autore,

Babiš prohlásil, že požádá o vydání. Tak si nejdřív zjistěte fakta a potom plkejte.

J. Kulheim 21.8.2017 2:01

Re: Lide starnou

Nelobte se na mne pane Karle Pavlíku, ale nedochází mi co mají komunističtí papaláši z ODS společného s Čapím hnízdem. Někdo psal o tom, že rodiče pana Babiše mohou za to, co provádí pan Babiš?

"... co funkcionar ODS to komunisticky papalas..."

Řekl vám přítel jména některých funcionářů ODS?

P.S. Nereagoval bych, ale jsem zvědavý.

M. Jelínek 21.8.2017 1:44

Zruda

Babis je zruda stbacka

K. Krejčů 21.8.2017 1:26

A co se týče pana Babiše

- patří k tomu lepšímu pro náš stát, co se nám do voleb nabízí.

K. Krejčů 21.8.2017 1:25

V padesátých letech

jsem byl malý chlapec - jsem ročník 51. Jsem rodem kulak, neboť rodiče vlastnili cca 12 ha polí, lesů a luk, na kterých osobně pracovali. Pamatuji si návštěvu orgánu SNB, který osobně ocelovou tyčí propichoval uskladněné seno a slámu, aby odhalil ukryté hrnce se sádlem, které ovšem nenalezl - ani nemohl, protože tam prostě nebyly. Můj děda, kterému tehdy táhlo už na 80 let to jenom komentoval - ani Němci po celou válku nebyli tak podezřívaví, že by učinili něco podobného.

A. Nový 21.8.2017 0:53

Re: Lide starnou

Čáp PRÝ nosí děti. :-))

K. Pavlik 21.8.2017 0:26

Lide starnou

No dokonce i ja si nepamatuji padesata leta. Pro mnoho lidi je dnes 1968 stejne jako kdyz mne moje babicka vykladala o nemecke okupaci.

Pokud je autor clanku z ODS tak nelze nez citovatmeho pritele: co funkcionar ODS to komunisticky papalas.

Mimochodem Klaus pry byl tez z vzorne komunisticke rodiny - za rodice deti opravdu nemohou..

Danove podvody, pokud je to Babisuv pripad, jsou vsude bezne a vicemene se resi pokutou. Kdo neveri at bezi napriklad do Kanady nebo se pozepta Trumpa.