8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlad 17.7.2009 0:38

Jirko S.

Osočím-li, měl bych odpovědět.

Promiň, ale nesnáším "geniální" blbce biolševického rázu.

Karla 15.7.2009 20:41

Nevážená Táňo Králová, než začnete psát o čemkoli,

zkuste dostudovat alespoň ZŠ.Kromě vás totiž i patnáctileté dítě ví, že zemědělství je zemědělství a mlékárny jsou potravinářský průmysl.

otík 15.7.2009 23:30

Re: Nevážená Táňo Králová, než začnete psát o čemkoli,

a hlavní město solnohrad je solnohrad. A jako co?

O. M. 15.7.2009 23:52

Re: Nevážená Táňo Králová, než začnete psát o čemkoli,

Otíku, holinky jako hodinky, obojí se natahuje.

Petr 15.7.2009 18:57

NEVĚŘTE ANI SLOVO RUDÝM TERORISTUM sdruženým do -

 - kolchozní lobby, na skutečných zemědělcích, rolnících a sedlácích prováděli v žoldu Moskvy RUDÝ TEROR, dokud jim nerozkradli jejich budovy, pole, louky, živý a mrtvý inventář a nepřivedli je do komunistických koncentráků. Dnes, aniž by jim něco z toho vrátili, hospodaří na cizích pozemcích ,vlastníkům orné půdy vnucují směšné nájemné a brečejí jako staré ku....,  že od nich nikdo jejich nezdravé mléko nechce a vyhrožují, že prý "máslo bude stát 60 Kč". Leda tak v SSSR!

Holka 15.7.2009 18:01

když

tomu nerozumíš,takl si nejdřív nastuduj skutečnosti a pak vydávej soudy,jinak je tvůj článek pouze populistický žvást.

Vydra 15.7.2009 16:02

Největší hlupák je ten, kdo něčemu nerozumí a rozhoduje o tom.

Jako podnikatel tvrdím, že podnikání nerozumí nikdo, opakuji nikdo, kdo si to nezkusil. Pochopitelně nemyslím podnikání formnou kšeftování s konexemi a místy na ministerstvech a v dozorčích radách. Ti, kdo o podnikání obecně zcela zasvěceně diskutují, aniž by podnikali, bude patrně velkým mpřekvapením, že základním problémem podnikatele není zisk a jeho výše. Základním problémem podnikatele je obstát v konkurenci. Snad někdo pochopí, že obstát v konkurenci je bezpodmínečně nutné neustále. Žádný podnikatel nemůže několik let "přechodného" období podnikat v podstatně horších podmínkách, než jeho konkurent. Paní mluvčí by měla přiznat, že naši odbornbíci na podnikánjí v zamědělství vyjednali vstupní podmínky do EU hanebně, nebo vych.aně, každopádně na úkor českých konkurentů západních (a polských) zemědělců. To jin ji ovšem ani nepřijde na mysl.

jirka.s. 15.7.2009 17:07

Re: Největší hlupák je ten, kdo něčemu nerozumí a rozhoduje o tom.

Pane Vydro! Článek nebyl o tom, co je či není cílem podnikání či konkrétního podnikatele! Mimochodem, osobně, když slyším "podnikatel", dostávám kopřivku! Měl jsem totiž to štěstí, že jsem nikdy u žádného "podnikatele" nebyl zaměstnán, vždycky jsem pracoval u "továrníka". Zkuste si sám pro sebe stanovit  rozdíl mezi těmito dvěma slovy!!! Musíte se ovšem oprostit od komunisty vtlučeného hanlivého významu slova továrník !

Abych se vrátil k článku! Článek byl totiž o morálním "uvědomění" oněch rádoby "podnikatelů" v zemědělství, v čele s bývalým okresním tajemníkem KSČ pro zemědělství soudruhem Velebou! Jak bylo napsáno, celá ta blokáda silnic byla v podstatě přehlídkou jednak nejmoderněších traktorů, včetně různých bagrů, radlic, nakladačů, tolik potřebných zrovna v oněch zaplavených obcích a jednak lidského hyenismu, jehož titulárního představitele jsem už zmínil!

Zkuste porovnat například se stanoviskem skutečných farmářů, sdružených v Asociaci soukromých zemědělců

Vlad 17.7.2009 0:47

Re: Největší hlupák je ten, kdo něčemu nerozumí a rozhoduje o tom.

Mladý muži, i my jsme nuceni uplácet a přemýšlet o dylítování některých úředníků. jako vy podnikatelé. My, co nepodnikáme, na rozdíl od vás, to většinou děláme proto, že se skřípáním chrupu ctíme katolická přikázání. Nelhat a nekrást. Nevraždit.

Neznám podnikatele, z těch mnoha, který by přinejmenším nepodváděl. (Neudávám. Mám děti.)

Co s tím, vaše podnikatelská jasnosti, hodláte dělat?

Vlad 15.7.2009 16:01

Autorce

Na tom, že se produkce mléka u nás nevyplácí, nenesou vinu jenom zemědělci. Oni mají nejmenší podíl. Cenu zvyšují překupníci a fakt, že je levnější kupovat mléko z Němec nebo Rakous, kde si mohou dovolit úprodávat levně, protože mají podstatně vyšší dotace. Navíc to jejich mléko je tak mizerné kvality, že za ně nemohou víc chtít.

Na druhé straně: mohli by si udělat družstevní mlékárny, jako tomu bylo za první republiky.

Vydra 15.7.2009 16:04

Re: Autorce

Buďte klidný, Vlado, družstevní mlékárny by si jistě udělali, tak hloupí nejsou. Ale jistě se najde nějaká směrnice a norma, která jim to zcela znemožní.

Vlad 17.7.2009 0:56

Re: Autorce

A tady je důvod k nátlakové akci.

Jenže jednodušší je vynucovat si dotaci (zákon nejmenší pracnosti = zisk bude vždy dosažen tou nejméně pracnou metodou; nejméně pracná je krádež, pak loupež, lichva, defraudace, šmelina, podvod, zvýšení cen. Teď je tu inovace: přistupuje arbitráž o náhradu zisků, které jsem si namaloval na futro v hospodě, kde jsem byl ožralej, nebo investice do lobijánů  aby uplatili dost ctnostných poslanců a ti přiklepli dotácyje na nepěstování tohjo, co naši velcí kámoši produkují ve velkém.

jirka.s. 15.7.2009 17:16

Re: Autorce

" Navíc to jejich (z Rakous či Němec) mléko je tak mizerné kvality, že za ně nemohou víc chtít. "

 Milý Vlade ! Troufám si odhadnout, že ty jsi ještě v životě čertvě nadojené mléko od krávy neviděl, natož od nějaké germánské !!! ;-(

Vlad 16.7.2009 11:18

Re: Autorce

Troufáš si, troufáš, ale blbě. My krávu měli. Nejde mi o Germány, ale o kšeftmany, kteří jsou Germány shodou okolností a Klausem.

Kup si třeba trvanlivé mléko Alpa a nech je tři čtyři dny otevřené v ledničce. Ten smrad nemůže být z mléka.

venda benda 15.7.2009 22:19

Re: Autorce

Když srovnám cenu jogurtu v Německu, tak dám za 250 ml cca 29 centů. Za tu samou cenu obdržím u nás jogurt 125 ml. Tudíž poloviční obsah. A zde je také zakopaný pes nízké spotřeby mléka a jenom dokazuje naprostou neschopnost zpracovatelského průmyslu a obchodu prodat za stejnou cenu stejné množství výrobku.

Ludva 15.7.2009 14:11

Zabalte to,

stejně si vaší práce nikdo neváží. Vypěstujte si pro sebe a na ostatní se vykašlete. Normální stát si své zemědělství střeží jako oko v hlavě, tady jen háže klacky pod nohy. Jestli je totiž nějaký nezastupitelný obor nutný k přežití, tak je to jen a pouze zemědělství.

jirka.s. 15.7.2009 17:35

Re: Zabalte to,

"Jestli je totiž nějaký nezastupitelný obor nutný k přežití, tak je to jen a pouze zemědělství."

Tož se na to, vážení farmáři, vys/erte!  To vám radí ekonomicko-agrární globální genius ludánek!!! ;-( ;-( ;-( 

Ludva 15.7.2009 21:13

Re: Zabalte to,

Nějak nechápeš hyperbolu, smradlavá hubo. Pokud víš, co to je.

MR 16.7.2009 20:01

Re: Zabalte to,

? proč mi měl zrovna stát chránit  zemědělství (neboli kecat do toho) nechápu ?8-o Zemědělci jsou potřební stejně jako kdokoliv jiný ale proč o tom má rozhodovat státní úředník ?

Bogo 15.7.2009 13:28

Autorka

Drazí spoludiskutující.

Autorka byla mluvčí ministerstva zemědělství a předtím působila v týdeníku zemědělec. Dovolil bych si zastat se jí a potvrdit, že toho o zemědělství ví docela dost. Co napsala podtrhuji a stvrzuji. Evropské zemědělství je dotacemi deformováno a poškozeno, různí Velebovci to ví a učí se od francouzů jak chytit veřejnost za ...... a ždímat a ždímat veřejné rozpočty.

 Howgh Bogo

honzak 15.7.2009 14:00

Re: Autorka

"Autorka byla mluvčí ministerstva zemědělství a předtím působila v týdeníku zemědělec" to je docela dobře možné. Nikterak to ovšem neznamená, že ví něco  podstatného o zemědělství. Ví a zná použe informace ze sekretariátu, tiskových zpráv a konferencí a z jednoho výjezdního zasedání ročně. A jestli něco umí podojit, tak jedině eurodotační fondy.

Tím vůbec nechci říct, že je blbá. Je jenom vyčůraná.

zu 15.7.2009 15:56

Re: Autorka

To jste napsal dobře, bohužel spousta úředníků se živí "na" zemědělství ne v zemědělství, ti kteří by měli pomáhat a sloužit i jako určitý servis farmářům nepomohou ani radou, ačkoliv by jim to i příslušelo a vyplňování některých tabulek a popírů bych dávala zásadně za trest. Mně hrozně štvou lidi, kteří mají evidentně v podvěmoní, že potraviny se rodí v supermarketech, můžou se vesele vyhazovat, protože jsou laciné a farmáři jsou z jejich pohledu primitivové od vidlí, kteří pořád něco chtějí, ačkoliv by měli svítit loučemi a makat od nevidím do nevidím, což často je opravdu reálné, kamarádi mají farmu, jsem tam tak 3x týdně a hluboce před nimi smekám. Ať si ti moudří diskutující zkusí vstávat ráno za každého počasí, třeba se brodit blátem na pastvinu za nemocným zvířetem nebo telit krávu, když je problém atd.....mám pocit, že naši předkové si práce v zemědělství nesmírně vážili, u nás, kdo není nějáký manažer apod., nejlépe v Praze, jako by nebyl.

šašek 15.7.2009 14:03

Re: Autorka

V podstatě jste na to káp. Zemědělství EU je deformováno, ale znančně nerovnoměrně. Nedotované, nebo málo dotované potraviny nemohou konkurovat těm patřčně dotovaným. A o to jde. Podle některých představ by Čechy mohly sloužit jako zásobárna pitné vody pro Drážďany a odbytiště zemědělské nadprodukce Německa  a Francie.

zu 15.7.2009 15:37

Re: Autorka

trefně řečeno!

honzak 15.7.2009 18:37

Re: Autorka

Čechy? Myslite to sdružení euroregionů, kterému by šéfovala evženka fugnerová?

zu 15.7.2009 12:37

nepište o tom, čemu nerozumíte

Vážená autorko,na počátku podotýkám,že v zemědělství nepracuji,půdu nevlastním a své vlastní zájmy tedy nehájím.Hájím zdravý rozum.Na rozdíl od Vás totiž do hospodaření v zemědělství docela dobře vidím,protože mám hodně přátel a známých, kteří farmaří, nekteří ve velkém,jiní mají menší hospodářství a tato oblast lidské činnosti mne velmi zajímá.Tak za prvé-dotace skutečně nejsou velké a měly by sloužit k nákupu nafty a menším opravám,nový stroj si za ně nekoupíte,ten budete tvrdě splácet z výdělku,z toho plyne,že majitelé nových strojů nejenže protestují a přitom jak se u nás k zemědělství chováme,na to mají plné právo!,ale také zřejmě dobře pracují.Ing.Velebu poslouchám často v rozhlase a většinou mu dávám za pravdu.Srovnávat obhospodařování půdy a chov zvířat s každým jiným podnikáním,může s Vaším laskavým svolením pouze člověk neznalý věci,který se do problému ani nesnaží proniknout.Zvířata jsou živá-mají nemoci,různé potřeby atd.a neznamená to,že by farmář něco zanedbal,ti tvorové jsou jako my,prostě občas onemocní,právě proto, že jsou živí.Systém poručíme větru dešti už tu byl,že?Tak schválně zkuste v letošním létě v extrémním počasí nasušit kvalitní seno pro 100 dojnic,to bude mazec,že?Jak má tedy farmář počasí ovlivnit?V neposlední řadě zemědělství je důležité pro tvorbu krajiny-nesekáme,nespásáme,umřeme uprostřed plevelů,pole zarostou...to není legrace,to je fakt.Kamarád má 400 ovcí a vypásá smluvně chráněné louky, protože se vypásat musí-na bližší vysvětlení zde není místo,zájemci mohou kontaktovat KRNAP,odborníci vysvětlí proč.Takhle bych mohla pokračovat ještě kus,ale nemám čas a navíc si myslím, že většina diskutujících ani po argumentech netouží.Ke skutečnému poznání je potřeba být na farmě tak několikrát týdně,poslouchat také odborníky a používat mozek.Ještě ke ztrátám půdy-kolem velkých měst jsou "satelity",vypadají hrozně,stojí na bývalé zem.půdě a hodně majitelů se dnes snaží vrátit do měst,domy jsou neprodejné.Kontrolní otázka:roste jogurt v Tescu?

otík 15.7.2009 23:34

Re: nepište o tom, čemu nerozumíte

hezky. takže stroje v továrnách jedou bez poruchy nepřetržitě, atd. bla bla bal

zu 16.7.2009 11:27

Re: nepište o tom, čemu nerozumíte

jenomže stroj na opravu chvíli počká a nechcípne!

pol 15.7.2009 12:17

vyžírky

zemědělci a železničáři jsou nejubrečenější stávkující socialističtí paraziti, kteří si myslí že pouze za svoji existenci  mají nárok na všemožné dotace

konzument 15.7.2009 15:16

Re: vyžírky -

Prostřednictvím zemědělců jsou v EU plošně dotování všichni konzumenti

potravin v celé EU. Jíst se musí denně, všichni  i ti chudí-činnost nezbytná.

PS  jeví se to jako pokrytectví - šlo by dotovat výrobce hnojiv, léků pesticidů, strojů, energie atd. ...pak by mohly být potraviny levnější